За храните- митове и легенди

• 48 895
  • 790
  •   1
Отговори
# 390
  Божее, ако изчезна някой ден, да знаете,че съм умряла!Аз пия безкофеиново кафе от години, ям пържено и панирано в олио, яйцата пържа в масло, свинско ям, на скара, пия всеки ден по половин литър прясно мляко или кафето си със суха сметана. Ползвам бульончета Маги.Риба и ядки не ям, освен орехи и слънчогледови семки! Пия Кока-кола лайт вместо вода. Кафето и чая ги пия с подсладители. Пуша. Единственото вредно нещо, което не правя е да пия алкохол  newsm78, дори и бира.Дали да не започна да пия поне червено вино  newsm78?
никой не казва че се мре от такова хранене,не  Simple Smile,може и до сто години да се живее,но въпросът е че човек не се чувства добре,физически ,психически,живее некачествено,непълноценно.
Ако се чувстваш ок така,значи няма проблем! Simple Smile
Аз повярвах в това нещо след като се храня от февруари насам  пълноценно и разнообразно,с което и свалих кг,а и спортувах/м.Усещам голяма разлика от това как се чувствах преди и как сега.Това ме накара да се ровя,чета,да търся и да се стремя да накарам и семейството ми да започне така да се храни.Изпитах го върху себе си и се убедих bowuuПросто не искам  вече да съм все депресирана,с тежест в корема,подута,с главоболие,сутрин уморена след сън Crazy Crazy,без енергия през деня.......

Момичета страшни сте!Научих много неща,продъжавайте в същия дух!
Аз имам въпрос-как да си втечнявам буркана с мед без да му се загубят качествата.Досега го правех на котлон на най-ниската степен на водна баня.Но нали до 37-40градуса се разрушавали вит.,то май доста на доста по-голяма температура съм го подлагала newsm78 newsm78

Последна редакция: нд, 15 май 2011, 15:25 от Звезди в очите

# 391
  • Пловдив
Не го втечнявай.

Пчеларите си имат специална джаджа, която прави това. Но не е изгодно да си имаш такава за няколко буркана мед годишно.

# 392
аха ,незнаех Rolling Eyesсега като се замисля,не ми трябва всъщност течен,единствено когато го влагам в някоя рецепта и се налага да е по-течен-меденки,сурови бонбони..ох като ми е слабост да правя десерти,трябва да се префасонирам да са изцяло здравословни рецептите,но трудно се променят хранителни навици,и вкрайна сметка къде е границата...ето снощи правих кекс/за домочадието/-сложих съвсем малко захар ,и добавих и пълнозърнесто брашно,можеше да се мине и без кекс ,но..абе важното е да се чувстваме добре и в хармония със себе си...

# 393
  • Варна
   Божее, ако изчезна някой ден, да знаете,че съм умряла!Аз пия безкофеиново кафе от години, ям пържено и панирано в олио, яйцата пържа в масло, свинско ям, на скара, пия всеки ден по половин литър прясно мляко или кафето си със суха сметана. Ползвам бульончета Маги.Риба и ядки не ям, освен орехи и слънчогледови семки! Пия Кока-кола лайт вместо вода. Кафето и чая ги пия с подсладители. Пуша. Единственото вредно нещо, което не правя е да пия алкохол  newsm78, дори и бира.Дали да не започна да пия поне червено вино  newsm78?
Не си за тази тема Simple Smile

# 394
Това е по моя винa момичетата, не е свързано с внезапна смър, а с нещo наречено SIDS. Ето и линк: http://www.healthychild.com/toxic-sleep/has-the-cause-of-crib-de … -sids-been-found/
И още: http://gr8x.net/cot_death_campagin.

Аз съм с Google превода4 от англ. на БГ, защото нямам cirilica в момента и затова на kpaтko.

# 395
  • Galaxy 13197853088
аха ,незнаех Rolling Eyesсега като се замисля,не ми трябва всъщност течен,единствено когато го влагам в някоя рецепта и се налага да е по-течен-меденки,сурови бонбони..ох като ми е слабост да правя десерти,трябва да се префасонирам да са изцяло здравословни рецептите,но трудно се променят хранителни навици,и вкрайна сметка къде е границата...ето снощи правих кекс/за домочадието/-сложих съвсем малко захар ,и добавих и пълнозърнесто брашно,можеше да се мине и без кекс ,но..абе важното е да се чувстваме добре и в хармония със себе си...
Не мисля, че всичко винаги трябва да е приготвено здравословно.
Дреме ми дали на меда ще се разпаднат витамините ако го сложа в горещия чай. Нали си го хапвам и суров.... а и да не го хапвам, не е единствения ми източник на витамини.
За кекса да не говорим, естествено, че ще е със бяло брашно и захар. То остава и с трици да го заместим.

# 396
  • Пловдив
Аз искам да развенчая един мит за прясното мляко. По принцип  домашното прясно мляко прави каймак, а купеното не прави. Това НЕ се дължи на по-лошото качество на купеното, а на това, че го хомогенизират. Процесът е механичен, прекарват го през мааааалки дупки (сита).

# 397
  • Galaxy 13197853088
а, аз си мислих, че отнемат маслото за да го продават отделно.

# 398
От каймака не правят ли маслото?    newsm78

Пп:Лабрадор ме е изпреварил...    Laughing

# 399
  • Пловдив
а, аз си мислих, че отнемат маслото за да го продават отделно.

Отнемат, има си обезмаслено мляко, 1%, 1,5%, 3,5%. Но примерно млякото от 3,5% би трябвало да прави каймак, има достатъчно масленост, но не прави заради хомогенизацията.

# 400
  • Galaxy 13197853088
даммм сега го четох от тук http://www.-spam149-/tag/%D1%85%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%B5%D0 … 1%86%D0%B8%D1%8F/
има някаква логика.

# 401
  • София
....добре е да се знае, че пълнозърнестите продукти не трябва да се консумират заедно с рафинирана захар, защото се получава угниване. отделят се газове и чревната флора страда. ...

Ами, ако са със сурова тръстикова захар, това валидно ли е?  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 15:01 от ivonska

# 402
Отнемат, има си обезмаслено мляко, 1%, 1,5%, 3,5%. Но примерно млякото от 3,5% би трябвало да прави каймак, има достатъчно масленост, но не прави заради хомогенизацията.

Органик купешкото прави. Аз дори го махам, преди да подквасвам.

# 403
  • Пловдив

Органик купешкото прави. Аз дори го махам, преди да подквасвам.
Говорим за бг обикновено прясно мляко Simple Smile

# 404
Да, аз само допълвам, да знаят тези, които искат каймак, а нямат достъп до домашно мляко.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт