Счетоводител в нужда се познава

• 52 800
  • 724
  •   1
Отговори
# 555
Ая, и аз имам такова писъмце, ама срока ми е 22.06., добре че е на една от малките фирми, ни ЗБУТ съм поглеждала, ни справката по чл. 73, имам още 4 ЕТ за приключване, ама до 02.05 време бол. Цяла седмица бях с агронома да очертава ooooh!

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 08:34 от stasha_s

# 556
Момичета, влизам с един въпрос.
От два месеца съм без работа и се регистрирах в БТ.
От 2 май обаче започвам работа и доколкото знам, в 7 дневен срок, трябва да занеса копие от договора в БТ, а след това и в НОИ, заедно с трудовата книжка. Дотук всичко добре, но от работата ме помолиха другата седмица да занеса документите, които са им нужни, заедно с трудовата книжка.
Как да процедирам, тъй като ако занеса книжката при работодателя, в НОИ няма още да са я оформили за двата месеца, в които съм без работа?
До сега не ми се беше случвало да се сблъсквам със системата и не съм съвсем наясно с процедурите  Laughing
Занеси документите, които ти изискват в работата. Когато сключиш тр.договор ,това трябва да е отразено в тр.книжка. Отиди само в НОИ - в БТ не е необходимо /като не идеш да се подпишеш на датата и те отрегистрират/. Занеси в НОИ копие от тр.договор, защото мен веднъж ми го взеха. Втория път дори не го поискаха - отвориха си програмата и видяха, че вече съм на работа. В НОИ представи и тр. книжка с вече нанесена месторабота, за да ти отразят стажа.

# 557
Здравейте, половината 2011 година съм била майчинство, сега ще подавам данъчна декларация, вписвам ли майчинството и трябва ли ми документ от НОИ? И детските ли трябва да пиша, за първи път ще подавам и ми е пълна мъгла Sad

# 558
beba2, много ти благодаря  Hug

# 559
Здравейте, половината 2011 година съм била майчинство, сега ще подавам данъчна декларация, вписвам ли майчинството и трябва ли ми документ от НОИ? И детските ли трябва да пиша, за първи път ще подавам и ми е пълна мъгла Sad

Към декларацията ще приложиш служебна бележка за доходите от фирмата, в която работиш  /която ще е с нули за времето на майчинството./ Документи за детски се подават когато изтекат 12 месеца от първото подаване. /или 11  Thinking/

# 560
Майчинството и детските не са облагаем доход. Те не се вписват. Детски се подават на 12 месеца. За тях ти трябва сл бележка от работодателя, от НОИ, ако имаш обезщетения и бележка от личния лекар за имунизациите.

# 561
  • София-Младост
Майчинството и детските не са облагаем доход. Те не се вписват. Детски се подават на 12 месеца. За тях ти трябва сл бележка от работодателя, от НОИ, ако имаш обезщетения и бележка от личния лекар за имунизациите.
Детските не се вписват акто доход, но обезщетението за бременост и раждане и за отглеждане на дете до 2г. е доход и се вписва в деклараицята. Бележки от НОИ не са необходими. 

# 562
Благодаря момичета, майчинство съм карала в друга фирма, затова в бележката от този работодател, която ми издаде за данъчната декларация няма вписани нули, затова се чудех дали не трябва отделна бележка.

# 563
Аз не разбрах къде пише, че обезщетението за бремонност и раждане и отглеждане на дете до 2 години е облагаем доход...И за данъчна декларация ли говорим или за декларация за детски надбавки?

# 564
Аз не разбрах къде пише, че обезщетението за бремонност и раждане и отглеждане на дете до 2 години е облагаем доход...И за данъчна декларация ли говорим или за декларация за детски надбавки?

Данъчна декларация, имам доход като самоосигуряващо се лице и затова трябва да подам за 2011 година. И аз не знам дали обещетението е облагаем доход и затова питам по-вещите от мен.

# 565

Данъчна декларация, имам доход като самоосигуряващо се лице и затова трябва да подам за 2011 година. И аз не знам дали обещетението е облагаем доход и затова питам по-вещите от мен.

Изискваш служебни бележки от всички фирми, в които си работила през 2011 и се ръководиш от сумите, които пише там , пренасяш ги в прил. 1 на годишната дан-декларация.Обезщетението не е облагаем доход и би трябвало да не е включено в служебната бележка.

# 566
Тя пише, че е самоосигуряващо лице...Какви доходи получава не е ясно, но не е упоменала че са по трудови правоотношение...все пак прил.1 е е за доходи от трудови правоотношения.

# 567
Вземам си думите назад.

# 568
Значи през 2011 съм работила и още работя на постоянен трудов договор. Отделно трябваше да се регистрирам като самоосигуряващо се лице, заради едни статии, които писах, за да може да издам документ за плащанията, които получавам. Та сега заради това трябва да подам данъчна декларация Sad

# 569
За доходите от трудови правоотношения-сл бележка от работодателя е прил.1. За другото още не съм наясно..това свободна професия ли е...или си на граждански договор...

Общи условия

Активация на акаунт