Неразбирателство със свекърва

• 10 372
  • 84
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Парите отдавна съм прежалила, по скоро ме е яд, че въведохме апартамента в ред  (основно с моя помощ) и въпреки всичко ме карат да се чувствам чужда.
Лошото е, че излезна ли на квартира то следващата стъпка ще е и развод.
То сама се вкарах в ситуация понеже трябваше да преценя предварително нещата- моят с бившата си съпруга 12 години бяха живели в една стая (заедно с детето) в която имаше 3 легла и балатум.
а аз удобно да ни е, приятно да ни е, а свекървата тропа с крак и заявява- ТУК АЗ СЪМ ГОСПОДАРКАТА И ЩЕ СИ ВЛИЗАМ ВЪВ ВСЯКА СТАЯ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ!
Имаме и ключалка на вратата и райбер Embarassed
А детето вече казва- бабо ти си лоша.
 Cry Cry

# 16
Лошото е, че излезна ли на квартира то следващата стъпка ще е и развод.
Аз говоря за квартира със съпруга ти. Но ти явно доста се замисляш вече за изнасяне. Както вече ти казах- Щастието на човек е много важно. Ако мъж ти е Пич, ще те последва. Ако не... Да си стои сам.

Аз честно казано не разбирам такива родители. Вместо да се радват, че сина им се задомил, има втори шанс, те се държат като идиоти. Нищо чудно да са и причина за първия развод. дърт човек трудно се променя.
Дано не стана такава на старини.

# 17
Корина е права.
Само ще споделя, че навремето, когато мен не ме искаха свекърите, защото съм от просто и бедно семейство, от чудо и от безизходица си отидох на село при баба. Тя живееше сама.
Мъжа ми дойде ЗАЕДНО с мен. Не след това, а в момента, в който аз си тръгнах. С малко дете на година и 6 месеца и с един бус багаж. От една порутена селска къща съвместно и заедно с него направихме един хубав и уютен дом.
Мъжа ми е едно дете на родителите си, с два апартамента в Плевен. С висше образование, цял живот живял в града, както казват хората. Заряза цялата си рода, съученици, приятели, перспективи и тръгна с жена си и детето си. Сега вече си имаме двечки Hug
Така че, пак повтарям, че Корина е права. Ако е мъж с отговорности и се чувства баща, ще те последва където и да сте. Ако ще е поредният путьо мамин маринкин и на Рокфелер дъщеря му да им стане снаха на тези гадове, пак няма да се променят, а ще са си същите скотове.
Изводите си направи сама. Пари се изкарват.

# 18
  • София
Не той няма да иска да дойде. Ако щеше да ме последва, аз отдавна нямаше да търпя съжителството с тези хора.
За него (44г) това е което има и не искал да се отказва от него. Апартамента му е дарение и той явно се чувства длъжен. Пък и не искал да плаща наем някъде, така че алтернативата ми е сама с детето под наем и при това ще трябва да е близо до техният блок защото нямам алтернатива да сменям детската градина на детето (много трудно се адаптира).

# 19
Аз също имах връзка с разведен мъж.Родителите му бяха непоносими, а той си пасуваше по тази тема.

Нервирах се, нервирах се  и един ден си събрах нещата и змаинах.Много ми е трудно,защото отглеждам детето си сама, но  си струва, защото съм спокойна...

Оказа се , че и предната  си е заминала,защото ситуациата е била сходна.

И трета да дойде и тя ще си замине.

Никой не е длъжен да търпи никого!

# 20
В ужасна ситуация си попаднала ,направо си героиня ,че издържаш.Предполагам можеш да седнеш и сериозно да си поговориш с твоя мъж  ,ако той не заеме страната ти  просто  .. мисли за опцията да се махаш,то това не е живот а мъчение.Пожелавам ти успех ,много ми стана мъчно ..че хората са такива лоши  и злобни ,каква ли е версията на свекърва ти !!!!

# 21
  • София
Според свекървата:
Ограничавам я да контактува с детето:преди да тръгне на ясла тя го гледа 3 месеца с помощта на мъжа ми, а после съм и го била отнела понеже тръгнало на ясла. Ревне детето-вкъщи стане драма (истинска)
Ремонтирали сме хола-нямало къде да си сложи нещата (разбирай печка ЕЛКА в секцията)
Не и даваме картофите да ги слага в хола (трагедия). Яйца сурови в секцията намирах (едвам се удържах, но нищо не и казах.)
Пералнята й трябвала- дрехите на детето хвърлени на пода върху обувките и т.н.
Книгите й пречили (на мъжа ми са- моите са си при нашите).
Печката нова-не можела баклавата да си опечала (ползваме я заедно), не знаела как и т.н.
Според нея все много съм знаела (е с образование съм и не съм на 100г).
Детето се тръшка (примерно не съм му купила нещо ): Тая жена цял ден тормози детето.
То реве за списание, което съм му отказала-тя дава на детето пари да си купи и т. н. ако изброявам всичко страшно ще стане.
За нея аз съм чужда и ме мрази (казвала го е), кълне ме  зад гърба ми постоянно, когато мъжа ми го няма и т.н.

