Отговори
# 645
Евилче, така е, това е ясно, че изчисляват базата още в началото, ама някой беше питал по- напред в темата за 18-те месеца, та затова го написах. Peace

# 646
  • София
Евилче, така е, това е ясно, че изчисляват базата още в началото, ама някой беше питал по- напред в темата за 18-те месеца, та затова го написах. Peace

Аз пак нещо не съм разбрала, така е, като още спя  Hug!

# 647
Честити ви месечинки-да са здрави и много добрички   bouquet Hug  bouquetЗа образуването на майчинството не се ли вземат болничните ако си бил в такива де,а не реалната осигуровка,то така и пада майчинството ,дано поне да е 18 месеца назад Crossing Arms newsm78
Базата ще бъде 18 месеца назад за тези, които са излезли в 45 дневен след 01.01.2011(включително), а тези които са излезли преди тази дата. т.е. миналата година ще им бъде 12 месеца базата.
Май се получава едно забавяне на парите  след изтичане на третия болничен, преди да почнат всеки месец да превеждат майчинските. Защо обаче е така не знам. Малко е парадокс, че януарски мами с изтекъл 3-ти болничен през април още не са взели пари за другите дни от април, които не са били в болничен, а аз съм взела пари за целия април, защото се падаше в болничен, който изтича през май месец. После сигурно и при мен ще се забави остатъка за май newsm78

P.P.Видях, че сте го уточнили, ама ме мързи да коригирам, че вижте колко съм ранобудна в предния пост.

Правят се годишни преизчисления и има случаи на вдигната база, като за някои мами, които са получавали бонуси в работата, а не са били нанесени, когато се е изчислявала базата, а сега след подаването на тази информация с данъчните декларации и тези парички от бонусите си влизат в базата, трябва да се сметнат.

Fantazy, а има ли Нивеата 50-ти фактор?

# 648
  • област Варна
Това преизчисляване, за което аз говоря се отнася за мен и за още една мама от темата... може и други да има.
Първия ми болничен е издаден на 12.01.2011 г. , но към тази дата аз не съм си получила всичките доходи за м. 10, м. 11 и м. 12.2010 г. Когато съм ги получила обаче към средата на февруари и са ми подадени коригиращите декларации за социалните осигуровки НОИ са продължили да ми изплащат продълженията на първия болничен на старата база, което в моя случай е към лев и нещо по-малко на ден.
Предишни години като съм боледувала виждам, че това преизчисление са ми го изплатили чак юни месец. И се чудя сега от 27.05.2011 г. като се водя вече в отпуск, а не в болничен, дали ще се сетят да ми изчислят наново среднодневното обещетение или ще си вземат базата от болничния и ще се карам май с тях по телефона.
Бенджи го е обяснила по-добре  Laughing

Последна редакция: ср, 18 май 2011, 09:19 от espinoza

# 649

Има, само че е мляко, а не крем Simple Smile
Еспиноза, звънни до НОИ и питай, би трябвало сега на годишното преизчисляване да са ти ги оправили newsm78

# 650
Еспинозка, би трябвало да ти ги сметнат  Rolling Eyes  Има мама при януарки, чиято база е вдигната, но не разбрах дали ще и доплатят пари заради по-високата база, когато е била в болничен с по-ниската.

Има, само че е мляко, а не крем Simple Smile
Hug

# 651
Добро утро!  Hug Има ли бебоци дето си проспиват деня?Албена вчера само спеше,хапва и пак нанка.Притесних се,че с това спане цял ден вечерта ще има проблеми със заспиването,ама тц!Заспа си като пич в 20.30 часа.
Не ме свърта вкъщи,вчера сготвих,изчистих,пуснах две перални и сега ми се излиза на кафенце.
Мислите ли да извеждате бебоците днес?

# 652

Разбира се, такова хубаво слънце пече навън, че няма как да пропуснем.

# 653
Добро утро, момичета
изпуснах много страници, но горе долу ги минах по диагонал.По темата със захранването все още не мога да взема отношение, но следя коментарите ви с интерес. Иначе съм решила да го почвам от към средата на другия месец може би с моркови.
А да ви се похваля- харесахме си квартира в София в кв. Стрелбище на 50м от южния парк, така че ако стане да го вземем, ще мога да се присъединявам към разходките ви живот и здраве от юли. Не знам колко от вас са на квартира в София. но да питам- смятате ли за нормално наемът на 90кв тристайно жилище на това място да е 300 евро? Не мога да преценя,нали идваме от Мюнхен, а там цените са убийствени и на фона на това, което плащахме там за двустайно, 300евро ми се струват съвсем добре..

# 654
Мисля да излизаме,ако ни завали дъждобрана и в къщи

# 655
И ние ще излизаме, тука го дават да е 27 градуса и мисля да го използвам, че 2 дни изкукахме с детето вътре

# 656

Елате в Люлин да видите каква идилия е!

# 657
  • София
Софи, нормално е, само че в повечето случаи необзаведен.

# 658

Елате в Люлин да видите каква идилия е!
Като учих в Сф през 2007 г, бях за 1 месец на квартира в Люлин 4 Simple Smile

# 659
Привет и от нас!
Ние се завърнахме от консултация. Не са ни слагали ваксини, защото малкият батко е с хрема. Другата седмица ако всичко е наред ще ходим само за ваксините. Наддали сме 500 гр и сме порастнали с два сантиметра. Скромно, но лекарката каза, че е бузана и си е добре детето. Продължаваме само да се кърмим. Махнаха ни и лепенката на пъпчето - изглежда да се е прибрало, ама ще видим.

Софи, цената на тристайните в този квартал варира между 250 -300 евро. Може и повече ако е по-луксозен. Та тази цена за апартамент на входа на парка си е съвсем добре. Ние сме наблизо и ще се радвам да се разхождаме заедно. И Йоанчето етам наблизо Hug

Общи условия

Активация на акаунт