За храните- митове и легенди

• 47 932
  • 790
  •   1
Отговори
# 705
Прясно мляко е едно, а млечни продукти - съвсем друго, така че млякото и млечните продукти не са полезни за възрастни не просто е мит, ами и глупост.

# 706
  • София
Както написах по-нагоре прочетете темата  Peace

Имаше много разнообразни мнения, но поне бяха подкрепени с нещо друго, освен с това, което сте  слушали от баба/дядо/мама/тате цял живот.

И аз мислех, че е много полезно, пиех страшно много прясно мляко и си мислех: "Калций, калций...".

Ето!

И наистина направете си труда да прочетете поне половината тема.

# 707
Не случайно лактацията започва след раждане - както при хората, така и при животните. Млякото е храна за бебета и малки деца.

# 708
Защо не уточните за какво мляко говорите?

# 709
За животинско мляко. Дали ще е прясно, дали кисело или пък направено на сирене, кашкавал.....

# 710
  • Пловдив
Има голяма разлика дали ще е прясно, кисело или сирене.
Само за прясното мляко съм съгласна тук.

# 711
За животинско мляко. Дали ще е прясно, дали кисело или пък направено на сирене, кашкавал.....

Не може всичкото под един знаменател. Мляко прясно с трайност 240 дни няма как да бъде мляко, нито пък гъстото к. мляко над 4% масленост, което стои по 2 месеца в хладилник и се превръща в неопределено нещо. Сирене краве с примеси и натурално са много различни. 
Това, че при възрастните по често се среща недостатъчност на лактаза, не значи, че всички възрастни са обречени и трябва да избягват млякото и млечните продукти.

Колкото и да е замърсена природата, мляко от нормално гледано, здраво животно е нещо съвсем различно от млякото в магазина или ферма.

# 712

Не може всичкото под един знаменател. Мляко прясно с трайност 240 дни няма как да бъде мляко, нито пък гъстото к. мляко над 4% масленост, което стои по 2 месеца в хладилник и се превръща в неопределено нещо. Сирене краве с примеси и натурално са много различни. 
Това, че при възрастните по често се среща недостатъчност на лактаза, не значи, че всички възрастни са обречени и трябва да избягват млякото и млечните продукти.

Колкото и да е замърсена природата, мляко от нормално гледано, здраво животно е нещо съвсем различно от млякото в магазина или ферма.

Сложих ги под един знаменател, защото всеки млечен продукт е производен на прясното мляко, което за мен не е храна за възрастни. Това за примесите и начина на отглеждане на животните въобще няма да го коментирам - напълно си права.

# 713
много народи имат млякото и млечните продукти за основна храна през целия си живот. Други пък не. Китай и Монголия са дори съседни държави, едните не употребяват, другите употребяват. Хората са пили кобилешко, камилско и козе мляко, не само краве. Защо се изпада в крайности?

# 714
За млякото аз не подкрепям с това, което са ми казали баба/майка, а с това, което ми казва тялото ми.  Peace

# 715
Леле ужас, стигнах до 10-та страница и установих, че не трябва да се храня изобщо. Бял хляб - не, бяла захар - не, плодове и зеленчуци  - не, млечни продукти - не ...
Истината е, че дори да си отглеждаме всичко, пак няма да е 100% здравословно - въздуха е мръсен, дъждовете киселинни, а почвата отровена.
Гадно и тъжно е, но е факт. Вкъщи пестим от всичко останало, но не и от храна, а въпреки това се оказва, че не успяваме да се храним дори наполовина толкова здравословно колкото ни се иска.

# 716
  • София
 Остава да започнем да се храним със слънчева енергия!?

# 717
# 718
# 719
Остава да започнем да се храним със слънчева енергия!?
Пф, слънчева енергия. Ами вредните лъчения...

Общи условия

Активация на акаунт