Счетоводител в нужда се познава

• 52 799
  • 724
  •   1
Отговори
# 570
За доходите от трудови правоотношения-сл бележка от работодателя е прил.1. За другото още не съм наясно..това свободна професия ли е...или си на граждански договор...

Свободна трябва да е, регистирах се по БУЛСТАТ и нямам граждански договор.

# 571
 Значи

-данъчна декларация по чл.50 от ЗДДФЛ
Прил.3 -таблица 6 -за свободната професия
Прил.1-за трудовите правоотношения

http://www.nap.bg/search?searchText=%D1%87%D0%BB+50
Има декларация с баркод, която можеш да си попълниш по-лесно...ако има къде да я разпечаташ

# 572
Значи

-данъчна декларация по чл.50 от ЗДДФЛ
Прил.3 -таблица 6 -за свободната професия
Прил.1-за трудовите правоотношения

http://www.nap.bg/search?searchText=%D1%87%D0%BB+50
Има декларация с баркод, която можеш да си попълниш по-лесно...ако има къде да я разпечаташ

Благодаря много, ще я разпечатам и попълня.   bouquet

# 573
Здравейте, търся опитен счетоводител от Пловдив, който е работил и подготвял бюджети за бизнес проекти за кандидатстване по европрограми. Става дума за подготовка на финансовата част от проект по Програма за насърчаване на предприемчивите българи по ОП РЧР, а при одобрен и финансиран проект - поддръжка и водене на счетоводство на микро фирма. Ако можете да ми препоръчате такъв специалист, ще се радвам да ми пишете на лични! Благодаря предварително!

# 574
Момичета, имам нужда от информация, относно подаване на документи за вписване в търг. регистър.
Както по-рано писах, ще регистрирам ЕООД на името на свекър ми, който е пенсионер.
За вписването са необходими следните документи (инфото е от сайта на търг. регистър):

Заявление за вписване на обстоятелства относно дружество с ограничена отговорност (А4)
Учредителен акт на еднолично дружество с ограничена отговорност
Решение за учредяване на еднолично дружество с ограничена отговорност
Заявление за запазване на фирма (Д1)

Когато аз регистрирах своята фирма (пак ЕООД), освен горните документи, имам и Договор (мисля, че е за управление и контрол). Тогава адвокат ми подготви документите.
Въпросът ми е този Договор за управление задължително ли се подава при вписването? Защото не видях в списъка с необходими документи изискване за договор за управител.... Идеята е свекър ми да плаща само здравните осигуровки, значи не трябва да е по ДУК, нали? Ако трябва да се подава и такъв Договор, то как би трябвало да се оформи, че да не е по ДУК? Ухх, тази част ми е много непонятна, другото ми е ясно.

# 575
  • София
Доколкото знам искат ДУК за да впишат дружеството  също така  искат и спесимен на управителя
Попълваш и форма Г1 за обявяване на учредителния акт,  както и декларациите по чл.13 ал 4 мисля беше. Също така струва ми се се попълва и една друга декларация, че не е обявявана несъстоятелност от лицето което представлява  дружеството. 

# 576
Тодоричка, благодаря ти за отговора! Но тогава как става осигуряването на управителите на ЕООД като самоосигуряващи се лица, когато при вписването в регистъра са с договор по ДУК?

# 577
  • София-Младост
Тодоричка, благодаря ти за отговора! Но тогава как става осигуряването на управителите на ЕООД като самоосигуряващи се лица, когато при вписването в регистъра са с договор по ДУК?
Договор за управление се представя в агенцията, само ако управителят е различен от собственика на дружеството. Ако собственикът ще представлява и управлява дружеството, не е необходимо да се представя такъв договор.

# 578
http://www.regfirms.com/page.php?5
Но по тези въпроси е най-добре да се обръщаме към адвокати...В нашата България всеки от всичко разбира...Извинявам се това е само мое мнение.

# 579
С някои неща човек чудесно може да се справи и сам. Аз не съм адвокат, но сама си регистрирах ЕООД, както и още няколко фирми на приятели след това. Грехота е при положение, че търговският регистър ти е изложил всичко на тепсия да даваш пари за нещо, което можеш да свършиш сама.

# 580
С някои неща човек чудесно може да се справи и сам. Аз не съм адвокат, но сама си регистрирах ЕООД, както и още няколко фирми на приятели след това. Грехота е при положение, че търговският регистър ти е изложил всичко на тепсия да даваш пари за нещо, което можеш да свършиш сама.

Peace

# 581
Не искам да се заяждам. Но все пак и да си счетоводител не е кои знае какво ...и по малко се учи....Така че да не си вземаме "хляба"от ръцете. За адвокат се учи повече и не се става с средно образование....Аз също се справям, но просто това е от колегиалност...

# 582
  • София
Здравейте, ще се радвам на малко помощ.
Подаваме вече трети ден документи за детски, както всяка година е ад. Описват ли се доходи от продажба на недвижим имот? Първо ни казаха не, днес ни казаха да.  ooooh! Продали сме земя, от която имаме идеални части.

# 583
  • Балчик
Не искам да се заяждам. Но все пак и да си счетоводител не е кои знае какво ...и по малко се учи....Така че да не си вземаме "хляба"от ръцете. За адвокат се учи повече и не се става с средно образование....Аз също се справям, но просто това е от колегиалност...
и аз не се заяждам , но   тия приказки дето си ги изписала
за нито една професия не се отнасят  , за да си професионалист се учи цяял живот  Peace
хубавото е това да се разбере навреме , че иначе са ред сополи ред сълзи .

# 584
Ами не знам кои се заяжда...изказах едно мнение...И не виждам логика в коментара ти. А такива "специалисти", които всичко знаят и могат съм виждала доста в практиката си и после съм поправяла грешките им. Предполагам, че не сте от тях.
Спирам да пиша в тази тема, защото явно не съм на вашето ниво.
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт