Отговори
# 525
Здравейте и от нас Simple Smile

Ние успешно пристигнахме във Варна и сега точа лиги за дълга разходка в морската.

Джозефа, много лошо така с това падане. Дано нищо да му  няма на малкия парашутист.  Hug Hug Hug Hug

Поли, да си жива и здрава  Hug Hug

# 526
Честит Рожден Ден, Поли! Да си здрава и много щастлива! bouquet

Мари, аз физ. разтвор пръскам САМО ако има хрема. Не съм фен на това "прекалено" прочистване, макар че съм го чувала като практика. Вит. Д спях да давам от началото на май. Педито ми е казвала, че не се дава през месеците, които нямат "Р" в името си (май, юни, юли, август). Peace

За захранването - Вчера дадох на Гери оризова млечна каша с банан на Милупа, но нещо не беше очарована. А като ѝ слагах по лъжичка в млякото си го цокаше лакомо...Thinking Днес дадох оризова каша с ябълки и праскови на Хип (от бурканче) и много ѝ се услади. Peace

Някой давал ли е вече глутен? Сокове? Rolling Eyes Аз още не смея. ooooh!

# 527
Вече 3ти ден се захранваме официално.
Първия дадох оризова каша, но беше по-скро плезене и чудене. Стори ми се, чене му хареса и на втроия ден дадох тиква, а оризовата каша я оставих като добавка за сгъстяване на млякото. Днес взех силиконови лъжички на Нук, но много меки ми се струват .... друго си представях. Та дадох от вчерашното бурканче тиква. Като за трети ден беше по-трудно вместо да задобряваме. Малкия си беше крив отпреди това.

Нашето "заболяване" според педиатърката е само зъбоникнене. Според нея няма вирус, от 3 вечери пищи като обезумял на заспиване и си блъска ръката в устата. Обзавели сме се и с конюнктивит.

В тази връзка да питам знаещите за Тобрадекс - той бил с кортикостероид  ooooh! Досега никой лекар не ми я каза тази работа  Twisted Evil Та малечко с това го лекувахме при изписването от неонатология и каката със същото от няколко дена. Днес се светнах да разпитам педиатърката за съставките на Тобрадекс, Тобрекс и Офтакуикс .... Четох и в статията от подписа на Мари за някаква обща вредна съставка във ваксините и капки за очи. Ако някой може и тук да помогне, че вече трябва медицина да кандидаствам, за да не си отровя децата  ooooh!

# 528
  • София
Мацки, нямам много време за писане.
Само минавам да споделя, че от днес започнах бавно да се отбиваме.  Sad
Дано не съжалявам горчиво за това и да не постъпвам като безотговорна и егоистична майка, но вече чукнах 3 месец на диета, а обривът по ръцете си е все тук.....От 1 хапка сирене получихме мигновено слуз в акото.
Не ми издържат нервите вече - да ровя етикети, да ям само гадости като свинско и ориз и накая - нищо !!!!
На никоя майка не пожелавам да застава пред този избор, пред който се изправих аз. Много биха дали всичко, за да си кърмят децата възможно най-дълго, а аз имам кърма и го отбивам.

Първо ще го отбия, да видя как ще реагира на скъпото мляко /28лв!!!!! кутията/ и чак тогава ако всичко е наред, ще се захранваме  Confused  Confused  Confused  Confused  Confused

Не можах да го изолирам тоя пусти алерген и това е.  Cry

Признавам си, че търся съчувствие и разбиране, но най-вече искам да си споделя болката. Вероятно ще ме разберете. А вероятно не.........  Cry  Cry  Cry

# 529
Джос, племенника ми беше така!Жената на брат ми също беше пред тази дилема, отби го на 6м  за съжаление нещата не се промениха.Пламваше с екземи , които после ставаха на рани периодично.Израстна го , сега е на 3год и вече няма обриви.Не знам какво лечение точно и бяха изписали(те също живеят във Франция), доколкото си спомням само мажеше с нещо за облекчаване на екземите.Беше и много тежко , още повече , че и детенце се мъчеше, той ги разчесваше зверски Sad Дано нещата при вас не са такива и скоро този проблем да остане в миналото.

