Подсъзнанието може всичко 40 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 59 920
  • 812
  •   1
Отговори
# 90
Privet момичета  Hug
Прави ми впечатление че някои се самозабравят  и не се определят вече като хора , човечци  Rolling Eyes
Това малко ми е странно , не мога да си го обясня  Crazy говорят за другите не споделящи избора им/увлечението  като за някаква измет едва ли не , грешници  и т.н.

Desss, нали съм на вълна Джубран, ще ти отговоря с неговите слова:

Чувал съм ви да говорите за някой съгрешил така, сякаш той не е един от вас, а е чужд вам и натрапник във вашия свят.
Но аз ви казвам, че както святите и праведните не могат да се издигнат над най-висшето, което е във всеки от вас,
така и грешниците и слабите не могат да паднат по-ниско от най-низкото, което също е във вас.
И както листът не пожълтява самичък, а с мълчаливото знание на цялото дърво,
тъй и злосторникът не върши зло без тайното съгласие на всинца ви.
И вие вървите заедно в шествие към своето Божествено Аз.
Вие сте пътят, вие сте и пътниците.
И ако някой от вас се препъне и падне, той пада като предупреждение за онези, които идат след него, че има камък.
Да, той пада и поради това, че вървящите отпреде му, които, макар и по-бързи и по-уверени в нозете, не са отместили камъка от пътя.

Hug

# 91
Starlight'    Hug Много ти Благодаря! Все пак ако някой може, нека качи и книгата  Embarassed Хубав ден на всички!  Heart Eyes

# 92
Starlight' както винаги отзвичива! Hug Аз това от nikolexa го четох,за което пак благо-даря,не мога обаче да изтегля програмката и съответно да я ползвам-боса съм в тия неща. А ми звучи много добре и бих искала да пробвам,затова всяка по подробна информация ще ми е много от полза Hug

# 93

Чувал съм ви да говорите за някой съгрешил така, сякаш той не е един от вас, а е чужд вам и натрапник във вашия свят.
Но аз ви казвам, че както святите и праведните не могат да се издигнат над най-висшето, което е във всеки от вас,
така и грешниците и слабите не могат да паднат по-ниско от най-низкото, което също е във вас.
И ако някой от вас се препъне и падне, той пада като предупреждение за онези, които идат след него, че има камък.
Да, той пада и поради това, че вървящите отпреде му, които, макар и по-бързи и по-уверени в нозете, не са отместили камъка от пътя.

Hug

[/quote]

Страхотно казано, много ми хареса, а също ми харесва и "Не съди, за да не бъдеш съден!"
Не обичам хората, които слагат етикети, без да погледнат първо себе си...
 Peace

# 94
  • София

Hug

Това е страхотно! Благодаря!

# 95
  • Tам през Атлантическия океан
Страхотно казано, много ми хареса, а също ми харесва и "Не съди, за да не бъдеш съден!"
Не обичам хората, които слагат етикети, без да погледнат първо себе си...
 Peace
Wink В момента направи точно това

Неизбежно е хора сме  Hug
Не се срамувам от  Егото си , недостаъците , не мога да ги крия и да се правя  Blush но мога да ги променя  Grinning Всички се учим  Hug

tonimar Grinning

Само когато всички около теб са различни, тогава ще бъдеш на мястото си.

Последна редакция: пт, 13 май 2011, 15:54 от Desss

# 96
Ето още малко, дано донесе духовен мир  Wink

И това помнете, макар то да ляга тежко на сърцата ви:
убитият също ще дава сметка за убийството,
ограбеният не е без вина за постигналия го грабеж.
Праведният не е невинен за делата на кръвника,
неопетненият не е чист от деянията на злия.
Да, нерядко виновния е жертва на пострадалия
и много често осъденият мъкне бреме вместо безукорния и непокварения.
Не можете да разделите правите от кривите и злите от добрите,
защото те стоят наедно пред лика на слънцето, тъй както бялата и черната нишка са втъкани в едно.
И когато се скъса черната нишка, тъкачът трябва да огледа цялото кросно, дори да види дали станът му не къса.
И ако някой иска да осъди невярната съпруга,
то нека той постави на везните и сърцето на съпруга и да премери душата му с всякакви мерилки.
И който иска да нашиба с камшици сквернословника, то нека той се вгледа и в сърцето на обидения.
И ако някой иска да накаже в името на благочестието и замахне с брадвата по хилавото дърво, то нека той погледне корените;
истина ви казвам, той ще намери корените и на доброто, и на злото, на плодното и на безплодното, сплетени в едно в безмълвната гръд на земята.
А вие, съдии, които искате да съдите право,
каква присъда ще издадете на тогова, който, макар и честен по плът, е крадец по дух?
И с каква казън ще накажете оногова, който убива плътта, но сам е убит духом?
И как ще съдите тогова, който постъпва като измамник и подтисник, ала сам е подтиснат и ограбен от живота?

И как ще накажете ония, чиито угризения надвишават тяхното злотворство?
Понеже не е ли съдът на съвестта най-висшата проява на закона, на който драговолно служите?
Ала вие не можете нито да докарате угризения на невинния, нито да облекчите с тях сърцето на виновния.
Съвестта иде неканена посред нощ и буди хората, за да се вгледат в себе си.
А вие, които търсите да разберете правдата, как бихте го постигнали, ако не огледате всички дела на ярка светлина?
Само тогава ще узнаете, че правият и падналият са един и същ човек, застанал в здрача помежду  нощта на пигмейското си Аз и деня на божественото си Аз.
И че камъкът, който увенчава фронтона на храма, не е по-високо от най-ниско положения камък в основите на храма.

# 97
  • в света на неограничените измерения
tonimar, чудесно е.
 Hug

# 98
  • Бургас
Момичета много сте бързи, не мога да успявям да ви изчета. Starlight', благодаря ти за темата и за положеният труд. Прекрасни сте.
П.П. Ооо, vanvel извинявай, реших да променя нещо и съм попаднала точно на твоята снимка. Сега ще я сменя.

# 99
  • Бургас
Една жена излязла от къщата си и видяла трима белобради старци да седят на двора пред вратата й. Не ги познавала, но все пак решила да ги покани у дома си.

– Влезте, сигурно сте гладни – приканила ги тя.

– У дома ли е стопанинът на къщата?

– Няма го – отвърнала жената.

Когато вечерта съпругът й се прибрал, жената му разказала за случилото се.

– Кажи им, че съм си вкъщи, и ги покани да влязат – казал й той.

Жената го послушала.

– Не можем да влезем заедно – рекли старците.

– Но защо?

– Този тук – обяснил единият от старците, сочейки своя спътник – е Богатство, другият е Успех, а пък аз съм Любов. Сега влез и помислете с мъжа ти кой от трима ни искате в своя дом.

Тя предала на мъжа си разговора, а той грейнал от радост:

– Прекрасно! Да поканим Богатство! Домът ни ще се напълни с всичко, от което имаме нужда!

– Скъпи, отвърнала му жената, дали не е по-добре да поканим Успех?

Снаха им обаче дочула разговора и се намесила:

– Най-добре поканете Любов. Тогава домът ни ще бъде наистина пълен с нещо хубаво!

– Хайде да последваме съвета на снахата – казал мъжът. – Излез и покани Любов да ни е гост.

Жената излязла и поканила Любов да влезе в къщата. Той станал и се запътил към вратата, а другите двама го последвали. Изненадана, жената попитала Богатство и Успех защо влизат заедно със своя спътник.
Старците отговорили в хор:

– Ако беше поканила Богатство или Успех, другите двама щяха да останат навън, но ти покани Любов, а ние го следваме навсякъде. Където има Любов, там има и Богатство, и Успех.
~ . ~ . ~

из книгата „Скритият дар“ на Джериес Авад.

# 100
Здравейте  Grinning
Starlight благодаря за хубавата тема  Hug
lili-lilian твоята историйка е чудесна, можеш ли да ни разкажеш нещо повече за книгата, от която си цитирала и нейния автор!

Усмихнати почивни дни от мен   bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: сб, 14 май 2011, 08:27 от !Diva!

# 101
  • Бургас
!Diva,радвам се, че ти е харесала притчата. Истината е, че и аз сега се запознавам с писателя, но много ми харесва това, което прочетох и реших да го споделя с вас. Напомня ми на Х. Букай. Това е описанието за книгата и автора й.

Имало едно време един абитуриент, който мечтаел, че богатият му баща ще му подари скъпа кола за завършването. Вместо това обаче получил... Библия. Ядосан, той напуснал дома си и така и не разбрал, че между страниците на книгата бил скрит ключът за жадувания автомобил.

Колко често ни се случва да се прехласваме по опаковката на това, което животът ни поднася, или да се разочароваме, че тя не е така лъскава, както сме очаквали! А истината е, че там, зад златистата панделка на любовта, късмета и успеха или зад измачканата хартия на обидата, несполуката и провала винаги се крие дар – онова, което винаги сме искали, или онова, от което наистина имаме нужда. Само трябва да имаме смелостта да надникнем в кутията.

Произходът на Джериес Авад е не по-малко интересен от неговите притчи. Роден е през 1956 г. в Назарет, Израел – родното място на Исус Христос, в християнско палестинско семейство. Завършва инженерство в технологичния институт в Хаифа. В продължение на години събира вдъхновяващи истории с поуки от цял свят и омагьосан от мъдростта, извираща от тях, решава да публикува една част в настоящата книга. Тя е издадена първо на арабски, а после и на иврит. Освен българското й издание, предстои да бъде публикувана и в други европейски страни.

# 102
  • София
Радвам се да видя Тонимар Hug

Дес, репликата, която си цитирала, е направо за фонд Златни. Mr. Green
Винаги съм се съмнявала, че сред нас бродят извънземни, но сега съм спокойна - тях ги е страх от нас. Не са опасни, значи, а плашливи. Mr. Green

# 103
Една жена излязла от къщата си и видяла трима белобради старци да седят на двора пред вратата й. Не ги познавала, но все пак решила да ги покани у дома си.

– Влезте, сигурно сте гладни – приканила ги тя.

– У дома ли е стопанинът на къщата?

– Няма го – отвърнала жената.

Когато вечерта съпругът й се прибрал, жената му разказала за случилото се.

– Кажи им, че съм си вкъщи, и ги покани да влязат – казал й той.

Жената го послушала.

– Не можем да влезем заедно – рекли старците.

– Но защо?

– Този тук – обяснил единият от старците, сочейки своя спътник – е Богатство, другият е Успех, а пък аз съм Любов. Сега влез и помислете с мъжа ти кой от трима ни искате в своя дом.

Тя предала на мъжа си разговора, а той грейнал от радост:

– Прекрасно! Да поканим Богатство! Домът ни ще се напълни с всичко, от което имаме нужда!

– Скъпи, отвърнала му жената, дали не е по-добре да поканим Успех?

Снаха им обаче дочула разговора и се намесила:

– Най-добре поканете Любов. Тогава домът ни ще бъде наистина пълен с нещо хубаво!

– Хайде да последваме съвета на снахата – казал мъжът. – Излез и покани Любов да ни е гост.

Жената излязла и поканила Любов да влезе в къщата. Той станал и се запътил към вратата, а другите двама го последвали. Изненадана, жената попитала Богатство и Успех защо влизат заедно със своя спътник.
Старците отговорили в хор:

– Ако беше поканила Богатство или Успех, другите двама щяха да останат навън, но ти покани Любов, а ние го следваме навсякъде. Където има Любов, там има и Богатство, и Успех.
~ . ~ . ~

из книгата „Скритият дар“ на Джериес Авад.

развълнувах се,много ми хареса Blush
момичета,не пиша,но ви чета всяка вечер,много е приятно с вас.Тази вечер се включвам,за да ви пожелая прекрасна петъчна вечер и ви поздравявам с моя много любима песен:
http://www.youtube.com/watch?v=XmXh1_PfaKI

# 104
тази книга „Скритият дар“ на Джериес Авад можем ли да си я намерим онлайн някъде в нета ? Благодаря момичета предварително.

Общи условия

Активация на акаунт