Отговори
# 465
Здравейте ,

аз също имам наблюдения, че като има повече слънче и се появяват повече пъпчици. Но пък и ние сме си постоянно с мокра уста, толкова лиги, а още не са почнали да му избиват зъбите. Най- редовно се дави в лигите си , особено като заспи... все гледам да го слагам полуседнал, че ако го сложа легнал сигурно ще се удави Sad

Добра нашият батко е голям, но да ти кажа честно като съм с двамата ми е малко нанагорно. Докато се оправим да излезем, да приготвя багаж... откачам накрая. А с по-малко дете сигурно е още по-трудно. Но няма начин трябва да се свиква, наши са си .

Поли.т за у-щето още от сега съм в тиха истерия. Незнам как ще бъде, но със сигурност ще е чудо на чудесата Simple Smile А и малкия тъкмо ще прохожда, ще летят домашни , проходилки... мани, мани. Но по-добре така да съм с в къщи Simple Smile

За храненето ние сме на 7 пъти... а пък днес ако се събуди сега да яде ще бъдат 8... ( в 00:10ч, в 3ч, в 5:30ч, 8:30, 11:30, 14:30, 17:30 и евентуално 20:30 ) Честно казано  смятам ,че е страшно много, но ...мисля да си го кърмя още 1 месец и после да захранвам и може би нещо да променя в този режим, че е страшна работата.

Ставам момчета, че готвя , а пък и съм в очакване малкия да вечеря, поне да си свърша домакинската работа Simple Smile

# 466
  • София
Ивче, не само вие се храните 7 пъти - и Гоги папка по толкова пъти. Аз не съм особено щастлива особено от нощните хранения, но това е положението Simple Smile.

# 467
  • Морска приказка
mama_Iva и ние сме така с папкането. То за това сме дундички  Laughing.
Направо ви се чудя на майките с две деца как се справяте. Героините сте. Чесно да си призная май се поуплаших и няма да бързам с второ, а ми се щеше. Ама така е като няма никой наблизо да ме отменя за 1-2 часа седмично. Ще чакам Дали да порастне и тя да ми помага  Laughing.
Аз също се надявам като захраня след около месец да понамалим режима с кърменето, поне нощно време  Praynig

# 468
Здравейте, и ние в отбора на папкащите по 7-8 пъти в денонощието, като през нощта прави 6 часова пауза, но през деня понякога огладнява на 2-2,5 часа. Crazy Засега не съм се амбицирала да ги намалим храненията, защото сме само на кърма и не бързам да захранвам. Ще поизчакам поне още 2  седмици, пък тогава ще решавам кога и как ще се започва.  Flutter
Каката я спирам от другата седмица и ще ми е трудничко, но не е и невъзможно да се справим. Скоро ще стане много топло и ще излизаме към 9,30 до към 11,30 на разходка. След това се прибираме, обяд и ги тръшвам да спят, а аз през това време гледам да си свърша домакинската работа. На разходка ще излизаме пак към 18 часа, или оставаме на двора. Мен ме изморява самата подготовка за разходката - приготвяне, обличане, иначе веднъж излезем ли, може да трамбовам с часове. Mr. Green

Хубава вечер! Hug

# 469
Мами на нас три зъбчета са ни се наредили да излизат. Сутринта не бяха така набъбнали, но одеве като я мазах с гелчето за венци видях и усетих три зъбчета да боцкат малко и доста я мъчат. Надявам се тия дни да излязат и да си почине малко, че се измъчи горката.

Ние сме на 6 кратно хранене понякой път и на 5 кратно, но това е рядкост. Обикновенно яде към 5-6 сутринта мляко следва в 9:30 пак мляко в 12-13 зеленчуково пюре с мляко в 15:30-16 мляко в 18:30-19:30 каша с плодово пюре направена с мляко и в 21:30 мляко.

# 470
  • Ямбол
Като ви чета,май всички вече сте се захранили,само ние още не .
Днес си купих списание моето дете,върви с подарък книжка на д-р Скот " за храненето съня и пълните пелени/как да се грижим за бебето през първата година" за 5.50 лв
много интересни и полезни неща има.Само дано успеете да го намерите с книжката,че не на всеки реп  ги има.

# 471
Здравейте... не съм писала от началото на миналата тема Embarassed Признавам си че тази дори не съм я чела,само последните 2-3 страници, да видя до къде сте Simple Smile)
Да отговоря от името на мама с 2 деца- аз си го гледам бебо сама откакто се е родил, бабите участват по час-два през 1-2 седмици и то в мое присъствие. Баткото имаше изпити в училище-'външно оценяване", подготвяхме се и за това-диктовки, тестове-пак сами. Таткото работи много, вечер успяваме да се видим на късна вечеря, след като приспим бебока.Та искам да кажа че за справяне се справяме Simple Smile За сметка на някои домакински неща които пренебрегвам понякога Simple Smile
Бебока най добре спи навън, така че имаме 3 разходки дневно -една към 10,30, една към 14,30 и една към 18,30:) Трамбоваме доста Simple Smile
Захранихме се почти с всичко, не бих казала че зеленчуците му допадат, но за сметка на това каша смес с плодово пюре се омита до дъно Simple Smile
на размери сме 7,5кг и 70см...зъби още няма , но много го мъчат.

хубава вечер на всички  Peace

Дани, обади ми се че ти изгубих телефона, да се видим в твоя район Wink

# 472
Никид и ние сме само на кърма и не мисля да захранвам до 1.07. Като прочетох нагоре и Кимбарли и Данили са също на кърма, пък предполагам има и други. Мерси за инфото за книжката ще  я потърся днес Simple SmileSimple SmileSimple Smile

KapriZ дано бързо ви избият зъбките, че три са страшно много и милата сигурно много я мъчат ...

