За храните- митове и легенди

• 48 970
  • 790
  •   1
Отговори
# 210
Аз не консумирам сол от години, но се замислям, дали не лишавам себе си и семейството си от нещо полезно в малки количества?

# 211
  • София
Солта е много полезна даже, въпросът е в количествата, които се консумират.

# 212
  • Варна
Стига де, солта е необходима. На първо място за електролитния баланс. Освен това морската сол е необходима и за нормалната работа на храносмилателния тракт. Солта участва в образуването на солната киселина в стомаха ни.

Д. Джарвис в книгата си „Медът и другите естествени продукти" пише: „Калият, който влиза в състава на клетките, притегля течността в клетката. Натрият изтегля течността в междуклетъчното пространство. Основните източници на калий са червеният пипер (с който може да се поръсват всички салати), медът, пресните плодове и зеленчуци. Най-добрият източник на натрий е обикновената готварска сол. Да бъдеш здрав означава в тялото да има баланс между натрия и калия. Недостигът на сол води до нарушения в храносмилателната, нервната и отделителната система."
Б. В. Болотов пише, че древните гърци смучели зрънца морска сол след хранене. Това предизвиква отделяне на пепсини, които подобряват храносмилането и подпомагат разграждането на старите и непълноценни клетки

# 213
Още един мит ми беше разбит, този за био храните. Абсолютно ми е забранено да се доверявам на понятието био продукт, независимо дали се отнася до Бг или чужбина.
Тук може ли по-подробно?

Никой продукт не може да се нарече био, защото почвата и въздуха са отровени и истински био продукти няма. Освен това е невъзможно да се отгледат по-голямата част от растенията поради горната причина, така че е наложително да се ползват изкуствени торове и препарати. Био продукт е малко силно казано по тази причина Simple Smile Вече е доказано, че биологичните лекарства имат същите странични ефекти, както и чистата химия, с която ни тъпчат, а това навежда на мисълта, че и с био продуктите нещата не са по-различни. Tired

# 214
  • Варна
Още един мит ми беше разбит, този за био храните. Абсолютно ми е забранено да се доверявам на понятието био продукт, независимо дали се отнася до Бг или чужбина.
Тук може ли по-подробно?

Никой продукт не може да се нарече био, защото почвата и въздуха са отровени и истински био продукти няма. Освен това е невъзможно да се отгледат по-голямата част от растенията поради горната причина, така че е наложително да се ползват изкуствени торове и препарати. Био продукт е малко силно казано по тази причина Simple Smile Вече е доказано, че биологичните лекарства имат същите странични ефекти, както и чистата химия, с която ни тъпчат, а това навежда на мисълта, че и с био продуктите нещата не са по-различни. Tired
Не съм съгласна с тези твърдения  Crossing Arms

# 215
Аз не консумирам сол от години, но се замислям, дали не лишавам себе си и семейството си от нещо полезно в малки количества?

Във всяка храна има сол, това че не ползваш вкъщи, не значи, че не консумираш.
Ако си видим дневното потребление на захар и сол, изразено в купчинка, сигурно някои ще са много учудени.

# 216

Във всяка храна има сол, това че не ползваш вкъщи, не значи, че не консумираш.
Ако си видим дневното потребление на захар и сол, изразено в купчинка, сигурно някои ще са много учудени.

Абсолютно съм наясно с този факт.  Simple Smile Притеснението ми идваше от изтъкването на полезността на солта и това че, аз не добавям допълнително от нея.

# 217
  • София
Яж по една купичка корнфлейкс сутрин ще си набавиш солта за деня и за седмицата. Wink

Аз мисля, че трагедията със солта е малко пресилена. Дозата прави отровата- така ли беше.

# 218
  • Варна
Ооо, Бояна даде идея за нова храна.
Какво мислите за корнфлейкса? Няма такава гадост, нали?

# 219
  • София
Що, в него има от всичко? Като в кока- колата само не знам дали може да почисти пирон от ръждата. А и не прави добра компания на Хавана клуб, та предпочитам колата.
но наистина има страшно много сол и захар. В някои има добавени витамини, но наистина в дозите обявени на опаковката и ако се увлечеш можеш да прекалиш с витамините.
Не закусвам, та се произнасям като лаик, на олимпийския принцип.

# 220
Ооо, Бояна даде идея за нова храна.
Какво мислите за корнфлейкса? Няма такава гадост, нали?

Аз ям много, но купувам безсолен, без ГМО.

# 221

Аз мисля, че трагедията със солта е малко пресилена. Дозата прави отровата- така ли беше.

Да де, но дозата се надвишава доста само с консумация на готови храни - колбаси, сирена, консерви, сосове, закуски, снаксове и т.н.

# 222
На кое казвате корнфлекс, защото не всичко е от царевица като основна съставка.  На cereal ли?

# 223

Добре, де, как си сигурна за това newsm78

# 224
На кое казвате корнфлекс, защото не всичко е от царевица като основна съставка.  На cereal ли?

Добре, де, как си сигурна за това newsm78

За това че, е безсолен се усеща, а за това че, е без ГМО, не съм.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт