За храните- митове и легенди

• 47 991
  • 790
  •   1
Отговори
# 765
Темата пак стигнала за ползите и вредите от млечните...Отговора е много прост-консумираш правилно-нямаш проблем,не знаеш как да консумираш-страдаш и се лишаваш....

За да се усвои калция е необходим витамин Д,пък той идва от слънцето-когато го има и се ползва разумно, от храна с животински произход или от опаковани добавки-всеки си избира какви източници на информация да ползва.

# 766
Добре, от години страдам от ужасна мигрена. Някой, който е спрял млякото има ли наблюдение да му е изчезнало главоболието? Ако помага на това, спирам всичко млечно веднага.
Може ли също така някой от спрялите млечните продукти да ми сподели какъв положителен здравословен ефект са забелязали след спирането.  Hug

Мигрената не знам как точно зависи от яденето или неяденето на млечни продукти. От ученичка имам мигрена и миналата година един специалист по източна медицина установи, че причината е не друго, а повреда в шийните прешлени. Ходих на акупунктура, после на масаж, при който се намества и главата и отделно на йога. Нямам мигрена от тогава, а не съм си променяла начина на хранене. Искам само да натъртя, че не всички болести, състояния и процеси, които протичат в тялото на човек са свързани с храната. Моля ви се да не ми искате контакти на ЛС, защото няма да ви дам по интернет.

# 767
Интересна тема (въпреки, че има доста залитания Laughing )

Засега се информирам и все още си "изграждам" моя си хранителен режим. Основно се старая да огранича всички преработени храни, намалила съм солта (но не планирам да я спирам тотално); кристална захар не упортребявам, но ям продукти със съдържание на захар; и естествено - колкото се може повече салати от сурови зеленчуци и плодове, семена и ядки.

Гледах наскоро много интереснен експеримент с ядки - въпреки, че те са с високо съдърание на мазнини доказаха, че всъщност след като преминат през организма голяма част от мазнините си остават в ядките (или каквото там е останало от тях) и биват изхвърлени от организма, но не се усвояват.
Като допълнение една девойка добави 3 порции бадеми към нормалния си дневен режим за един месец. Еквивалентът на това количество бадеми е 14,500 калории разпределени през целия месец. И въпреки, че тя увеличи приема на калории, накрая на месеца беше качила около 600гр.

Също така аз съм по-съгласна с твърденията, че плодовете под формата на фрешове се усвояват по-бързо и ефективно от клетките.

# 768
Мигрената може да е провокирана от доста неща.Също има и няколко вида мигрена.
При мен например е била провокирана и от силен вятър.....
И доста храни , освен млечните, могат да провокират мигрена-шоколад, мед, много солени храни....алкохол...

# 769
  • Sofia
Мигрена се получава и от дългогодишен запек,независимо с какво се храните

# 770

Глупости, поне четете ли назад какво е написано и знаете причината и точка-бочка.
Краси, мигрената може да се провокира от различни неща, но те не са причината да я има. Обикновено причината не се знае, защото лекарите не могат да я намерят, нито пък смятат, че е нужно да я намерят за лечението.

# 771
Е, да, за да реагира организма на шоколад например, явно нещо се бъгва и не възприема добре шоколада.    Laughing   Не е виновен той, а тялото ни.За това си права.
Както и за лекарите, междувпрочем.....

# 772
  • в 1001-та нощ
С какво пасирате ядки? Избирате ли ги да са по-сухи/влажни?

Преди време ползвах кафемелачка, но се повреди и новата никак не става  newsm78 Ползвам кухненски робот, но не пасирам големи количества еднократно  newsm78 в чуденка съм как да процедирам  Blush

# 773

С блендерче. Не съм ги подбирала сухи- влажни, макар че би могло, но аз не съм.

Майка ми има мигрена от дете. Получава пристъпи най- често след притеснение, също така при недоспиване, шум силен и неспецифичен, мазна храна. Няма физиологична причина при нея, ни шип, ни други проблеми. Не е опитвала промяна в хранителния режим никога. Тя няма волята да го направи, за разлика от другата жена, за която споменах.

Обикновено причината не се знае, защото лекарите не могат да я намерят, нито пък смятат, че е нужно да я намерят за лечението.

Те затова и не лекуват много неща, защото не търсят причината.

# 774
  • в 1001-та нощ

С блендерче. Не съм ги подбирала сухи- влажни, макар че би могло, но аз не съм.

...

може ли снимка/линк на това, което ползваш?

за мигрената - майка ми има мигрена - от тийн възраст и не близва прясно мляко, татко пие много прясно мляко от дете и няма никакви проблеми с мигрена и съня  Peace

# 775
Нещо такова, но купено през 2007 г. е нашето:

Комплект е от малък и голям и два сорта бъркалки, точно като на фотоса са. Ние мелим ядки в малкото блендерче, горе- долу като на снимката е.

# 776

Преди време ползвах кафемелачка, но се повреди и новата никак не става  newsm78 Ползвам кухненски робот, но не пасирам големи количества еднократно  newsm78 в чуденка съм как да процедирам  Blush

Зависи за какво са ми. АКо ми трябва нещо като тахан, с мелницата за кафе. Семена също меля с кафемелачката, всеки ден я пускам. Ако ми трябват за поръска или сладкиши - с блендер като на Judy.

# 777
  • София
А как правите ядковото мляко? С какви ядки става и колко? Имам чувството, че ако нямам бадем в двора ще ми излезе соленко това ядково мляко.

Иначе аз съм на принципа да се вслушваме в тялото. Не съм си и помисляла да спирам млечните, но понеже си слушаме тялото, май само кисело мляко и кашкавал консумираме вкъщи и то главно децата. Млякото е по 1 и 1/2 кофичка за двамата на ден, когато не са на детска, а кашкавала и сиренето - по 400 грама на 2-3 седмици Rolling Eyes

# 778
Блендерът става и за бадемово мляко.

А, ето, че Ариана това пита.
Рецепта примерна:
http://www.zemianazaem.com/archives/66

http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%8F%D0%BA%D0%BE

Лешниково:
http://www.recipemagician.com/recepti/chaiove-i-napitki/surovo-leshnikovo-mliako/

# 779
  • Sofia
Трябва ли да са накиснати предварително и какво правите с остатъка след прецеждане...

Общи условия

Активация на акаунт