Лято по френски (sea, sex and sun) - Франция 28

• 41 487
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
И аз ще ставам мама точно на 43. Имам прекрасна бременност до сега, всичко е ок, само да наваксаме грамовете и сме абсолютни отличници с щерката. А за таксата към ед медикала, мъжа ми казва,че иде реч за 30 евро годишно под формата на таксови марки. Сара, мила,давай на ти вече,а! Айде ще чакам после вест от теб.

# 61
Мравчица - и аз стискам палци, сега преглеждах предишната тема, прочетох историята ти, възхищавам се на силата ти!
Днес, нещо ми се яде ту сладко, ту солено, унищожих половин буркан нутела и един с кисели краставички  Rolling Eyes а смятах да се вталявам за морето. В крайна сметка, ще ходим на море в Бг, роднините наддадоха вой на недоволство.
Сега да ви питам, нещо което съм забелязала, французойките имат навик да си зарязват чантите, хубаби, скъпи чанти от кожа, на пода по ресторантите. Чудя се каква е тази традиция, ако може така да се нарече, свободен стол до нея, а тя туп на мръсната земя...както и да е, прави ми впечатление от доста време и си викам да не би повредата да е в моя тв. По българска традиция нали чанта на земята е на безпаричие, да не говорим за всички мръсотии...

# 62
Здравейте, девойки!
Стискам палци на всички нуждаещи се! Grinning, за прегледи, изпти и всякакви други тезания!

Аз пък се тръшнах ужасно хремава посред лято и вместо да оздравея от три дни съм обзаведена с адски болезнен синузит, на сто лекарства съм в момента и така. Всичко това съчетано със страшно много работа (нали не си мислите, че съм в болнични Confused), направо нямам сили да се разписвам в темата.
Като водих децата на училище преди малко срещнахме майката на момиченцето, у което Гого е на РД в събота. Жената ухилена ми казва да си носи банския, че щяли да надуват басейн в градината. Сигурно съм направила ужасна фииономия, защото жената се стресна, ама хич не искам да ми се тръншне болен сега, едно че е лошо за него, ами и няма как да седна в къщи да го гледам точно сега, когато съм концентрирала всчко преди мин ваканцията в началото на юни....

# 63
Кокай, не са само французойките и други са така.
Аз сущо го правя, не се вталвизхдам проблем, но и в къщи чантата ми си стои в антрето при обувките Simple Smile

Мария, не се притеснявай, то ще е толкова, няма да настине Гого.
Ти да се оправяш бързо. И на мен несто ми се разтече носът, а Моника се разкашля  Tired

# 64
Мария, много гадно с тази хрема, дано я пребориш до събота и сложиш банския. При вас как е с полена? Тук е много гаден, и особено ако човек е леко хремав, рискува дълго време да подсмърча и кашля. Миналата година така се бях подредила, че посред лято още си кашлях като дърт пушач и едва след едни много неприятни инхалации на кортикоиди с един апарат в жегата, се оправих по някое време.

Мравчице, Hug Този чичо много гадно ги забърка, не само за Франция, ами и за МВФ, а и въобще за имиджа на хората по върховете. И сега по цял ден се лее тази помия по медиите - чудя се децата ако ме питат за обяснения как ще се справя.

kookai, не знам защо така се отнасят с чантите, хич не им пука къде ще ги сложат. Но пък ако случайно сложи човек хляба на обратно... Grinning

Julia, много ли имаш още да учиш?

# 65
Здравейте и от мен,аз както винаги нещо не мога да седна на компютьра  bouquet
Георги ми се разболя и само това ми трябваше-направи разкошен ларингит и добре че имам запаси от лекарства,че вчера овладяхме положението,но днес не ни се размина докторьт макар че нямам намерение да купувам антибиотика поне засега newsm78

Веднага почвам да отговарям на Ивка и Пентадка-
Иве купи нещо от магазина против вьшки и акари-в Карфур има системен препарат пише на опаковката,тези мушички са листни вьшки-крилати разселителки или белокрилки.Трябва да ги напрьскаш и то не ведньж.Ако купиш системен препарат през 2 седмици иначе през 4-5 дена,но то на опаковката пише-аз препорьчвам системен малко по-скьп е но затова пьк с по-дьлго последействие.Тая година е ужас откьм неприятели и аз се побьрках да прьскам но това е заради сушата вече не помня откога не е валяло.

