Лято по френски (sea, sex and sun) - Франция 28

• 41 504
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Да живее БГ-мама, чрез която (т.е. благодарение на вас мили мами) разбирам какво става по света наоколо !
Не бях забелязала че пак има проблеми с вулкан !!!

Мария, надявам се че до 10 дена ще се разсее.
На колко ще стане Яна ?
За игрите, чувала съм за chasse aux trésors но на практика не знам какво значи  Embarassed Иначе идеята за спрея на Роца е много подходящ за моята кипра  newsm80
Аз просто им бях отпечатала модели за курони, които те си оцветиха и после на бързо ги сглобих с телбода. + колие и гривна от бонбончета на ластик - хич не ги обичам, ама както казва мъжът ми, празника не е мой...
Намирам, че докато са малки им стига факта че са в чужда къща - докато разгледат играчките и времето е минало. А и игрите са грижа на мъжът ми  Mr. Green Аз не мога още да свикна да не приготвям трапеза и обикновено после имаме лакомства за поне една седмица  Laughing

Мерси на всички за стиснатите палци - ще се похваля когато свърша с проклетото писане ! Иначе изпитите са чак на 14/15 юни.

# 91
Здравейте и в новата седмица (изненадващо днес кирилизаторът ми работи Simple Smile)

Вчерашната среща мина отлично даже много добре както казваше една учителка Simple Smile
Бяхме 5 - Веринка, Надин, Роца, Цвети и аз + 3 деца - големи. Ние с Веринка бяхме оставили предвидливо бебетата при татковците им (като се върнах вкъщи моята хуна беше стопила лагерите на баща си).
Колегите ми твърдят, че съм си поизпекла лицето - но си мисля, че по-скоро това се дължи на гадната пясъчна настилка в градината, която лети непрекъснато Sad

Сега се надяваме с този вулкан да няма наистина проблеми, че има доста пътуващи.

МАрия, радвам се, че искарали добре и вие. Колко хора имаше?

Юлия, ние стискаме палци и за самото учене и писане, то и това е зор

Мравчица, аз доколкото знам - като си на СДИ работодателят те записва в СРАМ. Лошото е, че те са много бавни, но поне атестация да ти издадат.  Друго нещо, което ми хрумва - в държавна болница е значително по-вероятно да не трябва да авансираш нищо, но в частна ще ти излезе скъпичко. Имате ли мютюел?

Лека седмица на всички.  Hug

# 92
La Pintade, Юлия, Веринка, Роца, Мария, благодаря ви че споделихте опит и идеи за рождените дни. Аз съм присъствала на един рожден ден с деца и там забелязах, че отварят подаръците след тортата. После попитах дъщеря ми и тя ми потвърди, че винаги отварят подаръците, това е друга новост спрямо българските рождени дни. Иначе партито  Simple Smile ще бъде към края на юни, но нали тук поканите се раздават един месец по-рано, та започваме да се организираме. По желание на дъщеря ми, иска игри, но не много, иска да им пусна музика да танцуват и сами да се забавляват, все пак са по-големи. Аз измислих, какво ще предложа солено - монстър munch   Laughing и пуканки, да ме простят,но тези бонбони хич не ги долюбвам, може би защото имах доста време проблеми със зъбите....
Добре сте си изкарали на срещата, там има едно кафе, където продават страхотен чай, другия път се надявам да присъствам и да пийнем  Sunglasses

Последна редакция: вт, 24 май 2011, 00:22 от kookai

# 93
A kakвo e монстър ман ?

# 94
Ох, само не пишете монстър ман в гугъл, такива ужасии ми излязоха....Това е нещо като снакс, купували сме веднъж, защото не е от най-здравословната храна....
А иначе сега като си помисля, лятото е рай за рождените дни, могат да се нарежат парченца плодове, но сигурно никой няма да ги погледне  Grinning. А, дойде ми още една идея, сладоледдддддддд.

намерих    http://www.ooshop.com/WebForms/Catalogue/RechercheResult.aspx?MS=MONSTER%20MAN
то не било монстер ман хаххаха

# 95
кукай, разбира се , че можеш да сложиш каквото прецениш ти! На последния РД в събота имаше череши, малини...не знам дали са ги яли Wink Идеята е да не се приготвят много сложни и времеемки неща (свеки умираше да прави сандвичи, ама не и се отвори парашута), . Друга пречка е стремежа на децата, поне моите, да са като другите и се опитват да копират вече видяни неща.
Инае нашия РД е на 8 юни, на 7 става дъщеря ми. Това ще е третото парти в къщи и вече минахме фазата да разгледат играчките, да оцветяват и да са доволни. Дъщеря ми е доста взискателна и ще трябва да изкарам "тежката артилерия".... Laughing

Иве, вчера имаше стотици хора, не мога да преценя

Последна редакция: вт, 24 май 2011, 00:08 от Мария К.

# 96
 Laughing Ами точно това направих и се зачудих на колко ще става дъщеря ти, предвид изборат ти на филм за рожден ден !

А линка нещо не се отваря, така че явно ще си легна непросветена  Wink

# 97
За какъв филм говорите?

# 98
# 99
Не е филм, а снакс или чипс, там не знам какво точно се води. За ядене.
Обърках името Monster Munch е !

# 100
 Joy Monster Munch било Joy
Sorry че не се сетих самичка !

# 101
Съжалявам не съм голям експерт  Mr. Green по чипсовете. Ама верно големи страхотии излизат на МОнстър ман, сега как ще си легна   Laughing
Мария, аз искам хем да не се отклонявам много от каноните на френските рождени дни, хем да въведем нещо ново, за да им е по-интересно.

Последна редакция: вт, 24 май 2011, 00:31 от kookai

# 102
Хаха, големи терци сте с тоя монстер ман! hahaha Кукай, това няма да му се намусят със сигурност! Но виж пуканките, гледай да са сладки Twisted Evil А плодове спокойно можеш да предложиш, на шишчета, евентуално да си правите шоколадово фондю с тях, тъкмо няма да ръбат други боклуци, нищо задължително няма, а бонбони може и от био-магазин да са, с мед и прочие. Даже ако са по-големички децата, можеш да ги оставиш те да нарежат плодовете, да начупят шоколада, един вид кулинарно парти ще се получи, аз съм правила така с палачинки. На колко става дъщеричката ти?

# 103
Привет-мривет! Още се съвземаме след дългия уикенд - два концерта на местната музикална школа с участието на децата и завършване на учебната година в училището в Екс. Уф!

Единият концерт беше в събота - джаз, почти до полунощ. Сашовото участие беше само от няма и минутка в един от оркестрите на възрастните, но концерта си заслужаваше късното лягане. А и Сашо с неговото малко тромпетче до всичките тези големи тромбони, саксофони, тромпети си бече атракция.  Свирят много интересни неща. Тази нашата школа все повече ми харесва - събрали са се едни млади и навити учители, които се справят с доста трудни задачи - хем да дадат възможност на всички да се изявят, хем да не е скучно за публиката, за което правят едни доста смели комбинации от инструменти и от стилове, така че да съчетаят и  класическа и съвременна музика, и пеене, и инструментал, и малки и големи.

Само че на другия ден емоциите продължиха. В Екс първо си организирахме полу-пикник и след това имаше много симпатично закриване на годината с нещо като мини 'изпит' по азбуката, история и география, рецитация, и  една миниатюрна пиеска по приказка на Хитър Петър. Само да ги бяхте видяли - навън  30°, а те с едни огромни калпаци, с мустаци, маскирани на селяни, които пият греяно вино около камината.
Много липсваха на компанията Боби и Ко. Надявам се, че са добре.

Не можахме да стоим съвсем до края на тържеството, че бързо трябваше да се връщаме за другия концерт - този път на детските формации и на курсовете по пеене, плюс инструменталите от предния ден.

Ей, съвсем се отплеснах с моите истории и без малко да пропусна - честит празник!
Да ни е честит най-красивия български празник 
http://www.youtube.com/watch?v=qv0LTJjwi8k

# 104
Ей, верно, сега погледнах коя дата сме!

Честит празник, момичета!  bouquet
 Чумби, много хубав поздрав! Hug

Общи условия

Активация на акаунт