# 22
Според свекървата:
Ограничавам я да контактува с детето:преди да тръгне на ясла тя го гледа 3 месеца с помощта на мъжа ми, а после съм и го била отнела понеже тръгнало на ясла. Ревне детето-вкъщи стане драма (истинска)
Ремонтирали сме хола-нямало къде да си сложи нещата (разбирай печка ЕЛКА в секцията)
Не и даваме картофите да ги слага в хола (трагедия). Яйца сурови в секцията намирах (едвам се удържах, но нищо не и казах.)
Печката нова-не можела баклавата да си опечала (ползваме я заедно), не знаела как и т.н.
Детето се тръшка (примерно не съм му купила нещо ): Тая жена цял ден тормози детето.
То реве за списание, което съм му отказала-тя дава на детето пари да си купи и т. н. ако изброявам всичко страшно ще стане.
За нея аз съм чужда и ме мрази (казвала го е), кълне ме  зад гърба ми постоянно, когато мъжа ми го няма и т.н.

проклет човек!

# 23
Сори, че ми стана смешно, но се сетих за онази свекърва - бабето вещица от сериала Листопад.Единица мярка и събирателен образ на злобнички сприхави свекървища.... Rage

За авторката - съчувствам и Hug

# 24
  • София
Според свекървата:
.........

Съчувствам ти, ужасно е това, което пишеш.   Hug

Май по - лошо от прости и ограничени хора няма. Лошото е, че и мъжът ти, май ... дава заден и щади тях, а не си гледа семейството.

# 25
Явно наистина и пречиш и ти опонира за всичко, за да те извади от релси. Недостойно поведение, подклаждано от лошотия, но ако липсва подкрепата на съпруга ти, си е направо  безнадеждно. Посягането от страна на свекъра изобщо не коментирам- някои забравят , че Възраждането свърши преди 150 години, за да процъфтяват патриархалните нрави.  Tired
Съчувствам ти.
А как реагират твоите родители? Или ги предпазваш и не им споделяш? Щом идват да си видят внучето, когато я няма другата рода, предполагам са наясно, но сигурно им спестяваш доста. Хубаво е да имаш тяхната подкрепа, каквото и решение да вземеш.

# 26
  • София
Аз не разбирам как може да живеете в едно домакинство при такива условия.
Щом детето ходи на ясли, предполагам , че и двамата с мъжа ви работите.
Ако основният проблем в семейството ви е присъствието на свекърите в жилището, може да го решите макар и с цената на увеличени разходи за наем.
Ако имате други проблеми, тогава може да е по-добре да се разделите с мъжа си.

# 27
Проклетия ... ужасно  е това и  аз също ти  съчувствам ....  Tired
 Обаче все си мисля ,  че ако  ми  вдигне ръка свекито  съм я набила от раз  ...  Peace

# 28
Според свекървата:
Как не я е срам от побелелите й коси!

# 29
Три поколения под един покрив много рядко е сполучлива комбинация. Няма никакво значение кой е ремонтирал жилището, то е на родителите. Я си представи ти да си на тяхно място и да трябва да се съобразяваш със снаха или зет в собствения си дом, който/която очевидно не харесваш. Като не можете да живеете заедно - квартира. Така или иначе щом е на името на мъжът ти този апартамент един ден ще живеете в него. Аз съм живяла по подобен начин половин година с моите родители и не бих си го причинила отново. Нито мога да изисквам от тях да се съобразяват с моето семейство и да се нагаждат към нас, нито пък да се изнесат от собствения си апартамент.
Абсолютно точен отговор! Peace
Най-правилното и вярно решение е да живеете самостоятелно. Финансовите проблеми ще са нищо в сравнение с постоянният стрес, тормоз и намразване. Предимствата от квартирата: - ще видиш що за човек имаш до тебе, - ще имате повече време за Вас си, - атмосферата "ще олекне" без стреса, ...... - когато някой  newsm27 разбира, че ще го гледат децата, а не жилището.

Общи условия

Активация на акаунт