Отговори
# 675
Здравейте!
Да се поотчета и аз макар, че се включвам все с някакви гадости.
Калоян ми се разболя от варицела. Сега малката е с шарка, сополи и кашлица накуп и много се мъчи милото защото не може да пие нито сироп нито капки в носа. Баткото я изкара по-леко. Най-лошото е, че аз не съм боледувала от нито една от шарките и сега ми е  едно притеснено.
Аз успях да създам режим на Габриела за хранене и спане и съм супер доволна. С много спокойствие, постоянство и податливо дете явно. Останахме на кърма само сутрин и вечер и то по-малко. Ще останем така през лятото и на есен ще я отбия, защото така или иначе тя се отблъсква сама от гърдата като се нахрани. Беба си хапва всичко от кухнята с охота, сега само яде по малко защото има пъпки в гърлото милото, но пие доста течности.
Въведох сиренето и маслото без проблем, май израстваме АБКМ.
Беба има голям мерак за ходене, но само за ръчички, не смее да се отпусне сама. Започна да отпуска крачетата на стъпало и по-малко на пръсти. А кръста ми няма да ви обяснявам колко ме боли.
Аз се набутах с 32 лв за слънцезащитния на А-ДЕРМА зареди АД на бебето макар че сега нямаме нищо, но мажа и двете деца с него. На пипане е твърд, но се разнася добре, не остава бяло и попива сравнително бързо.
За памперсите не съм правила сметка много отдавна, но ще засека за собствена информация.
Момичета, как се справяте с всичко. Докато бях само с едното дете горе-долу нещата се получаваха, но сега наистина не ми остава време да дишам. Гледам, че някои от вас са доста редовни тук, чистят, готвят, перат, гладят и т.н. обръщат внимание на всички около себе си при това също като мен сами си гледат децата - как ги правите тези еквилибристики.
Хубава вечер!

# 676
bilqna, дано леко изкарате Варицелата. Ако не си я карала, шанса да не се заразиш е доста малък  Sad
И аз от както съм с две деца ми е по-трудно, но наблягам на мързела и спокойствието. Аз никога не съм била изрядна домакиня, та сега ли Simple Smile. И аз имам късмета, да са ми спокойни децата и се възползвам от това. Ето сега Миро спи, каката е на градина и аз си почивам. Е, признавам си, че нямам възможност да излизам много много (не броя ежедневните детски разходки). Даже сега ми е мъка, че ще пропусна тиймбилдинга с колегите си, защото е петък и събота, а петък няма кой да гледа Миро, но....ще ми дойде все някога времето да поотдъхна от еднообразието Simple Smile. Колкото до чистене, гладене, пране и т.н. - всичко е сведено до минимум. Сега изобщо не гладя, пералнята пере, аз само простирам, миялната мие чинии, роботчето чисти, аз само мия пода от време на време и така Simple Smile))))
Следобедното спане на Миро използвам да си обърна малко внимание на мен, например спортуване (сега съм си свалила от нет-а Зумба фитнес и.....добре че сме на първия етаж, та да не срутя блока - ама е много приятно, защото се танцува  Laughing)

# 677
За варицелата, аз я изкарах на 30 години, доста гадничко беше, температура, пъпки, а как сърбешееее, бззззз, ама  3 дни беше зора, докато изби, дано да не те хване...

# 678
Момичета какви сенници за кола ползвате? Казаха ми, че има някакви, които се залепят за стъклото статично, тоест целият сенник тип мрежа залепва. Не като до сега познатите ни сенници със статичната тапичка само. Сега гледах, но видях само тип щора http://www.mothercare.com/Mothercare-Stick-On-Sunscreens/dp/B000 … mp;qid=1308742253 пък нещо не ме кефят. Обикновенните сенници са ужасни. Първо съм сложила и двата сенника един върху друг, че да пазят поне малко от слънцето и второ с тях няма как да се отвори прозореца понеже подпират. Ако някой знае от къде мога да си поръчам от статичните сенници моля да сподели.

