Отговори
# 450
Здравейте мами днес сутринта голямо обикаляне падна с таткото по магазините да пазарузаме за ммалката за него, че в събота го изпращаме за Англия ходихме да ми махат конците от пръста. Малката като се прибрахме голям кеф тя като я оставя за повече от половин час при някой друг освен мен и почва да ме търси и да плаче за мен.

Честити месечинки на празнуващите днес ако има такива.   bouquet

# 451
Здравейте и от нас,ние се позагубихме в последно време ама така е той глезльото ми не ме оставя на мира .Нещо се мръщи на пюретата и на домашните и на купените и не знам какво ще го правя -май е от инат -като ме види с лъжицата и стиска устни и даже му е смешно ама стиска и не ги отваря  Joy  само като му направя многоооо смях да се засмеее с глас тогава бутам лъжицата  Crazy
вече вика отвреме на време-татаа,какаа,бабаа,ляля

# 452
на нас днес ни биха ваксинка Simple Smile
...ако знаете както преживях отново  ooooh! докато я биеха малкия се стресна и в момента който си поема дух да заплаче и замръзна с отворена оста лекарката почна да скача да го мокри ужас беше!!! после почнаха да викат пое си въздхух в продулжение на 1-2мин ужас беше... вече няма да ходя сама като му бият ваксинки ще карам моя мъж даидва с мен и да го държи  Sad Hug мииличкото ми така се стресна катопочнаха да викат те да го мокрят....

# 453
Николета, знам за какво говориш, и моята мишчица се захласва понякога, като й бият ваксината. В такъв случай духвам в устичката и тя си поема въздух. По този повод, след боледуването, ние ще отложим последния прием на ваксините, докито от болницата каза минимум 1 месец, а ако реша може и повече.  newsm78

# 454
Здравейте!
Ние в понеделник сме на ДК .Ще ни сложат само 1 ваксина , сега пък Симфлорикс-а го нямало...

Искам да питам нещо за захранването - Захраних с зеленчуково пюре. Давам на обяд по около 60гр и после кърма. Минали сме около 5 вида зеленчуци. Днес дадох преди обяд около 10гр тиква с ябълка (тиква съм давала). Сега ще давам около 10тина дни и плодови пюрета и после как да въведа кашата? Взела съм на Хип оризова , безмлечна(ще я  правя с кърма) АМа не ми е ясно по кое време да я давам , вместо плодовото пюре ли ; колко като количество ( иначе кърма яде около 160-180мл) Ама това за каша ми се струва много... newsm78 уф много сложно ми се струва с това захранване  Confused

# 455
rossy-pm, кашата се редува с плодовото пюреи се дава на следобедно хранене до около 18 ч.  Hug
http://www.mamazavinagi.com/t187-topic много подробно е обяснено тук  Hug Hug Hug

# 456
Здравейте  и от мен ,
аз тия дни имам време само колкото да пропочета някой ред и хайде наспали сме се и не мога да драсна и ред. Незнам как ще е занапред като се има предвид ,че и баткото скоро ще си е в къщи.
Ама нещо не сме и много активни. Надявам се, че всички са по разходки и всичко е наред Simple Smile Simple SmileSimple Smile

Николета ужас  с тия ваксини и ние последния път се захласахме Sad Добре че всичко е минало и дано няма някакви проблеми тази вечер. Ох с тия ваксини, честно откачам  и аз, но да ви кажа пък  ме е страх без тях... и не смея да ги откажа.

Калинче аз си мислих,че живеете в този район и затова предложих там среща. Нищо като се върне таткото ще го измислим. Стискам палци адашката да е послушна и хубаво сте направили ,че си викнала баба ти иначе сама си е страшничко, особено нощно време Simple Smile

Мари за лекарите нямам думи. нарпаво настръхнах при историята ти. Добре че все пак детето е добре, а тия са за убиване. Как не ги е срам незнам ... Бързо да оздравявате...

При нас нищо ново - обаждат се приятелки и питат как сте какво правите - ами аз им казвам ядем, преобличаме се , разхождаме се и пак наново се завърта цикъла... голяма скука. Вечер за разнообразие готвя,мия чинии и  къпя едното ,после другото дете и чета приказка... А  през деня само се чудя къде да ходя ... ама и това не си е работа. Нещо малчо не иска да яде мнго навън. В къщи си е спокоен, ама като сме на вън пада едно въртене, едно ритане и нали се сещате и на мен ми е некомфртно... ама засега го мъча иначе само  вкъщи трябва да си седим с това 3 часово хранене...
Та това засега от нас, следя кой как захранва и трупам виртуален опит, че нещо съм се ошашкала как ще бъде Simple Smile 

# 457
Мама Ива, споделям страховете ти от ваксините!В правото си да ги отложиш, може да ги поставяш една по една, и то през интервали, в правото си си !Никой нищо не може да ти каже.
Аз със каката така правех, няколко ваксини ги влачих 3години Simple Smile
Яд ме е мен, че педиатрите не дават достатъчно инфо по въпроса, всички казват, че реакциите са едно на хиляда, това е шаблонната фраза.Но пък на тях това им е работата, защото ако имат няколко пациента с непоставени ваксини ги санкционират.

