Отговори
# 420

Да почерпя, днес Сияна става на 6 месеца.

Честита половин годинка и на Калина на Mary_Angel

Честити месечинки на всички бебоци, които стават на 5 месеца.

Честит ден на българската писменност.[/size]

Ние си прекарахме много добре на вилата на село. Днес ще ходя на кино, за да гледам Карибски пирати 4.  newsm44 Тати ще гледа Сияна, а ние с баткото ще ходим на кино. После ще се разходим семейно и ще се почерпим.

# 421
Здравейте.
Честит празник на българската просвета и култура, и на славянската писменост!
Не съм влизала много отдавна във форума и ми е малко неудобно но имам едно въпрос-че за захранването.
През колко време въвеждате нов продукт. kiss kiss kiss

# 422
Здравейте момичета:)

Поли,Мери,живи и здрави да са принцеските!;)

Анич мила,толкова хубаво че ще сте цяло лято на море:)Супер!А за багажа...като гледам вчера за няколко часа които прекарахме на Бистрица в къщата на нашите какво бях взела...не ми се мисли за повече време какво ще е:)Поне си струваше,този път не рева и беше спокойна...но за да се наспи наобед трамбовах като кон из градината,тя в кенгуруто...излезе ми душата...а нашите милите ми бутат залци в устата да не припадна,че ако седна се буди...това спане не ръце направо не знам как ще оправим...

Иве,ще свиркам за градинката ама таткото ни заминава за Лондон и май няма да има как да се добера до там...нали пищи в столчето в колата,аз не мога да карам,ще се блъсна някъде:)

Роси,благодаря ти за отговоеа:)То и при нас горе долу са така нещата,когато не спи дълго и изпусне къпането и гимнастиката:)

Честит празник на всички и да е хубав деня!;)

# 423
Анич, мен ме чакай от пети август Simple Smile
Днес реших да заведа Алето на доктор, понеже се закашля няколко пъти и повърна - слуз, явно от задната хрема.Отивам аз в спешното нали е почивен ден и педката не работи.Питат ме те , ще останете ли в отделението за приемане, такава била практиката, деца под 1год ги оставяли! #Crazy дори и без преглед, явно си отчитат хората клиничните пътеки!Аз отказах, и те не ни прегледаха, а ни пратиха на общ доктор , пак в болницата!Общия доктор ми вика, ама защо ви пращат при мен!Обясних и аз, че каката е била болна, бебето хърка често като е будно  и искам да се уверя , че е от нослето, че е повърнало, че кашля!Тя ми вика здраво е!Не ни прегледа даже, нито гърло , нито преслушване, нищо...нищо #Crazy Какво да ви кажа!Пълен Абсурд!Не познавам тук педиатрите, и не знам кой работи през почивните дни, щях да я заведа някъде на частно!Утре ще отидем при нашета!

# 424
pipi_mb, anich88, никид  Hug

Честито на днешните месечинки ,да са много здравички и засмени   bouquet

Честит празник на всички !

mari:)  голям абсурд наистина ,няма оправия в тая държава  ooooh!  Да се оправя по бързо малката бухтичка  Hug
Kimbarly  дано всичко и при вас е наред  Hug

Последна редакция: вт, 24 май 2011, 15:57 от ikamenova

# 425
Честит празник, момичета! Hug
Честити месечинки на бебоците! Heart Eyes

Мари, нямам думи просто. #2gunfire Такъв абсурд съществува само в България.

Ние имаме чувствително подобрение, хрипчета почти не се чуват, преслушват я всеки ден. Утре ще я заведа пак до Трета градска да ни прегледа лекарката която я видя в петъка, да видим и тя какво ще каже. Започнах да давам пробиотик, а като завършим курса с АБ, и хомеопатия за т.н. "опашка на АБ".
В петък отидохме в болницата без направление, малко сопнато се държеше дежурната, те повечето доктори се държат така, но като казах че ще си платя за прегледа стана много любезна, даже ни покани да отидем пак да я чуе. fight

# 426
mari:) , #Cussing out #Cussing out Shocked е иди живей после в тази държава!

Честито на бебоците, който днес  порастват и стават на половин годинка и на тези с по 5 месеца Simple Smile  Да са много здрави и по-малко ревливи Simple Smile

От както се е затоплило и мерим улиците около нас, но  вече взе да ми писва един и  същ маршрут, но и това скоро  ще се промени заминаваме за Варна в събота и  вече  ще мерим улиците там.
 Да питам как пазите сянка на  бебоците, че ние нямаме чадър и като го напече и  все симисля че  ще го претопля нещо. За сега  мятам пелената  м/у покривлото на количката и дръжката, но пък не мога да гледам какви ги върши.  Аз вече съм с  кооператорски тен на потник и  рокля Simple Smile  

# 427
Мари,чета и не мога да повярвам ...ужасно..ти в Банкя ли си сега?Ох само у нас е такава трагедия:(Дано е добре Алето и да не се налага да я водиш по доктори!

Кимбърли,браво на малката:)да е добре милата!

Стас,добре дошла отново:)аз давам поне 4-5 дни по няколко лъжички преди да дам по-голямо количество.И после давам нов зеленчук.Примерно давах цяла седмица морков и картоф,после тиква,сега давам няколко дни различните зеленчуци на Хип.Гледам всеки нов да давам заедно с пюрето с което е свикнала и следя за реакция.

# 428
Така е момичета, не на всякъде е така, но явно в дълбоката провинция е.
Кали, в Горна Оряховица съм при нашите, преместиха се не отдавна, преди живеехме във Велико Търново, двата града са на 7км, но и в Търново е долу-горе такава картинката.В Банкя има една педиатърка и искам не искам трябва да ходя при нея, че ще ми е под ръка.
Днес Алето както стои и започва да плаче силно,  newsm78 , дали не е от зъбки, или пък нещо я боли newsm78, нямам търпение утре поне да я прислушат и видят гърлото.

# 429
Така е момичета, не на всякъде е така, но явно в дълбоката провинция е.
Кали, в Горна Оряховица съм при нашите, преместиха се не отдавна, преди живеехме във Велико Търново, двата града са на 7км, но и в Търново е долу-горе такава картинката.В Банкя има една педиатърка и искам не искам трябва да ходя при нея, че ще ми е под ръка.
Днес Алето както стои и започва да плаче силно,  newsm78 , дали не е от зъбки, или пък нещо я боли newsm78, нямам търпение утре поне да я прислушат и видят гърлото.
Мари, изобщо не съм учудена от ситуацията. Трябва да си много твърда, да изискваш от тях. Те много добре знаят къде ще им мине скатаването. И Kimberly добре ти е казала разковничето - споменаваш, че искаш частен преглед и изведнъж вече си пациент, а не добитък.
Пусни оплакване до здравната каса, че са ти отказали преглед на бебе и, че са те принуждавали за хоспитализация, без да е изяснено има ли нужда. Сложи в копие и 1-2 медии, да знаят че "някой" ще проследи случая. Милото Але, да се оправя по-бързо  .... а на теб ще кажа .... бягай от тук. Това те чака както и всички нас  Tired Tired Tired
Напоследък все по-твърдо мисля, че не ни е мястото в тази държавица. Малко да пораснат децата и също мисля да им осигуря по-нормална среда. Вече голям процент от българите се изнасят не по финансови причини, а заради "лошия материал", който остана тук.

ПП: В нашата квартална поликлиника има един много печен доктор, който е винаги дежурен по празници и почивни дни. Вече предпочитам да водя децата при него,  въпреки че не е педиатър е много адекватен. Никога не си прави устата за пари, дори когато съм си забравяла синята книжка. По Великден водих малкия всеки ден само да му преслушва гърдите и да знам дали да започна АБ. После и каката водих, и аз .... стана семейна терапия. Рядка порода е, но ги има и такива.