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 17:38 от mari:)

# 530
Вече 3ти ден се захранваме официално.
Първия дадох оризова каша, но беше по-скро плезене и чудене. Стори ми се, чене му хареса и на втроия ден дадох тиква, а оризовата каша я оставих като добавка за сгъстяване на млякото.

Добра, честито ви захранване,  Mr. Green и при нас предстои идните дни.  Hug
Момичета, споделете каква марка оризова каша точно купувате, и аз съм в чуденка дали да не започнем с кашата  newsm78 така и така не наддава много на тегло, но ще се почудя още няколко дни. Flutter Мойто зверче вече не издържа по 3 часа, огладнява на втория час и надава боен рев. Вече няколко пъти се прибирам скорострелно, а вчера я накърмих навън, но много се разсейва, хем е гладна, хем и нищо да не изпусне, кой минава, кой говори, та се наяде колкото да не е без хич. Crazy

# 531
....Дано не съжалявам горчиво за това и да не постъпвам като безотговорна и егоистична майка, но вече чукнах 3 месец на диета, а обривът по ръцете си е все тук.....От 1 хапка сирене получихме мигновено слуз в акото.
Не ми издържат нервите вече ............
............Признавам си, че търся съчувствие и разбиране, но най-вече искам да си споделя болката. Вероятно ще ме разберете. А вероятно не.........  Cry  Cry  Cry
Мила, не съжелявай - дала си му 6 месеца кърмене. Има случаи, в които кърмата НЕ е най-доброто, сега ще ме нападнат  Crazy Но аз минах през същото като теб. Следиш всяка хапка и накрая пак проблма си стои.  При нас тежко разтройство с колики и истеричен рев, при вас обрив. Наскоро въведох плавно АМ и се раздирах от угризения. Но за броени дни коликите намаляха, акото се оправи и детето стана спокойно (като изключим сега зъбите). Сега угризенията ми са обратни - за чий го мъчих толкова, заслужава ли това малко създание да страда с болки всеки ден само защото майка му се вманиачи да е на кърма  ooooh! Колкото и неприемливо да звучи - адаптето му влияе по-добре. Давам все още и ърма за имунитет, но в по-малко количество.

Само да имаш едно на ум, че няма веднага да приеме новата храна. При нас първите два дена само плюеше, после започна "от него да мине" да хапва по малко. А сега свикна и не му прави впечатление.

Kimberly, ние сме на оризовата на ХИПП по съвет на една майка с набори, коята е правила "социологическо проучване" сред познати  Mr. Green

# 532
  • София
mari:)    Hug  Hug  Hug, благодаря за окуражителните думи!!! Дано е за по-добро  Rolling Eyes

dobra , знаех, че ще ме разберете тук и затова споделям с вас. Радвам се, че малък Гошко е по-добре .... Надявам се и аз скоро да ви се похваля с добри резултати.
Благодаря за споделения опит, мила!   bouquet   bouquet   bouquet

# 533
Josepha , Мила недей да се обвиняваш. Дано АМ му понесе и да се  оправи по-бързо мъника.
И аз в началото имах едни  угризения,че не съм успял да  го накарам да суче ама после ми мина сега, ще цедя докато има (или докато ми писне). 6 месеца са си много добро постижение. Аз например съм била кърмена 5 и после сама съм се отбила Simple Smile Simple Smile

dobra , защо да те  нападат? Не винаги кърмата е най-добртото! Има много заболявания при който не се препоръчва кърмене.  А и не знам как издържа толкова много с тези  колики и акита Simple Smile  щом сте по-добре сега значи АМ ви е в помощ. Сега поне има АМ, много и  различни преди и това е нямало Simple Smile
За лекарствата не съм никак запозната.

Мари, аз профилактично никога не съм почиствала нослето, само ако има сополки. Той  така ги мрази тези спрейчета, че няма на къде.

Ние си купихме стационарно бънджи за 1ви Юни това му е  подаръка. Simple SmileSimple Smile Да ви питам кога смятате да сложите  вашите бебоци в проходилки и ще ползвате ли изобщо? Аз съм още в чуденка и май няма да ползвам ама да видим.

За захранването ние бавно и славно въвеждаме зеленчуци. Утре ще правя сладък картоф с моркови да видим дали  ще му хареса.
За лъжички си взех някакви малки на Авент и за сега ми вършат супер работа.

Да питам и за кашите?  Задължително ли е да се въвеждат? Ние си наддаваме що годе добре и се чудех дали  да давам изобщо.....

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 19:11 от ANGYA

# 534
Josepha  Hug недей да се обвиняваш, правиш наи-доброто за твоето дете, дано всичко да отмине, най-важните 6 месеца си го кармила така че само успех от тук нататък. Щастлива мама-щастливо дете, нали това е най-важното.

# 535
взимах на Хипп до скоро кашата аз тая оризова...но ся последния пут взех на Прима със коластра, която е и много я хареса с кеф си я хапва Simple Smile мирише на бисквитки мн яка Simple Smile) чак ми иде аз да си я хапна...

аз пък се разболях кашлям със червено гърло ужас! една отпусната съм нямам сили за нищо...добре че е майка ми да гледа малкия.... на утре 1 юни взех на моя кученцето на фишер прайс Simple Smile много е яко..и как му се радваше в магазина  Grinning

# 536
  • Пловдив
Ехоо, банда! Hug
Отдавна не съм се включвала, ама сега да кажа как се движим със захранването : въведох с плодови каши ябълка, слива, банан и круша - Габи е луда по тях и си отваря нетърпеливо устата! Преди няколко дни пробвах пюре от картофи да дам - с такова отвращение и бърчене на вежди беше изплюто, че повече не опитах. Сега е на ' био ранни моркови с картоф' - яде се. Иначе на скоро смених АМ Фризо, че много запичаше, с Hipp розово(което я прави да ака поне 1 път дневно).
Още не мога точно да улуча в кои часове да давам пюретата, защото апетита й намаля и сега яде мляко само 4 пъти дневно, а гледам млякото да е с приоритет.
Жозефа, недей да се измъчваш, този момент идва рано или късно! Бъди щастлива и спокойна, за да не усети детето, че нещо не е наред! Все пак АМ не е отрова!
Поли, ЧРД!! Жива и здрава , много да те радват у дома!!
Утре празник на дечицата - да са ни живи и здрави!
Поздрави на всички!   bouquet

# 537
взимах на Хипп до скоро кашата аз тая оризова...но ся последния пут взех на Прима със коластра, която е и много я хареса с кеф си я хапва Simple Smile мирише на бисквитки мн яка Simple Smile) чак ми иде аз да си я хапна...

аз пък се разболях кашлям със червено гърло ужас! една отпусната съм нямам сили за нищо...добре че е майка ми да гледа малкия.... на утре 1 юни взех на моя кученцето на фишер прайс Simple Smile много е яко..и как му се радваше в магазина  Grinning
Много мислих по въпроса за кашите с коластра, още предния път като писа. Та тази коластра дали е от краве мляко? какво пише на етикета? Не ми се вярва да е от човешко мляко... пък като е краве може не на всяко дете да понесе добре.
За разболяването много ти съчувствам. Дано организма ти е силен и за един ден да си на крака  Hug

ПП: Видях си стоте правописни грешки в предния пост и се извинявам на четящите  Mr. Green Много е дразнещо, но като бързам така е!

# 538
Josepha  Hug Hug Hug Hug Може аптамила да не ви помогне/ние от него получихме слуз/, ако не помогне пробвайте фризопепа. Peace И идете си пуснете диференциално броене, че да ви го изпишат с протокол по здравна каса.

Dobra, на какво мляко сте?

Много много много внимавайте със захранването!!! Бвано , по 10 дни на храна със паузите след това.

# 539
Добра, с писането и аз съм така!Пиша на един дъх, аз понеже съм машинописка и пиша много бързо без да гледам в клавиатурата, после като си видя грешките свят ми се завива Grinning
И ние започнахме захранването, на малката не и се нрави много.

Общи условия

Активация на акаунт