Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - 3

• 43 974
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря за топлото посрещане Heart Eyes

Аз допушвам вчерашната си кутия /наистина от вечерта де, но това значи за момента съм под кутия, което си е един малък рекорд за мен/.

Мъжо ми взе лаптопа, а там съм свалила книгата, сега ще я дръпна и на този комп и продължавам!

# 346

Пушач съм от 15г., дори като бременна пуших, наистина по малко и от най-леките но все пак Embarassed

Пуша по 1.5 - 2 кутии на ден, чак не ми се смятат в пари ooooh!

Все едно себе си слушам, но преди 3  месеца! Давай, можеш, махай ги! С теб сме и добре дошла!   bouquet

# 347
Случвало ли се е при някого в първите дни от отказването да има главоболие?

# 348
Случвало ли се е при някого в първите дни от отказването да има главоболие?

Да, при всички почти е така - нормално е, до седмица трябва да отшуми.  Peace

# 349
Благодаря, Misty!   bouquet

По принцип много рядко ме боли глава и затова реших, че е от това...и кръвното ми май е по-ниско от нормалното..

# 350
coldasice не се притеснявай нормално е, на мен също много ми падаше кръвното  в началото, все пак дразнителят го няма и организма се изчиства от отровата. Laughing
Аз съм с мигрена, но откакто не пуша пристъпите значително намаляха  Simple Smile, нямам сърцебиене и се чувствам много по жизнена.
Момичета понякога имам чувството, че всички освен мен пушат  #Crazy
Лентичката ми се е повредила  Crossing Arms

Последна редакция: ср, 31 авг 2011, 08:40 от lasi

# 351
Здравейте, попаднах съвсем слуайно на темичката и се присъединявам към вас Grinning
Спрях да пуша преди около 4 месесеца, а 1 м. след като спрях, разбрах, че съм бременна  Grinning
Пушех много, по 1.5 кутии средно в продължение на 15г.  Embarassed

И на мен книгата на Алън Кар ми промени тотално мисленото по отношение на пушенето. Редовно чета  статиите на nicofree, които също много ми помогнаха  и се зарадвах, когато го намерих и тук в тази тема Hug

За съжаление обаче мотивацията ми в последно време взе да отслабва. Мислите за пушене ме връхлетяха ненадейно на морето и не ме оставят на мира вече доста време, мисля, че ако не бях бременна щях да се предам  Cry Чудя се как след толкова време пак ми се допуши...

Лек ден на всички и успех  Hug

# 352
Да се присъедния и аз - 12 год. активно пушене, след което 1 година не пуших и от април тази година пак си пуша с класическото кутия и половина на ден (ако излизам вечерта вече става страшно...). Предния път ги спрях защото ми беше интересно дали мога и какво е, установих, че съвсем спокойно мога и да не пуша, успокоих се и пак си ги започнах. Сега сякаш искам пак да спра, ама ми е трудно сякаш да намеря правилната мотивация, не че ми се пуши толкова, а и вече знам, че мога и да не пуша, обаче като се замисля да спра и веднага ми изскачат философските наклонности от типа, че няма да живея вечно, без значение дали пуша или не и че ако нещо ти доставя удоволствие нищо не ти пречи от време на време поне да си угаждаш на душата (а обичам да си угаждам...)... Лошото е, че при мен няма средно положение - всичко или нищо. Понякога завиждам на хора, които пушат по 1-2 цигари с кафето и евентуално 1-2 ако излезнат вечер, аз не мога така... Един приятел ги спря благодарение на тази книга на Алън Кар, но на мен ми се струва като промиване на мозъка и съм скептична, а аз искам ако правя нещо да е защото аз съм стигнала дотам да го искам.

# 353
Lady_Valia, а ти прочете ли все пак книгата? Аз разсъждавах горе-долу като теб и пушех горе-долу колкото теб в деня преди да ги спра и тръгнах с друга нагласа и по волевия метод, който не знам до къде щеше да доведе. Добре че влязох тук и разбрах за книгата, прочетох я веднага и вече мисля че съм на прав път. Аз също не обичам някой друг да ми дава насока и да ме води там, до където трябва сама да стигна. Но това наистина ми помогна. Дори и да е промиване на мозъка, е за нещо много хубаво. Вече заразих няколко пушача около мен  Twisted Evil и им я препратих.

Това което наричаш удоволствие е просто отдъхването на мозъка след поредната доза Wink

Silviya, не те давам! Каква мотивация? Ти си непушачка, не ти трябват някакви скапани цигари  Hug

lasiHug! Днес съм по-добре мисля... Все пак се наслаждавам и на няколко много положителни промени. За тях с надявам да не са временни.

# 354
coldasice благодаря  Hug това прозвуча много готино (че съм непушачка)  Grinning обичам да си го напомням. Много ми е кеф например някой да ме пита дали имам огънче и аз да отговарям "не пуша"  Grinning Хем се гордея, хем в последно време... хванах се да завиждам на пушачите на плажа и по заведенията вечер - с коктейлчетата и цигарите...  Close а преди това море бях толкова надъхана и щастлива и убедена, че никога няма повече да пуша...

Относно книгата на Алън Кар, смятам, че не само, че не е промиване на мозъка, а напротив - помага за проясняване на промитото съзнание. А сядайки да я четеш ти вече си достигнал сам до това, че искаш да спреш.
Аз не съм сядала с нагласата, че ще я прочета и ще стане чудо. Спрях цигарите около месец след като я прочетох и доста бях размишлявала.

# 355
  • Бургас

За съжаление обаче мотивацията ми в последно време взе да отслабва. Мислите за пушене ме връхлетяха ненадейно на морето и не ме оставят на мира вече доста време, мисля, че ако не бях бременна щях да се предам  Cry Чудя се как след толкова време пак ми се допуши...

Лек ден на всички и успех  Hug

И аз съм така ,даже тази сутрин пак се събудих със сън ,че съм пропушила и много се ядосвах.На мен не ми се пуши наистина ,но ми липсва паленето на цигара все още.Но твърдо смятам да не правя тази глупост да пропушвам отново.Де да можех и аз така с по 1-2 цигари да минавам,но не мога.Дали изобщо някога ще изчезнат  завинаги тези мисли  за цигарите.

Не пуша от февруари.

# 356
coldasice благодаря  Hug това прозвуча много готино (че съм непушачка)  Grinning обичам да си го напомням. Много ми е кеф например някой да ме пита дали имам огънче и аз да отговарям "не пуша"  Grinning Хем се гордея, хем в последно време... хванах се да завиждам на пушачите на плажа и по заведенията вечер - с коктейлчетата и цигарите...  Close а преди това море бях толкова надъхана и щастлива и убедена, че никога няма повече да пуша...

Все едно аз съм го писала  Grinning И аз като не пушех с едно вътрешно задоволство отговарях като ме пита някой за огънче... и за пушачите вечер в заведенията с коктейлчета...

А за книгата не знам защо съм така предубедена... coldasice, точно го каза за насоката... хич не обичам някой да ме бута/води/казва накъде, може би затова съм предубедена. По план до месец ще ги спра (спирам изведнъж, с намаляне не става), ама да видим...

# 357
Привет,

Всъщност истинската промивка на мозъка става видима, когато някой може да изпита завист към някой който собственоръчно се подлага на никотинова зависимост и единствения начин да я задоволява е като вдишва катранен дим в дробовете си.

Промивката на мозъка се е случила на всеки един пушач, след като е запалил първата си цигара. В резултат на нея, той не знае защо пуши, смята цигарите за нещо ценно, което жертва,  страхува се да спре да пуши, и се проваля, когато най-после събере малко кураж да опита, но по погрешния начин.
Казвам всичко това от опит - 17 години бях активен пушач.

Когато разбереш защо пушиш, какво прави никотина с теб, всички страхове и съмнения изчезват и човек прави най-елементарното нещо на света - спира да прави нещо, което не иска да прави. :о)

coldasice благодаря  Hug това прозвуча много готино (че съм непушачка)  Grinning обичам да си го напомням. Много ми е кеф например някой да ме пита дали имам огънче и аз да отговарям "не пуша"  Grinning Хем се гордея, хем в последно време... хванах се да завиждам на пушачите на плажа и по заведенията вечер - с коктейлчетата и цигарите...  Close а преди това море бях толкова надъхана и щастлива и убедена, че никога няма повече да пуша...

Все едно аз съм го писала  Grinning И аз като не пушех с едно вътрешно задоволство отговарях като ме пита някой за огънче... и за пушачите вечер в заведенията с коктейлчета...

А за книгата не знам защо съм така предубедена... coldasice, точно го каза за насоката... хич не обичам някой да ме бута/води/казва накъде, може би затова съм предубедена. По план до месец ще ги спра (спирам изведнъж, с намаляне не става), ама да видим...

# 358
Silviya и моето първо море без цигарен дим мина  Flutter На морето по принцип много пушех, цигара след цигара на сладка приказка, след къпане , преди къпане ................. Joy nicofree има една много хубава статия по тоя повод прочети я. На моменти се улавях, че и на мен ми се пуши, всичко живо около мен димеше  ooooh!, но не се поддадох, защото вече знаех защо пуша  Naughty
Толкова много народ около мен пуши, сякаш , цигарата е най-естественото нещо на света и без нея не може  #Cussing out Разочаровах се и от от доста български звезди, гледам две предавания по тв и направо останах изумена как известни певци и актьори се тровят в ефир ooooh!

# 359
lasi, наистина и аз имах чувството, че съм единствения човек, който не пие и не пуши... някак си чак започва да ти се вижда ествествено да се прави...  Close Дори на плажа имаше 1 бременна, която пушеше  #2gunfire
Аз изкарах 2 морета вече като непушач и 2те просто нямах търпение да се прибера в Сф. Може би асоциациите там са ми прекалено силни...

Общи условия

Активация на акаунт