Юлски деца-Тема 44

• 30 549
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
   Ем, възмутена съм от наглостта и НЕвъзпитанието на някой хора, но не бива да им обръщаме внимание иначе падаме на тяхното ниво.
       За циганите и люлките, не съм расистка и нямам нищо против хората, но им липсва елементарно възпитание и контрол. Има една много хубава площадка до парка в Св. Троица. Заградена с две пързалки и една въртележка - точно за деца от 1до 3 г. Бях възмутена от група циганета на възраст от 7-8 до към 13 години който се бяха проснали върху въпросната въртележка и я въртяха с все сила. В момента въртележката е в окаяно състояние. Да не говорим, че като им видя бебетата и ми става жал за дечицата. Едни мръсни сополиви ... няма кой да ги погледне.
      Утре съм на писмен държавен изпит (наканих се) - стискайте силно палци и на ръцете и на краката  Laughing

# 586
  • Варна
Emily, ама как така за вас ще говорят? Ами аз помня Изабел една такава руса и синеока красавица...пу..пу...А че е грозно - грозно е.... и на мен би ми се скапало всичко, хем знам, че няма смисъл да се обръща внимание, ама...
За съжаление вече ми прави впечатление някой като се държи културно и учтиво...толкова е рядко...
Замислям се за циганите...ами тук по площадките не съм виждала слава богу...не че съм расистка...ама...

Linet, не се притеснявам...ужасно се притеснявам даже... Днес излезе класирането за чисти ясли и сме приети...малко далеч, ама не се оплаквам. В главата ми са само картини как не иска да яде, не иска да спи, реве, удрят го и подобни майчини тревоги...знам, че в главата ми всичко е преекспонирано, ама....ще си ревем двамата явно  Embarassed Embarassed Embarassed

# 587
  • При децата ми
Mishe333, ходим разбира се и на такива на които няма, но тази площадка е точно на центъра и винаги, когато отида до там да пазарувам или за нещо друго и съм с децата винаги се отбивам по тяхно желание!
Пак казвам обаче, че за мен не това е решението! Аз също не съм расистка, напротив познавам много възпитани и приятни цигани! Дай Боже всички да са като тях, но уви....Въпросът е в това, според мен, родителите им да осъзнаят, че в парка и на площадката има и други деца освен техните и те са длъжни да ги контролират и възпитават! Не да ги оставят да правят каквото си искат и ако някой реагира по-остро срещу тях те чак тогава да се "сетят", че имат деца! Peace

# 588
  • Видин
Емили, добавила си ме във ФБ. Супер яка мацка си, Изабел също  Peace Хич не си слагай на сърце такива малоумни коментари  Naughty
Не съм много актуална, че нямам много време. Едва сега сколасих да се боядисам пак след 4 месеца пауза   Tired ooooh! Whistling

# 589
  • София
  Ем, възмутена съм от наглостта и НЕвъзпитанието на някой хора, но не бива да им обръщаме внимание иначе падаме на тяхното ниво.  
Ааа, не така. Щом е прост - бой на неговото ниво, такъв от деликатност не разбира.
Знам тази площадка, която споменаваш - ако се хванат няколко мъже и изгонят мангалите, дали няма да е по-добре, вместо да се пазим да не ни падне нивото. Имаше една мисъл: За да победи злото на този свят е достатъчно добрите хора да не правят нищо.
Emily_, трябвало е мъжа ти да й плесне поне един лек шамар за изтрезняване, поне на него щеше да му олекне. Кой не би се вбесил, ако така говорят за него?
Mime-to, ти както винаги си извор на идеи. bouquet До вчера изобщо не знаех за съществуването на такива пясъчници, днес щях да засиля мъжа ми към Мобо, но открих същите в Айко.
Нали ти беше накупила ваучери за Ян Бибиян? Ползваш ли ги вече и наистина ли доставят в 7 сутринта?

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 18:13 от Cuckoo

# 590
Емили, Разказът ти ме провокира да споделя една притча, която ми е помагала да се справям в разни ситуации, всъщност винаги, когато се сетя за нея :

" Близо до Токио живеел един велик самурай, който бил вече възрастен и се бил оттеглил, за да обучава младежите в дзен-будизъм. Въпреки възрастта му се носела легендата, че може да разбие всеки съперник. Един ден, един войн, известен с тоталната си липса на скрупули, дошъл при него. Знаейки репутатцията на самурая, бил дошъл,за да го разгроми и да се прослави.      Всички излезли на площада и младежът започнал да обижда стария учител. Хвърлил няколко камъка по него, заплюл го в лицето, изкрещял всички възможни обиди, обиждал дори предците му... С часове правил всичко възможно, за да го провокира, но старецът останал невъзмутим. Привечер изтощенят и унижен войн се принудил да се оттегли.
     Угнетени от факта,че учителят им трябвало да изтърпи толкова обиди, учениците му го попитали:
"Как можахте да понесете това? Защо не влязохте в двубой, пък макар и да бяхте загубили битката, вместо да ни показвате тази страхливост?"
     "Ако някои дойде при теб с подарък и ти не го приемеш, чий е подаръкът?"
     "На този, който го е донесъл." - отговорил един от учениците.
     "Ами, същото важи и за завистта, гнева и обидите" - казал учителя. -  "Когато не ги приемеш, продължават да принадлежат на този, който ги носи  със себе си."

