Отговори
# 690
как ми е хрумнало да дам таратор на антония..  Rolling Eyes

тя нещо хич не одобрява киселото мляко и аз не настоявам, защото сама не обичам.. от друга страна, обаче, ужасно й харесва всичко, което ядем ние! онзи ден яде с баща си някаква супа от лапад, която, ако аз й я сготвя и предложа, няма да иска и да помирише..

аз пък вече се престраших и давам на антония за закуска от млечните каши "хумана" - ааааадски й харесват! с попарата и останалите видове закуски никакъв успех нямахме и този вариант - заради млякото - ми беше останал като последна алтернатива..

Майола Бени,  Hug и от нас!

Zolka, честити обичка на вашата госпожица! чакаме снимки! Wink

# 691
Мерси Hug

Вижте тази статия,която прочетох днес:
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=1058

Интересно, но аз преди да забременея имах раничка, щях да я лекувам, но трябваше да изчакам цикъла ,който така и не дойде и се отчете с резултат девет месеца по-късно.Ходих 4месеца след раждането на лекар и раничка вече нямаше, та...чудя се и се мая на различните мнения на лекарите за всяко нещо.Аман от "специалисти"

# 692

ами, Zolka, явно, че скъли и молдър имат пръст в тази работа.. Wink

когато отидох на преглед след раждането, се оказа, че и аз имам раничка.. лекарят ме изплаши страхотно, че едва ли не имам рак.. направих си изследвания за папилома вируса, слава богу, оказа се, че не е това и оттогава.. нищо не съм правила!  Embarassed още се чудя нещо..

# 693
Леле, никаква активност....чак се чудя какво става. Но в това време... ние бяхме в парка до преди час на по биричка...супеееер  Sunglasses А жегата днес просто ме убиваше. Дали защото съм спала само 4 часа?!!? Снощи беше моминското парти на Деси и си изкарахме страотно  Mr. Green Но днес деня биде тежък...и дълъг...та отивам да поспя  Rolling Eyes
Лекинка и  Hug на всички

# 694
Момичета, имате ли наблюдения върху сумите, които се плащат на детегледачките?
Ще трябва да започна да търся жена, но чувам цифри от 350 до 1000 лв. за пълен работен ден, естествено 2рото не ме устройва.
Може и на лични някой да ми пише. Мерси предварително  Hug

# 695
Момичета, имате ли наблюдения върху сумите, които се плащат на детегледачките?
Ще трябва да започна да търся жена, но чувам цифри от 350 до 1000 лв. за пълен работен ден, естествено 2рото не ме устройва.
Може и на лични някой да ми пише. Мерси предварително  Hug

Аз ползвах детегледачка с Андреа 2007г. и тогава плащах за пълен работен ден 400лв+карта за градски транспорт, т.е. общо 450лв. Но от тогава цените може и да са се качили. Много зависи от опита на детегледачката. Ако вземеш някоя жена, която е безработна и няколко години преди пенсия, ще минеш с по-малко, но пък не се знае дали ще я бива за детегледачка. Ако вземеш жена с опит, която само това е правила и има препоръки под 600лв не вярвам да намериш. А моя приятелка ползва за по няколко часа жена, която е от неонатологията и плаща по 10лв на час, което на мен ми се вижда много, но тя пък си има друга работа и не може да се разчита на целодневно гледане. Моята детегледачка сега работи за моя позната, препоръчах й я, но не ми е удобно да ги питам за каква цена са се договорили. Имай си едно наум за поне 600лв. Има и вариант, в който ти да определиш колко можеш да дадеш и да кажеш - аз давам толкова и така, докато намериш жена за тези пари. Аз Аз тогава така направих. Имах интервюта и като си харесах въпросната жена, тя искаше повече, но се спазарихме Simple Smile. Има и един друг момент. Аз ползвах детегледачка, но Андреа беше на 2 месеца. А сега нашите са на възраст, в която може и на частна ясла за тези пари. И аз да си призная бих предпочела варианта с яслата, за да може детето от малко да се социализира и да свиква на самостоятелност. Андреа я дадох на ясла на 1г. и 5м. а от 8м. до 1г и 5м майка ми я гледа по програмата "В подкрепа на майчинството" - бюрото по труда й плащаше мин. раб. заплата. Можехме да продължим по тази програма до 3г., но аз смело реших да я пусна на частна ясла и не съжалявам. Ти сама ще си прецениш кой вариант е най-удачен за вас. Дано да съм била полезна Simple Smile

# 696
Ох, ще ми се поне до 2 годинки някой да го гледа. Той е много лъчезарен и умира за други деца, а милия само с възрастни общува.
Обаче на ясла не смея, че има там едни урологични проблеми дето ако нещо го простудят или замърлят с памперса и може да стане зле положението  Tired

# 697
Майола Бени   Hug и от нас, дано преживяното от вас не се повтаря никога!  Hug

Либи, утре  твоето малко момиченце вече ще е на 1 годинка, как бързо лети времето  Heart Eyes Наближават първите рожденни дни на нашите августинчета, давайте идеи за подаръци   ura

В тези жеги се чудя как никой не е измислил сенници за майките, бутащи количките   Crazy сериозно се замислям за някое приспособление към количката  Joy плажнте чадъри са много големи, а детските много малки  Thinking

# 698
Аз съм решила да пускам Борко от септември на частна ясла Доверие. Тя е съвсем до нас и ще ми е много удобно. А за държавна ще си кандидатстваме догодина вече по интернет дори и за чистите ясли. Но се чудя едно нещо - трябва ли да си прекратявам майчинството като го давам на частна ясла?! Тъй като си работя в моя фирма предпочитам да вземам мин работна заплата, отколкото да плащам осигуровки.
А и още нещо (може би Цони знае най-добре) - ако си прекратя майчинството и забременея пак примерно след 2-3 месеца, как се смятат 18-те месеца назад? 9-те месеца на бременността + месеците преди нея след прекратеното майчинство + кои другги?

# 699
Една виртуална почерпка от мен. Днес е Еньов ден, денят на билките и тъй като моето име се смята, че произхожда от биле, празнувам днес Simple Smile.
Поздрави на всички с името Биляна, Яна и всички останали, които празнуват днес!

# 700
Майола Бени,много ви е минало през главата!Силни прегръдки и дано това не се повтаря дори и в страховете ти!
Честито на всички Билянки!Да сте живички и здравички и живота ви поднася много красиви дарове с пълни шепи!Да са ви много здравички и лъчезарни дечицата и да слушат по мъничко;)
Брей днес Еньовден,все не го запомням кога е:) И аз се явява,че имам прпфесионален празник:) Не че скоро съм работила,но все пак...Честито на всички,които празнуват!Ами да си пожелая да успявам да помагам,колкото мога хора-с думи или действия.Това е удоволствието от понякога не особено леката ни работа.А как бързо лети времето,направо нямам думи!Нашето малко хубаво талисманче Софи,пълно със сила става на годинка!Все едно преди седмица имаше сълзи,много Надежда,Вяра,премълчани страхове,а днес едно много сладко зайче се усмихва и ме гледа с разбиращ поглед като възрастен човек!Да са живи и здрави тези всеотдайни родители,които преминаха през толкова перипетии!Скоро всички слънчица ще празнуват първия си Рожден ден и нека най-големият им подарък е здравето и щастието!
desinca,страхотно напомняне.А за подаръци-разни бутащи или дърпащи се колички,камиончета и тем подобни,сортери(музикални или не),конструктори с едри части.Все за играчки говоря-на този етап те са ми слабост:) Сестра ми се чудеше за подарък и аз и подсказах-количка за кукли.Все си мисля,че като проходи и е стабилна куклата ще и хареса.Ей това ние сме взели на Савито за РД и стои складирано в баща ми Да се надяваме ще и е интересно.На племенничките се оказа,че е изключително интересно(скоро навършват 5),да видим ние как ще сме:)А иначе със събрани парички ,давани за нея и взехме това http://www.amazon.co.uk/Fisher-Price-Baby-Gymtastics-Bounce-Zebr … 99742&sr=1-68 Но то май по-скоро си е до дете.На нашат бубка и харесва,малка е още съвсем за него,не стига с 2та крака,но много интересно се извърта на една страна и се оттласква с единия крак.И слабително и действа зебричката,имаме винаги пълно папи след това:)))
Мама Зайка Байка,разглеждах ви снимките-страхотни сте на лодките:)
Много се разписах.Не сядам,не сядам и после изригвам с някои дълги писания!Целувки на всички малки краченца и до скоро!

Последна редакция: пт, 24 юни 2011, 10:34 от Лунен сън

# 701
Вили,за частна ясла няма да си прекратяваш майчинството.Все пак държавата не ти дава пари да водиш Борко на чя Simple Smile
Иначе ако го прекратиш и забременееш всичко приключва и започва отначало т.е от началото на 45 дневния връщаш 18 месеца назад и така/ мисля че в това влиза и майчинството и всичко, но не съм сигурна  newsm78 НЕКА НЯКОЙ HR ИЛИ СЧЕТОВОДИТЕЛ ДА ПОМАГА/

Честито на всички празнуващи!!!!!

# 702
  • София
Честито на всички празнуващи днес!   bouquet

Майола Бени, какъв кошмар сте преживяли само Hug радвам се, че Маги е добре! Много целувки и от нас!
bilqna, бързо да се оправяте! Аз карах тая пуста варицела преди година и ми беше голям кошмар. С тумбака, в жегите, голям зор видях два дни. Колкото до справянето с ежедневните неща съм на мнение което до където. Важно е Мишо да е добре. Обикновено вечер зареждам съдомиялна и пералня. Готвя веднъж на няколко дни.  Напоследък дори го караме на салати и таратор.

Marrah, дано скоро дойде край на лошия период!   Hug

Либи, сайта е страхотен!  Hug

red shoe, аз също искам някой да гледа Мишо до 2 години, но мъжа ми нещо се дърпа. Това което знам от колегите ми, които си взеха детегледачки цената тръгва от 500 - 550 лв е миним. Препоръчаха ми да не ползвам агенциите за намиране на детегледачки, защото там доста злоупотребяват и са го ударили на печалбарство.

Мишлето изкара някакъв вирус с висока температура и зачервено гърло. Разминахме се без антибиотик. Вече е добре, но има жесток обрив. Докторката първо и тя каза претопляне, после пита дали не сме въвеждали нови храни. На места започва да минава, но се появява на други. Май пак ще ходим да го види, ако не мине скоро.
Нас жегата много ни мори. Снощи мъника беше само по памперс и чаршаф, а днес е само по гащички.

Дааа рождените дни наближават! Simple Smile Аз напоследък съм в дилема как да го празнуваме и къде. В къщи ли, в заведение ли.... някой има ли нестандартни идеи?

Деси, весело изкарване на сватбата!

# 703
  • София
Честито на всички именици,да са живи и здрави.

Пробвах се сега в жегите да давам само вода,но след като вчера за цял ден изпи едва 50мл,се отказах.Предпочивам да изпива 150 мл разредени с 30 мл сок,отколкото да я мъча само с чиста вода.Тази сутрин викам да пробвам като за последно,едвам близна,разтворих й със сок и се нагълта,била е много жадна.

Относно подаръците,набелязах й ето тези неща от ларедут обаче,че са с 60-70% намалени и от там ще ми излезе наполовин цена спрямо тук.
Дават ги ,че са за 1+ .

# 704
red shoe , не знам дали има детегледачка за 350 лв-супер малко е (ако става въпрос за цял работен ден-10 часа и и за София).

Тъй като и аз търся (и почти намерих), цените са около 2.50-3 лв на час, ако е за цял месец. И се получава около 600 лв. Жената която ще гледа беба ще трябва да бъде на 10 часа. Аз работя 8 и плюс по 1ч за отиване и връщане.

Ако е само почасово цените са около 3-4 лв/час

Общи условия

Активация на акаунт