# 458
Аз от вчера почнах да давам оризова каша на Гербер. Зеленчукови пюрета ще започна да давам след седмица. Първо ще започна с пюре от сладък картоф, после с тиква а пюрета от плодове ще започна да давам след 2 седмици.
Виждам тук някои майки дават първо пюре а после каша. newsm78

# 459
Аз от вчера почнах да давам оризова каша на Гербер. Зеленчукови пюрета ще започна да давам след седмица. Първо ще започна с пюре от сладък картоф, после с тиква а пюрета от плодове ще започна да давам след 2 седмици.
Виждам тук някои майки дават първо пюре а после каша. newsm78

Може да се започне с каша, може и с зеленчуково пюре. Майката си преценява, кашата е препоръчителна за бебета с по-ниско тегло, защото от нея се качват грамчета.

Калина, завиждам на вашият тати, че ще гледа на живо дербито Манчестър-Барселона. Mr. Green

Мама Ива, ще видиш колко по-забавно ще ти е с двете ти момчета, когато баткото тръгне на у-ще и трябва да се пишат и домашните.... Ние през тази учебна година всеки ден учихме дружно англ.език. Даже  по едно време смятах, че Сияна ще проговори първо на английски, после български Joy Joy

Ние приключихме с ваксините. Сложихме де що има всичките до 6-ти месец. Ура, newsm44 няма вече да ми разревават детето, че тя ми е една гласовита, като ревне и разревава и другите бебета пред кабинета.

# 460
Здравейте мами да ви се оплача, днес сутринта моята хубавица се събуди с температура отидохме при лекарката прегледа я преслуша я, няма и нищо. Аз предполагам, че е от зъбките, защото единия преден почти е пробил. Докторката каза да и давам Панадол или Нурофен за Т и ако има нещо друго кашлица или хрема да я заведа пак. Дано да няма никакви други симптоми и да е от зъбките.  Praynig

За храненето аз, когато въведох кашата започнах да и слагам и малко плодово пюре и така и харесва повече. Кашата ни е млечна и така нямаме напълно заменено хранене все още.

# 461
  • София
здравейте Simple Smile

ние след малко излизаме навън Simple Smile

Капри, ние преди две седмици бяхме по същият начин, но това беше един ден сутринта - свалихме температурата с панадол и се приключи. Най-вероятно е от зъбките, така и не разбрах на какво се дължеше. Педиатърката тогава веднага го прегледа и каза че гърдичките са чисти, но има леко зачервено гърло и леко подути венци. След това го наблюдавах цял ден като очаквах че през нощта ще вдигне температура , но нямаше нищо такова.

Аз се подготвям усърдно за захранването с избор на пюренца, лъжички, купички, четене на статии и публикуваното във форума, както и припомняне на записките от лекциите по тази тема Simple Smile. Струва ми се, че доста ще се забавляваме и мацаме Simple Smile.

# 462
Здравейте и от нас!
Ние сме отново с гедане обрив на лицето  Sad От лигичките, от това че постоянно пъха играчките в устата си и от жегата също. Отново само на едната бузка. Водих я на кожен лекар и ни казаха лек дерматит. Да мажа с Биодерма Атодерм ПП. Аз мажа с А-дерма, мия с душ-олиото Нахтхерцен и чакам уж да мине, но гледам че и на гушката има от спарването...Иначе по телцето никъде няма и пъпчица, но по личицето от как се е родила постоянно я мъчат. изключвам вариант да е от храната. Давала съм само картоф, морков и тиквичка и пу-пу хапва с удоволствие...

Да ви питам по колко пъти храните на ден бебоците? Какво кога давате?

# 463
 Здравейте момичета   Hug

Полиии,и аз му завиждам на таткото...не само за мача,а и че е точно в Лондон:)Влюбена съм в това място.Той ме води на една командировка веднъж и мнооооого ми хареса:)Ама сега няма как...Simple Smile

Vanias,ние ядем от дълго време 5 пъти:към 6.30-7.00 само АМ;към 11.00 АМ и от днес давам за десерт няколко лъжички плодово пюре;към 14.30-15.00 зеленчуково пюре макс. Малко бурканче на Хипп и АМ 50-ина грама,това три седмици вече;към 18.30 АМ,сега ще давам пак плодово пюре малко;и след къпане вечерта 22.00-22.30 АМ.Само се чудя кога е кашата,чета тук ама ще питам и неото.

Да ти се оправя малката от това обривче!

KapriZ,и твоето мишле да се оправя и дано си е зъбче...и да не я мъчат много!

Хайде хубав ден:)Неделя съм на погача...да използвам намалението докато бабата е тук да се видя с някой:)Та ще ходя за подарък сега като се омажем с пюретата:)

# 464
Здравейте и от нас!
Ние сме отново с гедане обрив на лицето  Sad ...
намираш ли връзка м/у появяването на обрив и разходките в по-слънчево време.
При нас малко да го "види" слънцето и е цъфнал със ситни пъпчици. Като е по-мрачно времето, лицето му се изчиства. Гледам доколкото е възможно да е винаги под сенника или да вървя под сянката на високи сгради.

Днес за първи път дадох малко оризова каша. Направих я с вода, защото стана спонтанно - зяпаше как храня каката и премляскваше, рекох да хвана момента.
Не бих казала, че яде, но пооблиза лъжичката.

Мамите с по-големи деца - как се справяте с двете в къщи, когато половинките са на работа? какъв режим правите? Засега се справям без проблем, но не ми остава време за цедене.... Все повече вдигам дела на АМ, а гърдите се пълнят и болят. Днес тъкмо изцедих едната гърда и малкия ревна, иска да спи, а в къщи не може. Трябваше много спешно да ги изведа на въздух, съответно багажа да наглася, да облека и двете .... Втората цица успях да изцедя чак към 15ч.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт