Лято по френски (sea, sex and sun) - Франция 28

• 41 498
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Браво Мравчица!

Роц, за утре 14ч30 ми звучи супер.
За мястото ми е общо взето все едно Simple Smile
Както кажете

# 76
Мен също ме устройва часът, а за мястото нямам претенции  Simple Smile, така че Роца, ако искаш посочи на бързо едно местенце и готово, така и така на теб оставихме цялата организация  Embarassed

# 77
Момичета, днес бил имения ден на Елена и Костадин! Да им е честито, ако имаме именици!
И приятна среща утре Wink

# 78
Поздрав за всички мами на petits doudous  Grinning
http://www.youtube.com/watch?v=IaV7hhsfqHU&feature=related

Мравчица, чудесна новина ! Grinning

Maрия, оправяш ли се ? Аз онази нощ така се бях ядосала на носът ми че не спира да тече, че сигурно съм си впръскала половин опаковка Rhinofluimucil ! Доволна съм, защото до сутринта беше спрял - горкият  Wink

Приятни срещи на парижанки - завиждам ви че сте толкова много Simple Smile

На мен ми остава още точно месец до защитата !!! До тогава, освен лекциите, трябва да си напиша дипломната работа (е да, още се мотам) и да се явя на 2 тежки изпита...

Последна редакция: сб, 21 май 2011, 18:49 от Julia B.

# 79
  • пак на Рив Гош
Ей, вярно, че днес е св.св. Константин и Елена. Имаме ли именници? Ако да, честито на всички!

Мравчица, много добра новина! Важно е с бебка всичко да е наред!  Grinning
Мария, браво на Яна за организаторските способности! Хубав ли беше концертът?

Утре, ако искате да се видим в Люксембургската градина, долу към Сената, където е езерото, където децата пускат лодки. Близо до езерото е и будката, където дават лодките под наем. Предлагам да се намерим около будката. После ще намерим столове или кътче трева Simple Smile. Желаещите да заповядат Simple Smile.
Аз ще съм с Камбанката (която е обещала да се държи прилично  Wink)

# 80
Момичета, приятна среща утре, малко ви завиждам...,но както писах по-горе не мога да присъствам тази неделя.
При нас така загърмя и заваля, моят мъж изкоментира - идва края ( на света )  Laughing
Някой правил ли е рожден ден вкъщи? Какво се предлага за ядене? Освен гато д'аниверсер?
Според дъщеря ми има много бонбони и разни сладки, за сандвичи, солени, не ми е споменавала. Тези деца ще се отровят от това сладко....Винаги се връща с една торбичка с бонбони и това ми е много странно....Ако имате опит споделете  Grinning

# 81
Ами, аз правя рождените дни както си знам - с сладко и солено. Не знам как го правят френските мами, но е много вероятно да има само гато и бонбони Rolling Eyes И си нямам представа, защото досега са били канени само навън !
Лично не предлагам сандвичи, защото децата ми са още малки и ще ги поръсят навсякъде. Последният път бях направила малки кексчета (сладки и солени), gougères и рулца от кремвиш в многолистно тесто. Мъжът ми не спира да се чуди, че предлагам солено гутé и се бавя с тортата, така че предполагам че не е обичайно  hahaha

# 82
Роца, аз ще дойда  Simple Smile

За рожденните дни и на мен ми беше много странно, когато бившата съседката  на рожденния ден на едно от дечицата си нареди на масата сигурно над 10 вида бонбони и близалки и то от шарени по шарени и разни сокчета. Е как няма да щуреят после от толкова захар  Grinning

Мария, весело изкарване на пикника и да разказваш!

Джулия, стискам палци за изпитите и за дипломирането, ще се справиш!

# 83
И аз съм там Simple Smile
Дони, Цвети? Веринка, ще ти пратя тел на лични

# 84
Парижанки,малко завиждам Grinning Пожелавам приятна неделна среща.  Ние вчера излязохме барабар с кучето на разходка в един парк, ма то стана  много топло, изморих се бързо, подух се малко  и айдеее, прибрахме се скоропостижно.  Джулия,строявам домочадието да стискаме палци, споко - ще пребориш всички изпити. 

# 85
  • пак на Рив Гош
Веринка, и аз ще ти пратя телефона ми на лични, за всеки случай. Други желаещи?

Kookai, наистина по рождените дни обикновено има почти изключително сладки неща. Виждала съм и браунита, биксвити, палачинки, кекс от типа quatre-quarts. Аз пробвах да въведа и солени неща - домашни гризини, крекери и пръчици от морков и краставица да ги топкат в млечен сос, но така и останаха. За сметка на това, сладкишите бяха ометени Simple Smile. И торти като нашите (с блатове и крем) не се харчат особено (поне на рождените дни у нас). Преди две години правих торта "Дъга", само облизаха крема, а блатовете останаха.
За подаръчета вместо бонбони може да приготвиш разни дреболийки и/или малки шоколадчета. За последния рожден ден на Камбанката като подаръчета бях купила (понеже все госпожици бяха) едни гривнички от Тойс`р`Ъс (леле как звучи транслитерирано  Mr. Green) по 1-2 евро комплекта, и разни ластичета за коса (пак 1-2 евро комплекта от 5 бр, колкото бяха гостенките) и балони и свирки (родителите сигурно са ме благославяли после  Laughing). Напръсках им косите със спрей с пайети (питах родителите дали може като ги оставяха), девойките бяха в див възторг  Grinning

Джулия, и аз ситкам палци за изпитите Simple Smile

# 86
Мерси момичета, много сте мили  Hug
Все ще се справя - ако не сега, на поправките... Най ме мъчи тъпата дипломна работа ! ooooh! Особено като знам как за нищо няма да послужи, а ми отнема от безценното време  Tired
Но, вече съм се убедила, че "Кучето скача според тоягата" - нали съм старо куче  Wink

# 87
Слънчево здрасти и от мен! Вчера уважихме градския басейн, само с дребната сме и тя бе супер доволна, но за днес нямам нерви, голяма тарапана, голямо надвикване, главата ми беше като тенджера! Close

За рождените дни, важни са игрите (виж в www.tetamodeler.fr ), дребните подаръчета (които могат да се печелят по време на игрите), украсата на масата,  бонбоните и сладкиша със свещите. Сигурно сто пъти съм го повтаряла, но пак да си кажа, кекс без нищо вместо торта, може и шоколадов, украсен с някое и друго бонбонче отгоре, евентуално с ягодки, никакво затормозяване със сложни рецепти и украси, не ги ядат и не ги оценяват децата! И да, гутето е сладко по принцип, но не прекалено обилно, сладкиша плюс два пакета бонбони, някакви кексчета или бисквитки, сок и си готова. Хубави комплекти с джунджурии за занимавка и подаръци има в eveil et jeux. А можеш да направиш и пинята (плажна топка, покриваш с прозрачно фолио, облепваш с вестници с лепило за тапети, като изсъхне, украсяваш с боички, измъкваш топката, пълниш с джунджурии и лакомства, запечатваш, връзваш я някъде на високо и всички се изреждат да удрят в нея с бухалка, докато се разсипят джунджуриите). Успех и да кажеш как е минало!

Парижанки, приятна среща!

За нуждаещите се от стиснати палци, имате един комплект и от мен!  Peace

# 88
  • Rennes, France
И аз да се включа набързо Peace

Имам работа ама ме мързи Rolling Eyes ми нали е неделя, ама таткото ме засипа да правя едни преводи защото за утре му трябват видиш ли Crossing Arms

Парижанките - весело изкарване Party
Това за рожденните дни ще го запазя като инфо, за по-късне етап Peace но много интересно му звучи Party

Джулия и от мен стиснати палчета...успех Hug

Мравчица - гледай да си почиваш...аз последните месеци не се спирах да ти кажа, ама то не можех нито седнала, нито легнала че така ме болеше седалищния нерв Tired че едвам издържах Rolling Eyes

При нас се заоблачи, та даже и гръмотевици излязоха #Crazy яко се гърми...А мен един фарингит ме стисна само олипсчета смуча Blush

# 89
Здравейте!
cutty ти от Франция ли се включваш вече? Звучиш делово Wink
Ние в момента сме във вихъра на рождените дни-5 за последните три уикенда, станах разногледа. Наистина тук яденето никак не е най-важната задача за майките, а игрите и забавленията, които се предлагат. Даже не слагат столове около масата, децата да ядат, освен когато е момента за духането на свещите.
РД на Яна наближава заплашително и аз тръпна от ужас какви актвитета ще измислям, хич ме няма hahaha
Нашия пикник мина с положителен отчет. Видях сто стааари познати, за някои направо не можех да повярвам на съвпадението Laughing малко станах разногледа, че все още съм със синузит и главоболие. Малко беше уморително, но трябваше да останем докрая заради  томоболата, ама както се ядосвахме, се усмихнахме-спечелихме втората голяма печалба-6 бутилки червено вино Бордо Joy
Парижанки, вие какво направихте Laughing?

Сега ми е кахър този вулкан ooooh! Тъъъкмо сме се наканли да хващаме самолет след десет дни-пак сме под въпрос...

Юлия, нали знаеш че постоянно стискаме палци Wink
Лека седмица на всички!

Общи условия

Активация на акаунт