# 430
  • София
здравейте Simple Smile

Честит 24 май на всички ни Simple Smile.

ние днес се прибрахме от почивка и на малкия му се отрази много добре Simple Smile. Но толкова много нови неща прави, че направо се плаша като започне да прохожда - аз сега едвам го удържам.

Анич, за багажа те разбирам перфектно - ние за четири дни бяхме с пълен багажник:-).от който начи багаж беше по една раничка. Както казваше един познат : като се оженихме с жената за почивка аз тръгвам с куфар и тя с куфар, като се роди щерката за почивка аз със сак, жената с куфар и малката с куфар: като се роди второто ни дете за почивката щерката с куфар, малкия с куфар, жената със сак, а аз дрешките на гърба:-).

Честити шести месечинки Simple Smile на бебоците.

Чета с интерес постовете за захранването , защото след седмица и половина и ние ще стартираме.

# 431
Мами здравейте набързо да ви кажа, че току-що се въртахме от море с тен и си топихме краката с малката във водата, така де тя топи нейните, че на мен пръста ми е още превързан и не можах. Утре ще прочета предните страници и ще пиша повече.   bouquet

# 432
Добра,баща ми ходи да се разправя,той е човек ,който си търси правата.Виж за жалбата си права, не трябва да се оставяме да ни тъпчат и да се примиряваме!Вместо да се постараят всичко да е изрядно в тази болница , която се прочу с мъртвото бебе ooooh!
Ох..за прибирането в бг, половинката така иска,след 13г работа, пет от които служеше на Франция,беше примерен френски легионер Simple Smile, вече 7год работи на две работи.Той  де факто не е в час с реалността в България.От 13год си идва само за лятна отпуска!Но и аз искам да поживеем тук поне година, за да може сам да се убеди.Иначе аз си мечтая за една къща в Южна Франция, Перпиньон - испано-френската граница, половинката също е склонен, ако се разочарова от живота в нашенско.Париж е страхотен град, но нещо не ми се нрави тази динамика, толкова много хора, искам вече нещо малко и спокойно.
Честито на порасналите с още месец дечица  bouquet

# 433
Здравейте.
Благодаря за отговора KalinaZ. Вчера за първи път Марая каза МАМА newsm44 newsm68
Честито на порасналите с още месец. Успешен ден на всички.

# 434
Мари, това е толкова типично за българските болници, че чак вече не се учудвам на нищо. Но не ги жали, подавай жалби където се сетиш, дано се стреснат поне мъничко. Още повече тази болница до неотдавна медиите доста я дъвкаха, та нищо чудно и сега пак да почнат.

За това, че искате да поживеете малко в България, ами не го правете. Ще се разочаровате много.
На моят мъж брат му живя с жена си 12 години в Милано, там им се родиха и двете деца. добре си живееха, двамата работеха, успяваха да ходят на екскурзии, почивки, да спестяват нещо. Преди 2 години решиха да си дойдат завинаги в България, по настояване на мъжа. Ние с мъжът ми се опитвахме да ги разубедим, ама не успяхме. Ами честно казано имаха едни идеи какво е в България ( с впечатления бяха от това, че си идваха всяка година само през лятото, тогава море, купони, ресторанти), а се оказа че действителността е по-гадна. Ами искаха да си развиват собствен бизнес, имаха спестени пари. Ами нещата не се получиха, парите свършиха, взеха да се карат за пари и в крайна сметка тази пролет се разведоха след 10 години брак.

Не казвам, че това важи за всички, ама когато сте добре във Франция, да зарежете всичко и да дойдете тук, за да започнете наново, трябва много добре да си помислите!!!! Пък и много добре звучи това с къщата в Южна Франция.

Съжалявам, ако съм досадила на някой, ама това е моето мнение.

Общи условия

Активация на акаунт