Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - 3

• 43 975
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Аз да споделя с вас моя скромен опит. Спирала съм да пуша 2 пъти веднъж издържах 3 години втория път 2. При първото спиране си носех кутия в себе си, спрях ги много лесно 3 години мисъл за цигара не ми минаваше. Да отбележа, че тогавашното ми обкръжение беше от непушачи и това много ми помогна. След което от глупост започнах пак. Като разбрах, че съм бременна ги спрах отново (много трудно), тогава обаче не носех кутия с цигари, защото ако имах бях склонна да запаля, мисълта че нямах цигари не успокояваше и не мислех за тях (много странно но така си беше). Като спрях да кърмя пропуших пак. Дейнствително много по-малко пуша от преди 1 кутия за 3 дни, но все пак пуша и много искам да спра, обаче пусто воля ми липсва. Ще ви изчета пък дано малко да се повлияя от вас   bouquet

# 616
  • София
Вчера цял ден четох темата, но за съжаление стигнах едва до половината. Четох, че някои доста често сънуват че пушат или купуват цигари. При мен досега такова нещо не се е случвало, и тази нощ даже сънувах точно обратното - че обикалям и обяснявам на всеки, който не успее да избяга навреме, колко хубаво се чувствам, че вече не пуша  Joy

По-добре недей да четеш за цигари, ще ти се пуши повече.

Joy

Темата е за спиране, не за пушене  Joy
Наистина не ми се пуши, просто от време на време съм някак неспокойна, иска ми се нещо, а не знам какво. Не искам сладко, не искам да ям (да не се бърка с липса на апетит), не ме влече шопинг-терапията (ходенето по магазини винаги ме е докарвало до тиха истерия), нямам нужда от абсолютно нищо (освен новата книга на Тери Пратчет, ама тя още не е издадена с меки корици).

Елито0, успех  Hug

# 617
Привет и от мен! Успех на всички, които са се хванали на хорото...
Аз искам да питам - кога може да се каже, че даден човек е бивш пушач?
На мен ми се пуши та две не виждам... ама няма да пуша. Не пуша от първи и няма да пуша повече Simple Smile
Чакам си деня, в който няма да ми се пуши и да кажа, че вече не пуша.

# 618
  • София
  Аз четвърти месец започнах, но още не съм сигурна,че вече съм непушач или бивш пушач.

# 619
  • София
Аз искам да питам - кога може да се каже, че даден човек е бивш пушач?

Когато разбере, че цигарите никога и с нищо не са му помагали, нито против скука, нито против стрес, нито за намаляване на някаква болка, нито за преодоляването на каквито и да е проблеми, и съответно спирането на цигарите не е жертва, а най-доброто, което човек би могъл да направи за себе си. Тогава не се терзаеш, че ти се пуши та две не виждаш, ами напротив, радваш се на това усещане.

# 620

Когато разбере, че цигарите никога и с нищо не са му помагали, нито против скука, нито против стрес, нито за намаляване на някаква болка, нито за преодоляването на каквито и да е проблеми, и съответно спирането на цигарите не е жертва, а най-доброто, което човек би могъл да направи за себе си. Тогава не се терзаеш, че ти се пуши та две не виждаш, ами напротив, радваш се на това усещане.
newsm10

Право в целта  bouquet

# 621
Аз бях писала преди няколко седмици ... иииии .... и аз вече спрях цигарите ... видях пол. теста за бременност и край  Naughty Вече 12 дена не пуша и съм много горда от този факт, мъжа ми също ги отказа с мен  Hug Наистина първите дни е трудно, но си давахме взаимно подкрепа, а сега даже не искам и да виждам цигара, дори не ми се пуши  Heart Eyes
Просто бъдете по-силни от тях ... покажете си ината  Mr. Green и ще стане  Praynig

# 622
  • София
Честито, F.a.t.e.   bouquet
Много здраве за бебчето, мама и цялото семейство  Hug

# 623
Здравейте НЕ-Пушачи:)

За по - точно казано Аз съм в процес на отказване, което си е жива мъкааа

Преди години си наложих воля и знам, че успях - 2 седмици беше голямото изпитание - след това истинска наслада от живота и липсата на тютюн в кръвта....но слд 4 м. ги пропуших от пълна тъпотия

Преди месец правих опит да ги спра....само за седмица и после пак се започна

Сега не пуша от 1ви /вкл./ и се надявам да избутам до финала...не искам да ги пуша, нямам заклети пушачески навици като да се чудя какво да държа в ръцете си или в устата си ...но за това пък никотиновият глад ме мъчи много - усещането е точно когато ти се е допушила поредната цигара , но е преодолимо знам ...много трудно но не и невъзможно и премине ли това усещане ще съм сигурна,че към цигара няма да посегна ...и откажали ги веднъж никога няма да повторя тъпотията да запаля поради каквато и да е било причина .

Така че с вас съм - отказвам ги и се надявам да успея  Crazy Stop

Това беше моето "здравейте"  bowuu Laughing

# 624
  • София
Успех, mIs_elf  Hug

Последните няколко дни установих, че съм станала прекалено емоционална външно. Вътрешно винаги съм била много чувствителна, но все бях "желязната лейди" на повърхността. Сега от тъжни неща ме избива на плач даже на обществено място, а на смешни съм в състояние да се кикотя с глас и до сълзи.

За тъжните неща е разбираемо, наскоро загубих баща ми, и рева даже от това, че той не успя да ме види като непушачка, и за това, че в пубертета се отдалечих от него именно заради скапаните цигари, на почивките вместо да се забавляваме заедно, аз се криех по храсти и горички да пуша.

Обаче за смешните неща изобщо не очаквах, че ще съм в състояние да се забавлявам толкова искрено, не ми се беше случвало от детството ми. Приятно е  Simple Smile

# 625
Честито, F.a.t.e.   bouquet
Много здраве за бебчето, мама и цялото семейство  Hug

Много ти благодаря  и пожелавам успех на всички  Hug

# 626
Ехо...отбора....къде сте?
Някой от вас използва ли някакви помощни средства - лепенки, дъвки или таблети?

# 627
  • София
Не използвам никакви помощни средства, те са чиста заблуда. При предишни отказвания съм използвала Табекс и/или електронна цигара, но не помагаха.

# 628
  • София
Ехо...отбора....къде сте?
Някой от вас използва ли някакви помощни средства - лепенки, дъвки или таблети?

Аз с Табекс нищо не направих ,три пъти, този път имах няколко лепенки и ми улесниха първите няколко дни. И много семки, като ям семки,  не ми се пуши, а и не мога да пуша.

# 629
Jarrita, и аз съм твърде емоционална и напоследък съм в сериозна депресия, която се влияе донякъде от отказването на цигарите, но  никакъв случай не е заради това. Съжалявам за загубата ти и ти желая сили да намираш за да вървиш напред  Hug

И аз смятам,че "добавките" за спиране на цигарите са малко излишни и според мен скъпи. Онзи ден отидох до аптеката с идеята да си купя 1 блистер никот. дъвки - за "тежките" моменти ...но цената от 8 лв ме отказаха от раз хахаххаха. Преди отказвах с обикновени дъвки и вършеше отлична работа - всеки път като ми се допуши - хоп и нова дъвка - така смятам да направя и сега ...за Хапчетата и лепенките да не говорим какви цени са - 35 лв лепенките  newsm78 , които я свършат работа, я не ..не съм от позицията да давам кой знае какви съвети, защото не съм от все още утвърдилите се непушачи, но поне имам желанието да се преборя с тази гадост и дано успея хих

Хубав и усмихнат ден на всчки

Общи условия

Активация на акаунт