Неразбирателство със свекърва

• 10 369
  • 84
  •   1
Отговори
# 30
когато някой  newsm27 разбира, че ще го гледат децата, а не жилището.
Ще го гледа жената на муньото, който им е син и се чувства благодарен до гроб, задето са му дарили апартамента - човек, който или не може, или не иска да се грижи, включително финансово, за свой дом. На гооолеееми пачи яйца се е насадила авторката и, на мен поне, ми се струва, че го е разлюбила... Тръгне ли - няма да е с него...
Не казва, обаче, какво мислят нейните родители. Ако са с нея и са ОК, може и при тях да се върне докато си стъпи сама на краката (ако това е проблем де)

# 31
  • София
Моите родители са като всички родители на момичета- най-вероятно ще ме подкрепят, но ще им е мъчно че нещата не са се развили по друг начин.
при това те не бяха "за" този брак...
Засега сме в процес на преговори с мъжа ми относно какво ще правим. До септември месец сме сами (на село са си свекърите) и нещата са наистина по-добре, въпреки че свекървата като се прибира от село още от вратата почва да се цупи и да се прави на пренебрегната. Аз се правя че не виждам.
Ще поживеем, пък ще видим...

# 32
И аз бях в ситуация сходна на твоята. Моята свекърва също ми опонираше за всичко , караха ме да чувствам като натрапница в домът им , нищо което направех не се харесваше от свекърва ми. И аз търпях  и най - вероятно все още щях да съм там и да понасям това отношение докато не осъзнах , че и мъжът ми всъщност допринася за ситуацията макар и не пряко. Просто той се дистанцираше от нашите разпри със свекървата , не заемаше ничия страна.Отношенията ни се обтегнаха. И така един ден просто си тръгна от там със детето. Отидох при майка ми да живея , смених детската градина на детето. Е , трудно ми е особено от към парите. Но иначе се поуспокоих , преди това бях станала много нервна , крещях на всички и за всичко. Цялото това танцуване по нервите се отразява неминуемо.
Така, че моят съвет е ако не виждаш перспектива за по- нататъшно съвместно съжителство , да не губиш време в самосъжаление и надежда , че един ден нещата може и да се променят , а просто да поемеш по нов път.

# 33
  • Пловдив
Живяла съм и с родители и със свекъри. Три поколения на едно място не става. Доказах го на себе си и в двата варианта.
Това изчакване, за което говориш до септември според мен не е удачно. Септември, когато ти стане напечено, студенти, ученици търсят квартири и ще е по-трудно да се намери нещо изгодно.
Ако си убедена, че искаш да се изнесеш трябва да започнеш да търсиш от сега за да е наясно и мъжа ти какво искаш и да разбереш и неговото решението какво е, докато сте сами.
И още едно лично мнение, не се ръководи от това къде е яслата, а до кого искаш да си по-наблизо, твоите или неговите родители. Кой би ти помагал с детето?

# 34
Живяла съм и с родители и със свекъри. Три поколения на едно място не става. Доказах го на себе си и в двата варианта.
Това изчакване, за което говориш до септември според мен не е удачно. Септември, когато ти стане напечено, студенти, ученици търсят квартири и ще е по-трудно да се намери нещо изгодно.
Ако си убедена, че искаш да се изнесеш трябва да започнеш да търсиш от сега за да е наясно и мъжа ти какво искаш и да разбереш и неговото решението какво е, докато сте сами.
И още едно лично мнение, не се ръководи от това къде е яслата, а до кого искаш да си по-наблизо, твоите или неговите родители. Кой би ти помагал с детето?
Ами ако няма пари за квартира ,какъв акъл даваш Wink

# 35
 Добре ми е позната ситуацията...
 Отиграна в много български домове.
 Най-добрият изход, който знам: Жената търпя, прави се, че не вижда, не чува. Все с добрата, да не каже някой... Мачкаха я как ли не.
Когато реши, че вече и е все едно, готова е да напусне, при поредната изнервена ситуация събрала свекърва си и мъжа си, разкрещяла им се и сложила ултиматуми. (Избила и на съвест... децата, бъдещето им...)
 От тогава е най-добрата снаха.

# 36
Ами ако няма пари за квартира ,какъв акъл даваш Wink
И да няма пари, жената каза, че може да се върне при родителите си. По-добре спокойствие без пари (за мен това е моментно състояние), отколкото това да е причината да си къса нервите Peace

# 37
  • София
Добре ми е позната ситуацията...
 Отиграна в много български домове.
 Най-добрият изход, който знам: Жената търпя, прави се, че не вижда, не чува. Все с добрата, да не каже някой... Мачкаха я как ли не.
Когато реши, че вече и е все едно, готова е да напусне, при поредната изнервена ситуация събрала свекърва си и мъжа си, разкрещяла им се и сложила ултиматуми. (Избила и на съвест... децата, бъдещето им...)
 От тогава е най-добрата снаха.
О и  през това минахме, ама като няма съвест...
Свекървата иска да е нейното-тя не желае да признае друго мнение, а пък детето аз ще си го възпитавам и ще си нося последствията...

# 38
Добре де, ама тези ваши отношения влияят на детето по един или друг начин. Според мен трябва точно така да поставиш въпроса пред мъжа ти-за благото на детето, защото вече не сте само вие двамата, а сте трима и то е най-важното. Хем ще ви бъде по-удобно сами, хем по-широко, хем без излишни драми.
Бабата на моя мъж, с която живеем, се разсърди за глупост и от месец вече освен че не говори с мен, подминава и детето. Да се чуди човек какво й е виновно бебе на 4 месеца. И говори само за другия си внук, въпреки че има трима плюс правнуче. Това ме натъжава, но от друга страна съм заела твърда позиция, че това й поведение не желая да се възприема от детето когато започне да разбира, така че искам възможно най-бързо да се изнесем, независимо от ремонтите, по които пръснахме всичките си пари. Спокойствието на детето е най-важно!

# 39
  • София
То вече се отрази на детето-той е на 3 г. и всичко разбира. Понеже аз не общувам с бабата (по-малко се караме така) и той вече я отминава.
Ние почти сме стигнали до решението да се изнесем и просто вече е въпрос на време.

# 40
Да, и аз така правя-не говоря с нея и така ми е по-добре. И точно това искам да избегна-като почне да разбира това дете да се научи, че това са нормални отношения, защото то това ще си мисли. Или пък да се чуди защо прабаба му го подминава като пътен знак. Сега се сещам за една позната, беше попаднала в много неприятна ситуация. Мъж й си хванал любовница и ги забремени горе-долу по едно и също време и двете. Раждат с няколко месеца разлика, обаче мъжлето си прибира и любовницата да живее при жената и детето си от законната му съпруга. Някакъв ад просто! И понеже и двете са патици, нито едната не си тръгва. Онзи пък им пазарува и на двете като хамав, глези ги с пари, щото си има. Нали се сещаш каква ситуация се е образувала-един мъж с две жени, които не се понасят, и две деца, в едно жилище. Направо не можех да повярвам. И децата си растяха, растяха, а аз всъщност хич и не ги жалех тези патици, жал ми беше за децата като пораснат какво ще им обясняват. Жал ми беше и за майката на моята позната, която просто се чудеше от какъв зор щерка й стои и мълчи. Децата поизраснаха и започнаха да разбират. Сега не знам точно какво са разбирали, но е факт, че извънбрачното наричаше "бабо" майката на законната жена, а онази много се дразнеше. Ама какво е виновно детето?! Тя примерно звъни по телефона да чуе щерка си, а "чуждото" като вижда законното да вика "баба" и то дърпа слушалката и вика "бабо"... Тъжна картинка. Това много няма общо с твоята ситуация, даже хич, ама се сетих и реших да ви разкажа. И всъщност мисълта ми беше, че в този случай децата страдат. Та мисли за благото на детето си, а баща му ако има акъл и той ще мисли за вас.

# 41
Преживях го това ,и дори сега се чудя ,защо съм търпяла .Дори и сами като заживяхме все същото ....не е за обясняване .Не e до това дали живеете с тях или без тях , до мъжа е .

Последна редакция: пн, 30 май 2011, 17:48 от Ipo 007

# 42
Преживях го това ,и дори сега се чудя ,защо съм търпяла .Дори и сами като заживяхме все същото ....не е за обясняване .Не e до това дали живеете с тях или без тях , до мъжа е .

Определено е така! Ние живеехме без тях,но това не им пречеше да ми съсипват живота и то с голяма помощ от страна на синчето им. На 100% вината е в мъжа,а не в родителите му!

# 43
 4ovek , това е една ситуация в която едва ли ще можеш да промениш нещо ,ако останеш да живееш в апартамента на свекърва си . Вие двете с нея сте различни поколения и с различно възпитание . Нея не можеш да промениш , най -много ти да се кротнеш малко и да се мъчиш да не ги забелязваш . А и не виждам какво особено печелиш да се натискаш там , след като сте с различно домакинство и даже не води детето ти на градина , а го водиш ти .Вярно ,че наема на една гарсониера е 500лв  и това не са малко пари , но спокойствието на тримата ви (ти,дете и съпруг) е по-важно . Компромисно може да е , да сте близо до тях и да пускаш синчето и и детето да ги посещават .
 Какво бъдеще те очаква с тези хора , които с течение на годините ще стават все по- зле физически и психически .Че те може да живеят още 20 гд .А и това ходене на село може да е довреме . Къде се виждаш ти в тази идилия ?
 Аз по-скоро клоня към годините когато трябва да ставам свекърва и отсега съм си решила , ако дойде синът ми с някое момиче да ми кажат, че мислят да се женят или да имат дете да ги питам къде мислят да живеят (предполагам ,че снахата веднага ще ме намрази )Можем да живеем заедно известно време , но предпочитам за да не се намразим и да си запазим уважението те да се изнесат на квартира или да изтеглят заем за закупуване на гарсониера и аз да отида там , а те да останат в двете стаи и кухня .

# 44
500 лева може да е доходът на цялото семейство

Общи условия

Активация на акаунт