Дани и аз като теб се бях настроила  преди години за малка разлика във възрастта на децата ми, но като родих баткото и ми се стори мислия невъзможна, та затова започнах да отлагам и отлагах, отлагах, а времето не чака. Да ти кажа няма лесно, с деца си е трудно независимо каква разлиака имат, всяко си иска неговото, но пък е весело  Mr. Green. Без тях незнам какво бих правила Simple Smile Важното е да не се вталясваш за дребните неща и повечко внимание на децата , а не на домакинската работа и нещата се нареждат.
second и ти си в отбора на майките героини. Ето доказателство,че и с голяма разлика във възрастта пак не е лесно Simple Smile Браво на твойто момчеце колко е порастнал. Ама и вие вървите високи Simple Smile 

На мен също ми е трудно самата подготовка за излизането. То са резервни дрехи за едното, за другото, вода пак по две и куп други неща и накрая винаги забравям нещо. А иначе излезем ли навън всичко е наред. Аз също много обичам да се разхождам  мога да обикалям с часове, но пък баткото го мързи лекичко и все гледа да се установим бързо бързо на някоя площадка да дивее... но ще търсим компромисни решения.

Вие по колко време спите през деня?!?!  newsm78 Ние независимо дали сме в къщи или в количката цепим секундата на 40-тата минута. Ни по-малко , ни повече. Като сме на вън и не спи само се чуди накъде да си вирне краката. Понякога заема страшно сгъната поза, полуседнал и си вирнал и краката нагоре... абе не го свърта от сега на едно място Simple Smile

За днес и утре съм запланувала дълги разходки, така че ставам да оправям багажа, че после закуски, обличания и да тръгваме. Дано познаят с времето . Приятни разходки на всички ... 

# 473
Като чета, че има бебчета и като нашата девойка, която яде по 7 пъти на денонощие се успокоявам. Но нещо пак ни изчезна нощната пауза за сън и напоследък папка на около 4 часа. Иначе съм захранила - зеленчуковото пюре давам на обед и после кърмя, а плодовото - следобед след като съм я накърмила. Кашите все още не съм ги включила, но до 10 дни и те ще са ни в менюто, мисля нея да я давам следобед-вечер.

За съня през деня е различно - понякога спи 30мин., а понякога и 3 часа.

# 474
Здравейте, ние се прибрахме от дълга и изморителна разходка.

Да почерпя и за нашата месечинка днес, честито и на другите бебоци!  Hug

Последна редакция: пн, 30 май 2011, 14:30 от Kimbarly

# 475
Здравейте, ние от миналата нощ сме с температура, започна от около 38,5 и сутринта стигна до 39,5 С. Въпреки лекарствата - панадол, свещичка ефералган и накрая нурофен (със съответните паузи) цял ден не можахме да я смъкнем и си седеше на максимума 39.5. Сутринта изкарахме навън от 9:30 до 13ч. с надеждата от свежия въздух да се опрви, но и това не помогна.  Дежурния в поликлиниката, за щастие пак онзи готиния, каза да даваме само лекарства за Т и капки за нос, че е с тежка хрема  - нищо друго.
що за чудо е това, дали е поредния вирус или са зъби  newsm78
детето има нездрав вид - в лицето бял като платно, с тъмни кръгове около очите. Много сме се ошашкали в къщи. сега вечерта пак го разходих за 2 часа и дойде на себе си. Смъкна Т, даже се посмя, развесели се.
Момичета с дечица, които скоро боледуваха - така ли го карахте, с тези симптоми?.... Забравих - и очите му са мътни и сълзят.

# 476
Добра, представям си колко си притеснена и бързам да отговоря при нас как беше - започна с леко покашляне, което бързо се задълбочи, но не ми е вдигала Т нито един ден. Въпреки хриповете през цялото време беше весела и енергична, явно при вас се различават нещата. Дано се оправите бързо, че е супер гадно да ти е болно детенцето. Hug

# 477
Здравейте мами,аз много нямам време да чета и пиша,незнам дали сте го обсъждали,но ме интересува дали хапвате ягоди,понеже сега е времето на ягодите,моите ягоди тази година вързаха много и са такива апетитни,а аз не смея да ям,преди 2 дни хапнах няколко,после се появиха ситни пъпчици по вратлето и ръчичките на беба,и се уплаших,а то това съвпада и с горещото време,дали е от ягоди,дали от слънце незнам,дали могат да алергизират?

# 478
  • София
Dobra,  при нас беше температура до 39.5 стигна и детенцето ми изглеждаше много омърлушено. След като доки ми каза да му давам Панадол свалихме температурата и той си беше весел и енергичен. Това беше в рамките на един ден. Бързо да оздравявате Simple Smile

Калина и аз искам на да присъствам на този мач, ама няма.....

# 479
Добра, милите!Предполагам колко сте притеснени!В къщи първо каката изкара вируса.Температурата беше много висока , явно е характерно за този вирус, после изби в гърлото, много зачервено, после хремата.Така мина при каката.Алето е само със хрема.В къщи всички го минахме но по-леко.Дано Гого да се управя бързо Praynig
Момичета, днес четох , че при децата родени със секцио задната хрема е по-характерна.Наблюдавах я и при каката и при Алето.Имате ли наблюдения и вие?

Общи условия

Активация на акаунт