Хубаво, че не сте занимали по-натам, вашия случай носи и известна доза слабоумие от страна на приказливката , ми се струва  Hug

Вчера регистрирахме едно ходене до Пирогов и ние. Намерих на Ния кърлеж на единия клепач между миглите. Светкавично се изнесохме до болницата, където доста бързо и качествено ни обслужиха. Първо отровиха нахалното животно  с нещо намазано на компреса и после хирургът го извади лесно. Ния плака много малко, колкото за протокола. По-притеснителното е, че не сме ходили никъде, само из треволяците пред блока.
 Rolling Eyes
Линет
Mr. Green, не ме притеснява яслата никак, след една година. Вече можем да се срещнем, през уикенда примерно, искаш ли?!, и ще поговорим. Други желаещи? Някой от тия, дето нагазиха деветия месец, примерно?

# 591
  • Кърджали
Привет!
Ние решихме да опитаме да запишем Кати в една ясла.Малко ми идва на майната си, ама там единственото, дето приемат деца по всяко време...уж. Пък се надявам и до тогава да съм взела книжка. След една - две случки явно и Краси се убеди, че майка му няма сили да се грижи за дребната и вече дума не дава да се каже да я оставим там, пък аз да си търся работа. Та тия дни ще видим как стоят нещата в яслата и дали ще стане.
Ем, кофти случа.Ама тя простотията ходи по хората...

# 592
  • София
Mime-to, ти както винаги си извор на идеи. bouquet До вчера изобщо не знаех за съществуването на такива пясъчници, днес щях да засиля мъжа ми към Мобо, но открих същите в Айко.
Ама моля ти се  Hug На мен в Айко само прекрасните кухни ми вадят очите и не съм го видяла. Само да не кажеш, че не съм те предупредила за мръсотията, всеки ден я къпя след игра в него.
Цитат
Нали ти беше накупила ваучери за Ян Бибиян? Ползваш ли ги вече и наистина ли доставят в 7 сутринта?
Е тука ме разби, как в 7, аз и за работа ставам в 8  Shocked Не я ползвам още, чак като сринем кухнята до основи, поради липса на уреди и мивка ще поръчвам Ян Бибиян, такава ми е идеята.
За яслата се притеснявам леко, но тя от сега ми обяснява как щяла да си играе и там да яде. Mr. Green
vanyaes, е честито все пак за приемането  Hug

# 593
  • София
Емили, направо се чудя как "мозъчето" й е сътворила подобна измишльотина, аз лично никога нямаше да се сетя, че някаква непозната може да разказва истории за мен и семейството ми до градската чешма, ако бях вдянала, че става въпрос за нас най-вероятно щях сама да се саморазправя с нея.
Медула много хубава притча, но колко хора биха погледнали точно от тази страна на нещата, а то си е самата истина, че кой каквото лошо носи за него си остава и на него му вреди.
И ние се отглеждаме в едно с циганетата по парковете, но аз далеч не им позволявам да ни се качват на главата, оставям я Кати да се пързаля с тях, да се редуват на люлката, ноооо не позволявам да я пререждат, удрят и бутат, стриктно съблюдавам за ред на площадката, за сега успявам пък да видим до кога.
Мимето по-добре преди да разглобите кухнята пробвай дали София ще иска да яде детската кухня, че да не се чудиш какво да я правиш ако откаже.

# 594

Емили, случилото ви се е ужасно-думи нямам  ooooh!. Ето какви ужасии се случват на пъпа на центъра в Русе: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=582782.555  /втория пост/

# 595
Чочи, ужас, думи нямам, и пак водата е провокация....
Медула, чудна притча Peace А и аз си помислих че е луда тази. Обаче Куко е напълно права, че трябва някакво противодействие, вчера свеки на опашката в Била докато си блеела по щандовете някаква млада жена я нагрубила, казала й  аре ма спазвай дистанция не ми дишай във врата и тя даже не разбрала че става дума за нея, докато не я нагрубила втори път и жената изгубила ума и дума и не могла даже да отговори, та с моя се разбрахме че третия дето ни се изпречи вече ще си го отнесе за всички накуп  Joy
Цветен, аз изобщо не вдянах, че става въпрос за нас, нямаше и да питам докато не чух за количката по главната и моя не я попита на нас ли говори нещо и тя каза "Аааа не бе на синьото небе". А повярвай ми шока е толкова голям че не ти идва наум какво да правиш.

Я дайте да се посмеем.
Въпросче: децата ви как си казват имената? Моята като я питаш как се казва вика "Бобео"  Joy На всичкото отгоре го тренира по няколко минути на ден  Mr. Green

# 596
  • Видин
Каби  Crazy

# 597
  • Кърджали
Добро утро! Кати тази сутрин беше особено ранобудна, кво и става тия дни? Ама и за съм келеш, до девет не мръднах от леглото, тя си играеше около и върху мен... Надявах се да легне и да заспи до мен, ама не би....
Кати не говори още, та никак не си казва името. Детето на племеника на Краси ми е много смешно как си казва неговото - Наню /Дани/

# 598
Ние пък се казваме Ивче.  Simple Smile

# 599
Честит Втори Рожден Ден на София!!! Миме, да ви е здрава и щастлива!! Hug Весел празник!!

Общи условия

Активация на акаунт