Отговори
# 75
Момичета,здравейте!Имам спешно питане,благодаря ви предварително за отговорите!Искам днес да пробвам да дам на Дени попарка,мога ли да сложа домашно козе сирене,обезсолено разбира се?Малко набързо минавам сега,но после ще пиша по-подробно!Приятен и слънчев ден от нас! Hug

# 76
Аз не бих сложила. Честно казано, не знам доколлко може да си сигурна дори и в домашното/все пак едва ли всеки месец си изследвате животните и млякото/; още повече след като четох за козето мляко.Аз слагам на Крум сирене по БДС и добре се приема.Иначе в началото слагах и масло, но от него се продрискваше.

Момичета дайте идеи за следобедна закуска, МОЛЯ! Крум откказва всички видове каши, ей така изведнъж и се побърквам! #Cussing out

# 77
Момичета дайте идеи за следобедна закуска, МОЛЯ! Крум откказва всички видове каши, ей така изведнъж и се побърквам! #Cussing out

Има едни плодови пюрета с овесени ядки. Млечни каши в пластмасови опаковки(сега се сещам за Бебевита - грис ванилия), те са по-скоро като кремче, Ганчев също имат такива, но са ужасно сладки и нито аз, нито Миро ги харесва. Може да пробвате и на Хип кашите в бурканчета "лека нощ", те също са като кремчета. Или от плодовите дуети с йогърт или извара. Изредените при нас минават идеално за следобедна закуска. И Миро имаше период на отказване на инстантните каши и тогава ги замествах с горе описаните.

Момичета,здравейте!Имам спешно питане,благодаря ви предварително за отговорите!Искам днес да пробвам да дам на Дени попарка,мога ли да сложа домашно козе сирене,обезсолено разбира се?Малко набързо минавам сега,но после ще пиша по-подробно!Приятен и слънчев ден от нас! Hug

Пробвай с малко от сиренето и ако няма проблем, давай. И аз обаче не съм фен на домашните продукти от гледна точка на това, че домашното не минава през задължителните изследвания, а болестите ходят навсякъде, нищо че животните са домашни.

# 78
Привет и от нас!
Либи, благодаря за новата тема!

И аз съм в голяма чуденка за закуските (сутрин и след обяд). Моят мъник е много капризен - не яде попари, каши, плодови пюрета... Sad

Аз искам да попитам и за коланите за прохождане, някой ползвал ли е?

# 79
И аз съм в голяма чуденка за закуските (сутрин и след обяд). Моят мъник е много капризен - не яде попари, каши, плодови пюрета... Sad

За храненето, не мисли че детето е капризно, те минават различни фази и отказват това и онова. Предлагай различни неща и ще намерите нещо и за този период. Може да пробваш и твърди храни. Никой не е казал, че точно с попара се закусва и се дава каша за следобедна закуска. Половин или един банан смятам, че може да замести едно хапване.Направи някакви бебешки бисквитки, банички или кюфтенца. Може зеленчуци и плодове. Не е казано, че трябва да яде и определени количества. Ето рецептички:
https://docs.google.com/document/pub?id=1OWAWgel8Rv_v5i9KH4GhoaW … bVcUOAU&pli=1

За коланите за прохождане моето мнение е, че няма по-голяма глупост сред бебешките помощни средства. Толкова е противоестествено и детето вместо да се научи да балансира с тялото си, то се научава буквално да виси на тях и после без тях дълго време залита и се пребива. От познати, които са ползвали имам същите отзиви. Децата сами да ходят, когато те се чувстват сигурни и стабилни.

# 80
За сутрешна закуска давам попара (задължително сухарите ги разбивам на трохи в блендера, иначе не иска), кус кус със сирене или извара, инстантна бисквитена каша. За следобедна закуска най - често давам кисело мляко с бисквити и малко плодово пюре. На Ния това й е любимата закуска и я унищожава веднага, но отново бисквитите ги минавам преди това през блендера. Тя по - големи парчета храна приема само ако е от нашата храна, ако е в нейно пюре или каша прави страшно отвратени гримаси Laughing Други варианти за следобедна закуска са ни готовите дуети или по - леки плодови каши. Забелязах, че ако към 17 ч й дам засищаща закуска, като инстантна каша, после към 22 ч, когато си ляга, все още не е достатъчно гладна и не си изпива млякото. За това минахме на по - леки закуски.
Аз домашно сирене не бих дала, независимо от вида. Много съм предубедена към такъв тип продукти.

# 81
Има едни плодови пюрета с овесени ядки. Млечни каши в пластмасови опаковки(сега се сещам за Бебевита - грис ванилия), те са по-скоро като кремче, Ганчев също имат такива, но са ужасно сладки и нито аз, нито Миро ги харесва. Може да пробвате и на Хип кашите в бурканчета "лека нощ", те също са като кремчета.

Пробвах тези на Хип и нъц не ги ще:( Кисело мляко с бисквито също не ще Sad Днес ще пробвам плодово пюре+ 3 бишкоти на плазмон.Стискайте палци baby_neutral

# 82

не мога да спра да се изненадвам колко са различни бебетата.. антония обича най-много каши - за минути ги унищожава, а зеленчуци не иска й да помирише.. голяма борба е всеки ден!

затова се чудя какво да правя с месото.. тя не яде зеленчуци и, следователно, сме много назад и с месото.. засега съм въвела само пилешко и пуешко! не знам дали да й давам чисто месо - има голям шанс да го приеме, но нещо се колебая..

# 83
  • Русе
Жени, Оги точно така прояде месо - не щем зеленчукови пюрета, зеленчуци твърди мнооого трудно, а пюренце с месце - даааа
А тиква с месо? Тя поне е сладка? Thinking

# 84

За храненето, не мисли че детето е капризно, те минават различни фази и отказват това и онова. Предлагай различни неща и ще намерите нещо и за този период. Може да пробваш и твърди храни. Никой не е казал, че точно с попара се закусва и се дава каша за следобедна закуска. Половин или един банан смятам, че може да замести едно хапване.Направи някакви бебешки бисквитки, банички или кюфтенца. Може зеленчуци и плодове. Не е казано, че трябва да яде и определени количества. Ето рецептички:
https://docs.google.com/document/pub?id=1OWAWgel8Rv_v5i9KH4GhoaW … bVcUOAU&pli=1

За коланите за прохождане моето мнение е, че няма по-голяма глупост сред бебешките помощни средства. Толкова е противоестествено и детето вместо да се научи да балансира с тялото си, то се научава буквално да виси на тях и после без тях дълго време залита и се пребива. От познати, които са ползвали имам същите отзиви. Децата сами да ходят, когато те се чувстват сигурни и стабилни.

Много благодаря за отговорите - особено за сайта с рецептите!   bouquet

Жени, Оги точно така прояде месо - не щем зеленчукови пюрета, зеленчуци твърди мнооого трудно, а пюренце с месце - даааа
И Виктор предпочита пюрета с месо, само зеленчуци не иска. Да не говорим за жълтък, какви физиономии прави  Sick - умирам от смях  Laughing

# 85
  • София
Че само зеленчуци е отвратително, аз слагам малко сиренце и масълце-когато давам жълтък и него, разбърквам и добавям в пюрето. Никога не ми е отказвал.
Как го даваш този жълтък-останах с впечатление, че му даваш само жълтък отделно?-ако е така и аз не бих го яла, много е сухо и приседливо.

# 86

разбира се, че слагам масло при зеленчуците.. и сирене слагам, но ефектът е нулев! а пък сирене само така, ако й давам - може да изяде и 100 гр.! пробвала съм да начупя си сухар - и пак не! сирене със жълтък също яде много доволно, но каквото и както и да смеся със зеленчуци се оказва пълен провал при нас..

мария, антония супер си падаше зимата по тикавата, но тогава имах домашна, която беше много сладка и приятна.. в норвегия се побърках да търся тиква и накрая намерих някаква супер скъпа в един гръцки магазин, направих й я с голяма надежда, но уви - не й хареса! надявам се като се върнем в българия, баба ми да ни снабди с още градински тикви!
Wink

# 87
  • Русе
Хахаха, поне това от рекламите е вярно - друго си е на баба!  smile3521

# 88
Добре де, я да питам и аз нещо - вие сутрин не давате ли АМ? Бобо, вече в последно време явно не му стигаше кърмата, и след първото ядене в 6-7 задължително огладняваше в 10-10:30. Давах плодово пюре или настърган плод, така изкарваше до 12:30, когато обядва (няма проблем нито с чисто зеленчуковите пюрета, нито с месните - но от зеленчуковите обича само тези, които и аз одобрявам на вкус). Сега, откакто спрях да кърмя, сутрешното му ядене е 230 мл АМ и след това огладнява чак за обяд. После има следобедна закуска (1/2 каша и 1 плодово пюре) и на вечеря пак 230 мл АМ. Вие на кое викате закуска, та давате попара тогава? Просто ми е любопитно, защото моят човек със сигурност няма да огладнее толкова, че да яде попара сутринта, освен ако не му я дам вместо АМ.

За следобедна закуска други идеи освен кашите (които той обожава) бих предложила настъргани / намачкани плодове примерно (давала съм банан, ябълка, круша). Но зависи колко обилна трябва да е тая закуска, де.

# 89
да, на плодовете и особено зеленчуците се доверявам напълно, виж яйцата и млечните продукти и аз предпочитам да купя от магазин..
Simple Smile

момичета, похвалете някой уред за варене на пара - решила съм да си купим и сега избирам! ще съм благодарна за всякакви препоръки!

Общи условия

Активация на акаунт