Бременна съм, имам нужда от съвет...

• 11 466
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Честито  Simple Smile
Аз пих АБ преди да разбера, че съм бременна. Не се притеснявай, надали ще има проблем  Hug

# 16
Здравейте !

Не съм сигурна, че тук трябва да питам, но се надявам да ми помогнете. Аз съм от Пазарджик и трябва да си правя Биохимичен скрининг в "Майчин дом". Моля мамите които са от София да ме ориентират къде в болницата се намира лабораторията, която трябва да търся и каква е процедурата като отида там ? Казаха ми, че не трябва да си записвам час, но така ли е наистина ?

Много ви благодаря предварително !   bouquet

# 17
Здравейте !

Не съм сигурна, че тук трябва да питам, но се надявам да ми помогнете. Аз съм от Пазарджик и трябва да си правя Биохимичен скрининг в "Майчин дом". Моля мамите които са от София да ме ориентират къде в болницата се намира лабораторията, която трябва да търся и каква е процедурата като отида там ? Казаха ми, че не трябва да си записвам час, но така ли е наистина ?

Много ви благодаря предварително !   bouquet

Защо трябва да ходиш до София за това изследване? На мен ще ми го правят в Пловдив, т.е. там ще ми вземат кръвта, която изпращат с куриер в Майчин дом за резултатите! Е, може би малко повече ще ме таксуват,  но..... няма да търся лаборатория в София.

# 18
Не се притеснявай. И на мен ми се случи, аз пих антибиотик, но всичко е наред.
Четох много из чуждестранните сайтове и след много проучвания се оказва накрая, че делът на деца родени с някакви проблеми е същия както при жени, които си имат бременност без да са пили някакви медикаменти. Т.е. по-скоро е до ген, до случайност и т.н. В огромният процент жените раждат здрави деца без някакви проблеми.
Лека и спокойна бременност! Hug

Все пак си трябва нормалните ехографски изследвания всеки месец. Peace

# 19
И аз преди да разбера първият път, че съм бременна пих антибиотик - Ципрофлоксацин, ходих на фитнес, където вдигах 20 кг. тежест. Мисля, че в толкова ранна седмица нищо не може да се случи. Плюс това Колдрекса е с парацетамол, който може да се пие по време на бременност. Убедена съм, че всичко е наред с бебето. Спокойно!

# 20
Здравейте,
бих искала и аз да споделя какво ме измъчва, а след като прочетох и доста неща в интернет още повече взех да се притеснявам... много често имам главоболие, а не искам да пия лекарства точно сега, но днес разбрах нещо, която ме буквално ме шокира.. понеже не искам да пия хапчета за глава (достатъчен ми е дуфастона който пия след като ми го предписа лекар а и обстойно прочетох много коментари в интернет за да се уверя, че няма да навреди на бебето), а често се оплаквам от главоболие мъжът ми днес ми заявява, че два пъти съм била пила аспирин... сложил ми бил в чая защото много ме боляла главата, а знаел че няма да ги изпия иначе, а те нямало да ми навредят-бил питал - родителите си, които са лекари ок, но не и генеколози....

В момента съм в 8ма, почти 9та г.с. и страшно много се притесних дали точно сега, когато се изграждат органите не съм навредила на бебето ми с тези 2ва аспирина (в два различни дни).
Благодаря ви предварително..

# 21
Аспиринът не води до малформации (или поне не е установено да води до такива). Рискът от прием на аспирин е голям в напреднала бременност, защото променя начина, по който кръвта се съсирва, и може да причини кръвоизливи у майката или бебето, и съответно преждевременно раждане. Засега няма данни аспиринът да влияе на развитието в много ранна бременност по какъвто и да е начин. Няма страшно. Просто обясни на мъжа си да не ти пробутва никакви хапчета, докато си бременна, дори и просто защото вбесяването и силните емоции не са добре за теб и за детето.  Wink

# 22
Здравейте отново,
оказа се, че това което съм пила не е било аспирин, а аналгин...за който прочетох, че е доста противопоказен, но ще се опитам да се преборя с притесненията и ще отида на лекар другата седмица. А що се отнася до мъжа ми наистина много се вбесих и искрено се надявам да няма повече подобни изпълнения уж за мое добро...

# 23
За аналгина също няма засега данни, че причинява малформации при хора. Класифицира се като категория С (да се използва само, ако без него ще е по-зле). Ето тук има таблица с категориите на английски:http://www.safefetus.com/fda_category.asp . Спокойно. Нищо не сте объркали с два аналгина. Между другото, Парацетамол (Панадол) е категория В, тоест по-безопасен, и също е аналгетик - за следващото главоболие.

# 24
  • Шумен
При много силно главоболие докато бях бременна пиех Парацетамол. На мен ми беше предписан Аспирин протект от лекар и до средата на 8-ми месец го взимах. Не би трябвало щом лекар го дава да причинява малформации, а риска беше преценен в случая от лекар. За Аналгин знам че не е желателно да се приема.

# 25
  • Mediterraneo
Нежелателно е мъжът ти да си играе с теб! Иначе нищо не би станало от два аспирина или два аналгина. Тъпото в случая, че мъжът ти е постъпил много глупаво.

# 26
Здравейте,
а упойка при правене на зъб може ли да се слага по време на бременността?
Моят зъболекар казва, че може.

# 27
Здравейте,
а упойка при правене на зъб може ли да се слага по време на бременността?
Моят зъболекар казва, че може.
Може, има си специални упойки за бременни с по-малко адреналин в тях.

# 28
Според мен упойка не може.

За аналгина - едва ли е навредил, обаче мъжа ти наистина е постъпил глупаво.
Можеше да изпиеш един парацетамол за главобола. Той може да се пие по време на бременност и кърмене.

# 29
Упойка може. Зависи от упойката обаче. Лидокаинът се смята за сравнително безопасен, но се препоръчва да се слага минимално възможно количество - тоест, по-малко от обикновеното, но да се притъпи болката все пак. Ако си минала вече първия триместър, опасността лекарства и упойки да увредят бебето е много малка. 

Общи условия

Активация на акаунт