АВГУСТинче "вънка" вика, по игрите иска то да тича! Тема 28

• 33 401
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
Трейи, честита рожба! Нека Томи расте здрав, щастлив и усмихнат!   bouquet

Буболече, честито! Желая ви дълъг и щастлив семеен живот!   bouquet

Стискам палци на всички мами 2 в 1, да минават останалите месеци безпроблемно и да ни зарадват със здрави бебчета, когато им дойде времето!

# 166
Tracy, ЧЕСТИТО ТИ ВТОРО СИНЧЕ!!!     bouquet Hug   bouquet  ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯТ- ГОЛЯМ ТОМИ! ДА СТАНЕ СТРАХОТЕН МЪЖ И ПРЕДИ ВСИЧКО ДОБЪР ЧОВЕК И ДОСТОЙНА ЛИЧНОСТ! Имала си раждане за завиждане, браво, много се радвам! Simple Smile Разказвай сега боли ли те някъде, кърмите ли се, слуша ли еднодневният Томи?  Heart Eyes

Хари, супер за добрите новини! Наистина по-добри не можеха да бъдат!! Но ще продължаваме все така силно да стискаме палци всичко да е наред!  Hug Хехе, мерси. Ами да, от онзи период има доста промени и се радвам, че са за добро.

Вчера ходихме на село при баба (край Плевен), разбира се с Анди.  Heart Eyes Имаше селски сбор!  Mr. Green Посещението беше мноооото разпускащо, а и беше първият истински летен ден.  Sunglasses В петък пък ще ходим в Казанлък за Празника на розата и нямам търпение - обожавам да ходим там.  Heart Eyes И ние имаме успехи с гърнето. Вчера цял ден изкарахме на 1 памперс.  bowuu Всеки път като я сложа на гърнето се изпишва, пампата е суха; акането отдавна е само в гърне или WC. Мисля, че сме на прав път и от тази седмица съм се заела доста сериозно да я отучваме от памперса. Praynig

Приятен ден на всички!

Последна редакция: ср, 25 май 2011, 10:55 от ♥МамаНаПанда♥

# 167
Честито на мама Трейси и дбре дошъл на малкия Томи! Да сте живи и здрави и много радост и повод за гордост да ви носи!
На всички мами, които очакват бебоци лека и безпроблемна бременност им желая!
На всички мами, които започват работа бързо и успешно адаптиране към работния процес!
И сега малко да обменим опит:
1. Излезнаха ли втората четворка кътници на вашите бебоци? Ако да, по -проблемно ли ви се стори? - При нас са на ред кучешките и доста се поизмъчи...
2. Играят ли си вече децата с други дечица? - да, по-добре си играе с малко по-големи дечица.
3. Има ли мами, които още кърмят и ако да кога смятате да ги отбивате? - още го кърмя сутрин и вечер и не знам как ще го отбивам, вече дори си казва тази , после другата, моля!
4. За махането на памперс, през нощта как мислите да процедирате - без памперс със субъждане през нощта за изпишкване или с памперс, а само през деня без? - аз мисля да започвам от другата седмица, но не знам дали е готов за пишкането, само акането е в гърне в момента, ама не че той си казва, просто го слагаме след хранене.

Поздрави от нас и хубави слънчеви дни!

# 168
Благодаря на всички за прекрасните пожелания. Наистина много леко раждане беше, слава богу.
Ние с Томи сме много добре, шевовете двата изобщо не ги усещам, никакви проблеми нямам, само малко кръста ме боли, ама то е от неудобното легло, иначе съм пушка Simple Smile Кърмим се вече изцяло, Томи наддава, махнаха ни пъпчето, няма жълтеница и утре живот и здраве ще ни изпишат. Много е кротичък, почти не му се чува гласчето, спинка, папка и си гледка Simple Smile Аз имам гърди, на които и Памела Андерсън може да завиди  Joy Joy Joy Joy Забравила бях каква е цицомания като се почне с кърменето  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Това за нас.
Дани още не го е видял, утре ще получа най-най-най големия подарък за рождения си ден: изписват ни и моите три прекрасни мъже ще ме заведат вкъщи. Тати днес отиде да вземе голямото сладко момче Дани от село  Mr. Green Толкова съм се затъжила за него, цели 5 дена не съм го виждала и нямам търпение да го видя и да видя как ще реагира на Томи  Laughing

