Вярвате ли, че няма разлика в качеството на продуктите?

• 19 053
  • 317
  •   1
Отговори
# 120
Някой ще обясни ли какво е това "паралелен внос"?  Flutter

Внос на стоки, произведени не за българския пазар.
И това с презумпцията, че произведената за Германия, Австрия и пр. стока е по-качества от тази, произведена за родния пазар.

И в контра на БТВ репортерите или по-скоро защо вероятно се е родил този платен разследващ материал:
Кока-кола и кафе с различно качество за Новата и Старата Европа

Оказва се, че по данни на Словашката асоциация на потребителите  Mr. Green само шоколадът Милка е с еднакво качество и тук и на Запад.

# 121

Оказва се, че по данни на Словашката асоциация на потребителите  Mr. Green само шоколадът Милка е с еднакво качество и тук и на Запад.

очаквам следващия удар да е по Милка. Какво ли ще измислят? Whistling

# 122
Милка си е ок.
Много от видовете се произвеждат в Германия и пристигат в абсолютно същия вид, както и на тамошния пазар.

# 123
Касита, мерси за разяснението.  Simple Smile

Колкото до шоколада Милка ... върти ми се, че половинктата купи Милка от ЛИДЛ с немски етикет и каза, че е по-различен от този с БГ етикет. Ама може и да си въобразява, може и аз да се бъркам нещо  Mr. Green

# 124
  • Варна
Милка е гадно нещо. Ако ще е шоколад, нека да е Линдт поне.

# 125
Е, за милката да кажете, че е една и съща у нас и у Европата е меко казано грубо.  Stop
"Божествената",  милката е гадна само у нас.

# 126
Същата е. Поне за вкусовете, които са произведени в Германия и са с немски етикет.
А те са доста.

# 127
Милка има хубава и тук.
Само трябва да се търси и да се четат опаковките.
Хубавата Милка е произведена в Австрия.
Има същия шоколад, същата опаковка, но произведен в Турция/Унгария (не съм сигурна), който няма нищо общо с австрийския и който е по-масово разпространен в магазините.

# 128
В една верига бензиностанции винаги купувам невероятна Милка, която няма нищо общо със същата разновидност, купена от хипермаркета от другата страна на булеварда.

# 129
Цитат
- Питам, защото вашите български колеги казаха, че подобно проучване е твърде скъпо и затова не правят такива сравнения.

- То наистина е много скъпо. Струваше 5000 евро.

От линка даден от Касита. Смях. Те съвсем ни взеха за канарчета.

# 130
  • София
Не гледам Тв, та не мога да коментирам репортажа. Факт е, че в репортаж можеш да докажеш всичко. Както и Джеймс Бонд може да оцелее 120 минути във филм.

От години имам постоянна база за сравнение между продуктите тук и в други европейски страни. Да изключим праха за пране и шампоаните. Останалите продукти тук са в пъти по- зле. На първо място кафето, което тук е по- скъпо и е отврат. Същото важи и за голяма част от козметиката. при един същ срок на годност и марка  сенки, пудри, кремове и тн са като от различна планета.
Шоколади, цигари и прочее- също.

Най- трагично е положението с дрехите и за никого не е тайна, че ние сме неформалния аутлет на света.

Такива са наблюденията ми, но какво от това. Нямаме избор, нищо не произвеждаме, даже и пари нямаме, та ще се задоволяваме с каквото ни отпуснат.

# 131
Не намирам разлика в качеството. 
Може би има продукти с различно качество, но аз не съм попадала на такива все още.

# 132
  • София
.... Останалите продукти тук са в пъти по- зле. На първо място кафето, което тук е по- скъпо и е отврат.....

На бас, че Якобс имаш предвид!...  Laughing Което вярно е много различно в немско говорящите страни. Wink

# 133
Имала съм възможността да поживея извън България и смело мога да кажа,че има разлика във всяка една стока.Последното нещо,което купих от чужбина беше памперси на Памперс.Еми,няма какво да си говорим за качеството.Дори и бройките в пакета бяха различни,не като в Бг.
А,да не отваряме тема за цените тук и цените там Tired

# 134
Темата ми е провокирана от журналистическото разследване за качеството на продуктите, предназначени за нашия пазар.
Любопитна съм за вашето мнение и лични наблюдения.
Все по-популярни започнаха да стават магазинчета, които предлагат препарати и перилни продукти, внос от белия свят.

Прилагам и анкета.
Не, не вярвам.Прилагам най-елементарен пример - Клоран, произведен във Франция и с френско качество - и респективно, високичка цена - и Гарние.

Ми Гарние във Франция и Гарние ТУК нямат общо. Личен, челен опит. Wink

Общи условия

Активация на акаунт