За храните- митове и легенди

• 47 983
  • 790
  •   1
Отговори
# 735
Не виждам по-смешен от проповядващ новоизлюпен вегетарианец. Като кон, наслаждаващ се на прясно турнатите му капаци.

# 736
Ами спря да ми се подува корема и да подпръцвам като кон  Laughing

Сега само по 20-30 мл в кафето и мноооого рядко да пия ей така. А преди с какао, без какао, топло, студено... За нищо го нямах т'ва мляко.

A кисело?
Киселото се усвоява по-лесно от възрастните хора, отколкото прясното, защото ензима за усвояване на прясно мляко при възрастните е по-малко, отколкото при децата. Има и теория, че този ензим липсвал при възрастни хора от черната раса-явно в Африка не се е консумирало прясно мляко от възрастни и те не са си изградили еволюционно този ензим.

# 737
А има ли положителен здравословен ефект след спирането на сирене, кашкавал, сметана?

# 738
  • София
Ох, пак същите спорове.
Никога няма да се откажа от млякото.
От прясното, както и да е, може и да се огранича, но киселото мляко и млечните произведения съдържат много полезни пробиотици.
Пък и са вкусни.

Освен това, както казах, непрекъснато търся и превеждам материали за храненето напоследък.
Човек спокойно може да се побърка.
Една статия - яжте диня през лятото, вкусна е, полезна е, супер е!
Друга статия - динята е много вредна, съдържа еди какво си...
 Mr. Green

# 739
  • София
Ами спря да ми се подува корема и да подпръцвам като кон  Laughing

Сега само по 20-30 мл в кафето и мноооого рядко да пия ей така. А преди с какао, без какао, топло, студено... За нищо го нямах т'ва мляко.

A кисело мляко как ти влияе?

Подобно. Но двете са различни и киселото е по-полезно. Аз кисело мляко не ядях от 6-годишна до 19-20-годишна (дълга история). По препоръка на гинеколожка започнах, че си имам недостиг на лактобацили.  В началото като почнах да го ям, пак се подувах, но това ми беше обяснено като някакво прочистване на червата, че с времето като нямало лактобацили вътре в тях и сега вече като има, се изхвърляли вредните неща, храносмилането било по-добро. Това ви го говоря по спомен от преди 3 години. Може и да не съм обяснила като хората.
Като цяло знам, че прясното мляко не се препоръчва да се консумира много от възрастни хора, а киселото е полезно.

П.С. Да не казвам какво ми се случва от шкембе чорба с т'ва мляко вътре  ooooh!

# 740
  • София
А има ли положителен здравословен ефект след спирането на сирене, кашкавал, сметана?

Ето част от една статия по въпроса:

Следните храни може да предизвикат мигрена:
Шоколад
Сирене
Мононатриев глутамат (MSG), овкусител, който се намира в колбаси, пастети, готови смеси за супа, готови подправки, бульони
Храни и напитки, които съдържат аминокиселината тирамин като червено вино, зряло сирене, пушена риба, пилешки дробчета, смокини, и някои бобови
Ядки
Фъстъчено масло
Някои плодове, като авокадо, банани и цитрусови
Лук
Млечни продукти
Колбаси, съдържащи нитрати , като бекон, хотдог, салам, колбаси
Ферментирали или кисели храни

# 741
Който има проблеми с перисталтиката, ще попръцква като кон, дори и да се храни със споменатата вече слънчева енергия.
Плодовете и зеленчуците са многократно по-газообразуващи, но за това човек трябва да си е учил и уроците по биология, освен да чете популярни статии от всичколози-журналисти в дамски списания за лайфстайл  Peace

# 742
  • София
Ами всъщност даже и най-великите учени не са установили какво точно предизвиква колита и как се лекува окончателно.

# 743
Който има проблеми с перисталтиката, ще попръцква като кон, дори и да се храни със споменатата вече слънчева енергия.
Плодовете и зеленчуците са многократно по-газообразуващи, но за това човек трябва да си е учил и уроците по биология, освен да чете популярни статии от всичколози-журналисти в дамски списания за лайфстайл  Peace
Най много подпръцват тревопасните животни, особено кравите-има и теория че те са предизвикали глобалното затопляне. Поради тази причина не смятам суровоядството за особено естетично занимание.

# 744
  • София
Не виждам по-смешен от проповядващ новоизлюпен вегетарианец. Като кон, наслаждаващ се на прясно турнатите му капаци.

Няма нищо лошо във вегетарианството. Стига да не се навира в очите на хората (аз не ям месо, обичам животните), да не се вменява вина с него (е как са ядеш тая сочна пържола, ами бедната животинка как е умряла замисляш ли се) и прочее такива неща.

Самата аз съм доста далеч от здравословно хранене - обожавам месо във всякакви форми и видове и от всякакви животни, като мина покрай макдоналдс или KFC и едвам издържам да не вляза и да не се натъпча с мазньоч и газирано, като по-малка пиех страшно много газирано, особено кола, пия бира, сайдери, твърд алкохол обожавам вафлички, шоколад, сладолед, майонези и сосове, дюнери, бургери и т.н. Даже се замислям от време на време как си стоя на тия килограми и не съм станала нещо близко до малко слонче.

Но честно казано се възхищавам на вегетарианците и на тяхната воля. Защото аз лично като помириша скара и лигите ми потичат. Да си хрупат марулки и ако може да не ме гледат осъдително.
Тъй че не са коне с капаци, а просто хора с различно мнение за храненето и света от теб Wink

# 745
Аз почти спрях да ям месо, но не от любов към животните,  а защото тялото ми се чувства по-добре така. Ако изпитам нужда от месо - просто си го ям, но определено мога да каже, че от както спрях да ям месо корема не ме боли, нито се подува, нямам никакви неприятни усещания като киселини  и др подобни.
Също така преди да спра да ям месо като цяло спрях да ям пилешко, защото ми миришеше на лекарства Sad( Та не знам и в другите меса какво слагат - рога, черва, бял дроб - ужас Sad

# 746

...

Тъй че не са коне с капаци, а просто хора с различно мнение за храненето и света от теб Wink
Добре че ми обясни. Grinning  Инак щях да си ида тънеща в невежество относно разликите между вегетарианеца и върлия новоизлюпен такъв, отричащ всичко, що до вчера  е хрускал.

# 747
  • София
Забелязала съм, че едно 80% минават през този период  Laughing Простено им е....повече пържоли за мен  Twisted Evil
 Peace

# 748
Ами всъщност даже и най-великите учени не са установили какво точно предизвиква колита и как се лекува окончателно.
Те най-великите учени не са установили причините за нито едно заболяване , пък камо ли да го лекуват....     Laughing
Учените търсят начини и средства как да тушират симптомите на заболяванията, т.е., да не те боли, да не те сърби....и т.н.    Simple Smile

С.Найденова , ти си само на 22, според профила ти.Нормално е все още да не усещаш никакви проблеми от подобно хранене.Само почакай обаче да стигенш 30 и нагоре.....Продължиш ли по този начин, нищо от неприятностите няма да ти бъде спестено.
При хора с особено здрави гени подобно хранене дава "толеранс" докъм 40, най-късно.
И се почва:високо кръвно, висока захар, преддиабет, диабет, болки в ставите и костите.....да не изброявам всичко.    Laughing
Аз вече нямам познат над 40, който да няма някакъв здравословен проблем.

# 749
  • София
О да, пределно ясно ми е, че ще има отражение. За това единствено мога да обвиня майка ми, че тя никога не е била по здравословното хранене. От ранна възраст съм била захранвана с неща, от които като чета, вие отучвате децата си от малки. За което мога да кажа едно голямо браво  smile3501

Аз поради невежеството на майка ми, ще трябва да се опитвам да понамаля пораженията.

Имам чувството, че като дете само боклуци съм яла. Майка ми редовно ми взимаше Макдоналдс заради играчките, а и ми беше вкусно, пиех много безалкохолни-като се почне от коли, фанти и т.н. и се стигне до разтворими сокчета, които пак тя купуваше  ooooh! , страшно много сладко ядях. Баба ми готвеше доста мазно - олио, запръжки, аз го ядях до един момент, но спря да ми харесва, и като поотраснах се изхранвах на сандвичи, защото иди обясни на 80-годишна жена да си промени готвенето. Да не говоря за всички чипсове, зрънчовци, вафли, бисквити и прочее ужас, който съм погълнала...
Последно през 2009-та като се изнесохме с майка ми при втория ми баща и там имаше фритюрник и постоянно се тъпчех с пържено, защото не се готвеше много-много. То не бяха картофи, хапки, крилца, които майка ми взимаше, за да имам какво да ям. И качих 8 кила  ooooh!
Е това беше повратния момент. Сега още искам да се тъпча с гадости, ама се сдържам Simple Smile

П.С. обичам майка си, ама относно какво е полезно и диетично е кръгла нула.

Общи условия

Активация на акаунт