Отговори
# 630
Здравейте мили момичета на най-сладките дечица в цял свят  Hug
Писали, писали  #Crazy едва ви изчетох.. за да не ми стане километър поста ще коментирам само последните няколко отговора  Blush
Либи браво за сайта, вярвам че ще е успешен и от голяма помощ за много майчета  Peace  bouquet
Относно кърмещите майки, май сме доста.. и Вики е все още суче като новородено  Mr. Green, храня я по 3 пъти с друго има и междинни похапвания, но като количества я се събере 50-150 г за цял ден.. няма мераци да се отбива но и аз не настоявам когато му дойде времето  тогава baby_neutral
Tyriseta много ме разсмя  hahaha
А аз малко тъп въпрос / може в БГ да ги няма  newsm78 / , но защо не ползвате от специалните пелени за повиване  Rolling Eyes аз ползвам ето от тези ЦЪК долу са с найлонче, а горе са памучни и са мекички, и да стане беля попива и става на гел ползвам ги за Вики отдавна и съм много доволна Peace

ето и снимка :

Ами туй от мен, целувки на всички  Heart Eyes Hug

# 631
 Ние вече от 2 седмици не се кърмим ConfusedТотално отказваше млякото в течно състояние. Борихме се сумати време, но той надделя... Имаше период, в който не искаше никакви течности- вода, чай, купешки сок, домашен сок, Данонино с вода, не и не. С една спринцовка го гоних само и само да поеме някаква течност. Започнах сутрин да му давам само попара с повече чай вътре и от няколко дена пак започна да си пие по около 200мл. чайче.
  Либи, поздравления за сайта Hug
  Ние вече имаме дата за операцията ни-22.06. Само, че ще трябва да пътуваме сутринта рано и не знам как ще се държи по пътя след като го вдигнем в 4.30 сутринта Confused

# 632
Либи, поздравления за сайта, справила си се чудесно  bouquet , надявам се да помогнеш на много майки   
Tyriseta и ние имаме такива дни с омазване, дето като тръгне и цял ден ме напикава, нааква и оповръща,  преди се ядосвах, че когато сменя нашите чаршафи задължително ги маркираше, сега вече знам, че така ще стане  и само се хиля, редовно спим на мокро:)
Вземам детска кухня вече 4 дни, доста е мазничка и миризлива, Емо не ще да я види вече, като ме види с лъжицата и почва да пищи. 3 дни имаше пилешка супа - застроена с белтък и жълтък, кремове със сухо мляко и неква манджа, всичко е с много лук, със  сол и със захар, супер мазно, почти няма зеленчуци само месо и брашнян сос. Моите манджи и супи, които готвя за нас дори не са толкова мазни. Опитах всичко и  храната според мен е подходяща за дете поне над година и половина, ние се кърмим все още и твърдата храна ни е 2 пъти на ден и то по около 150гр. Ще вземам до края на месеца и ако не я прояде ще я спирам, ще видя в някоя частна кухня, то в Пловдив има само 2 частни, доколкото знам, ще пробваме, пък може и аз да готвя. Днес му направих плодово пюре за 5 минутки, всичко си изяде, утре ще направя зеленчуци на пара и така:)
Искам да попитам има ли още кърмещи майки и как върви захранването при тях, аз май изостанах малко, а и за водата - пият ли други течности, мойто дребно отказва, много рядко пийва по 20мл

За частни кухни в Пловдив, два дни взимах от Първата лъжичка-готвят вкусно, менюто им го има в интернет за седмицата, разнообразно е и можеш да поръчваш и за един ден.Цената е 3.60 и ти го носят вкъщи сутринта-обикновено към 9 и 30.Можеш да избираш пасирано или непасирано. /Пиша не за реклама, просто давам инфо/. До Събота пазара има частна кухня-Пълното коремче, не съм я опитвала, но има добри отзиви и за там. Знам още частна кухня Вълшебник, детска кухня експресно парти.Тук, в Кючука храната от детската кухня е вкусна, много я хвалят.Но детските кухни така или иначе са подправени със сол и захар.Застройват с белтък и жълтък навсякъде, никой не си играе да отделя.А Пълна лъжичка правят кремовете с мляко от плик, та въведохме и прясното мляко.

