За храните- митове и легенди

• 48 795
  • 790
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
За аржентински не, за китайски - http://www.glasove.com/veche-ima-i-gennomodifitsirani-kravi-proi … eni-v-kitay-14139

# 481
Пълен потрес! Сега могат да правят и адапте от човешко.

# 482
Пълен потрес! Сега могат да правят и адапте от човешко.
Няма нужда даже от адапте, направо натурално може да се консумира, като отговаря на нужния състав и качества....Simple Smile

# 483
Всяка храна ,дори и най-здравословната,ако прекалим с нея тя става вредна.

Глупости. Какво ще ми се случи, ако прекаля с краставиците и ряпата?

# 484
  • софия
Като го видях теленцето ми се доповръща  от поредната изгъзица. Край на фирмите за адаптирано мляко. На всяка крава по четири бебета ще могат да сучат.  #Crazy

# 485
За любителите на пилешко в САЩ:
http://www.nytimes.com/2011/06/09/business/09arsenic.html

Накратко - от десетилетия на ред в САЩ, на пилетата обичайно се дава лекарство за стимулиране на растежа - roxarsone, което съдържа арсеник. Понастоящем, ще се забранява употребата му, защото FDA са провели проучване и се установили, че в месото остават канцерогенни остатъци от лекарството.
Не знам дали в Бълагрия се дава това лекарство, но и там има такива практики.

Преди няколко години, Tyson бяха анонсирали, че спират да го употребяват, но после поетапно се върнаха към него. Тогава ФДА твърдяха, че нивата на арсеник не са опасни за здравето.
Сигурно подобно нещо ще се случи и сега, защото търсенето на алтернативи, не значи по-добро решение, предвид че сигурно от Pfizer имат вече няколко предвид.
Коктейла от антибиотици, ще си остане коктейл, за съжаление.

Със сигурност, на изказвания като това на Steve Israel (“I’m relieved the decision was made to make our poultry safer and healthier ") едва ли вече някой вярва. Преди няколко месеца излезе поредното скандализиращо изследване, че поне 30-40% от месото в магазина е със стафилококи, дори МРСА.

# 486
  • Paradise
Във връзка с линка на тити - как да си приготвя домашна закваска?

Тези аржентински/китайски крави клонирани ли са? (не съм гледала новини)

# 487
Във връзка с линка на тити - как да си приготвя домашна закваска?

Тези аржентински/китайски крави клонирани ли са? (не съм гледала новини)
Пипинс, аз почнах от вчера. В пластмасова или стъклена кутия с  капак слагаш една чаша вода и една брашно и разбъркваш с нещо неметално. Моето стои в кухнята на плота. След един ден изхвърляш малко и добавяш половин чаша брашно и половин вода и така няколко дни докато амстане.
Пишеше го в един от коментарите отдолу- има линк към блог на съфорумка ( близо до бебето) и там има рецепта.
Като го гледам моето творение може би в неделя ще става за употреба и ще тествам. Всички домашни са заинтригувани в процеса  Grinning

# 488
тоест, това е рецепта за квас, така ли?
после трябва да обясниш и как ще месиш,аз мн. искам да опитам също

# 489
Всяка храна ,дори и най-здравословната,ако прекалим с нея тя става вредна.

Глупости. Какво ще ми се случи, ако прекаля с краставиците и ряпата?
Ами пробвай и ще видиш.Яж два месеца само краставици и ряпа и си направи едни изследвания.Ще се изненадаш,че и полезната и уж безвредна храна ,ако се прекалява с нея също може да нанесе щети,дори понякога доста сериозни на организма ни.

# 490
  • Варна
Сигурно, ако пиеш много вода, ще те хване воднянка Simple Smile Знаех си аз, че няма безвредни неща.

# 491
Сигурно, ако пиеш много вода, ще те хване воднянка Simple Smile Знаех си аз, че няма безвредни неща.
Не искам да споря с теб,но сигурно ако пиеш много вода,за воднянка незнам,но бъбреците си със сигурност ще увредиш,както и ще отмиеш доста полезни минерали и соли от организма си и няма да им позволиш да си свършат работата в клетките на тялото ти.Воднянката може и да не те хване,но аз ти препоръчвам,да се опита да те хване "четянката" и да прочетеш това онова за храненето ,за човешкият организъм и т.н и после да остроумничиш!Става ли?

# 492
  • Варна
"Четянката" вече съм я преболедувала. Интересен термин, между другото.

# 493
тоест, това е рецепта за квас, така ли?
после трябва да обясниш и как ще месиш,аз мн. искам да опитам също
Да, това с брашното+водата и чакане е за закваската, която трябва да замести маята.
http://www.blizodobebeto.com/2008/05/29/surdeig/
Eто от тук гледам.
Струва ми се, че самото месене няма да е по различно отколкото обичайното тесто с мая, но да видим.
Аз отдавна имам мерак да опитам такъв хляб, както и тези, които ядат евреите по време на техните пости или както там е термина Blush за чистата храна кошер.
Подпитах баща ми, който има някакъв селски бекграунд, но в общи линии нищо не успя да ми каже освен че баба му пазела закваската. Ще се пробвам със свекър ми, той е по възрастен, може и да помни повече ( макар че той пък е софиянец в най чист вид и едва ли има идея ).

# 494
Каква е тая чиста храна кошер??

Общи условия

Активация на акаунт