Отговори
# 660
Миро също не иска да ходи воден за ръце и много обича да си лази, но навън не съм намирала подходящо място за да го пусна. Никакви наколенки не могат да помогнат при лазене по асвалт или плочки. А на трева пък ме е страх от кърлежи. Да си лази у дома, пък навън ще чакам да проходи. Имам едни платнени наколенки от кака му и му ги слагам понякога. Той вече прави опити за прохождане, но все още неуспешни. Изправя се, пуска се и тръгва, но след 2 крачки пада Simple Smile. Спомням си че и Андреа не съм я пускала да лази навън, като проходи я пусках да си походи малко, като паднеше, се подпираше на ръчички или на дупе, после ги избърсваме и така.

Ние имаме един проблем от около 2 седмици. След сутрешното мляко, Миро се закашля и повръща всичко. За 2 седмици не е повърнал само 2 пъти. Това е само сутрин, вечер всичко е нормално, като си изпие млякото. Има някаква остатъчна хрема и явно храчки го тормозят, но не мога да се справя с това. Ще се консултирам и с нашата педиатърка, но някой ако има идея как да се отървем от тази задна хрема и храчки с бабини, билкови или хомеопатични методи, ако може да сподели. Пак започнах да пръскам Еуфорбиум, да видим с него. От днес давам и сиропчето Проспан, въпреки че кашлица няма.

# 661
  • Русе
misleto, по принцип си права. И аз не си представям Оги да пълзи в мръсотията, но преди седмица видях на една моя позната детенцето на година и девет месеца, което си играеше и се наведе, взе си някаква клечка от земята, после отиде, взе си солетка и си хапна. Мисълта ми е, че не може да ги опазим от всичко,а това въргаляне като малачета по земята се води най-добрата и естествена ваксина...Затова, като му дойде момента, мисля да правя като tzuntzurka. Просто аз отсега не мога да го удържам.

Искам да ви споделя за безкрайно каръшките две седмици, която ни подгониха с Иво, надяваме се да им се е видял края вече. Говориха ми за сатурнови дупки и още какво ли не, но аз все още нямам обяснение. Два пъти различни хора ни удряха с колата в рамките на 5-6 дена, на рождения ден на Иво му срязали две гуми, купил си едно скъпо лекарство за алергията и на другия ден го счупил, защото е в стъклено шише. Още безброй гадни малки неща, които поотделно просто те вкисват за малко, но заедно те карат да се питаш "Какво още може да се случи??"
И въпреки това, завършекът на тия дни беше хубав за мен поне - Оги показа два зъба, а вчера пропълзя и седна сам в един ден за първи път. Толкова събития на едно, че ми трябва почивка. Simple Smile

# 662
  • София
Не я опазвам от всичко.В къщи не държа стерилна среда,както и навън не я преследвам с кърпички да й чистя ръцете,но не бих я пуснала дирекно да лази навън,нито в мол,нито на полянка. Може би просто не съм намерила толкова чисто място навън като вас,но тя няма да стои в малко пространство ,а ще обиколи навсякъде. Както много пъти вече съм казвала,тя не се заиграва с нищо за повече от 2-3 минути и не стои на едно място,тя е в постоянно движение .
Ани още от 7-мия месец се изправя,обикаля около леглото, подпирайки се на ръце,но я е страх да се пусне,за това я водя за ръка,Ходи си много стабилно и на моменти забравя да се подпира на човека ,който я държи,даже се е случвало да я пуснем и докато се осъзнае,че сама си ходи, си пердаши напред. Сама си намери walker-а и започна да си го ползва,никой не я е карал да го държи, и да й показва,как да го прави.Пада си на дупе или на ръчички,зависи на къде залитни.
Относно пазенето от падане - понякога не съм успявала да я хвана и се е удряла,но накрая се научи сама да се пази. Това стана най-вече в началото, като обикаляше по пода "плувайки",от тогава се научи да си пази главата, и сега когато залитне си я държи нагоре до последно.

# 663
  • София
Здравейте и от мен! Дано Маги и всички болнички вече са добре Praynig И ние прекарахме май някакъв вирус - два дни се скъса да кашля, според мен от сополи, но с Коларгол и Проспан се оправи душичката. Само аз съм като зомби от безсънни нощи. Май четвъртия зъб, който не ще да избие също допринесе.
Миши не пълзи, но много иска да ходи. Водя я за ръка по малко, защото реве и не иска да стои седнала. Все още не е готова да се пусне. Пазя  я - и да не падне, и от боклуци - не винаги успявам, един път глътна парче от листо и после повърна.

# 664
  • София
Момичета отдавна не съм влизала да ви чета, но имам да организирам една безумна сватба на която и без това никой не иска да идва, но както и да е. Влизам да ви се оплача от поредната простотия на моята свекърва която ме хвърли в джаза тази сутрин. Оказа се че тя на всички роднини на мъжа ми е казала да дойдат направо в църквата. Аз я питам "Е добре де няма ли да дойдете да ме вземете?" Отговора беше: "Е той Кирчо с кума ще дойдат да те вземат и ще дойдете в църквата"  Shocked  (тя нямаше намерение да ходи с него). Е как така и викам, никой от неговите роднини ли няма да дойде с него? Ами не, за какво да идваме, аз като съм се женила не са ме вземали, то при нас не е традиция (което е пълна глупост понеже като жени дъщеря си такова посрещане беше направила на сватовете, че ни беше строила 3 часа да правим сандвичи и манджа за гостите все едно очаквахме принца на Монако). Казвам ви избяснях, поръчала съм кетъринг за 40 човека, бутониери за всички роднини и т.н и сега това  #2gunfire #2gunfire Бях много зла, казах и че за мен това е висша форма на неуважение и да правят каквото искат.
Оф сори за  offtopic

# 665
misleto, премина ли при вас "плувческия" период? научи ли се ани вече да лази нормално?

антония "плува" навсякъде от около два месеца вече... научи се да сяда сама и да се изправя в леглото, опитва се да се изправя и на други oпори, но само така се движи и вече се чудя нормално ли е.. 100% това стана, защото подът вкъщи е гладък и на нея и беше най-лесно да се пързаля върху него по корем!

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 16:03 от jennie.to

# 666
Деси  Hug не се ядосвай. Мъжът ти да я стяга и да не си павят оглушки - това е вашата сватба и вие ще командвате парада. И не знам на кое викаш зла - била си даже много мила. Имам само един съвет за теб - в подготовката на сватбата може да се ядосваш, но в деня си сложи капаците и никой и нищо да не те интерсува  Party
Надявам се малка Маги е добре и да бъде за последно. А мама  Hug силно .
Ние в къщи си лазим навсякъде, но навън не смея да го пусна. Ходим хванати за ръчички, но все още си плете и настъпва караката. Давам му навън да пипа тук таме и после веднага се мием.
От вчера казваме мама и баба, но неосъзнато си мисля, защото го повтаря като папагал просто  Laughing
Правихме и първи "плаж" за 15 мин на терсата в коритото - голям кеф му беше  Party
Абе имаме една-две много гадни и упорити гнойни пъпки по брадичката. Тъкмо една да изчезне и нова се появи и така 5 мес. Не се лигави вече толкова, мажа със чисто спиртче и понякога с йодасепт, ама не изчезват.И трънчета има, които след известно време сами се показват и излизат. Нашата докторка казва , че е нормално, но вече много се ядосвам - само ми "загрозяват "детето  Crossing Arms Някой ако е имал този проблем и го е решил да даде акъл какво да правя ,
Слънчев и усмихнат ден на всички майки и бебоци   bouquet

# 667
  • София
 jennie.to- мина "плувческия" период.Ще те излъжа колко време беше.Спомням си,че питах докторката,дали е нормално така да се предвижва,значи е траял по-дълго.

# 668
Maйола, как е Маги? Дано се включиш скоро и дано всичко е ОК  Praynig

jennie.to, и Калоян така се движи, когато го оставя на пода, приплъзва се  ooooh!

Аз вече не издържах с това подскачане и купих проходилка. А толкова бях убедена преди, че такова чудо няма да влезе в къщата  Blush Ми и на проходилката се предвижва подскачайки  ooooh! Отглеждаме си заек. Не знам, вече сериозно се притеснявам и се чудя дали да не го заведа на ортопед.

Ние от днес сме на кухня. Голямо мазане падна с един грах. Аз бутам в устата, той плюе, ужас, ужас.

Някой купувал ли е предпазна решетка за стълби и от къде?

# 669
red shoe, не мисля, че имате проблем. Не знам ползвали ли сте бънджи (ако да със сигурност от там е свикнал, но ще отмине), но и да не сте - повечето бебета май минават през скачащ период Simple Smile
При всички положения няма никакъв повод за притеснение от това, че на 10 месеца не прави опити за ходене. Тъкмо напротив - сега е още твърде рано. Даже някои ортопеди казват, че е добре по-късно да проходи детето - към годинка и 2-3 месеца, защото тогава вече крачетата ще са достатъчно укрепнали, за да издържат тежестта на тялото. При всички положения аз винаги съм на мнение, че консултация със специалист няма да навреди, освен ако не попаднете на някой олигофрен като д-р Дърмонов от Стара Загора, който изкара София доживотен инвалид.