# 633
Благодаря за отговорите.При нас нещата с млякото са горе-долу така-сутрин кърмене и вечер 180-210мл мляко АМ .Пусто сутрин не знам колко изсуква(много ясно),отдавна други курмения нямаме за деня.Ама май за млечни хранения се броят и тези със сирене и кисело мляко,сега се светнах.Сок и ние не искахме да близнем,сега сме ОК,дори и разреден.И чай не искахме-сега пием,само че подсладен(колкото и да не ми се искаше).Водата-проблемна ни е,макар,че вчера нещо се появиха радостни проблясъци:)
Tyriseta,умори ме  rotfImbo
Да ставам,че мърморясваме нещо.Искаме внимание,ако може постоянно!Хубав ден от нас!

# 634
  • София
Има, има кърмещи. Аз също й давам три пъти друга храна, но ядко си изяжда цялото количество и си похапва и млекце. Незнам как ще я отбивам наесен. Отделно нещо много я мъчи четвърти зъб и й се увеличи желанието за сукане. На консултацията вчера беше 13кг. и 81 см.
Либи, браво за сайта!

# 635
Либи, мила, браво за сайта! Боец си ти! Попрочетох това-онова и си поплаках доволно на ужаса, който си изживяла, спомняйки си тези мигове от разказите ти тук. Сърчицето ми свито  Cry Много  Hug защото както казах ти си боеца!!! И после ще ми разправят, че мъжете били силния пол...мани тия глупости. Я на един мъж да се случи това, да видим дали ще издържи  Naughty

# 636
И аз съм все още кърмеща Peace
Вечер кърма, нощем чат пат и сутрин към 6-7, след това попарка, на обяд основното, следобяд кремчето и после супата и май станаха бая яденета Embarassed

Либи, браво за сайта!!!!Веднага го препоръчах на моята дружка с недоносеното бебче, че тя доста се обърква с нейната тъпа лекарка #2gunfire

# 637
  Можете ли да ми кажете някакъв лек за хрема- хомеопатия или т.н."домашни лекове"?

# 638

bibi76, на мишанката добр й се отразява кърмата!! браво на момичето! пу-пу! Wink

Либи, поздравления от мен! сигурна съм, че ще има полза от сайта ти!

на мен ми остана едно кърмене... и то е около 2:00 през нощта! другите ги замених с АМ съвсем успешно, антония не държи на сукането ни най-малко, много добре го прие и аз съм доволна, защото исках вече да я отбия.. но с това скапано кърмене в 2:00 не знам какво да правя!! буди се очевидно, защото иска храна.. ако заменя кърменето с АМ със сигурност ще си го хапва и ще спи спокойно, но някак си не ми се иска.. голяма е за такива нощни хранения, а както изглежда няма намерение да си ги махне сама...
какво да правя, момичета? дайте някакъв съвет!! мислите ли, че е редно да я храня посред нощ?
много съм отчаяна вече и се чудя какво да правя..
 Hug

# 639
Момичета, радвам се, че сайта ви харесва! Дано да бъде полезен за майките.
Най-хубавото е, че успях да привлека и някои лекари, които да се включат в каузата  Party
Мама Зайка Байка - много ме трогна. Мисля, че всички майки сме бойци - просто нямаме друг избор, генетично ни е заложено да сме такива Simple Smile  Hug
tzuntzurka, ако приятелката ти просто има нужда от подкрепа и някаква информация - може да ми пише, ако съм в състояние да помогна - ще го направя с удоволствие. Дано бебчето е добре.  
Направих и фейсбук група, ще се радвам ако се включите и препоръчате на приятели, които биха проявили интерес
http://www.facebook.com/pages/%D0%9D%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0% … 777544855?sk=wall

Дес, аз ползвам сребърна вода. От баба ми знам за тампони с лук, нооо това вече не всеки би го направил Simple Smile Със сигурност мога да кажа, че на мен ми е действало, но за бебе не знам дали е удачно. Стига с тези болести, оздравявайте бързо и стискаме палци за операцията!
Tyriseta  Joy Joy Joy

# 640
  • Ямбол
И ние с Маги все още се кърмим. И при нас е горе-долу същото положението с твърдата храна (по мои приблизителни сметки - около 25% от количеството, което изяжда). Но вода пие - по около 100-200 мл. на ден. Още от началото на захранването започнах да й предлагам водичка, за да свиква и да не се мръщи и цупи. В началото с лъжичка, а после започна да пие сама  от чаша - и стъклена, и преходна. Да се похваля - вече сме със 7 зъба. След три дни с температура, избиха три наведнъж. И освен това се иприщи от жегите (това почти мина, де). В този ред на мисли - въпрос към кърмещите майки - идея за поза за кърмене, в която Маги да не толкова навряна в мен и да не се поти, и съответно изрива???
Биби, поздравления за девойката!
Либи, прекрасен сайт! Честно казано, си поплаках с историята ти...
Ако мога с нещо да ви помогна момичета - и на теб и на Marrah - насреща съм!
Мими Вичева, аз поне такива подложки на Памперс тук не съм виждала.
П.С Момичета, Маги направи гърч. Ходихме до Спешното и ни казахма да тръгваме за Стара Загора. Много ми е притеснено... Няма темпе4ратура, не се е удряла...Беше кошмар...

# 641
И аз съм все още кърмеща Peace
Вечер кърма, нощем чат пат и сутрин към 6-7, след това попарка, на обяд основното, следобяд кремчето и после супата и май станаха бая яденета Embarassed

И аз така, само дето следобяд го кърмя, а вечер е на каша. Понякога и на обяд, ако е изял съвсем малко пюре.

# 642
Майола Бени, кураж! Пиши как е после Маги, дано всичко е наред... Hug
Либи, и на мен ми хареса това, което си създала.  Simple Smile

Аз влизам да се отчета малко след вчерашната консултация - 8 400 (+400гр.) и 73,5 (+0.5см), но с ръста май не се справиха добре с измерването.
Божидара е адско шило, не стои мирна за минута и й сменям памперса права. Направо съм се специализирала вече и го правя и за отрицателно време и с една ръка.
Да се оплача обаче, че падна от кошарката си в неделя. Всичко е наред, водихме я в спешното, тя май дори не се усети много много, защото се превъртя във въздуха и си падна по-скоро на тялото, а не на главата, но поплака от уплаха. Та във връзка с това ще купуваме някакво място за игра и искам да кажете какво мислите за този надуваем плей център:

http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.4333

Мислите, че ще е забавно за децата?

# 643
  • в рaя
И ние все още се кърмим сутрин и вечер, но след това дохранвам с АМ.
Майола Бени, дано всичко е наред! Стискаме палци! Кураж!
Либи, сайта е страхотен! Браво  smile3501
Дес, и ние от два дни сме с ужасна водниста хрема. Аз слагам 10 мл. сребърна вода с 2 капки клеева тинктура, но за сега ефект не виждам. Те хората са казали - 7 дена с капки и една седмица без капки. Но въпреки всичко се чудя какво още да и дам, четох за някакви хомеопатични, но без да ми ги предпише док. не смея, а 50 лв. за една хрема не ми се дават, а и нямам Sad Дано ви минава бързо!
Ние чакаме 4-то зъбче и е ужасно ужасна. Даже баща и, дето я гледа по 1-2 часа на ден взе да се оплаква от нея. Не ми се мисли как му е гадно на детето. Но пък зъбчето почти е излязло, скоро ще пробие венеца и се надявам да мине, че и хремата да отшуми бързо.

# 644
Майола, силно се надявам всичко да е наред с Маги  Praynig Praynig Praynig!

Общи условия

Активация на акаунт