Заедно сме вече всички - мами и АПРИЛските душички! - Тема 1

• 31 290
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Леле Ваня, и аз така. По законите на Мърфи детето тъкмо се е нахранило сладко сладко, оригнало се е, сменен памперс, мирише хубавко и блажено затваря очички и БАМ - акото. На мен ми ги върти тия номерца вечер в 12 (после и двете ревем ако има колики, тя от болка, аз от безсъние) и сутрин в 6 и аз така се чувствам. И си казвам "Тя после ще заспи и аз със нея". Ама НЕ. Има домакинска работа да се върши у дома няма как, после идва време и за разходка и докато се усетя пак е станало време за маса и салата и после пак 12 вечер. И така кръговрата върви отдавна в тоя ритъм. Не мога да свикна, не искам да свикна, но чуя ли я и видя ли я и забравям за себе си веднага и колкото и да искам да съм егоист се изключвам и съм готова на Рамбо да стана за беба. Нещо неконтролируемо е. Автоматично се задейства инстинкта ми към нея.

# 496
Здравейте момичета!

Ефектът отпуснат корем след секцио е налице и при мен. За жалост аз се сдобих и с известен брой стрии веднага след раждането (въпреки, че мазах с много скъп и ефикасен продукт), но кожата ми беше страшно опъната.

Относно реването и чувството за безсилие на моменти около грижите за бебето. При мен също се наблюдават гореспоменатите симптоми, особено когато не мога да свърша за себе си елементарни неща като да си взема душ  Cry например. Ако има на кого да оставяте бебето за малко възползвайте се и се наслаждавайте на безценните малки моменти със себе си  Wink Повече разходки и контакт с хора също помагат.

Хубав ден   bouquet

# 497
Е момичета явно при всички ни е така но този период ще отмине. Ще намалеят храненията ще минат коликите ще се влезе в някакъв режим поне да поспиваме по малко повече. Е верно ще почнат зъбите ама няма как детето е НАЙ-ГОЛЯМАТА отговорност на света, но и НАЙ-ГОЛЯМАТА радост.

Днес бяхме на консултация пораснала е  49 см ( беше 44) и е 3740кг ( беше 2600)  Crazy в перфектно здраве е само е хванала гъбички млечница в остата та ще се мажем с кремче но не е нищо сериозно  Peace

Момичета на вас дадоха ли ви капки за кариеси по зъбките профилактично?  newsm78

# 498
  • Свиленград
Момичета не се оплаквайте за безсънието.Моите зверчета като се разминат вечер с яденето това е безсъние.В момента правим някаква мижава пауза от 4-5часа вечер, но ако едното е в пауза другото се събужда гладно и аз пак съм будна #Crazy.
vision7 аз съм също със стрий, но поне да прибера корема, че ме е срам да се покажа.Няколко пъти вече ме питат кога ще раждам.

# 499
Здравейте мамчета , и ние се родихме през април ,та мина консултация и ваксина и ни взеха носен секрет който показа наличие на стафилококи ,изписаха Бактробан крем доки каза че това е масово , изследваха ли ви и вас ? Чуденката ми е следната  ... не трябваше ли в родилното да се направи това ?

# 500
morning.glory, това все едно, че аз съм го писала, същите симптоми са и при мен  Heart Eyes

# 501
Здравейте. И аз съм със секцио и вчера забелязах, че корема ми е увиснал иначе се смалява.Незнам кога ще отида да тичам като никога досега не съм го правила, винаги съм се поддържала във форма с упражнения.
За емоционалното състояние- понеже сме раждали в различно време- мога да ви кажа, че аз плачех първите 3 седмици- от болки, от безсилие, че не мога да и помогна с коликите и по принцип,ей така, без повод  Simple Smile Няколко самостоятелни излизания без беба и хубави книги ми помогнаха.

