Отговори
# 480
  • Ямбол
listopad,аз от 2 месеца съм нападнала ягодите.

# 481
listopad, възможно е да е алергична реакция. Ако няма алергии никой в семейството ягоди се дават към годинка. Ако има и понататък. Аз ям ягоди и пъпки не му се появяват. Но ще му дам след годинката. Ще ги замразя във фризера.

dobra , много съжалявам, че сте хванали гадният грип. Аз да споделя как се чувствах преди 2 седмици от него. Първият ден цялото тяло ме болеше и не ми се говореше,ставаше или правеше каквото и да било. Очите му плуваха, цепеше ме глава. През нощта дигнах т -38.5С, после на следващият ден бях пак с толкова и до сутринта ми спадна и нямах повече, остана само главоболието още един ден. Дано и при вас да мине така бързо. Нямах гърло, сополи или друго. Бебето беше сякъш два дни преди мен с температура, но просто отбелязах, че като суче устата му е гореща, много пъти го целувах по челото, най-много 37,6 -7 да е имал, защото не беше нещо фрапиращо. Не се чувстваше зле, даже мислих, че е от претопляне или от зъбите.

Аз като мама с две деца мога да кажа, че ако са спокойни ми е супер, много щастлива се чувствам. гледам ги как се радват един на друг и в същото време всеки си има свойте работи, особено каката. Ходим на дълги разходки с колелото и количката. Няма проблем. Голяма грешка беше да й взема сладолед преди да се приберем. Нямаше как да й бутам колелото и чакахме до магазина да си го изяде и тогава продължихме.

Аз захраних доста отдавна, но досега първо кърмех и после давах пюре. Изяжда по 1/3 от малкото бурканче - значи 40 гр. - нищо работа - няма интерес, както в началото, явно млякото го кефи повече. Сега сменям тактиката - първо храня после кърмя.

Миналият ден бяхме на консултация и сме малко над 8 кг. Незнам защо така се получава, постоянно е в движение вече, обръща се, сграпчва всичко наоколо. Много му е инресно  да дърпа листата и целенасочено ги къса. Явно разбра, че имат тази способност и сега постоянно се дърпа към дърветата и храстите. Аз го нося доста на ръце, когато мога. Понякога, просто го забавлявам в количката или го оставям да покряска за ужас на минувачите. Даже на пазара - купувам ягоди за каката, тя събори едни чушки и бебето се дере. Пълна какафония, но аз казах само на Габи да си събере чушките и си плащам ягодите. Една бабка от опашката вика - оле, ваше ли е това бебе! И аз най-нагло без да погедна въобще към Никола й викам: не, не е мое, само го разхождам. и тя ми вика: ааа, добре.  newsm78  Joy  Joy така съм се смяла. Е, ми иска да се движи количката, после пък иска да го нося, иска забавление. Е, аз да не съм Многоръката Шива. Много се дразня, че повечето хора си мислят, че умира от глад или е жаден.

Само да добавя,че в къщи е паднала бомба.

# 482
Здравейте и от нас
Да споделя и нашите перипетии. Първо да вметна, че и ние сме само на кърма, пораснали сме 500гр. този месец и доктора ни каза, че може да се захраним чак на 6 навършени месеца.
Храним се по 7-8 пъти на денонощие, с 1 или2 през нощта.
Мари и ние сме със задна хрема, но се роди естествено, та незнам.
Честито 5 месеца на Кимбърли, да са ни живи и здрави госпожиците  bouquet
 Та значи вчера след дъъълго отлагане реших да сложа вече пърни прием на гадните ваксини-. Отивам в поликлиниката и докторката за 2 минути я преслуша през дрехите Shocked и каза, че е здрава и за още 30 секунди и нахака и двете инжекции. Лорчето не плака много и поживо по здраво се прибрахме. Да вметна, че поликлиниката беше фрашкана от болни хора. Вечерта започна да вдига 38,3 и за 2 часа удари 40 градуса. Щях да откача. Ние от известно време се лекуваме с хомеопатия и аз едвам се удържах да не дам Хексалгин. Чувах се с хомеопатката сигурно през 30 минути и жената много ме успокояваше. Успяхме да се справим и към 2часа през нощта започна да сваля температурата. Междувременно видях един гъст жълт секрет от едното оченце, който много се засили до сутринта.
Днес бях на редовна консултация при нашия си доктор и той ми каза, че имаме конюктивит, който най-вероятно сме лепнали в поликлиниката ooooh! ooooh! #2gunfire #2gunfire #2gunfire #Cussing out #Cussing out #Cussing out. Като са се събрали възпалението и ваксините и сме вдигнали толкова висока Т. Днес вече нямаме Т и секрерите намаляват, та колкото и да не ми се вярдаше, хомеопатията свърши чудеса.