А за предпазването - ясно е, че не можем да предпазим децата от всичко, въпроса е къде е границата. Аз още търся моята граница. Като видях това бебе от една страна се шокирах, а от друга си помислих, че държа София в клетка едва ли не... Те и като проходят ще се въргалят по земята и ще се опитват да ядат мръсотии, ще си лапат ръцете и т.н. Не знам вече..

# 670
ред шу, поръчах 2 решетки (да затворя банята заради котката и кухнята заради многото опасности, нищо, че съм обезопасила шкафовете вече). Естествено, поръчах от Англия, от Мадъркеър, с доставката ми излязоха 60 лв., имаше някаква промоция. Сега в момента тече голяма разпродажба в Мадъркеър, виж дали няма да те огрее. Тук решетките са доста скъпи.

За предпазването - Бобо ходи хванат за една ръка и любимото му нещо е да пипа по гумите на количката. Това, което мога да направя, е да следя да не си лапа ръцете и да му ги избърша с антибактериална кърпичка, като го върна в количката. Той не лази, така че максимумът е да седне по дупе някъде. Просто всеки ден пера панталонки...

# 671
  • София
Отдавна се каня да питам- по колко памперса на ден ползвате?

Също ми се искаше да споделите отново за слънцезащитните.Аз останах недоволна от Мустелата,трудно се разнася,лицето и стои бяло, и като почне да се лигави ми се струва,че с пръстите успява да си вкара в устата,защото не попива добре. Ще купувам нов.Искам да е някой с лека текстура.

# 672
Аз ползвам Nivea Enfants и съм много доволна. Лесно се разнася, лекичък е (аз също много се дразня на трудноразнасящите кремове, ползвала съм ги за себе си и след това избива отново бял слой). И най-важното, което мен ме спечели е, че е без парабени, а цената му не беше безумно висока. Иначе се бях насочила към Себамед, но ми се видя скъп.

# 673
  • София
За памперсите - много ми е различно още. Има дни в които и два памперса стигат, има дни, в които си ползваме по пет. Като беше болна съвсем развали дисциплината, ама от вчера пак сме на по два-три памперса Simple Smile
Аз съм побвала Мустела и Чико. Трудно се разнас Мустелата, но мисля с нея д си остана. Чикото го купих веднъж, като бях на разходка и си бях забравила крема вкъщи - той се разнася по-лесно - 18лв. беше.
Аз да се оплача, че не яде от седмица. Стана като новродено - само иска да суче. Пробвах да й дам с ръце вчера - пълнена чушка, така хапна малко. Може би зъбките я мъчат и я болят венчетата, само като види лъжица и почва да ръмжи. Сутринта пак й дадох малко с ръка, хапна. Сега за обяд ще правя зеленчукови кюфтенца, да видим. То с нашите килограми не е фатално, ако понамали яденето за известен период, ама все пак...

# 674
Ние сменяме по 5-6 памперса на ден.
За слънцезащитните взех мострен на Бюбхен 30фактор - не се разнася леко, но и не оставя бяло по кожата. Като всички слънцезащитни обаче запушва порите и леко ми лепне. Ще пробвам този, който Либи препоръчва на Нивеа.
Ние днес бяхме на консултация 8340/73. Каза ми да спирам вит.Д и ни даде бележка за кухнята. Много се разочаровах като разбрах, че заради ремонт кухнята няма да работи през следващия месец, а вече ме домързява да готвя /а и ми липсва разнообразие/ пък и ми идва и в повече 6-8лв. на ден за пюрета.
Да не се и каня много , че една дружка ми даде тяхната супа да пробваме /тиквички с месо/, а нашия беше потресен и не пожела да я яде. Прави ми впечатление , че доста подправки и миризми несвойствени за моята кухня има и може за това да не му хареса. Аз като цяло съм скарана с подправките де. Направи ми и впечатление , че тиквичките бяха настъргани необелени - според майка ми не било притеснително, а и нямало кой да ги бели за толкова гарджета и все пак...
Вече 2ри ден пробвам и вечер вместо АМ да давам кисело мляко /слагам и малко разредена бисквитена кашичка за сладост/ и душата си ги пое без проблем. Искам и АМ да измествам вече само сутрин та за това.

Общи условия

Активация на акаунт