Мъж с Венера в знак Телец:
"Обичам спокойния, сигурен и стабилен живот, държа да имам достатъчно пари, които да ми го подсигурят. Същото се отнася и за любовните ми връзки. Емоционалната сигурност ми е толкова нужна, колкото и финансовата. Обичам класическите неща, които издържат проверката на времето - музика, красиви вещи, стари, качествени платове.
Не съм агресивен в любовта. По-скоро привличам, отколкото преследвам. Обичам да докосвам и да бъда докосван. Харесвам физическия контакт, като чувството ми за допир е много изострено. Мога да бъда романтичен, но по природа съм практичен. Бих подарил на любимата си бутилка вино или цвете в саксия вместо букет. Ще се насладим заедно на виното, а цветето ще живее дълго. Не харесвам вятърничавите дами, които не знаят какво искат. Харесвам здравомислещите, добродетелни жени, жените с добър произход, които са създадени за комфортен и спокоен живот. Допадат ми закръглените красавици. За мен е без значение дали държат на сигурността и парите. Имам предразположение към изящното и чувствам близка връзка със земята, затова моята жена трябва да цени красивите растения. Мъж, роден за семейство, аз обичам фамилния живот.
Моят дом е моето небесно царство. Искам да бъде красив, подреден традиционно и с вкус, и жена ми да е винаги вкъщи. Притежавам силно развито чувство за собственост. Държа на всичко, което е мое. Понякога проявявам ревност, но само ако е застрашена емоционалната ми сигурност. Нежен съм и обичам прегръдките и целувките. Може би няма да повтарям, че ви обичам, но пък ще ви го показвам. На мен може да се разчита и в най-тежките ситуации. Трудно се ядосвам. Обичам спокойствието. Аз съм любовник, а не боец.