Ние също скоро ще се гладаме и с баткото по цял ден като свърши градината. Просто ще е чудо. Да си призная той много повече ме изморява от Лорчето. Прани се на глух и ми се налага да повтарям по 100 пъти за всичко Rolling Eyes
Ох оплаках ви се.
Лека вечер от нас.

# 483
Благодаря на всички за отговорите  Hug Давате ми кураж, че ще мине бързо.
И каката го изкара, но по друг начин - както Katiahr е писала при нея започна със силно зачервени очи и жълт секрет. После хрема, едната нощ силна свиреща кашлица от сополите. Парирахме го за 2-3 дена. Не е вдигала Т, нито е била омърлушена. После и на Гошето му сълзиха очите 2 дена, но слабо, само с физиологичен ги оправих. Но тази Т откъде го тресна, може би защото намалих дела на кърмата и сега го кара по-тежко.
Здравейте мами,аз много нямам време да чета и пиша,незнам дали сте го обсъждали,но ме интересува дали хапвате ягоди,понеже сега е времето на ягодите,моите ягоди тази година вързаха много и са такива апетитни,а аз не смея да ям,преди 2 дни хапнах няколко,после се появиха ситни пъпчици по вратлето и ръчичките на беба,и се уплаших,а то това съвпада и с горещото време,дали е от ягоди,дали от слънце незнам,дали могат да алергизират?
Като дете аз имах силна алергия към ягоди, поне до 7-8 годинки, може би и повече. Обрива беше на огромни пъпки поне по половин см. всяка и по цялото тяло. Минаваше за 1 до 2 дена.
Ако обривчето е само локално може наистина да е съвпадение с топлото време. Не смея да давам акъл, но аз и с двете деца спрях ягодите. При каката въведох много късно и то не като плод, а като есенция в разни млекца.

# 484
Привет момичета Simple Smile
Dobra съчуствам ти. И нашия малчуган е с хрема и кашлица от 1 седмица насам. Кашля доста, но ходихме 2 пъти на лекар и док каза, че няма зачервено гърло и гърдите са добре. От сополите идвала кашлицата защото слизали надолу и го давели. Прочиствам многократно със Sterimar- спрей за носа от морска вода и давам Stodal  - хомеопатичен сироп за кашлица. Казаха ми също да го разхождам навън колкото се може повече, но това и без да ми го казват го правя.  Joy Иначе няма температура за щастие. Предупеди ме докторката и че може да продължи десетина дни хремата с кашлицата да не се шашкам че не минава. Аз пък и казах, че често ще се виждаме за да следя за усложнения и тя се съгласи с мен.
Спрях захранването докато е настинал, нали трябва да е абсолютно здрав за  всякакви новости.
Въпреки настинката на малкия решихме да идем на разходка до Белоградчик по случай рожденния ми ден, който беше в Петък. Разходихме се и до Видин. Малкия пътешественик беше много послушен по пътя и остана супер доволен от екскурзията ни. Аз също - беше незабравим празник за мен, тъй като моят любим ми спретна романтично предложение на върха на крепостта на една скала Laughing
Това е новото при нас.
Приятни разходки на всички и скоро може да спретнем среща в Борисовата. Peace

# 485
katiahr , температурата да не е била реакция от ваксините?
Ох , като казах ваксини, вчера се срещнах с моя приятелка , на , която бебето получава едномесечно разстройство след първия прием на пентаксим и синфлорикс, пълно обезводняване, един месец в болница, изхождания по 12пъти на ден, чисто мялко, организма няма как да го преработи дори!Тя ми каза, е детето и било полу-мъртво!Голям ужас!и лекарите са били безсилни, едва са го оправили!Въпреки това тъпата и педиатърка не я съветва да се откажат от ваксините!Детето ги понася супер зле, след време му поставят още една , една седмица е с 40гр температура!Детето е декемврийче!Сега ще я светна, педиатърката и да опише реакциите от първата ваксина, едномесечния престой в болница и да се яви на комисия за пълно отказване от ваксините!Ей съдбата ме среща само с такива хора значи, вътрешното ми чувство е , е избора от пълно отказване на имунизации е правилен!Всички в семейството ми ме подкрепят!Ама как не, като имаме увреден в семейството на мъжа ми!

# 486
====Всички в семейството ми ме подкрепят!Ама как не, като имаме увреден в семейството на мъжа ми!

Мари, болестта на сестра му от ваксини ли е? Какво става с ходенето в Китай?

# 487
Добра, да , по принцип автоимунните заболявания- МС, левкемия се отключват най-вече от ваксини.Скоро се запознах с едно момче също получило Мс след ваксина в училище на 15год.Случва се рядко и явно е заложено , но просто това ги отключва.
За Китай ,май нищо.Уж някакъв проект бил, но трудно ще се вреди, явно е някакво алтернативно лечение.
Днес бърза помощ ни отказаха да дойдат, понеже баба ми е болна!Баща ми толкова изпуши, че в понеделник ще пуска жалби и за това и за отказания преглед на Алекс!В провинцията е много зле в това отношение Sad

# 488
Добро утро и от нас!!!! Да се оплача ,че и Вики ми е много боличка-мислех,че е настинка ,но като чета ,че върлува грип,може и вирусът да е налегнала душичката.Изскарахме 2 кошмарни дни.Всичко започна с леко покашляне и веднага я заведох на лекар.Гърдите бяха чисти,хрема нямаше само с леко зачервено гърло.Предписаха ни сиропче и вит.Ц.Вечетра обаче детето стана много зле-през ноща вдигна 39,5 градуса и таткото ни закара в бърза помощ,където ми скъсаха нервите и ходенето беше безрезултатно.Лекарите бяха изпозаспали,после ни приеха и дори не измериха температурата на детето.Лекарката каза ,че е от гърлото и се вайка какво да прави и накрая ми заяви-еми почвай я на антибиотик,то сега нищо не се установява,но явно ще избие на някъде и насляпо предписа някакъв си антибиотик.................Аз естествено не го купих,да не съм луда да тъпча с лекарство без да е изяснена диагнозата.Тогава се прибрахме в къщи и реших да взема нещата в свои ръце и се зарекох ,че повече на бърза помощ няма да си заведа детето..............Почнах да я мажа с оцет и вода-компреси по цялото тяло,дадох и Панадолче и така свалих температурата,но на другия ден пак ми вдигна и айде беж до личната.Гърлото се видя,че е вече доста червено и нямаше как -взехме антибиотик Аугментин за да предотвратим възпалението да не слезе към гърдичките!!!! Днес вече сме по-добре,няма Т,пиеме си антибиотик,сиропче за гърло и вит.Ц.Много не ми се искаше да и давам антибиотик,малко съм притив ,но се уплаших много от гърлото да не ми развие нещо по-сериозно и така CryДано се оправят по-бързо дечицата и да не се мъчат,че ми се къса сърцето-като го гледаш едно умърлушено,безсилно и ревливо.............

Кимбърли честита месечинка на малката ти крушка,да ти е жива и здрава!!!!

Искам да попитам още за дупката на биберона-минахте ли вече на по-голяма дупка,защото ние сме си още с най-малката за новородени и мисля,че е крайно време да се учи да пие от по-голяма????Сигурно съм се забавила със смяната.

Относно захранването при нас върви много добре,ядем морков и картоф,днес ще включа тиква,не замествам цяло хранене а наобед по мъничко и дохранвам с мляко!!!

# 489
Здравейте майчета, чета ви редовно но на последък не ми остава време да пиша...от разходки вчера отвориха джъмбо и във варна... но не е като този във софия...или в гърция...нашия въобще не е интересен  Crossing Arms само боклуци..ноооо въпреки всичко му взех 3 гащеризончета  Grinning и едни сандалки който са ни малки  Confused
моя малкия се обрина целия на ситни пъпчици... явно е от топлото а е по къс ракав...въобще не го навличам и по къси панталонки... въобще не обича топлото изнервя се не може да спи... ужас... а тия пъпчици са по цялото му личице .. педито каза от топлото но се притеснявам те не минават повече стават... мажа го с доктор тайс Simple Smile при вас има ли някое маниче което е обринато така?  Sad

# 490
Николинко, явно този вирус , който върлува удря в гърлото, от там е високата температура!Ние бяхме пред ангина с каката, една лекарка искаше да ни изписва антибиотик, но аз знам, че вирусите не се повлияват от антибиотик и не го взех!Вряно една седмица беше болна, оздравя малко по-бавно.Но пък при малките бебета е по-деликатно, презастраховат се лекарите.Алекс мина само с хрема, още си я влачи, но освен капки  на основата на физ.разтвор нищо не и давам.Има доста секрети , които се стичат в гърлото, правя и инхалации за тях.
Какви са тези вируси напоследък , какво е това чудо!Имам чувството , че едно време нямаше такова чудо.
За дупката на биберона, малката още вода не може да се научи да пие, преди бяхме с дупка за новородено, сега минах на такава за три месеца, която пуска доста.

# 491
Момичета, здравейте!!!
Не съм писала от 100 години, но и ни е сме с този отвратителен вирус. Слава Богу няма Т, но силно зачервено гърло и адска хрема и така вече една седмица. Водя го през три дена да му слушат гърдите, но са чисти и не е за антибиотик. Въобще чудо е.
Да минават по-бързо и всички мъници да оздравяват, че е голяма мъка...

# 492
И мен напоследък не ми остава време да чета, камо ли да пиша ooooh!

Но се включвам да пожелая на всички болнички бързо, бързо да оздравяват Peace

# 493
Здравейте майчета, чета ви редовно но на последък не ми остава време да пиша...от разходки вчера отвориха джъмбо и във варна... но не е като този във софия...или в гърция...нашия въобще не е интересен  Crossing Arms само боклуци..ноооо въпреки всичко му взех 3 гащеризончета  Grinning и едни сандалки който са ни малки  Confused
моя малкия се обрина целия на ситни пъпчици... явно е от топлото а е по къс ракав...въобще не го навличам и по къси панталонки... въобще не обича топлото изнервя се не може да спи... ужас... а тия пъпчици са по цялото му личице .. педито каза от топлото но се притеснявам те не минават повече стават... мажа го с доктор тайс Simple Smile при вас има ли някое маниче което е обринато така?  Sad

Ako ne минават не са от претопляне  Wink Скоро сложихте ваксина и захранваш- според мен е рекция, ако имате и слуз - ще ти дамтел на една гастроентероложка да ви види.

# 494
Здравейте, мамчета!!! Hug

Ние сме от 10ина дни в Самоков и съм в информационна изолация общо взето, сега седнах на кафе с интернет и ви пиша веднага. Ще си отворя всички страници и ще ви чета вкъщи после.
Днес ставаме на целиии 6 месецаа, ама май няма да ми се получи виртуалната почерпка, за което се извинявам..
http://www.laguna-bg.com/catalog/albums/userpics/10002/K1362.jpg

На 24 май започнах захранването с безмлечна оризова каша и Вики си я хапва с голям кеф, днес вече ще и дам 3 лъжички. Зеленчуковите пюрета ще ги започна към 7мия месец като минат и последните ваксини.

Целувки на всички и ще съм се прибрала в София за срещата на 1.06. 13ч ж Борисовата Simple Smile) Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт