За храните- митове и легенди

• 47 979
  • 790
  •   1
Отговори
# 750

Но двете са различни и киселото е по-полезно. а киселото е полезно.

Значи взехме да обръщаме курса.  Wink

# 751
Добре, от години страдам от ужасна мигрена. Някой, който е спрял млякото има ли наблюдение да му е изчезнало главоболието? Ако помага на това, спирам всичко млечно веднага.
Може ли също така някой от спрялите млечните продукти да ми сподели какъв положителен здравословен ефект са забелязали след спирането.  Hug
Може да си направиш експеримент - спри да ядеш млечни за една седмица и виж дали ще ти се отрази. Ако не помогне, поне няма да навреди.  Peace

# 752
Добре, от години страдам от ужасна мигрена. Някой, който е спрял млякото има ли наблюдение да му е изчезнало главоболието? Ако помага на това, спирам всичко млечно веднага.
Може ли също така някой от спрялите млечните продукти да ми сподели какъв положителен здравословен ефект са забелязали след спирането.  Hug
Може да си направиш експеримент - спри да ядеш млечни за една седмица и виж дали ще ти се отрази. Ако не помогне, поне няма да навреди.  Peace
Това със сигурност ще го направя. Просто ми се искаше някой да сподели конкретен положителен ефект при него, ако има такъв Simple Smile

# 753
тия работи - ''как само малкото теле сучело мляко , а голямата крава - не '' , са от глупостите на Емилова , как ми кипва само като ги чета , ако знаете ...

# 754

Това със сигурност ще го направя. Просто ми се искаше някой да сподели конкретен положителен ефект при него, ако има такъв Simple Smile
Аз мога да ти споделя ефекта от пет-дневен прием на фрешове по схема като описаната в този линк: http://anticancer-bg.com/news/gersongerson , но със салати и сирене. Ефект - след третия ден - повишена енергия и тонус, блестяща, обновена кожа, многократно по-свеж тен, бялото на окото по-бяло, три лишея - изчезнали. Това се сещам най-първом. Болки в кръста - утихнали за известен период от време, после премахнати с друго, но с общ режим на хранене.  Grinning Глава ме боли рядко, пък не спирам да ям кисело мляко и сирене.

# 755
тия работи - ''как само малкото теле сучело мляко , а голямата крава - не '' , са от глупостите на Емилова , как ми кипва само като ги чета , ако знаете ...

И като я видя още повече...

# 756
Може ли също така някой от спрялите млечните продукти да ми сподели какъв положителен здравословен ефект са забелязали след спирането.  Hug

Смело! Имам позната с мигрена, която си замина немедикаментозно с промяна само в хранителния режим- отказ от месо и млечни, преминаване на алкален режим за месец /или два, не помня добре, отдавна беше/ и след това продължи с консумацията предимно на сурова храна, от време- навреме сирене и кисело мляко, но рядко. Имаше изключително обозрим положителен ефект, но не сме се чували много отдавна.
Моите лични примери са от друго естество- хронично гнойни сливици преди изваждане, редовни ангини и гастрит сериозен с постоянен алмагел в чантите. Реших ги с 10 дни на череши и след това- промяна в хранителния режим, която ми е от вече ежедневие от почти 20 години. Когато се отклоня от него почвам да боледувам. Върна ли се- всички болежки изчезват.

# 757
А този режим, който спазваш изключва ли употребата на млечни продукти?

# 758
А този режим, който спазваш изключва ли употребата на млечни продукти?
Не, изключила съм само месото /рядко правя по някое изключение/ и прясното мляко. Сирене /най- вече/, кашкавал и кисело мляко ям, но в ограничени количества. Сиренето е само домашно, предимно козе и овче.
Ям риба.
По време на постите не употребявам животински продукти.

Последна редакция: вт, 23 юли 2013, 10:29 от Judy

# 759
  • София
Т.е си основно на алкални храни, и малко киселинни? Чела съм за това, явно наистина киселинните храни са основния проблем за всичките ни болести, но практически ми се струва трудно осъществимо, особено ако човек ходи на работа...
В този смисъл горната диета - със соковете също ми си струва трудно осъществима, предвид факта, че не можеш да си купуваш обикновени фрешове - плодовете ще са пълни с боклуци.

# 760
Ами никак не е трудно. Работя. Има достатъчно храни, които човек може да поема, за да си подсигури алкално- киселинния баланс в организма.
Аз пък не пия сокове. Не че ще откажа зимно време изстискани лимони, портокали и мандарини, но те са между другото, не карам на такива. Предпочитам пресните плодове и зеленчуци да поемам в натурално състояние. Така са и най- полезни, помагат в очистването на стомашно- чревния тракт много по- добре от соковете. Проблеми с тези "системи" нямам никакви наистина от 20 години. А знам какво е да ги имаш /гастрит, колит, хронична констипация и др. разстройства/.

Последна редакция: вт, 23 юли 2013, 10:30 от Judy

# 761
Моята мигрена изчезна след спирането на месото.Преди година и половина вече.
Но аз окончателно отстраних и всички фабрични храни, т.е., пакетирани, съдържащи всякаква химия.Та ефектът може да е комплексен, не само от месото.
Мляко прясно не ям.Когато ми трябва, го заменям с ядково.
Кисело мляко, сирене, кашкавал са домашни, от козе мляко.Но се консумират рядко, с тенденция към още намаляване.
Съпругът ми е бил доста болнаво дете, свекърва ми е седяла в къщи да го гледа до 7-годишна възраст, защото постоянно е бил болен.Сливици, настинки, грипове, пневмония, синузит и т.н.
Откакто сме се оженили, по цяла зима е все с носни кърпи по джобовете, капки за нос навсякъде из къщи....все киха, кашля, и поне по 2 пъти на зима боледуваше.
Миналата есен спря млечните.Никакви.Не се разболя нито веднъж.Започна да диша нормално, започна да спи нормално, със затворена уста, преди хъркаше като дъскорезница, сега спи толкова леко, че го проверявам дали диша    Laughing  , не му трябват нито капки, нито лекарства.
От началото на лятото си позволява по малко сирене и кефир.Засега няма проблеми, надявам се в малки количества да не му се отразява зле.

# 762
  • София
Прясното мляко е слузообразуващо, за другите млечни не знам, лично аз го спирам на детето, когато е със хрема/кашлица.

# 763
Никога не съм се замисляла за това дали млечните продукти са вредни - аз и без това не съм им голям фен, но определено от както чета темата се озадачих, защото от малка съм свикнала да ми се обяснява колко са полезни и примерно, че не съм пораснала достатъчно , щото не съм яла кисело мляко.

За мен това, което ядем е отношението към самите нас. Както някой някъде беше казал - ако се възприемаш като торба за боклук - яж боклуци.

На мен темата ми е полезна, защото виждам различни гледни точки  и мнения и научавам нови неща, а и като цяло няма налагане на правилно и неправилно.

Изтеглих си едно приложение, в което са обяснени всички Е-та. Сега ако се чудя кое Е какво е, просто написвам Е200 и преценявам доколко е вредно.

# 764
  • София
Никога не съм се замисляла за това дали млечните продукти са вредни - аз и без това не съм им голям фен, но определено от както чета темата се озадачих, защото от малка съм свикнала да ми се обяснява колко са полезни и примерно, че не съм пораснала достатъчно , щото не съм яла кисело мляко.

....
Всъщност калций може да се набави и усвои много по-лесно от растителни източници, отколкото от мляко. Ето тук е обяснено защо:
http://spisanie.to/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5/%D0%B4%D … D0%B8%D1%86%D0%B8

Общи условия

Активация на акаунт