МАЙските деца щастливи станаха на три години!

• 67 096
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря ти Камелия за топлото и сърдечно посрещане в темата !  bouquet
Поздравления за махнатия и нощен памперс !Ние тръгнахме от септември 2010 на ясла и успяхме да го махнем 2 седмици преди яслата ...Много бях доволна , считах го за голям успех и сега знам как се чувстваш и основателно си щастлива ! Hug

# 136
Бену и аз като теб влизам рядко. Дано не сте ни забравили!
Ние от 1 юни тръгнахме на градина и уж ни харесва, но сутрин плачем, защото я е страх, че няма да ида да я взема. Иначе малката се справя чудесно, контактна е, храни се и ходи на тоалетна сама, облича се, съблича се, без памперс сме повече от година. Госпожите са доволни от нея и тя ги харесва, но иска при мама. Лошото е, че мама е на работа и сега като е във ваканция пак плаче сутрин, защото не иска да я гледа баба и. Въобще ми е ... няма думи, на градина или не, сутрин се реве!!!

Хубав ден от нас!

# 137
Gery_s и други момичета ....като стана дума за градина ......ние ще се местим от 1 ви септември  ooooh!Нямахме и продължаваме да нямаме почти година проблеми в яслата , но не знам как ще бъде за в градината , защото си имаме любима госпожа в яслата и от към нов персонал сме малко чувствителни Wink Wink....Не помня с големия как беше ..., но сега ми е много странна "схемата" ...До 31 август в яслата и от 1-ви септември вместо във вратата на яслата , от другата страна - във вратата на градината  newsm78 newsm78 newsm78Споделете как е при вас и тези които вече сте минали през това как са нещата със светкавичната промяна ясла - градина ....Уж все говорим от 5 месеца , че в яслата идват бебета и те са големи и отиват в градината ..., уж гледа с разбиране и се радва ...., но ......ми е доста притеснено  ooooh!

# 138
  • София
Дияна си поплака тогава. Тя беше в ОДЗ. Прехвърлиха ги в градината, само децата не се смениха. Поплака си в началото, но учителката им беше много добра и успя да я успокои.
Може би около седмица имаше проблеми. Учителката им от яслата минаваше да ги вижда на площадката. А те и висяха като маймунки, едни гушнала, други се покатерили, трети се натискат Simple Smile

# 139
И при нас май ще бъде нещо подобно  Thinking.....И нашата любима госпожа от яслата ...я виждахме да ходи в градината доста често ....и децата много й се радваха и действително я "нападаха"....И ние ще се местим със почти всички деца ....., дано поне това е смекчаващо тъгата обстоятелство  Wink

# 140
  • София
Това донякъде ще уталожи нещата. Но най-вероятно ще има леки сътресения.
Алекс изобщо не е ходил на ясла, не го виждам как ще е от септември.

# 141
Ще се справят малчуганите ! Само да са живи и здрави ...къде с повече , къде с по-малко усилия ...всичко се преодолява !!!  bouquet

# 142
И аз смятам да пусна Стефчо на градина от септември.Незнам как ще свикне без мен,много е жален и все ме търси.Никога не са го гледали баби или др.хора,свикнал е с мен.Другото което ме притеснява е да не започне да боледува от детската градина.

# 143
Не се тревожи ....Нашата кукла тръгна на ясла за да видя дали ще свикне и как ще се чувства ....., а не беше крайно наложително в онзи момент....Беше на 2г и 3 месеца .....Нито един ден , нито един час, нито една минута  от раждането не я е гледал някой различен от мен и баща й.....Свикна без проблем ....Е пълнеше очичките няколко сутрини ....колкото да ти скъса сърцето , но за дете гледано единствено само от нас .....се справи блестящо ... Peace
За боледуването аз имам собствена теза и не малък житейски опит и пак е много индивидуално ...само ще кажа , че големия не стъпи в ясла и градина и се скъса от боледуване до почти пубертетна възраст ...Малката е изкарала 1-2 кашлици , вдигнала е 2-3 пъти температура - неща без които не може ...Аз мисля , че децата трябва да преболедуват и да изграждат имунитет ...Болестите неминуемо ги има и идват , но колкото на по-малка възраст , толкова по-добре ...От личен опит знам  Cry

# 144
  • ул. "Мечтание"
Бену, добре дошла. Ние не сме от най-активните, ама знае ли човек, може да ни дойде музата.

камелия, честито!  Hug

Аз бях доста време без нет и сега наваксвам.  Simple Smile

За сега нямам планове да пускам Божидар на градина. Но може би когато се преместим на село ще го пробвам.  Thinking

# 145
Здравейте,
Бену, добре дошла.
За градината и на мен ми е притеснено, въпреки че досега ходи на ясла.А и предвид неговите проблеми ме притеснява учителките как ще го приемат.Надявам се да са добри и тези ми притеснения да не са основателни.Дано и с ресурсната да се погоди, но нея поне я познавам и знам, че е печена.
Много е хубаво да си разговаряш с детето и да разбираш какво иска или е направил.Криси започна все по-често да говори с нас, всичко което му направи впечатление се казва и показва.Има доста напредък в едни неща, но и се връща назад при неща които е правил.Точно се успокоих, че поспря да върти гумите на количките и започна да върти топки и всичко което може да се върти.Истериите и тръшканията понамаляха и откакто се научи да кара колело само това му дай.В центъра много го хвалят и постоянно ми казват, че се справя все по-добре, но вкъщи не мога да го накарам да направи нещо от това което са учили.Много се ядосвам, но доста прочетох, че и други деца със СОП не проявяват интерес вкъщи да работят с майка си.Сега нямам търпение да дойде петък защото с Боян заминаваме на море, а Криси ще го водят наще на Добринище.Откога чакам тази почивка за да си почина най-вече психически, но отсега усещам, че ще ми липсва много малката хуна, колкото и да казвам, че ще ми е супер без него.

# 146
Благодаря и на теб за "приема " в темата и ти желая нещата да се развиват бързо в посоката , която е най-добре за детенце и за вас !
Сега щом се задава почивка си почини , пък после ще му мислиш и за другите неща ...Ще се справи юначето с градината .....ще видиш !!!  bouquet
Здравейте,
Бену, добре дошла.
За градината и на мен ми е притеснено, въпреки че досега ходи на ясла.А и предвид неговите проблеми ме притеснява учителките как ще го приемат.Надявам се да са добри и тези ми притеснения да не са основателни.Дано и с ресурсната да се погоди, но нея поне я познавам и знам, че е печена.
Много е хубаво да си разговаряш с детето и да разбираш какво иска или е направил.Криси започна все по-често да говори с нас, всичко което му направи впечатление се казва и показва.Има доста напредък в едни неща, но и се връща назад при неща които е правил.Точно се успокоих, че поспря да върти гумите на количките и започна да върти топки и всичко което може да се върти.Истериите и тръшканията понамаляха и откакто се научи да кара колело само това му дай.В центъра много го хвалят и постоянно ми казват, че се справя все по-добре, но вкъщи не мога да го накарам да направи нещо от това което са учили.Много се ядосвам, но доста прочетох, че и други деца със СОП не проявяват интерес вкъщи да работят с майка си.Сега нямам търпение да дойде петък защото с Боян заминаваме на море, а Криси ще го водят наще на Добринище.Откога чакам тази почивка за да си почина най-вече психически, но отсега усещам, че ще ми липсва много малката хуна, колкото и да казвам, че ще ми е супер без него.

# 147
  • Луната ни пази
Gery_s и други момичета ....като стана дума за градина ......ние ще се местим от 1 ви септември  ooooh!Нямахме и продължаваме да нямаме почти година проблеми в яслата , но не знам как ще бъде за в градината , защото си имаме любима госпожа в яслата и от към нов персонал сме малко чувствителни Wink Wink....Не помня с големия как беше ..., но сега ми е много странна "схемата" ...До 31 август в яслата и от 1-ви септември вместо във вратата на яслата , от другата страна - във вратата на градината  newsm78 newsm78 newsm78Споделете как е при вас и тези които вече сте минали през това как са нещата със светкавичната промяна ясла - градина ....Уж все говорим от 5 месеца , че в яслата идват бебета и те са големи и отиват в градината ..., уж гледа с разбиране и се радва ...., но ......ми е доста притеснено  ooooh!
При нас прехода беше много лесен (стана на 1ви юни). И ние сме в ОДЗ, но някои родители избраха другата градина в града ни. Все пак основната група се запази. Ние сменихме и сградата. Въпреки всички промени, на Коки от първия ден страшно много и хареса на градината и целия юни ходи. После аз излязох в отпуска и я спрях, за да е с мен у дома. Знае обаче, че след като се върнем от море, ще е на градина. Срещаме учителките и от време на време и си ги поздравява, радва им се!

# 148
Браво на вас ! Аз малко се притеснявам , но пред нея го прикривам и тайно се надявам на подобно плавно преминаване ... Praynig

# 149
  • Юпитер- Сатурн
Здравей Бену,
Успех с аклиматизацията в градината.

Малкия тръгва от септември на детска, без да е ходил на ясла. Дано мине без проблемно, като го знам какъв артист и инат е предполагам сълзите ще продължат по-дълго. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт