За храните- митове и легенди

• 48 004
  • 790
  •   1
Отговори
# 660
  • В Космоса
И вкусът на филтрираната вода се различава осезаемо от чешмяната. На втората е доста по-блатист.

# 661
  • Варна
А някой ползвал ли е от тези минерали за пречистване на вода?
http://www.vantony.com/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%B … B%D0%B8%D1%82.htm
Защото проблемът с водата за пиене наистина е сериозен.

# 662
Аз лично не съм.Но прочетох,че се слагат в нехлорирана вода.А доколкото знам,водата се хлорира.
Как да разбера коя е нехлорирана?Ако изобщо има такава.....

# 663
  • Пловдив
И мен това ме спира да го пробвам.
От чешмата е хлорирана, а ако е за минерална - няма смисъл...Проблемът с бутилките си остава...

# 664
Какво точно значи tapped?

В контекста на филма, се отнася за източването й.

Дори да загърбим еко елемента, не малък брой хора ползват малките бутилки от вода многократно. Досипва се вода в тях, децата си ги носят в училище... А, това са бутилки за еднократна употреба, дори и нивото на вредности да е "нормално" и допустимо, като се отвори бутилката, съвсем различно е, като се досипе отново.

# 665
За да не отварям нова тема:Как се постига дългата трайност на биопродуктите?Купих си пълнозърнести крекери с уж, никакви консерванти, но трайността на продукта беше твърде изненадваща.Продуктът се продаваше в специализиран магазин за биохрани.

Последна редакция: ср, 29 фев 2012, 14:34 от Светкавица

# 666
Проблемът с питейната вода е наистина сериозен.Проблема не е в това дали да вземем тази или онази вода,че виж втората имала по-добър състав и била по-чиста и прочее.Проблемът не е в това дали да я пием филтрирана или не.Не е в това дали е минерална,изворна или трапезна.....Проблемът е в нас самите.Чуйте се само!...Дребнавост,суета,дребнавост,егоизъм суета и пак....дребнавост до.....забрава.Защо според вас има проблем с питейната вода?Кой е създал този проблем?Някой гаден трол с гадна вълшебна пръчка???Или може би водната вещица?И сега е нужно да ходим да търсим вълшебната вода за разваляне на "магията",която се крие в използването на Брита патрони или пък Девин минерална или изворна/редувайте ги по възможност/....ооо щях да забравя-най-добре с по-ниска вминерализация,за да не ни пък стане нещо...Стига бе хора....смешно е.Бабите ни само минерална и пречистена вода са пили.Аз ви предлагам да погледате малко това клипче,може и да повторите да се позамислите малко преди да напишете коментара си.На фона на това,което ще видите ,всеки коментар опитващ се да го обори ще бъде безмислен,смешен и глупав.
Стига с тая дребнавост и с това чувство за ощетение.Нека поне за миг се замислим кой всъщност е ощетеният.Повече няма да коментирам,акъл всеки има ,но не всеки може да го използва.
Егоизмът ни е по-голям от всички планини на земята събрани заедно,а те един ден ще се сгромолясат върху нас.И все пак,като човек тая мъничко надежда,че дребнавостта и егоизмът ни някой ден ще си тръгнат по живо по здраво,а ние ще бъдем отново.....ХОРА......Минутка мълчание.....
http://www.beinsadouno.com/board/index.php?app=videos&do=view&id=437

# 667
  • Варна
Боже, колко патос в темата за храната.

# 668
dodyniki тая вечер май не е пила вода.

# 669
tapped е страшен филм
все още посягаме към пластмасови бутилки понякога, но минаваме на Брита или нещо подобно.
друг е в-са филтрите как се рециклират/дали се рециклират изобщо

# 670
'Кафе с мед', какви са тези еко бутилки за вода? Аз купувам минерална в пластмаси, не ми харесва от естетична и от здравословна гледна точка. Обаче ако купувам вода в стъклени бутилки, първо в малко магазини се продава и второ, не ми харесва, че си заплащам бутилката, поне да имаше опция да се връща като бирените. А когато ми се роди детето, се учудих защо толкова се държи на бебешките шишета да не съдържат бисфенол А, а никой не се притеснява за водата, която купува за бебетата в пластмасови бутилки, където не може да се разбере каква точно е пластмасата.

# 671
Една от скъпите марки води в Италия " Сант Анна" се продава в биоразградими бутилки.
Произведени са от органика, не от петрол. Също така само някои бутилки, не всички серии на марката.   1,5л мисля, че струва към 70 цента.  

М/у другото, за тези които делят боклука нещо, което научих преди време и промених  - бутилката се смачква по дължината й. и се затваря. така машината , която ги обработва може да го направи. Ако е смачкана отгоре-надолу не става и отива на общия боклук.
Извинете за офф-а.

Последна редакция: вт, 05 юни 2012, 00:25 от 10 c's

# 672
dodyniki тая вечер май не е пила вода.
Додиники пие вода каквато има.Додиники не се събужда нощем да умува филтър ли да си купи за водата,вода в пласмасова бутилка ли да си купи,в стъклена ли или да ходи да си налива от Хисаря например...Додиники пие вода каквато има,защото утре и такава може да няма....ето това исках да ви кажа.А и ако знаете колко бутилирана "чешмянка" пиетееее...мислейки си че пиете "кристална вода от планината"...че и от сърцето и даже.С какво ще пречистите водата?С кристали,с йони ,с други вещества с патрони....не.Водата се пречиства само с мисли.Водата има памет.Вземете и най-чистата ,пречистена и избистрена до съвършенство вода,достатъчно е само да я "насолите" с дребнавостта ,префърцунеността и егоизма си и тя ще стане по-отровна не само от чешмяната вода,а дори и от водата в мръсна кална локва....каква е ползата ви тогава от такава "пречистена" вода....На някои им се стори смешно,други използват сарказма и хапливи приказки....това е повече от нищото,което правим по въпроса.Вода засега има-изворна,минерална,бутилирана,чешмяна и т.н.   избор голям,печалби до небесата за бутилиращите компании.Градските чешмички отдавна са пломбирани,че на места и изворчетата в планините....щото има барчета кафененца,ресторантчета и бутчици,където трябва да си купите вода в бутилка....пари,пари,пари....всичко е пари и отново дребнавост и суета....дребнавост до безумие,префърцуненост до припадък....
Знаете ли колко хора има по света,които нямат вода и от гьол да пият?Знаете ли колко дечица има жадни?Виждали ли сте тези деца?Те не търсят брита патрони,те просто събират дъждовната вода/веднъж на три месеца вали/ прецеждат я,чакат я да се утаи и я пият.Те намират локви ,вземат водата от тях и правят същото защото нямат друга вода....защото нямат нито минерална,нито изворна,нито пречистена вода...е?Те са много по-силни от нас!Те знаят как да се борят!...Само като чета и и ми става тъжно...Да сте живи и здрави всички ви пожелавам.Но нека за миг се замислим за това което се случва.Да го анализираме,да помислим сериозно не само за собствените си нужди ,не само за собствените си капризи,не само да спасим собствената си кожа...не само от егоистични подбуди! Ние сме пазителите на чистата вода.От нас зависи каква вода ще пием.Всичко останало ще бъде само измамен надпис върху бутилката с "уж" пречистена вода....
ПП-Додиники е пила вода тази вечер....от чешмата.Спестила съм на България няколко пластмасови бутилки и съм и дала две глътки чист въздух...Благодаря!

# 673
Тоест додиники пие вода от чешмата и си я пречиства с мисли. с 1 дума.
 а с 2 всичко друго е суета

# 674
Цитат
Не само в купувачите е проблемът, в производителите също.
Напротив,точно в крайния клиент- в купувачът,/както се изрази ти/ е проблема.На практика абсолютно всичко зависи от него....Това се опитах да кажа...Ако ти не купуваш,производителя залязва...всичко е верига...купувачът/крайният клиент/ само може да прекъсне тази и всяка подобна верига...

Общи условия

Активация на акаунт