Счетоводител в нужда се познава

• 52 862
  • 724
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Значи ще получиш горе-долу половината от досегашното ти обезщетение. Щом е държавно предприятието сигурно изготвят ведомостите до 9-то число и можеш да се надяваш на още парички до края на месеца.

# 436
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
 Здравейте !  

Имам следния  въпрос :  миналата година  бях преброител в  преброяването на населението . Едва  сега съвсем  случайно  една позната  ми каза  ,че  трябвало да   подам  годишна декларация за облагане доходите на физическите лица за 2011 година   в  НАП ?

Сигурно ли е ,че  за  2 седмици  нерегламентирана работа  и  за  90  лв.  изплатени  еднократно  се подава  такава декларация  ,  търсих  из  Интернет  - нищо не  намерих  ?
 Много  се  съмнявам  всички преброители  ,които са  стотици  хиляди  да подадат  такава  и  защо  никой  от  НСИ  не  ни  уведомява  ,  не   е  ли  тяхно  задължение  да  ни  уведомят  ,че трябва  да  подаваме  въпросната  декларация ?

Имахме  сключен граждански  договор ,  но в  него  никъде  не  е  упоменато  подобно  задължение ?  Освен  това  парите  ни  ги  изплащаха  в  ДСК  и само се подписахме на  техен  формуляр .  Ако  ще се  подава  данъчна декларация  откъде   трябва  да взема  документ  ,че  са ми платени  тези пари  -  от  НСИ  или  ДСК ?  newsm78

Благодаря  предварително  !
Миналата седмица попълних дан.декл. точно по същият повод - преброител. Беше издадена служ.бележка от ТСБ и в нея си пишеше, че е удържан данък - мисля,  че ставаше въпрос за около 120 лева доход. Жената също е на борсата, няма друг доход, но дохода от преброяването се води граждански договор и трябва да се декларира.

# 437
Значи ще получиш горе-долу половината от досегашното ти обезщетение. Щом е държавно предприятието сигурно изготвят ведомостите до 9-то число и можеш да се надяваш на още парички до края на месеца.

чул те господ, че съм с кредит Simple Smile

# 438
Момичета,имам питане към вас!Свърши ми 2те години майчинство и ще напускам от фирмата която работех,работодателят ми ще ми изплати 2та месеца платена отпуска но незнам каква сума да очаквам!значи последните 6 месеца в който работех там преди да изляза по майчинство ме осигуряваше на 340лв-след това взимах майчинство 270 лв 1 година и втората взимах 240лв.Как се изислява колко да ми изплати отпуската-незнам какви пари да очаквам а искам да съм подготвена! Моля ако някоя мама знае да ми пише!

# 439
  • Варна
За база се взима последният месец, в който имаш отработени 10 дни, т.е. последния месец преди излизането ти в болнични.

# 440
Ако смятам вярно - 533.06лв

# 441
Ако смятам вярно - 533.06лв
[/quote

Тази сума е за 2та месеца нали-дано да е толкова-че като ги знам кви са скръндзи може да ми хвърли 200лв и да каже'ей това ти е всичко'.Дано изплати тази сума която сте сметнали!

# 442
Да, за двата месеца, това колко реално ще плати е друг въпрос

# 443
Здравейте, някой ако може да ми помогне с информация.

Регистрирана съм като физическо лице по БУЛСТАТ, номера е ЕГН-то ми, нямам фирма. Трябва да подам данъчна декларация, но не знам дали в този случай се водя физическо лице и все още имам време да я подам или се водя фирма и съм изпуснала срока?

Благодаря предварително.

Последна редакция: нд, 01 апр 2012, 14:57 от alex99

# 444
Казва се БУЛСТАТ, срока е 30.04.

# 445
Здравейте момичета,

Дали може да ми кажете колко са удръжките на работник и работодател за 321 лв бруто.

Благодаря предварително!!!

# 446
Казва се БУЛСТАТ, срока е 30.04.

Благодаря. Извинявам се за грешката  Embarassed

# 447
honey_81, работник - 69.36лв, работодател - около 58лв, няма как да се каже с точност при така дадената информация

# 448
  • Варна
Здравейте, може ли едно лице, което е съдружник и управител в ООД да бъде едновременно назначен на Договор за управление и контрол(ДУК) и друг договор като самоосигуряващо се лице или на друг трудов договор? В момента лицето е назначено с ДУК и фирмата го осигурява на определена сума.

Ако се назначи като самоосигуряващо се лице, може ли да е назначен например на заплата 1000 лв, а да се осигурява само върху 420лв?

Ако се назначи на друг трудов договор, това как ще се отрази на осигуровките му?

Ще се радвам, ако някой може да ми отговори  Peace

# 449
Здравейте, може ли едно лице, което е съдружник и управител в ООД да бъде едновременно назначен на Договор за управление и контрол(ДУК) и друг договор като самоосигуряващо се лице или на друг трудов договор? В момента лицето е назначено с ДУК и фирмата го осигурява на определена сума.

Ако се назначи като самоосигуряващо се лице, може ли да е назначен например на заплата 1000 лв, а да се осигурява само върху 420лв?

Ако се назначи на друг трудов договор, това как ще се отрази на осигуровките му?

Ще се радвам, ако някой може да ми отговори  Peace

Това всичкото само в това въпросното ООД ли?

Последна редакция: вт, 03 апр 2012, 17:51 от stasha_s

Общи условия

Активация на акаунт