Да се оплача и тук, че моето бебе пак не наддава според очакванията. За 50 дни е качила около 700 гр- вече е 4,900 кг. Аз обаче упорствам и не я дохранвам, но най вече поради факта, че бебето ми не изглежда гладно. Храни се през 2-3 часа, няма сухи пелени, единствено с изхождането прави паузи от по 2-3 дни. Но пък вчера напълни памперса три пъти. Водих я при втори лекар- микропедиатър- тя каза, че бебето и харесва. Мога още да си я хваля, но ме е страх да не си я урочасам Simple Smile.

# 502
добър вечер на всички най накрая  ми остана мъничко време да се включа да попитам как да кача снимки на малката

# 503
До всички плачещи сладуранки  Simple Smile нормално е, за всички ни е ново и колкото и да е хубаво, е стресиращо.

Промените са много големи - и емоционални и физически, но ще мине. Ще свикнем. Това за краденето на моменти е много важно.

Днес с мъжа ми и с детето бяхме на обяд, малкия спеше, идилия. сега бебето плаче неясно защо, на мен също ми се реве, че от 3 часа кърмя през 30 минути и ми треперят краката, но ще поотраснат дечицата и ще стане по-лесно.

СИла и хубава вечер на всички

# 504
До всички плачещи сладуранки  Simple Smile нормално е, за всички ни е ново и колкото и да е хубаво, е стресиращо.

Промените са много големи - и емоционални и физически, но ще мине. Ще свикнем. Това за краденето на моменти е много важно.

Днес с мъжа ми и с детето бяхме на обяд, малкия спеше, идилия. сега бебето плаче неясно защо, на мен също ми се реве, че от 3 часа кърмя през 30 минути и ми треперят краката, но ще поотраснат дечицата и ще стане по-лесно.

СИла и хубава вечер на всички
ох значи не съм  само аз така моето реве чак посинява и въздуха не му стига от 5 часа вече не спи и на 30 минути яде и пак плаче Cry Cry Cry от 3-и дена не съм мигнала

# 505
Още не мога да се преборя със себе си и да съм на 100% отдадена на него. Съжалявам обаче и аз съм човек.
И няма нужда.Защото освен мама ти си и човек със свойте си нужди.Цял живот да сте здрави ще се гледате.

# 506
Какво да слагам в носа за хрема на малката на 45 дни сме и аз съм с хрема кърмя с маска ама тя се вре в мен и ме е страх да не я лепне и нея newsm78 newsm78 Сложих и кърма в нослето ама ако се засили хъркането  newsm78 четох за чай от лайка newsm78
За корема от кък съм родила съм с колан, вече смених 3 всеки с по-малък размер. Вече излизам и без него и не ми личи почти, че съм била бременна. Секцио на 11,04 и до сега имам съвсем леко увисване над самия разрез. Не съм спортен тип -не тичам, лицеви опори и т.н. но сутрин излизам 9-9,30 и се прибирам към 13,30 мия кърмя и на вън до 16, мия храня и към 17 посрещам мъжа ми от работа до към 19 часа почти не спирам в градинки непознавам майки в квартала и всичко е на ходене сядам в едно кафе да я накърмя към 11-11,30 и така поддържам форма. Ако на някой му се разхожда с мен из Люлин района на пазара-църквата-градинките в Люлин 3-4 да свирка на лични.

# 507
  • София
[
Момичета помагайте. Обръщам се към консултантите, но всяко мнение ми е ценно. Синът ми е на 1 м. и 2 дена. Роди се 3800 гр., изписаха ни 3550, а сега сме 4100. Според педиатърката сме на долната граница с наддаването и имам една седмица да покажа, че мога да храня детето само с кърма. Храним се на 3 часа, но обикновено след час и половина огладнява, освен ако спи. Много е лаком и понякога повръща (за това вече консултантите ми дадоха съвети). До сега му давах едната гърда и го оставях да суче поне 20 мин. Сега ме съветват да опитам и с двете на всяко хранене. Имате ли и други съвети?

Момичета, благодаря на всички за отговорите и подкрепата. Три пъти сядам да ви пиша, но първо ми зависваше връзката, а после ми свърши батерията на лаптопа. Както и да е. Сега вече ще дам отговор, а и ще ви кажа как се развиват нещата при нас.
По принцип се хранехме на три часа почти през цялото денонощие и всичко беше наред, до преди около две седмици, когато Коки започна да плаче, да не цапа памперсите така редовно и да не спи много и да се гърчи. Реших че има колики и запек и прилагах някои техники, като затопляне на коремчето, капки и пр. Започнах да му давам по-често да яде през деня и вечер, когато много се разстрои. След това спрях капките, защото мислех, че те задълбочават запека. До скоро цапаше пелените веднъж на два дена, но поне доста добре ги напълваше, а сега само маркира памперсите и това продължава 4-ти ден. От сряда насам го храня на поискване и от двете гърди и вчера бе много по-доволен и спокоен през деня и не повръщаше, дори спа доста повече. Така беше до вечерта, когато явно не му стигна кърмата и ядохме два часа, докато накрая заспа. Днес апетитът му нарастна още повече и сутринта пак ядохме 2 часа, с компресии и пр. макар ме кърма имаше, защото той нощем яде доста по-малко.  Все още не сме напълнили памперса, но имам надежда, че скоро ще стане и това. Междувременно аз се храня здраво с препоръчваните храни. Дано ми се увеличи кърмата и да се напаснат нещата, за да задоволявам нуждите на детето. Ако мога да обобщя, проблемите ни са, че в някои часове но деня, очевидно младежът остава гладен и не цапа качествено памперса. Това плюс отчетеното малко наддаване на тегло. Всичко друго е ок, кожата на бебчо е еластична и хидратирана и е много активен. Благодаря ви още веднъж!!!

# 508
  • Германия
....
Въпрос към консултантите: детето ми суче от една гърда /т.е. редувам гърдите на всяко хранене/. Понякога иска и двете, но се случва много рядко. Пуска само и се е нахранило. Сменям достатъчно мокри и наакани пелени, наддава добре и т.н. През нощта прави една пауза от около 4-6 часа. След тази пауза едната гърда ми се препълва. Даже на дясната вече две пъти ми се получава твърд участък от външната страна. След следващото хранене, когато детето се храни от нея се оправя, но до тогава има едни неприятни 3 часа, в които ме боли, а и ме е страх да не се запуши някой канал. Въпросът ми е да я изцеждам ли или това ще влоши положението, защото тя ще започне да прави още повече мляко. По принцип не се цедя /много рядко по около 30 мл за облекчение, но ми е много трудно ако трябва да нахраня детето в 2 часа, след това да го приспя и после да се цедя/.
.......

Vania, вариантът да изцеждаш нощем, след като си нахранила и приспала бебето в 2 часа едва ли е оптималното решение за теб, защото е за сметка на твоето време за сън и възможност за почивка. Дали би било вариант обаче, ако всеки път една и съща гърда се препълва, да я предлагаш нея при това нощно кърмене? Или да предложиш и двете гърди, като на втората го оставиш да си заспи направо и след като е заспал дълбоко, тогава да се измъкнеш и го преместиш на безопасно място за спане (това,в случай, че спи до теб или в твоето легло) или в собственото му легло, ако спи отделно от теб.
Забелязала ли си, при какви обстоятелства се получават твърдите участъци - неудобна поза при спане, нещо твърдо, стягаща или неудобно преминаваща презрамка на сутиен или дреха? Ако откриеш причината, може да се спестят и дискомфортните последици.
По принцип, ако усещаш гърдата болезнена и препълнена, би могла  да опиташ все пак отново слагане на бебчето да суче; когато са сънени често засукват инстинктивно. Ако не се получи веднъж, може би следващият път да засуче и облекчи положението. Отказва ли обаче да е кооперативен, а на теб ти е дискомфортно можеш вече да изцедиш мъничко за облекчение.

Или да опиташ чрез компрес да облекчиш неприятното усещане. Някои майки са доволни от зелевите компреси (охладен, леко накълцан или набоцкан с вилица зелев лист се  напъхва в сутиена там, където е втвърденото място, като ареолата задължително се оставя непокрита). При други майки помага компрес с извара, по същият начин ареолата се оставя открита, намазва се директно мястото или на пеленка или малка тензухена кърпа се нанася и се налага на гърдата.
При следващото кърмене можеш да опиташ да сложиш бебето в такава поза да суче, че брадичката му да се пада там, където е твърдото, по този начин мястото се масажира и помага за по-лесното изсукване на каналчетата.

Опитай, доколкото ти е възможно да си почиваш; моментите с малкото човече гушнато в теб минават толкова бързо  Confused а е толкова лесно докато той суче, ти да използваш времето за отмора.  Wink

# 509
Здравейте мами и бебета сладури и сладурки!
Тук пиша рядко, защото чета всичко през телефона..а там нямам кирилица и успявам да се класирам само във фейса.
Искам да дам един бърз отчет от 29-тият ден на моят малък-голям юнак.
Днес идва вкъщи една от сестрите, които работят за т.нар Здравна организация на провинцията в която живеем. Те проследяват състоянието на бебето и майката, във време, когато не се налага да се вижда семейният лекар, което е на всеки 2 месеца...или по време на всяка една от ваксините. Оказва се, че сме качили 1360 гр (от изписването) и вече сме 5150гр (а аз се чудя напоследък защо ми натежава като го нося). Много ме радват тези цифри, защото напоследък бях започнала да се съмнявам в кърмата...стига ли, хранителна ли е и пр. Но определено си търся да си купя везна, за д амога да следя цифрите по изкъсо! Не сме го мерили на дължина, но той още на 10-ят ден беше 56см, така че няма да се учудя след 2 седмици,(когато ни е официалната докторска визитация), да сме високи, почти колкото татко Laughing
На мен от два дни започна да ми сълзи една част от белега на секциото, а срещу положната част болеше много. Отидох на лекар и той веднага ме "черпи" с антибиотик за следващите 7 дни и ми каза да намаля темпото, защото явно съм преуморила операцият и вътрешните шевове. Да ви кажа, писна ми вече с тези антибиотици и с тази рана. На 5-ият ден, откакто ни изписаха направих инфекция И(или поне това предположиха) и ни вкараха с малкия и татко в болница за 2 дни на силен антибиотик на система, и сега отново антибиотик. Кога ще се възстановя напълно не знам! Иска ми се да мога отново да мога да си правя всичко вкъщи, да излизам с малкия, и да водя нормален живот. Не стига, че е безсъние и колики и плача с малкият, когато го боли стомахче, ами ме боли стомах, когато го нося по продължително, или дори, когато го местя при кърмене.
Стига оплакване! Ама поне малко олеква!
Чета всичко, което пишете и всички споделени съвети ми помагат, защото рано или късно минавам през нещо, през което е минало някое от момичетата или някое от малките сладури!
Бъдете здрави и се грижете за себе си! Прегръщам ви много и гушкайте всички сладури и сладурки!
Радвам се на спокойствието на Биг мама! Искам и аз! Опитвам се! И понякога, когато съм най-изморена и недоспала, и се чувствам като една много лоша майка, защото нямам много желание да обшувам с малкият човек, а го чакам да заспи, за да си почина малко и аз.....Но идва момент в който ми се усмихва - и тогава моето състояние спира да бъде важно!
Прегръщам ви отново и се надявам да намирате сили да преминем този безсънен и ревлив бебешки период.
Пускам ви един линк, който може и да сте виждали, но дано ви е от полза с различните стадии на развитие и плач!
http://www.biberonbg.com/info/plach.htm  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт