Заедно сме вече всички - мами и АПРИЛските душички! - Тема 1

• 31 188
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Аз имам следния въпрос:
Какво е най-необходимо да съдържа чантата за детска количка? Без излишен багаж - не без нищо, де Simple Smile Какво ще ни спаси от неудобтсво когато сме навън?
Незнам как да наглася моята чанта затова питам. Ето какво има в нея: памперси, вода, мокри кърпички, подложка за преповиване, термо опаковка за бутилка с кърма, лигавник и дотук с идеите - после е мъгла.
\
Аз слагам един комплект дрехи за преобличане и шише за вода.

# 136
  • София/Варна
Един въпрос към мамите, които са извеждали бебетата на разходка - закалявахте ли ги постепенно навън и от кой ден? На мен педиатърката каза да вадя бебето след 10-я за по 5 мин на балкона и постепенно да увеличавам.

# 137
Честит рожден ден на КАТИ - да си жива и здрава и само хубави мигове  bouquet

Ние още не сме излизали, но и на нас ни казаха да се закаляваме след 10-тия ден и така направих и с каката, която е родена по същото време на годината. Но сега още не сме започнали със закаляването, защото дали от времето или от каката, която ходи на градина сме със сополки. 

Morning.glory освен това което си изброила за количката аз ще добавя и комплект дрешки за преобличане, ако памперса ти направи изненада и пропусне или бебчо повърне.

# 138
Здравейте момичета!

Днес направих първата си лека тренировка във фитнеса.Мислех да изчакам да минат поне 2 месеца,но като се претеглих сутринта и видях ,че съм качила 1 кг,направо към фитнеса се запътих(фитнеса ни е в къщи).Апетита ми е вълчи обаче,от кърменето ли,от друго ли....не знам.Случайно надникнах при мартенки.....вижте какво видях:

http://www.youtube.com/watch?v=ALNyr4MOdo8

Някоя мама виждала ли е къде се продават такива надуваеми яки?

И това ми беше много интересно,като се има в предвид ,че аз пипам бебоците  все едно са от стъкло Simple Smile

http://www.youtube.com/watch?v=_IJFsoPfYPQ&feature=related

# 139
Един въпрос към мамите, които са извеждали бебетата на разходка - закалявахте ли ги постепенно навън и от кой ден? На мен педиатърката каза да вадя бебето след 10-я за по 5 мин на балкона и постепенно да увеличавам.
Така правя и аз,само балкона е сменен с улицата,защото нямаме такъв или отварям прозореца широко.

# 140
  • sofia
Кати, ЧРД! Всичко най-добро ти желая!

Marieta , в епикризата от неонатологичното отделение пише, че на бебока е проведена профиклактика с вит.К. Повече никой нищо не ми е споменавал за такава профилактика. А преди 8 г. на големия ми син не са правилиизобщо, дори и еднократно.
Иначе профилактика с вит. Д препоръчват след първия месец. Вече му давам по 1 капка Вигантол. Обикновено профилактиката продължава около година или докато се затворят фонтанелите на главата. С големия фонтанелата се затвори преди навършването на година и го спрях. При вас много дълго го дават - до 4 г.
В тоя ред на мисли да ви запитам как давате Вигантола? Пише в млякото да се слага, но аз си спомням с баткото, че направо му го капех в устата.

# 141
Вигантола капя директно в устата... тя преди хранене обикновено е все отворена Wink
(в ц*цата няма как да капя Wink)

За чантата за навън - подложка за преповиване, пампреси (поне 2); мокри и сухи кърпи; лигавници; резервни дрехи; течност за дезинфекция на ръцете; лъжичка; капките п-в колики; вода; храната си я нося в оригиналната опаковка и се храним на някоя по-дискретна пейка Simple Smile

# 142
Това с Баба-Йога е много интересно.Предполагам се постига с доста тренировки.Защото на моят Криско едва ли ще му харесва,а и ще избълва всичкото мляко,той и при обличането като го търкалям натам насам изпада в ужас и трепери.
Честит Рожден Ден на Кати!   bouquet
За капките направо в устата.
За чантата,според времето и нуждите,като излезеш един път ще знаеш какво още да сложиш.Времето е променливо,ако е облечен по-леко нещо за по-студено слагам и обратно.Лигавник или кърпа ако повърне.Някоя дрънкалка за по-късен етап и така нататък.

# 143
При нас вит. Д го дават до 4 години, защото в Холандия рядко се вижда слънце.

Кога се режат ноктенцата? Така неприятно ме боцка като яде от цицата.. то не стига това, че зърната са  ми вдлъбнати и много чувствителни, ами и тези ноктенца като карфици  Crazy..

# 144
Надявам се приемате нови попълнения. Hug

Имам момиченце, родено на 05.04.2011, казва се София.Термина ми беше за 30.03.2011.
Бебе София се роди 3.740 кг.Нормално раждане, имам и по-голяма дъщеричка на 8 г.
А сега се връщам да чета назад. Simple Smile

# 145
И това ми беше много интересно,като се има в предвид ,че аз пипам бебоците  все едно са от стъкло Simple Smile
http://www.youtube.com/watch?v=_IJFsoPfYPQ&feature=related
Това и аз го изгледах с особен интерес.Много противоречиви мнения,което е нормално.Ако и в българия се намери някоя мадама,която да мятка така бебето си ще я хапнат с парцалите.Аз самата се бях възмутила,че на новородено му се прилагат някои масажни техники за които ми се стори,че е твърде рано,но всичко зависи от детето.Примерно сега Калина,предвид ,че е на седмица ми прави впечатление ,че чудесно си държи главата,може да се врътне на една страна и като и подпра краченцата на повивалника,се опитва да ги изпъва Shocked което показва,че е доста жилавичка и бих могла да я мачкам.
Вигантола капя директно в устата... тя преди хранене обикновено е все отворена Wink
(в ц*цата няма как да капя Wink)
Joy hahaha Joy
Кога се режат ноктенцата?
Като се върнахме от болницата хубаво и ги отрязох и след 5 дена пак,защото бързо растат,много са твърди и си дере ръчичките
За чантата,2 памперса,мокри кърпички,сухи,дрешки резервни,повивалниче,памучна пеленка,Чадър и дъждобран за количка,вода за мама

# 146
Това бебе в студиото било на 2 седмици и за първи път му правели такава гимнастика,а и май му харесва,въобще не заплака!!!

# 147
 И на мен ми беше доста интересно това с бебе- йогата. На моменти направо бях така  #Crazy и само бих казала- сигурна съм, че би било много полезно за бебето, но само ако се прави от специалист. МОЛЯ, НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА У ДОМАSimple Smile Наистина на бебето му харесваше, не показа по никакъв начин, че е уплашено или недоволно.
  Добре дошла на MagimonHug
  Честит рожден ден на К А Т Иbdbaloni

# 148
Аз на Влади му изрязах ноктите един ден след изписването т.е. на 5 ден. И мен много ме дереше, питах педиатърката и тя ми каза - с индивидуална ножица с тъп връх, дезинфекцирана със спирт се режат ноктите по права линия, но да не е много дълбоко. Най-лесно е докато спят. Вече три пъти ги режа.

Да се оплача колко лоша майка се оказвам - днес след хранене и преповиване и 45 мин носене и гушкане Влади все още не беше заспал и аз го сложих на спалнята, легнах до него, гушнах го. В тази поза детето рева половин час и се бори с мен /дра ме, щипа ме, удря ме/. През цялото време просто му говорех нежно и го галих /което обаче въобще не го успокояваше/. Най-накрая от изтощение детето заспа. Преместих го в креватчето и той отново се събуди. Реших, че няма да го вземам и само му говорих нежно, галих го по коремчето и го целувах от време на време. Той си плачеше, на мен сърцето ми се късаше. Най-накрая заспа отново и спи вече час и половина. Само да кажа, че нашия Влади заспива само на ръце и то ако ходиш и го друсаш. През нощта заспива още по време на храненето и навън заспива в количката при по-неравен терен. Дори гушнат не иска да заспи. И понеже още от сега ми тежи, а и съм сама, реших че трябва да се научи да спи и по друг начин. Не искам да го сложа сам в креватчето и той да заспи като голям човек, но поне да не го разнасям из стаята. Има ли и други които са оставяли децата си да реват?

# 149
  • Къде ли не...
Здравейте и от мен! Използвам случая, докато бебо спи да драсна няколко реда. Ние сме добре, хапваме, пълним памперсите и се радваме на живота  LaughingНаправихме вчера една дъълга разходка, на която бебо спа непробудно. Много съм доволна, даже и на кафенце седнах с една дружка. Днес времето е отврат и затова сме си вкъщи.
За ноктите-рязах ги два пъти досега с ножичка, докато кърмех малчо.
За приспиването- и ние се носим и друскаме, докато заспи, иначе не заспива сам. Много е малък още да го свиквам сам, жал ми е като го чувам да плаче. Като се унесе го оставям и си спинка.Иначе вечер не се буди, само в просъница мрънка да го нахраня и понеже спи до мен ми е лесно и не се будим.
Добре дошли на новите ни мами   bouquet
Изчезвам, че ме чакат за папане  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт