Отговори
# 495
listopad, аз хапвам по малко ягоди, но обикновено след като накърмя бебка (по тази схема пия и кафе и ям шоколад), уж да има по-дълъг период, в който тялото ми да обработи тези "забранени" удоволствия.

# 496
Мари, ужасно е това с линейките и бърза помощ! Не идват при възрастни хора, все едно са друга категория. Дано баща ти има нерви и сили да доведе нещата до някакъв завършек. Обикновено така те мотаят, че с времето се изнервяш, обезверяваш и вдигаш ръце. Лекарите имат етична комисия в големите градове - пишете до тях и до ЗК. Може копия до 1-2 медии, за да се стреснат.
За автоимунните не знаех ... ужасно е това. Вече съжелявам, че сме боли каката по график  Confused За малечко още съм в голяма дилема  -хем не искам да слагам, хем се чудя дали евентуално да приема само пневмококовата....

nikolinko..... и вие ли! ох, милите, наистина е много тежко да ги гледаш така отпаднали. За бърза помощ - по-добре ходете в педиатрията. Там би трябвало да са 24 часа, пък ако си и платите ще са много мили.

Николета, излагаш ли го пряко на слънце, да му пече в лицето? при нас пъпчици стават когато не е под сенника на количката.

m*@*m*@ , и на вас пожелавам бързо оздравяване.

А като чета вирусите май са различни. Ние въпреки високата Т и силната хрема сме с чисто гърло. А при силно зачервено гърло наистина може бързо да слезе към дробовете и да стане пневмония. малко трудно е да хванеш момента кога и дали да дадеш АБ. Аз лично водя всеки ден за преглед със слушалка като превенция вместо веднага да мина на АБ.

# 497
Добра, наистина тези заболявания се отключват изключително рядко, все още малко се знае за тях, особено за МС, може би дори и да са заложени в човек цял живот могат да не се проявят.Алтернативата според мен е да слагаш ваксините с по голям интервал от време.
Скоро четох , че Сащ е страната с най-много ваксини, там имало и най-голям брой на починали бебета включително и от Синдром на внезапната детска смърт.

# 498
Здравейте мами!  Hug

Дано се оправят по-бързо болничките дечица.

Отдавна не съм писала, но ви чета. Нямам време.
Моето човече досега не ми се е разболявало пу-пу. Имаме доста бебешки постижения: обръщаме се по очи и пак по гръб, върти се като пумпал в кошарата, все го намирам в различни пози и на различни места... Вече сам си пие вода от шишето(под строг надзор естествено:) ); сам си слага бибата правилно и много го кефи да си я изтръгва от устата и да прави `пльок` това го повтаря до припадък... Започнахме да пълзим, много несигурно, но той е упорит и засега пълзи само на заден ход  Mr. Green Като го хвана за ръчичките веднага прави отскок и се изправя на крака. Хвърли първата си играчка на земята.

Захраних го с тиква, картоф, морков и круша. Оказа се, че е алергичен към банана.

Ядем 6 пъти през около 3 часа. На обед яде по около 60-70гр пюре.

Продължавам да кърмя, с много усилия се оправих без АБ.
Какво ли не правят майките за децата си....

Още си нямаме зъбче. По едно време много мъчи, а сега изобщо няма и помен от неразположение  newsm78

# 499
  • София
Мацки, преди около час и малко Филип се пльосна върху плочките на терасата....Бешше в кошницата за кола, сложен върху масичката за кафе, която държим на терасата...
Как се изпъна тва дете, какво направи - не знам! Но само видях как баща му го вдига от плочките и той надава писък......
Сега спи, мисля че е ок.
Но си видях живота на филмова лента за секунди....А баща му още не може да се успокои.

# 500
  • София
Josepha , направо изтръпвам като чета какво се е случило. Важното е, че бебо е наред.

Гоги се върти във всички посоки и вече спим само с чувалче, защото никаква завивка не се задържа върху него. Почти всяка сутрин го намирам с главата надолу - доволен, че го е направил. Активната гимнастика вече не му е интересна да я гледа отдолу и затова иска да е прав и да пипа играчките. Но понеже аз не мога да го държа непрекъснато прав и го оставям легнал отдолу - той я събаря и е голяма радост. Отделно , че като е в кошарата и като докопа играчките над главата си и ги изскубва със стойката и аз съм все на тръни кога ли ще го цапнат. А в шезлонга като се залюля имам чувството че ще изхвърчи и пак е голяма радост. С една дума детето ни не се спира. Какво ли ме чака като проходи?

Е не прогнозата за времето е дъжд тази седмица и се разочаровах.

# 501
Мацки, преди около час и малко Филип се пльосна върху плочките на терасата....Бешше в кошницата за кола, сложен върху масичката за кафе, която държим на терасата...
Как се изпъна тва дете, какво направи - не знам! Но само видях как баща му го вдига от плочките и той надава писък......
Сега спи, мисля че е ок.
Но си видях живота на филмова лента за секунди....А баща му още не може да се успокои.
Ох, милите! Всяко дете си има първо падане, което е ужас за родителя. Дано се размине без други грижи, обикновено е така. Бебоците са жилави. Дъщеря ми падна от леглото за първи път на 6м. и леко си цепна устата. След час беше с негърски огромни устни. на другия ден освен моя страх други белези не бяха останали.
Следете дали си спазва обичайния режим на спане и хранене. Ако е така няма повод за притеснение. Ако повръща или стане нетипично сънлив потърсете лекар.

# 502
Здравейте, мами!

Аз всяка вечер чета прилежно, но такъв мързел ме е хванал, две букви на кръст ме мързи да напиша  Embarassed

Честити месечинки на всички бебоци, как си минава времето  Crazy, да са живи и здрави, да папакат и да слушкат  Hug

На болничките бързо да оздравяват и да няма повече болнички дечица  Hug

Josepha, ти си преживяла истински кошмар, добре че всичко е наред с малкия герой. Ама то това ни очаква, няма дете дето да не е тупвало от някъде, само да им няма нищо и да са здравички  Praynig Crazy Hug

А мен днес ме цепи глава цял ден, сега усещам, че нещо и гърлото ме дразни, дано да ми няма нищо сериозно, че ще се застрелям ако аз взема та лепна нещо.  #Crazy #2gunfire

А за бибероните и шишетата, нас ни няма никъде в това начинание, взела съм всички размери, със всякакви изчанчени дупки и за к'во, не ще да лизне да пие, нито сок, нито вода, ползва ги да си чеша венците  Grinning

Щях и друго да пиша, но малката нещо се разбуди, ще отивам и аз да лягам, хайде лека нощ  Heart Eyes

# 503
Добро утро момичета,

да ви се похваля, мойто момче тази нощ спа цялата- от 21:30ч като заспа и се събуди в 5:00ч. Направо за пръв път ни се случва и съм супер доволна. Е то е ясно,че най-вероятно е инцидентно, но все пак аз се наспах страхотно. От 5 месеца не ми се беше случвало Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Жозефа ужас значи с това падане и то на терасата Sad . Добре че всичко се е разминало без последици. Те сега стават много въртеливи и ще има да падат, но първото падане е най-кошмарно. По-нататък се притръпва и ако няма нещо сериозно минава и заминава. За кошницата за кола аз отдавна не я ползвам, защото ни е страшно малка и още преди месец се опита да скочи от нея на земята. Абе от сега нататък си трябва дасе ползват колани или само зад решетките на леглото ( мале как звучи само ) Simple Smile

На всички болни бързо оздравяване. Така ме напрашихте... много болни, много нещо. А и тази висока Т е много гадна. Дано се оправяте бързо, а на останалите да ни се размине.
Нашия батко още ходи на детска градина ( има само 2 дни още ) та и от него ме е шубе да не ни донесе нещо. Но няма как... повече се разхождаме на чист въздух, избягвам затворени обществени места и така.

За биберона на шишето аз също доскоро давах вода от това с 1 дупка и милия нищо не пиеше. Дори си виках - ми то детето не харесва вода. Но все пак смених биброна с такъв за 6+ и да видите какво чудо стана, детето пропи вода. То от предишния не му е текло въобще и той се е отказвал, а сега се кефи много. Много професионално си държи сам шишето и му е голям кеф. Вади го от устата си , после си го пъха сам, пие и се смее. Учудващо е ,защото той само вода пие от шише, но се справя добре Simple Smile За сметка на това още не се обръща. Почти прави движението от гръб по корем, но едната му ръка остава под тялото и не се сеща да я дръпне напред и да се подпре на нея и затова неможе да се обърне напълно. Аз му помагам, показвам, но много много няма ефект. Но иначе се върти като пумпал. Като го сложа по гръб с изтласкване, с ритане и се върти като часовникови стрелки, а също и се придвижва  и все целта му е ръба на дивана. Кога ли и ние ще паднем ...  newsm78 Алекс също предпочита активната гимнастика да я гледа отгоре и да я удря, но аз немога много време да го държа така. След като го сложа да лежи отдолу той почва да я рита и съответно я сриява цялата и голям кеф... От няколко дни се смее страшно много с глас. Направо като кикотене и е много сладък ... общо взето такива неща при нас Simple Smile

За срещата на 1.06 в Борисовата аз съм там. Дано дъжда да не я прецака нещо, че го дават цялата седмица да превалява. Но пък прогнозата е за много краткотрайни превалявания и то късно следобед. Така че се надявам,че към 13ч ще е добре времето. Надявам се да се съберем повечко и да се видим  Hug

# 504
Добро утро момичета!
Благодаря на всички, които пожелават бързо оздравяване, че е много неприятно да са болни мъниците.
Искам да попитам майките с повече опит тия пусти хреми много ли се влачат, че ние сме вече точно седмица с тази хрема и утре ще го водя пак да му чуят гърдите! Иначе не кашля и няма Т, но тези сополи.......

# 505
Здравейте, мами!
Отдавна не съм се включвала, макар че аз по принцип не съм от активно пишещите, но ви чета редовно.
Ние направихме на 25-ти 6 месеца и вече се измерваме в 1/2 година. Като цяло сме добре, все още изцяло на кърма, но вече ще се пробвам да предложа зеленчук и да видим дали ще се хареса?! Последната седмица за мен няма сън...събуждаме се през нощта на интервали от 1 до 3 часа. Не знам дали е от зъбките, които напират или не й стига вечер кърмата, или пък й е топло. За последното вече взех мерки и ще го изключа като опция. Иначе, щерката не понася да й е топло:).
Listopad, и моето бебе има пъпчици ръчичките (само там). Предполагам, че е от рязкото затопляне на времето и това, че 2 вечери я намирах изпотена на нощното хранене. От храна изключвам да е, т.к. аз не съм променила начина си на хранене.
Относно развитието й: и ние изхвърляме изграчките си на земята, доста пищи и се опита да  бърбори на нейния език (понякога даже ми се кара), търкули се от гръб по коремче и понякога иска просто да лежи по корем (явно на мен се е паднала), слагам я почти седнала в количката или на скута ми. Трябва да отбележа,че проявява предпочитания към околните и някои ги приема с усмивка, а от други плаче. Забелязвам, че не обича силен говор и ако някой прекалено гръмко й се зарадва я стяска и се гуши в мен, а после не ме изпуска от поглед и като изчезна от полезрението й плаче. Може и да не е правилно като възпитание, но аз не я оставям изобщо да плаче и дори и навън, ако се разплаче я взимам на ръце. Това сигурно ще ми излезе през носа, но не мога да гледам сълзички в очите й и тя, малката манипулаторка, го знае много добре:).
Пожелавам на всички болни да оздравяват, както и една седмица, изпълнена само с положителни емоции!

# 506
Джос, милите, дано никога не се случва, че кошмарът е по-голям за мама и тате.
Мама, и ние сме вече толкова със задна хрема!И каката ми страдаше много от задна хрема, но както споменах повечето бебета родени секцио го имат този проблем по-силно изразен.Пръскам физ.разтвор по три пъти на ден, също и низита, по един път на ден.
Мама Ива, вие да не открихте сезона?Къде е този басейн?

# 507
Мама Ива, вие да не открихте сезона?Къде е този басейн?

Ооо баткото го откри.... мама нещо я е срам да се съблича, та да видим на морето какво ще правя Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Аз наистина забравих да се похваля, че вчера си изкарахме много готино. Басейна е на Рударци и бяхме там цял ден с братовчедка ми, мъжа й и нейното дете. Баткото все едно за пръв път видя вода, то се къпа , подскача... незнам ама аз само краката си натопих и ми беше студено. Малчо също гледаше много учудено водата, беше му много интересно.  Но ме беше шубе да му намокря краката ... А ние "дъртите" като развъртяхме едни бири, едни кебабчета... абе направо като на море се почувствах и не ми се ставаше да си ходим Simple Smile

# 508
Здравеите маме аз не съм писала отдавна, но това е защото наршия тати замина и взе лаптопа с него. Да ви се похваля Радост вече си има едно зъбче.

# 509
Ивче, супер, добре сте си изкарали!Басейна предполагам е минерален, щом е в Рударци newsm78
Чакам с нетърпение да се позатопли и да тръгвам по басейни с девойките.
Капри, честито зъбче Hug

Общи условия

Активация на акаунт