Сега по въпросите на Италиана:
1. Кътници още нямаме, засега сме си със 6 зъба  Mr. Green
2. И Дани си играе по-добре с по-големи дечица, особено момиченца  hahaha hahaha
3. Кърмя да, ама вече второто  Joy Joy Joy Joy Сори, това в кръга на шегата. Отбих Дани на 1,6м, беше само на вечерно и няколко вечери заспива много уморен и общо взето без проблеми един ден просто се отби сам.
4. Ние памперса за пишането го махаме вечер и вкъщи, отскоро. Сега на село 4 дена баба му каза, че бяга по цял ден без памперс и като има да пиша ходи да припикава цветята. Но за акането все още го слагаме, не иска на гърне. И през нощта имаме още ... ще видим кога ще го махаме, най-вероятно лятото ще пробвам.

На всички желая прекрасен слънчев и усмихнат ден, аз ще подремна малко, че втора нощ пак не сме спали (задари съседки по легло) а през деня все работа има ....

# 169
  • Кърджали
Трейси, все така да е послушен Томи!
Сутринта Кати ни изкара акъла.Първо се събуди наспална, заради телефона на баща и. /понякога имам чувството, че в една телефонна централа се звъни по - малко/.Та после едно мрънкане... Дадох и малко пъпеш, нещо и се догади.Хубаво, сварих и макаронки, от бързане да яде ги взе още горещи и естествено се опари, та ги остави. Татко и я прилъга после да хапне една лъжичка, пак взе да и се гади и ги изплю. Накрая и сипах малко сок и след няма и минута го повърна. За пръв път повръща, та се шашнах.Слава Богу, остана си само с това, че бяхме в бойна готовност да ходим при лекарката.
После излезнахме да и вземем сандалки. И не взехме...Защото никой чифт не може да и пасне на крачето./Боже, лошо ми става като дойде време за купуване на обувки/. Накрая пробвахме и моделите за момченца, имаше едни дето и бяха добре, ама ни трябваха един номер по - големи. Щел ид азареждат другата седмица, явно още поне седмица ще изкара с тия кецове, а в тях крачето и се изпотява вече.  Tired Но какво да направя, като и са такива крачетата...
По въпросите...
1. Останаха ни точно тези последните кътници. Тия дни преревава нещо на сън, та си мисля, че са я почнали.Нея първо я дразнят поне месец и тогава излизат...Но поне е сравнително поносимо положението.
2. Заиграва се с дечица, или поне опитва. Имало е случаи в коит опросто да и се радваш как си играе. Сега си играят с братовчедчето си /с два месеца тя е каката/, минаха през боя, сега се забавляват заедно.
3. Вече не кърмя, постепенно и сама се отби.
4. Памперс докато спи ще има още известно време. Ние още през деня не можем да го махнем.
Покрай това Кати вече трети ден не е акала. Не че това ме притеснява особено, ама вчера забелязах, че май на два пъти се е опитвала да ака и се е спряла, поне така предполагам, щото имаше изцапано по гащичките. Започвам да си мисля, че и е неприятно в гащичките и се стиска. Та ме притеснява малко това...

Последна редакция: ср, 25 май 2011, 16:40 от Aлекcандрa

# 170
  • Варна
К'во правите, бре? Grinning

Трейска, честито миличка!  Hug   bouquet Много се радвам, че толкова лесно е минало раждането, сега чакам снимки на Томи, още ли не си се развихрила с фотоапарата? smile3509 Да ти кажа как се смях с теб, по-скоро с моята несъобразителност Mr. Green, получавам аз съобщение "Роди се Томи, еди колко си кг и см ..." и се чудя от кого е това, виждам че номера не е български, но не мога да зацепя и си помислих, че е грешка Laughing, после чета във форума, че си родила, но все още не свързвам нещата, докато накрая ми просветна, че е от теб съобщението. Joy От това стоене вкъщи почти две години малкото ми мозъчни клетки съвсем се изпариха. smile3538 Joy

Хари, радвам се, че сте добре с бебчо, ти се разхождай, но малко, лежи си повече и стискай краката поне до началото на деветия, а аз не съм си пуснала палците и вярвам че всичко ще е наред, много добре знам какво изпитваш в момента, защото и аз минах оттам, и силно се надявам  при теб да се развият благоприятно нещата. Praynig Hug

Г-жо Grinning Буболечемече, честито!    bouquet Надявам се да си имала най-незабравимия ден, изпълнен с много положителни емоции. Чакаме още снимки, шаферката ви е прекрасна! Grinning

Аз реших да пробвам Дария без памперс, тя като и се ака ми казва "Ака.... носи гъне(гърне)" Laughing, но за пишането резултата е че вчера следобяд и сложих гащи и от 16.30 до 19.30, т.е. за 3 часа се изпика 7 пъти #Crazy и на мен ми свършиха гащите и и сложих памперс. Joy Тя просто пие много вода, като бяхме в Русе и засичах и отива около литър на ден и направо незнам какво да правя, аз трябва да имам 20 чифта гащи, че да и насмогна. Crossing Arms Laughing Днес сутринта я оставих по гащи, не е пикала, но аз съм я забелязала, че сутрин не пикае по 2 часа и после се почва, трябваше да излизаме на разходка и и сложих памперс, който беше пълен като се прибрахме, но в къщи пак и сложих гащи и не се напика в интерес на истината докато си легна, сама поиска да и донеса гърне да пикае, надявам се да свикне за 2-3 дни. Whistling

Хайде, стига толкова съм ви досаждала, а забравих Лиде надявам се не се сърдиш, но аз те харесвам повече с дълга коса, както ти казах вече. Hug

# 171
  • Варна
Добро утро!

Много сте активни, направо незнам как ще ви прочета. Mr. Green Laughing

Трейска, Честит рожден ден, миличка!  bouquet Какво да ти пожелая, ти си направи най-хубавия подарък, да сте много здрави и да се обичате все така! Hug  bouquet

Дани, успех в първия работен ден!

Като гледам как се скъсвате да пишете може следващия пост пак да е моя. Joy Поне се надявам да се наслаждавате максимално на хубавото време, затова много усмихнат ден ви пожелавам! Sunglasses

# 172

Ганушче, благодаря много за пожеланията. Хехе, и аз много се смях, ама то аз съм си виновна, да си бях написала поне името  hahaha hahaha hahaha

Днес е прекраааааааааааааааааааааааааааааасен ден  newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm10 txtloves txtloves txtloves newsm03 newsm03 newsm03 newsm53

Последна редакция: чт, 26 май 2011, 10:34 от tracy_t

# 173
Добро утро Ганушка   bouquet Дано провла4а крак  Mr. Green  hahaha  Joy Не ти се сърдя разбира се, всеки има право на мнение, а и си единствената, която не ме хареса така, вси4ки казаха, 4е така ми е по-добре, така 4е не се броиш  hahaha   Hug  
Мерси за коментарите на вси4ки  Hug   bouquet Супер лесно се поддържа косата и никакви специални неща не е нужно да се правят, стои си само с малко вакса и фризьора дори ми каза, 4е при растеж на косата пак ще изглежда добре и без да се оформя, така 4е ако има още смели мами ви я препоръ4вам с 2 ръце  Party  Crazy
силви.д. - друго, което препоръ4ват тук е морската вода и пясъка на плажа, слънцето, но като се върнем от Испания ще ти кажа дали намирам някаква разлика  newsm78 Едва ли след само 7 дена, ама знам ли пък, може и да има ефект  newsm78
За кра4етата,който се интересува - в4ера ходихме да ни слагат стелки и казаха, 4е със сигурност има наследствено много плоско стъпало, пак бяха изумени колко е гъвкав и т.н. Слагали се по 30 мин всеки ден и се увели4ават с всеки следващ с по още 30 мин, докато станат 4 пълни 4аса да ги носи и след това може да се остави цял ден, но ако го боли и пла4е и т.н. да го заведем пак  Cry Снощи го пробвах и гледаше основно да сяда и да си играе, но...няма как трябва да се нау4и. Изобщо не е стабилен при ходене и пада, все едно тинейжърка да стъпи за първи път на висок ток  hahaha Но каквото се постигне докато навърши 10-11 год. това ще е. После си остава със същата извивка цял живот и каза, 4е според нея ние никога няма да имаме нормално ходило, просто е много. Поисках то4но да ми каже как се нари4ат специалистите, които се занимават с такъв тип операции и да как да си направя 4ас за консултация, да видим какво ще кажат и там. Племенника ми има операция на едното кра4е и сега на 15 год кава, 4е оперираното кра4е е напълно добре и без болки, а другото (без носене на стелки) пак не го боли ве4е, но е доста криво, та незнам  newsm78 Тук са по-щадящи иумерени в решенията си за оперативна намеса и ако кажат, 4е е належаща май ще им повярвам. Една консултация и в Бг няма да ни е излишна също, въпреки 4е там пък само и основно режат... Вси4ко е ли4ен избор в крайна сметка детето си е мое, но като незнам как да постъпя е супер объркващо и неприятно. Обувките, които съм му купила аз са много добри, но на пръв поглед хубави обувки от леля му на дизайнерска марка се оказа, 4е ни правят мазол4ета и т.н., та внимавайте с избора си на обув4ици за де4ицата  Naughty
Италиан4е - 4удя се какво да ти пиша на въпрос4етата  hahaha  Mr. Green
1.Не се кърмим.
2.Памперса не съм го подкарала. Дове4ера имам родителска среща  Mr. Green (супер ми е смешно, но факт) и пак ще питам кога можем да запо4нем, но след 2-3 май предпо4итат дори след 3 год да е, сигурно става по-бързо, защото само аз да се мъ4а в нас няма да се полу4ат нещата.
3. С де4ица си играе отдавна. Много ги скубеше и ги биеше преди, а сега май сме по-добре (да 4укна на дърво, 4е хи4 не е приятно да ходя и да го дебна нон стоп). Предпо4итания не съм забелязала да има към моми4енца, по-големи или по-малки.
4. За зъбките - отдавна ги има вси4ките и май на ку4ешките най-беше зле положението, но като цяло ни излизаха по много на веднъж и сравнително лесно  Peace Давах прах4ета хомеопати4ни за успокоение и по-нама4кани храни, за да не го боли докато яде, а за гризане никакви неща не искаше, нито за ядене, нито биберони специални, нито игра4ки, даже се 4удех тия хора защо са ги измислили тия неща  Mr. Green  Joy

# 174

Ганушче, благодаря много за пожеланията. Хехе, и аз много се смях, ама то аз съм си виновна, да си бях написала поне името  hahaha hahaha hahaha

Днес е прекраааааааааааааааааааааааааааааасен ден  newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm10 txtloves txtloves txtloves newsm03 newsm03 newsm03 newsm53

Трейси, дойде и моят ред да ти честитя за Томи, да расте жив и здрав!!!
Това е най-големият подарък за рождения ти ден!
Честито, да си жива и здрава да ги гледаш, възпитаваш и да им се радваш, та чааак правнуци да гледаш  Hug Hug Hug

Ние най-накрая сложихме вчера пентаксима и съответно не пропуснахме Т. от снощи е с Т. Sad

# 175
Трейси, гледам си родила вече  Grinning, честито мила, да е жив и здрав Томи! Ти да не го роди на рождения си ден, нали имаше РД тия дни, а да де, да си жива и здрава и ти  Grinning!

Момичета не съм чела нищо, не знам какво сатва тук, влезнах заради Трейси, че ми беше неудобно да досаждам на скайп да питам през ден роди ли вече  Laughing.  Надявам се и с Хари всичко да е ок!

Поздрави на всички и целувки на мъниците!

Ние сме добре. Има разни новини около нас (не съм бременна, да не предизвиквам излишно вълнение  Laughing), но нямам грам време да пиша сега повече.

Чао и може би до скоро!

# 176
  • Кърджали
Трейси, честит рожден ден! Много щастие и любов във семейството! Ти най - хубавия си подарък го получи ...
Аз да се похваля - най - сетне и намерих сандалки на дребната. Не са кой знае какво, но са единствените в които си напъха крачето. Така, че хич не се и двоумих и ги взех. Други едва ли ще намеря, то обиколихме целия град.  ooooh!

# 177
Как сте момичета?И аз да драсна някой ред да не остана на зад Mr. Green
Трейси Честит рожден ден!Бъди все така щастлива както си и днес.Много да те глезят твойте трима мъже  bouquet Честита ти втора мъжка рожба.Много спокойно и щастливо детство му желая
Харинела,радвам се,че новините при теб са добри.Ще чакаме,когато си му дойде реда да напишеш един щастлив пост като на Трейси и да се похвалиш Hug
Буболече мече,много семейно щастие Ви пожелавам.Все такива щастливи и спокойни дни да имате.  bouquet
Ние още в понеделник отидохме и си прибрахме момчето от гостито.И едтествено всички притеснения и тревоги си останаха за мен.Митко си е ял и спал спокойно,не е плакал за мен и дори като ме видя не ми се зарадва особенно Shocked-маймун Laughing
За въпросите на Ителиана
Имаме 16 зъбчета и мога да кажа,че лесно ни излязоха,чакаме кътниците,но няма да са скоро.
Кърмих ме се до 1 и 4 м.
Играе си с дечицата,но предпочита батковците(нали те показват номера и щуротии)
Ние ще сме с памперс до 18 год Mr. Green,не шегувам се,но той не иска да сяда на гърне и затова ще чакам поне още седмица-две и тогава пак ще пробвам.малко разбъркано,но в общи линий е това.чао

# 178
  • София
Трейска, Добре дошъл на Томи и честит рожден ден- на теб и на Томи! Да сте много щастливи,здрави, късметливи и винаги усмихнати! Радвам се, че си родила бързо и лесно, дано във всичко да ви върви така и на четиримата!  Hug bouquet  Hug  bouquet  Hug

Хариелка, много се радвам за добрите новини при теб! Дано да са все такива и занапред, да можеш да се радваш на бременността си и едновременно на София (в смисъл да можеш да излизаш с нея, да си играете кротко, иначе знам, че всяка секундичка й се радваш)  Hug

Александра
, браво за сандалките! И аз съм на тази вълна сега, по-късно ако имам време ще ходя да видя дали ще намеря това, което търся. Ето такива  искам, миналата година имаше същите и бяха страхотни!

Италиана, на твоите въпроси:

1. В момента пробиват последните зъби, не зная дали има излезли, защото не ми дава да надникна. Болки понякога има страшни, много плаче, но при него принципно болки се появяват много преди да се покаже зъбче, та се надявам това да е отминало вече.

2. Да, играе си. Има си приятелчета, с които често се вижда и си ги търси, но и с непознати деца понякога чудесно се заиграва. А момиченцата (особено каките) направо тича да ги целува и прегръща.

3. Не кърмя от страшно много време.

4. До под кривата круша съм с памперса, но си мисля,че когато стигнем само до нощен памперс няма да го будя нощем за пишкане, а ще чакам сам да спре да пишка през нощта. Много голям проблем ми е спането и едва ли ще правя жертвата да ставам, да го вдигам, да го слагам на гърне и т.н.

И аз имам един въпрос- от какво пият децата ви? Александър обича да пие от шише с биберон, но е крайно време вече да спира, справя се да пие от бутилка минерална вода, но пък понякога лошо се дави. Купих му една страхотна чаша за 24+ месеца, но не му харесва и демонстративно я изхвърли в кофата за боклук, сега чакам да ми доставят чаша със сламка, дано да му хареса тя поне, уж обича да пие от сламка. Но все пак ми се ще да си сверя часовника с вас.

Весел ден ви желая!
  Hug

# 179
Трейси - виж като не си по4ерпила днес и аз помислих, 4е съм се объркала за Р.Д. и те пропуснах в поздравите  hahaha  Joy Да си жива, здрава и винаги усмихната, а мъжете ти много да те гледат   bouquet
terpsyhora- на бутилка със сламка сме отдавна и аз ве4е не помня от кога  newsm78 Вси4ки останали (около 5-6) не ги и поглежда и бях изпаднала в ужас докато си хареса нещо, защото само една преди тази хареса за 3м+ и срамота беше. От биберон никога не е пил вода поради простата при4ина, 4е не оби4аше вкуса на водата и не исках да ми откаже и АМ, на който бяхме основно тогава  Peace Нищо не ти остава освен да продължаваш да търсиш разли4ни 4ашки докато си хареса  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт