Счетоводител в нужда се познава

• 52 853
  • 724
  •   1
Отговори
# 450
# 451
  • Варна
Да, в едно ООД. В момента управителят, който е и съдружник е назначен на ДУК. Иска да бъде назначен на още един договор в същото ООД. Въпросът е обаче, как се отразява това на осигуровките? Сега осигуровките му се плащат от фирмата на базата на ДУК. Ако се назначи на друг трудов договор, ще трябва ли да се плащат допълнителни осигуровки?

# 452
  • София-Младост
Да, в едно ООД. В момента управителят, който е и съдружник е назначен на ДУК. Иска да бъде назначен на още един договор в същото ООД. Въпросът е обаче, как се отразява това на осигуровките? Сега осигуровките му се плащат от фирмата на базата на ДУК. Ако се назначи на друг трудов договор, ще трябва ли да се плащат допълнителни осигуровки?
Да ще трябва, освен ако по ДУК не се внасят осигуровки на максимума.

# 453
  • Варна
По ДУК не се внасят осигуровки на максимума. Тогава, ако се назначи на допълнителен трудов договор със заплата от 1000лв, ще се плащат осигуровките върху 1000лв., нали така?

# 454
И сам със себе си ли ще подпише трудовият договор?

# 455
  • София-Младост
И сам със себе си ли ще подпише трудовият договор?
Нали е ООД, другият съдружник ще го назначи на ТД.

# 456
  • Варна
Да, точно така

# 457
  • Варна
Здравейте!
Интересува ме при съкращаване поради закриване на клон на фирма, кой вариант е най-добър за служителя - по взаимно съгласие ли? Предвид да се изплати неизползвания отпуск и да може да се отиде на тр.борса при по-добри условия...
Също така, каква сума се изплаща за съкращаване без едномесечно предизвестие? Ако веднага се започне работа при друг работодател може ли да се прехвърли /а не да се заплаща/ неизползвания отпуск или няма такъв вариант...?

Благодаря предварително!  Hug 

# 458
Ако се съгласи да прекрати договора по взаимно съгласие и не си намери веднага друга работа ще получава минималното обезщетение от Бюрото по труда. Което е около 100-на лева. Ако го съкратят ще получава % от това, на което са го осигурявали.
Ако гo съкратят и в следващия 1 месец не си намери работа ще получи обезщетение от фирмата, за която е работил 1 заплата.
Отпуска не може да се прехвърли в друга фирма. С прекратяване на договора, независимо дали е съкращение или по взаимно съгласие неизползвания платен отпуск се изплаща.

Последна редакция: ср, 04 апр 2012, 23:49 от Stryper

# 459
  • Варна
Благодаря, Страйпър!   bouquet
И все пак кой вариант е по-благоприятен за служителя:
прекратяване на ТД по взаимно съгласие или
съкращаване на щат?

Хубав ден!
 Simple Smile

# 460
Благодаря, Страйпър!   bouquet
И все пак кой вариант е по-благоприятен за служителя:
прекратяване на ТД по взаимно съгласие или
съкращаване на щат?

Хубав ден!
 Simple Smile

Съкращаване на щат.

# 461
  • Варна
Имам следния въпрос - Имам първичен болничен, след него продължение без прекъсване, дотук ок, след това, пак без прекъсване приемат човека в болница с друга диагноза, и му издават първичен болничен. Втория първичен трябва ли да има 3 дни за сметка на работодателя, или да го водя като продължение?
Като знам колко са любезни по телефона в НОИ, хич не ми се звъни..

# 462
Имам следния въпрос - Имам първичен болничен, след него продължение без прекъсване, дотук ок, след това, пак без прекъсване приемат човека в болница с друга диагноза, и му издават първичен болничен. Втория първичен трябва ли да има 3 дни за сметка на работодателя, или да го водя като продължение?
Като продължение го правиш. Има го като казус в указанията на НАП.

# 463
  • София-Младост
Я дай номер на това указание, моля, защото нещо не съм съгласна.

# 464
  • Балчик
Я дай номер на това указание, моля, защото нещо не съм съгласна.
и аз не съм имах такъв сlучай - нов болничен с 3 дена от работодател

Общи условия

Активация на акаунт