# 679
Момичета какви сенници за кола ползвате? Казаха ми, че има някакви, които се залепят за стъклото статично, тоест целият сенник тип мрежа залепва. Не като до сега познатите ни сенници със статичната тапичка само. Сега гледах, но видях само тип щора http://www.mothercare.com/Mothercare-Stick-On-Sunscreens/dp/B000 … mp;qid=1308742253 пък нещо не ме кефят. Обикновенните сенници са ужасни. Първо съм сложила и двата сенника един върху друг, че да пазят поне малко от слънцето и второ с тях няма как да се отвори прозореца понеже подпират. Ако някой знае от къде мога да си поръчам от статичните сенници моля да сподели.

И ние сме с обикновени и наистина са ужасни. А мъжа ми още ме проклина, че като купувахме колата и не исках да сложим на задните прозорци тъмни стъкла, които спират слънцето (мислех си, че ще стане грозно само задните стъкла да са тъмни). Сега ти ме провокира да погледна и видях тук статични сенници, но не ми е ясно какво точно представляват: http://family-bg.com/catX_36_139.htm

Последна редакция: ср, 22 юни 2011, 19:19 от Tyriseta

# 680
Moмичета, дайте идея как да му дам таратор?  Embarassed
Много е рядък и ще го плюе, а от шише пие само вода.
В супите слагам сухар, ама сухар в таратора няма ли да е гадно   Crazy

Либи, разгледах и аз сайта, браво за труда, който си положила, а историята ти ме просълзи.
Много целувки на смелата Софи!

# 681
И ние сме с обикновени и наистина са ужасни. А мъжа ми още ме проклина, че като купувахме колата и не исках да сложим на задните прозорци тънми стъкла, които спират слънцето (мислех си, че ще стане грозно само задните стъкла да са тъмни). Сега ти ме провокира да погледна и видях тук статични сенници, но не ми е ясно какво точно представляват: http://family-bg.com/catX_36_139.htm

И аз го гледах това и аз не мога да си го представя. Адресът все пак е в София, така че все на някоя мама Софиянка ще и на близо да отскочи и да види. На мен ми изпратиха този линк  http://www.mytoys.de/Sunshine-Kids-Sonnenschutz-Cool-Shade/F%C3% … .12.01.01/1983354 и си мисля, че е по скоро нещо такова. Много съм се навила понеже тези сенници обикновенните са ужасни.
Имам един колага румънец имал статичен сенник, но до колкото разбрах е поръчан през нета и то в Румъния. Аз така или иначе си мисля в скоро време да посетя колегите и ще го барна на тясно да му видя сенника и да го разпитам едно хубаво.

Таратор не съм давала на малкия, но защо не пробваш да го направиш по - гъстичък с повече краставица? Тя също е доста водниста така че ще си приема едно прилично количество течности. Аз си мислех да му правя салатка с настърган домат и краставица.

# 682
  • Ямбол
Благодаря на всички за стиснатите палци, за пожеланията и за положителните мисли.
Вече сме си в Ямбол, Маги е добре - ЗДРАВА е!!! А на мама направо й побеля косата от притеснение...
Довечера ще разказвам по-подробно, че сега не ми стига времето!

# 683
  • Русе
Майола Бени, много се радвам, че нищо ви няма! Задължително разправяй какво се е случило.

Да ви се оплача - покрай тоя снижен имунитет с гадните зъби, Оги хвана летния вирус. Разтройство, температура, мокри чаршафи и болници посред нощ...Много ми е смотано. Още не е добре, но поне ни прегледаха и ни изписаха лечение. Ще видим как ще се отрази.  Confused Аз ви казвам, че напоследък на моето семейство не му върви, да му се не види..

# 684
Moмичета, дайте идея как да му дам таратор?  Embarassed
Много е рядък и ще го плюе, а от шише пие само вода.
В супите слагам сухар, ама сухар в таратора няма ли да е гадно   Crazy

Либи, разгледах и аз сайта, браво за труда, който си положила, а историята ти ме просълзи.
Много целувки на смелата Софи!

Аз и дадох вчера на малката неразредено кисело мляко с настъргани  и после нарязани краставички вътре, че иначе стават едни големи лентички. Та, защо го разреждаш таратора -пробвай същите съставки, но  с неразредено мляко и с лъжичка.

Иначе да се похваля с трето зъбче и чисто нови обички.Малката не плака много, но как и се промени цялата физиономийка с обичките Heart Eyes

# 685
  • Ямбол
В момента върлуват рота-вирус и пневмония. Вчера следобед отделението се напълни с дечица с кашлица и сополи или с разстройство и повръщане. На края на вечерта нямаше къде да ги приемат, нямаше свободни легла.
А на нас какво ни се случи... В петък всичко си беше нормално, Маги се наспа, насука, хапна малко и се разигра. Оставих я да си пълзи по пода, наблюдавах я с едното око и се въртях около нея. И в едн момент я видях, че се отпуска на пода. Отидох и я вдигнах и тя се отпусна в ръцете ми... Отпусна глава назад и забели очички, посиня около устичката ... Още ми се свива сърцето от страх при тази картина. Беше много страшно. Разкрещях се, тя не реагираше, аз тръгнах да набирам "Бърза помощ", даде ми претоварено направление, и аз я грабнах и вдигнах съседите да ме водят в спешното. Всичко стана за 2-3 минути. Маги още долу пред входа на блока започна да се съвзема. За "късмет" таткото ни беше първа смяна и бяхме сами. Аз бях толкова уплашена, че оставих апартамента отворен и тръгнах боса. Но от малка съм пораснала с историята за моя менингит и гърчовете (фебрилни),  които съм правила, та съм си наплашена и едно от нещата, за които се молех е да не ми се случи нещо такова с Маги. Е, случи се... Такива черни мисли ми минаха през главата в тези два-три минути , докато беше в безсъзнание... Още настръхвам. В спешното я прегледаха шестима лекари, детския ни посъветва да тръгваме за Стара Загора, защото там имали по-добра техника и специалисти. Е, отидохме, с диагноза "Епилепсия", аз не спрях да рева три дни, направиха ни изследвания - трансфонтанелна ехография, ЕЕГ и скенер. Всичко е наред, няма травми от удар, не е епилепсия. Според лекарката, която ни изписа днес, е възможно да й е паднала много рязко кръвната захар и от това да се е случило. Иначе беше любимка на сестрите и лекарите, защото беше постоянно ухилена и щастлива.
Сега ще се пазим, няма да ходим по слънцето, без телевизия и компютри, и хранене на 3-3,5 часа и вода. Върнахме се днес, девойката си опълзя целия апартамент, извади си всички дрехи и играчки и сега е щастлива и доволна.  Това засега от нас, после ще си дописвам историята., че стана много дълго.
Благодаря на всички ви за подкрепата!

# 686
  • По широкия бял свят
Майола Бени , много се радвам, че Маги е добре.  Дано това не се повтаря повече. Praynig

# 687
Майола Бени, настръхнах докато четях. Това е истински кошмар! Но много се радвам, че вече всичко е наред и дано това да ви е за пръв и последен път! Целувки на малката Маги! Hug Hug Hug

Marrah, оправяйте се бързо и излизайте от всички възможни дупки, ама ха! То така, на човек тръгне ли му на карък, сякаш едно след друго се случват нещата. Гушки за дребчо Ого, бързо да се оправя и да не тревожи мама и тати така.

# 688
Майола Бени, причерня ми като прочетох какво сте преживяли. Ужас просто  #Crazy Важното е, че Маги вече е добре! Дано не се отърват от здраве нашите деца  Praynig
Тъй като ние сме луди фенове на таратора и положителното му действие върху нашите тела и души, Борко биде захранен с него от раз. Направо от моята купичка, с моята лъжица...и изглеждаше като да му хареса. А иначе чист айран не ще душката  Laughing
Айде хубав ден от мен  Hug

# 689
Майола Бени, миличките вие какво сте преживяли, но най-важното е, че детето е добре!

От кухнята дадоха таратор вчера, но така и не му го дадох, супер рядък беше и аз го изгълтах  Mr. Green
Но реших да му дам кисело млекце, въпреки препоръката на педиатъра да изчакам до годинка, както и очаквах много му хареса, но няма как да е иначе, като на мен това ми е основна храна през целия ми живот   Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт