За храните- митове и легенди

• 49 036
  • 790
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Дайте да си говорим за кафето по-добре Simple Smile

# 181
  • Варна
Още един мит ми беше разбит, този за био храните. Абсолютно ми е забранено да се доверявам на понятието био продукт, независимо дали се отнася до Бг или чужбина.
Тук може ли по-подробно?

# 182
  • София

Или за алкохола, предвид часа. Wink

Има ли смисъл, според вас, човек да си купува био вино?

ПП За био храните твърдят, че е невъзможно да се произвежда такова количество, каквото се продава. И все пак са по- вкусни.

# 183
Нали няма да окъкаме темата с хвърлени лични диети? И дитирамби за френските витамини?
Че днес патриотизмът ми сериозно страда, то не бяха гръцки омекотители, австрийски прахове, сега и френските витамини ми дойдоха като капак.

От биовино бих се въздържала. Наблягайте на бордото, че след 2050 свършва, учените са изчислили, че подходящият му климат ще изчезне . Макар че както каза една форумна легенда, през 2050 ще пием май каквото ни полеят  Mr. Green

# 184
  • Варна

Или за алкохола, предвид часа. Wink

Има ли смисъл, според вас, човек да си купува био вино? ПП За био храните твърдят, че е невъзможно да се произвежда такова количество, каквото се продава. И все пак са по- вкусни.
Пила съм и био и биодинамично вино. Кхм.... това май е единственият продукт, който трябва да е произведен конвекционално. Но както го правят в България - раундъп, пестициди и проч. А като в  Австрия. Почти на ръба на биото. Основно на ръка, без много химикали. Много добро вино.
Въпреки, че това биодинамично вино никак не е лошо http://www.bio-magazin.eu/13_alois-lageder. Конкретно Лагедер добре се справя.
Ако настоявате много, мога да поровя и да изнамеря визитката на един много сладък италианец, който също прави добро биодинамично вино.

# 185
  • Варна
Наблягайте на бордото, че след 2050 свършва, учените са изчислили, че подходящият му климат ще изчезне . Макар че както каза една форумна легенда, през 2050 ще пием май каквото ни полеят  Mr. Green
Това къде го чете  Shocked Как така бордото свършва?????

# 186
  • Paradise
Съвсем скоро четох статия, че небцето не различавало евтиното от скъпото вино (демек качественото от некачественото).
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=883531

# 187
  • София
Климата се променял.
Затова са прогнозите за бордото.

# 188
  • София
И на мен ми се стори странна идеята. Какво би било по- добро от Châteauneuf-du-Pape или едно добро Chablis. А и виното си е алкохол, т.е. вредност някаква. Очаквам да произведат био цигари, за да мога да стана пушач орторексик. Laughing

Пипинс Лъжат. Усеща се разликата и още как.

# 189
  • Варна
Съвсем скоро четох статия, че небцето не различавало евтиното от скъпото вино (демек качественото от некачественото).
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=883531
Да бе да  Joy Зависи от небцето все пак.
24 часа е изключително достоверен източник за сомелиерски практики Simple Smile

# 190
Наблягайте на бордото, че след 2050 свършва,

Аз миналата седмица наблегнах над едно Бордо и знаеш ли как ме боля главата?  Mr. Green Сериозно, идваше ми да я махна.  ooooh!

По темата. Нещата които никога не се намират в хладилника ни са - кетчуп, всякакви готови сосове, лютеница през последните години, неща от рода на пилешки хапки, пръчици и подобни, колбаси с изключение на сухите мезета (рядко) и разбира се чипс, снакс и други такива пакетирани.

Нещата които избягвам са свинска мас под всякаква форма и субпродукти. Ако имам възможност купувам зеленчуци от бабичките, които стоят извън легалната зона на пазарите. Готвя със зехтин с изключение на класическо пържене, което пък правя изключително рядко. Тестени изделия и сладкиши почти не купувам и правя. Най-много нещо леко с плодове.
Като го няма мъжо с щерката се отдаваме на гуляй със скариди, калмари и раци.  Mr. Green Тъй де, на него не мога да му смогна откъм месо. 

Като стана дума за заблуди, четох преди десетина дена една статия за Омега 3 киселините. Предполагам всеки може да я намери чрез Гугъл. Анонсът беше, че американски учени установили че тези киселини (държани на пиедестал толкова години) са "добри приятели" на рака.  Shocked Особено силна връзка намирали с рак на простатата.
Засега отказвам да повярвам на последното, защото трудно бих се отказала на риба. Ако има достатъчно разнообразие и мога да си я купувам всеки ден от магазина до нас, ще се изхранвам само с това.

# 191
  • Варна
Наблягайте на бордото, че след 2050 свършва,

Аз миналата седмица наблегнах над едно Бордо и знаеш ли как ме боля главата?  Mr. Green Сериозно, идваше ми да я махна.  ooooh!

Грешката не е в бордото, а в количеството му Simple Smile
Не вярвам да те боли глава от Померол, Пойак или Сен Естеф Simple Smile

# 192
Особено силна връзка намирали с рак на простатата.
Засега отказвам да повярвам на последното, защото трудно бих се отказала на риба. Ако има достатъчно разнообразие и мога да си я купувам всеки ден от магазина до нас, ще се изхранвам само с това.

Яж си я спокойно и не мисли за простатата си.  Laughing

# 193
Как' Сийке, приветлива както винаги!   bouquet

# 194
  • София
....Като стана дума за заблуди, четох преди десетина дена една статия за Омега 3 киселините. Предполагам всеки може да я намери чрез Гугъл. Анонсът беше, че американски учени установили че тези киселини (държани на пиедестал толкова години) са "добри приятели" на рака.  Shocked ...

Гагагагагааааа!  Mr. Green Дис ис соу американ!  Joy Аз на тях за нищо не им вярвам!

Общи условия

Активация на акаунт