Коя е любимата супа, която приготвяте?

  • 23 800
  • 105
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 1 735
Inka, може ли да споделиш как правиш супата с бяла риба?
А,аз не съм по завъртяните рецепти.Съвсем елементарно-нарязан морков и лук,след като се сварят слагам бялата риба на парчета/използвам предимно филе,без кости заради дребната/,после добавям малко оризче и картоф нарязян на дребно.След като е почти всичко готово малко олио/може би около суп.лъжица/,доматено пюре също толкова,сол на вкус,може черен пипер несмлян.

# 16
  • Мнения: 9 913
Записвам се да следя за крем-супи, без застройване и без нищо запържено  chef

# 17
  • Мнения: 4 455
страхотни рецепти,момичета! Hug

# 18
  • Мнения: 256
Всички супи се хапват в нашата къща!Без супа не оставам,но сред най- любимите са крем супа от картофи,супа топчета,свинска и рибена чорба.

# 19
  • Мнения: 26
Любимата супа вкъщи е мароканската супа 'Харира'-изяжда се на момента.
Втора по ред,но само децата я харесват е 'Супа топчета'.
Може ли рецептата за Харира? Hug
Здравей,супа харира се приготвя по различни начини,аз ще ти напиша рецептата която ми даде преди години моя приятелка мароканка по която и аз приготвям вкъщи.

  Супа Харира

200 гр.месо(пилешко,агнешко,телешко по избор)
300 гр, нахут от консерва
4 бр.домати
1 средно голяма глава лук
2 скилидки чесън
1 каф.лъжичка зафран(шафран)задължително
1 каф.чашка червена леща(горе долу шепа)
1 каф.чашка фиде
1 каф,лъжичка джинджифил
1 каф.лъжичка подправка за шуарма(смесеца от подправки специално приготвена по марокански използвасе повече за приготване на меса и ястия,може би ще я откриете в марокански магазин )
1 каф.лъжичка кориандър
сол,черен пипер,зехтин предазначен за готвене.
В тенджерата в която ще се готви супата се сипва и загрява зехтина,добавя се нарязаното месо и нарязания лук задушават се за 5-7 мин.Слагат се доматите обелени и нарязани,добавят се чесъна пресован,зафран,черен пипер,подправката,дженджифил,сол обърква се хубаво и сипваме нахута и измитата леща.Сипва се вода два пръста над продуктите оставя се да ври 30 мин.След това се добавя фидето и ври още 10-15 мин.Когато е готова поръсвам с кориандър.В последно време я готва в тенджера по налягане.Действам по същия начин само дето не правя първото варене,а директно слагам капака и след 10 мин.супата е готова,става още по вкусно.

Последна редакция: пн, 09 май 2011, 18:46 от helena*

# 20
  • Мнения: 1 243

картофена крем-супа е любимото вкъщи! задължително с крутони! Simple Smile

Записвам се да следя за крем-супи, без застройване и без нищо запържено  chef

когато правя крем-супи винаги задушавам лук, моркови или други някакви корени в съвсем малко мазнина и вода.. изобщо не става мазно като с класическа запръжка! ако ядете масло (при нас са големи спорове за това!) - една чаена лъжица масло е достатъчно за да има крем-супата приятен вкус!

# 21
  • Мнения: 31
Крем супа с картофи и колбас.
Супа топчета.
Пилешка супа.
Варено с телешко.
Чеснова супа с буквички.

# 22
  • Мнения: 4 455
Ira-ari,може ли рецептата за чесновата супа. Hug  Praynig  bouquet

# 23
  • Мнения: 31
Ira-ari,може ли рецептата за чесновата супа. Hug  Praynig  bouquet
1 -2 глави чесън нарязан на ситно или пасиран( аз слагам 2 глави)
1 глава кромид лук
1 морков настърган
1 домат смлян
корени от магданоз,чер.пипер,сол , вода
всичко се прибавя в тенджера до завиране ,след като заври прибавям кускус,звездички или буквички
(аз я правя с буквички),готовата супа застройвам с яйце кисело млеко и брашно накрая пущам парче масло и много магданоз

# 24
# 25
  • Мнения: 497
Напоследък тази е любимата на мъжа ми, може би защото е доста различна от моите си традиционни супи. Рецептата е от нета, не помня откъде точно.
Моите добавки към нея са, че слагам чили още с варенето, а накрая или при сервирането слагам и оцет, така че да стане кисело-люта и така много ни харесва (иначе ми седи маалко блудкава).

Супа-пиле с царевица ( по китайски)
  Продукти за 4 порции:
  2 бр пилешки гърди
  1 консерва сладка царевица
  1 пилешки бульон
  2 ч.л. сусамено олио
  1 ч.л. джинджифил на прах
  1 с.л. соев сос
  3 с.л. царевично брашно
  1 яйце
  сол
  прясно смлян черен пипер
чили и оцет (мои допълнителни добавки по желание)

Пилешкото месо се сварява предварително в леко подсолена вода. След като поизстине се накъсва на тънки ивички по дължината на влакънцата
В тенджера се кипва вода-1/2 от средно голяма тенджера, в която се натрошава пилешкият бульон и се разбърква добре
Царевицата се пасира , но не до напълно гладка консистенция
Добавя се към водата с бульона , добавя се и солта , джинджифила , сусаменото олио и пилешките късчета. Оставя се да поври на слаб огън за около 5-7 мин.
В малко вода се разбива царевичното брашно и се добавя на тънка струйка при непрекъснато бъркане.
Докато още е на огъня се добавя яйцето , което трябва да се пресече и да стои на парцали
Добавя се соевият сол и след още 3-4 мин се сваля от огъня. Преди сервиране се добавя прясно смлян черен пипер

# 26
  • Мнения: 1 243

снощи за първи път направи прословутата норвежка гъбена супа и се получи страааахотно!! препоръчвам я и аз!
Simple Smile

# 27
  • Мнения: 1 934
Да споделя любимата ни картофена супа-1 кг картофи, нарязани като за мусака и две глави лук нарязани на ситно се заливат със студена вода, колкото да ги покрие, 8 супени лъжици олио, сол на вкус. Така ври, докато омекнат зеленчуците и после доливам гореща вода, за да я поразредя и варя до готовност. Когато изключа котлона, стривам чубрица и след 15-20 минути застройвам с кисело мляко и яйце.
   Супата има уникален вкус  Simple Smile
   Другата ни любима е от киселец-скоро ще има по полето бол  Mr. Green

# 28
# 29
  • Мнения: 492
Извън класическите пилешка, топчета, от зелении, вкъщи на особено почит е супата от праз с препечено брашно. Когато му е сезона, почти не оставаме без нея.

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 15:09 от separate

Общи условия

Активация на акаунт