Пентадке на сянка можеш да сложиш само тикви и ти ако сянката е шарена,иначе като култури нищо няма да се роди-всичко иска сльнце.Ако искаш сложи цветя на сянка вирее камшица,здравец ако имаш откьде да вземеш.Ти реши какво искаш аз ще отговарям дали може.
Това за децата с наднормено тегло в БГ е вярно и аз сьм се шашкала,но мисля,че това се дьлги на некачествената храна с която се хранят всички.Всичко идва от безпаричието там.Имам преки наблюдения и знам какво се купува за ядене с 600лв доходи на четиричленно семейство.

# 66
chumbi, то това за хляба наобратно важи и в България  Simple Smile, спомням си че като дете са ми правили забележка и сега настръхвам ако видя обърнат хляб.

И аз да се оплача , че и моя Димитър не е във форма, тръгнаха ни кътниците и е страшна мъка. Не иска да се храни, повръща, разстройство, че и е един мрънклив, някъкав ужас е. Вчера дори посетихме лекар, изписа ни лекарство срещу повръщане, ама диването не иска да го пие. Та обикалям по цял ден парковете , че навън е по спокоен и по се лъже да се храни.

Болните , бързо да оздравявате, че лято иде!  Grinning

mrav4ica , как сте с теглото?

Парижки дами, какво става със срещите? Ще правиме ли?  Wink

# 67
Влизам за 2 минутки само,че тръгваме да разгледаме една болница и да поразпитаме, а от 18.00 сме на преглед. Тресе ме треска какво ще каже док. Дано сме понаваксали. Разчитам и на вашите стиснати палчета. Довечера по някое време,ако не съм яхнала метлата,ще вляза да докладвам. Ако ли не - утре.

# 68
  • Rennes, France
Ехо и от мен Hug
Мравчица Hugстискам палци, и да кажеш как сте после?

Веринка...айде дано да мине лесно поникването на кътниците Hug
Мария дано мине бързо хремата...поне слънево ли е при вас? Тук в БГ и днес е марчно...от утре дано стане слънчево пак Crossing Arms
Gogko  Hug хайде и вие да се оправяте...идва лятокакто казва Веринка, та трябва да се стягаме за хубаво летни емоции...

Това със скандала стана и тук голяма тема, та да видим как ще се отрази във Фр. Но мъж ми чете че 70% от французите не го взимали това на сериозно и смята че това няма да се окаже фатално Thinking

Аз съм тръгнала по зъболекари, по масажи, да се стегна преди да се приберем...
Мравчице дано бързо да си оправиш документите. И аз в началото се оказах бременна, без никакви осигуровки, ама бързо се оправих и бързо ми издадоха документите. Peace Тук момичетата много ми помогнаха в началото да разбера какво, къде да направя... Hug

А това с чантите на пода - не мога да го свикна Crossing Arms винаги си я държа при мен/до мен. Whistling А за хляба и аз това го знам...

До скоро момичета  bouquet
ще се включа по-късно пак Peace

# 69
Мравче-стискам

искам да ви попитам какво е Pole Emploi и какво е ANPE
доколкото видех сайта на първото разбриах,че е май френското бюро по труда,а второто тогава какво е? newsm78
PMI-вече  разбрах,записах Сарра
Много ми са проблемни тези френски съкращения.Хич не мога да разбера,за какво ми говорят,а те и самите французи много ги използват в речтта си
Не съм забелязала за чантите на французойките,ще обърна внимание
аз съм учудена че много жени носет  шалове и ходят с гуменетки ,а не са спортно облечени,но винаги съм била не в час с модата Blush

Ивенце много хубава снимка
Джулия поздравления за успеха
Стискам палци за предстоящата операция и дано всичко мине успешно и  туморът бъде отстранен
И Сарра е хремава,но още не съм е водила тук на лекар.Пръскам и солен спрей,имам и от България спрей-антибиотичен биопарокс,дано не се наложи,но времето е много променливо наистина тук.

Последна редакция: чт, 19 май 2011, 21:07 от saro

# 70
Саро, преди имаше Assedic (те се грижеха за изплащане на обезщетенията при безработица) и ANPE (бюрото по труда). Сега двете са обединени под името Pôle Emploi.
Ще свикнеш с модата тук. Важното е да имаш нещо около врата - било то някоя дрънкулка, било то шал. Удобно е за да разнообразяваш

# 71
Да ви се похваля, изведнъж следобед се почувствах доста по-добре Laughing Дали е от антибиотиците, кортизона и тн или от вашите мили пожелания, най-вероятно от двете, но ...уф! Почувствах се пак човек. Даже изкъпах децата , барабар с косите тази вечер, за тяхна неприятна изненада, че последните дни ги бях оставила на санитарния минимум. Joy
Донка, да оздравява бързо и Гогата! Изпращам позитивни импулси!
Да си призная, и аз си оставям чантата на земята, намирам го лесно и практично Laughing Като казвам "земята" имам предвид на пода в затворени помещения разбира се, и в къщи.Навън...не знам какво правя, ще се опитам да се наблюдавам hahaha  Опитвам се да съм прагматична, да не се плаша излишно от микробите (сигурно и затова съм болна Wink) и да не си усложнявам живота.
Затова и френската небрежна "мода" ми допадна идеално...
Мравчица, надявам се, че новините при вас са добри Hug
Иве, научих нещо тази вечер-че няма вече АСЕДИК Laughing

# 72
  • пак на Рив Гош
Включвам се набързо преди работа, довечера ще са върна да ви изчета по-подробно (между ежемесечното ми гладене и един ганаш за макарони  Mr. Green)

За срещата за неделя предлагам като час: 14ч30
Остава мястото: Люксембург, Марсовите полета, Тюйлери, Халите (макар че там парковата част хич я няма, особено сега покрай ремонтите), друго сравнително централно място?

Болните да оздравявват!  Hug
Мравчица, как мина прегледът?

# 73
Ето ме на доклад. Амиии, дребна била по принцип, ама пък инак всичко й е ок на девойката ни. Док вчера вика - това е едно невъзможно бебе, не спира да шава. Качила е не разбрах точно колко, към 350-400 грама, та въпреки, че пак си е дребна, док каза, че не е притеснен, защото си се развива плавно и нормално. Ама се отвисяхме вчера да чакаме - имал раждане и графика му изостанал с 2 часа. Накрая вече бях бясна, нервна и с главоболие.
Ходихме вчера да гледаме едната болница, а сега се прибрахме от друга. И съм в потрес от пълната липса на логика ииииииии, изобщо от бюрокрацията и тук. Нали ние сме с титр де сежури-10-годишни, с договори CDI, ама оня синковец не ни декларирал и сега ми иде да му извия врата. Сега уж били депозирали вече досиета и трябвало да получим писма с номера секюрите сосиал, да де,ма не получаваме още, а време за раждане иде и съм на метлата и фуча ката ден. Отнася го,естествено, мъжо. Та днес в частната клиника,която посетихме, дамата беше любезна да ни каже да изпратим ксерокопия от титр де сежура, от личната ми карта и от европейската ми здравноосигурителна карта, с писмо от нашия адрес тук на ония гадове в СРАМ и те трябвало да ни направят вече CMU или ед медикал. И сега се занимавам с това. Защото инак като отидохме да внесем ние документи там-мииииииии, нямате номер секюрите сосиал и ни отсвириха.  Ако някой може да помогне с инфо или съвет за тия пусти документи, давайте,ще съм много благодарна.                  

Последна редакция: пт, 20 май 2011, 17:18 от mrav4ica

# 74
Мравчица, браво за позитивната новина! Важно е бебето да се развива хармонично, независимо от абсолютното тегло.
За здравните осигуровки не мога да се изкажа с актуални данни, правих си моята през 1999 година Crazy, тогава бяха социалистите навласт...Спомням си, че имах временен номер, чакайки дефинитивната карта. Може да отидеш в местната здравна каса, според адреса ви и да ги питаш директно. Важно е да се иде на място в СРАМ, по пощата аз не мисля, че биха отговорили. И щом работи мъжа ти по СДИ, не знам дали имате право на ед медикал?, това не е ли за хората без никакви доходи? Може би класическа здравна осигуровка ще имате, поискайте си само номера, не чакайте писма. Peace

Ние току що се връщаме от концерт в парка. Нашия кмет поканил едни доста симпатични и нелоши групи, малко разнообразихме сивото ежедневие Simple Smile. Шашна ме моята щерка с организаторските си способности. Прочете тя вчера в парка афиша и днес организирала целия си клас почти. Очудих се , че всички приятелки са там. После размених дума с три майки и всички ми казаха, че благодарение на Яна са тук, тя била казала на приятелките си. кмета трябва да и плаща за рекламен агент Laughing
Лошото е само, че аз измръзнах и сега носа ми пак протече Sad Няма оправия

Общи условия

Активация на акаунт