Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - 3

• 43 975
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • Sf
Производителите на средствата за отказване изглежда не са заинтересовани да откажем цигарите наистина, а само да се опитваме многократно.  Mr. Green

Аз съм пробвала веднъж с Табекс и още с никотинови дъвки. С много мъки и краткотраен резултат.
Сега ги отказах на инат. Само що слънчоглед изядох първите десетина дни...  Simple Smile Но като цяло стана много по-лесно от предишните ми отказвания.

# 631
Аз днес съм доста по-добре в сравнение с вчера. По-малко ми се пуши. И ще става още по-добре положението. Стискам палци за всички.

# 632
  • Пловдив
Момичета да ви призная честно аз не предполагах че щте ми е така трудно Sad Защото аз не съм чак толкова запалена пушачка(на ден по 5 цигари пуших)сега от 3 дена си казвам че ги спирам, а все си запалвам по една и си викам -"тази е последната" Rolling Eyes уффф че е трудно Sad

# 633
И на мен ми минаваше мисълта за една цигара или една дръпка ама като се познавам каква съм и как няма да ми се размине с една цигара .... изобщо не посягах. Оставах си с мислите само и така.
И спряхте ли да пиете кафе? Аз май и кафето ще спирам, че нещо не ми е вкусно...

# 634
  • София
   Пия си кафе, даже двойна доза, че като нямам цигара, го изгълтвам много бързо и си правя още една кафеварка.Но моето е безкофеиново.

# 635
  • Пловдив
АААА без цигари може,но не и без кафее,поне за мен е така много обичам кафето Simple Smile

# 636
  • София
И аз пропих двойно повече кафе. Не е безкофеиново, но го правя слабичко, само заливам 2-3 лъжички кафе с вряла вода и след няколко минути го пия.

Много хубав ден ми е днес, въпреки няколкото стресови момента, които обаче доказаха, че наистина много по-лесно се преодолява напрежението, ако не пушиш. Обичам да съм непушачка!  Grinning

# 637
Отново неуспешен опит Sad  спирам цигарите за няколко седмици и след това да ме пита някой за какво ми е да пуша, ама на запалвам по някоя цигара и така вече два месеца...
И книгата на Алан Кар прочетох ...
Сега отново ги спирам.

# 638
Не успяваш да удържиш на мисълта за "само една цигара". Или нещо друго се случва? Разкажи, ако искаш, може някой да помогне. Като гледам тук има доста опитни бивши пушачи, които биха ти помогнали. Лично аз не пафкам от нова година и съм горда със своя инат.

# 639
 #Crazy #Crazy ох аз съм като обезумяла - от вчера насам постояно все нещо ям без значение сладко ли е солено ли е , дъвки,семки ...по принцип не чувствам глад, но всичко поглъщам с кеф като сомалийче  ooooh!
на всичкото и отгоре съм някак отвеяна и не много адекватна ...не съм все едно на себе си ...моя чак ме пита дали не съм пила някакви антидепресанти хах, защото той също твърди, че това не съм аз
Дано тия мъки преминат скоро и се чудя на тук пишещите, които казват,че са спрели за седмица - две и пак са почнали ...ако сте минали през същата агония защо си го причинявате отново  Tired

..и нека силата бъде с вас  Laughing Laughing Peace

# 640
Днес и аз преминавам през различни състояния и емоции,но съм абсолютно убедена, че цигарата няма да ми помогне с нищо.

# 641
  • София
Дано тия мъки преминат скоро и се чудя на тук пишещите, които казват,че са спрели за седмица - две и пак са почнали ...ако сте минали през същата агония защо си го причинявате отново  Tired

Абсолютно си права  Hug
Този път, може би защото предварително работих върху психическата нагласа, нямах кой знае какви кошмарни усещания, терзания и мъки покрай отказването, обаче много добре си спомням през какъв ад съм минавала много пъти и не съм успявала да издържала. Сега вече не пуша около десетина дена, чувствам се все по-добре, и никога вече няма да си го причиня пак.

Не съм и подозирала колко е хубаво да се разхождаш или да вървиш нанякъде и да се радваш на вятъра и снега в лицето ти, да си спомняш как си се чувствал като дете и как съвсем доскоро, все още с цигара в ръка, същото това удоволствие е било точно обратното, пълна отврат, гнус, мокрота, и най-лошото, постоянно ти мръзнат пръстите с цигарата  Laughing

И аз се чувствам като на антидепресанти, само дето не съм, и така е даже по-добре - почти през целия си съзнателен живот съм си мислила, че за да се чувства добре, човек има нужда от нещо допълнително - цигари, алкохол, нещо по-силно, а всъщност никой стимулант не може да се сравни с чистото съзнание. Чак сега усетих, колко опушен и промит е бил мозъкът ми от цигарите (преди това го разбирах, но не го усещах) Simple Smile

# 642
Jarrita, звучиш ми много бодро и обнадеждаващо Simple Smile Нямам търпение и аз да се почувствам така , но още ми се струва нереално... единствено добре се чувствам в промеждутъците, в които го няма този зверски никотинов глад и тогава всичко е много хубаво, но в диапазона от 1 следобед и 11 вечерта съм в някакво шантаво състояние. Преди години като ги отазах не ми беше такава мъка сякаш..сега определено ми е по -трудно и "признаците" са ми доста по - различни ..особено тази неадекватност ..и ми се спи много или ми е съснено ...луда работа  Praynig Praynig Praynig но много искам да усетя момента,в който ще се събуждам и тялото ми няма да иска цигара  Laughing

bouquet  bouquet  bouquet

# 643
  • София
Не тялото ти, а мозъкът ти иска цигара. Когато си казах "тази цигара ми е последната" веднага ме подгони абстиненцията - болки в кокалите, главоболие, имах чувството, че очите ще ми изпаднат, слепоочията ми пулсираха, и още разни болежки, които отминаха и вече не си ги спомням. Странното беше, че никога, когато съм пушила последната си цигара за деня, и съм знаела, че следващите няколко часа няма да пуша, такива проблеми не съм имала, а сега, буквално секунди след като изгасих последната цигара, вече агонизирах.

Беше просто очевадно, че всичко идва от главата, и всеки път когато почувствам някакъв дискомфорт, свързан със спирането на цигарите, си припомням, че това не съм аз, и не е тялото ми - то не иска цигари, аз също не искам цигари. Това е някакъв остатъчен ефект от пристрастяването, последни напъни да ме накара да си запаля пак, но не, аз няма да се дам, пък! И вие няма да се дадете!  Hug

# 644
Добро утро! Няма да се даваме в никакъв случай. Това е просто цигара. Едно растение увито в хартийка. Нищо особено.Ние нямаме нужда от тази цигара. Ние имаме нужда от това да покажем, че не сме зависими и сме силни и ще успеем.
Аз след вчерашния скапан ден щом не запалих мога да се гордея много със себе си. Подарих две кутии цигари на един приятел, които ми бяха останали. Оставила съм си тук една отворена кутия да се мота за гости и това е. Стискам палци и за вас.

Общи условия

Активация на акаунт