Лято по френски (sea, sex and sun) - Франция 28

• 41 497
  • 743
  •   1
Отговори
# 30
Julia B. Благодаря за отговора, да,нямам ливре.Мисля да преведа пълномощното което имам за всеки случай.Дано нямаме проблем,че сме се настроели вече за ваканция Simple Smile
За училището,не че не ми се иска да ходи,но ми се струва че е малка още и ако може да е година по късно   Confused За сега в къщи хич не ни се учи,не иска да пише и чете,все игри й в главата,и идея си нямам каква ще е ученичка  ooooh! но каквото решат това ще е.

# 31
Не се безпокой, ще се учи да пише и чете като тръгне на училище ! Засега матернела и стига като дисциплина  Simple Smile
Май е хубаво все пак да може да си пише името, но ... поне трябва да го разпознава ("чете")
Добре е да започне, защото и така ще е от най-големите от класa си - ако я задържиш ще изостане с цяла година !
Всъщност, нямаш избор : училището е задължително след 6г. възраст и дори нямаш право на необосновани отсъствия  ooooh!

# 32
Роца, жалко! Не е ли реалистична идея да навиеш мъжа ти и да дойдете с кола? Има много френски бг зетьове на този пикник обикновено!
Чувствам се малко виновна, даже много, но имам силен натиск да ходим там!
Цвети, носи акта за раждане, на латиница. Аз съм пътувала сама с децата и са ми искали (в Германия) акта за раждане, за да докажа, че съм майката. Peace
А за малката, възрастта не трябва да ти е критерий , че е малка. все пак е родена януари, а с нея ще тръгнат и деца роден декември, ненавършили още шест. Ако е научила достатъчно езика, нека ходи с набора си. Ако изостане една година, после ще е доста по-голяма от съучениците си. Моята дъщеря също изобщо не ми изглеждаше много зряла, сега също си мисли за игра само, но в училище като е успява да следи програмата и вече знае да чете! Все пак заниманията са съобразени с възрастта им!
Иначе до Моренвилие няма транспорт(метро или влак), затова организаторите предлагат рейс до там.
Веринка, не мисля, че е късно! Понеже имаме голям опит с този пикник (свекърва ми не пропускаше никога), знам, че може и деня преди това да се запишеш! Има още шанс!

# 33
Мария, мъжът ми не ще и да чуе за този пикник.
Аз се присъединявам към Роца за среща в големия град.

Другите какво мислите?
И  с деца ли ще сме?

# 34
  • пак на Рив Гош
Мария, няма шанс да навия Роцев за пикника Simple Smile

Ивенце, аз сигурно ще взема Камбанката (обещах малко спокойствие на благоверния, че нали ми е и рожденик другата седмица, да му се подмажа  Laughing), а тя обеща да се държи прилично  Grinning. Мислех за някои от големите централни паркове - Люксембург, Марсовите, или ако имате идеи за някой по-малък, но централен парк (да е удибен за всички) - за следобедна закуска на тревата.
Но ако имате други идеи и предложения - "опън" (и "ауер"  Mr. Green) съм за всичко.

Момичета, извинявайте, че с франсилиенките така окупирахме темата...  Hug

Julia, благодаря за разясняването на новата система с мастърите. Аз нали напуснах образователната система преди 10 години и оттогава не съм много в час  Grinning.

# 35
И моят мъж отлони предложението ми за пикника  Cry
За среща в Париж нямам проблеми, навсякъде ми е удобно. Люксембургската градина звучи добре, стига да е удобно на всички. А относно детето, ако срещата е в неделя ще се гледат с баща си предполагам  Wink.

# 36
Здравейте и от мен,нещо много сьм заспала последно време и все не мога се добра до комппютьра.Явно е от ЕГН newsm78 newsm78.
Аз сьм за срещата ама не знам сьс сигурност как ще се организирам-на 21 чакам гости от БГ брат ми реши да цьфне с племенника и то както винаги в най-неподходящия момент #Crazy
И няма как ще се правя на екскурзовод сигурно hahahaИначе и на мен ми се ходи на пикника за който е писала Мария още повече,че моето синче е в БГучилището и те ще изнасят програма.А иначе много ми се иска да се видя с всички ви и не знам как ще я измисля newsm78

Чумби скьса ме с тая тема ,умрях да се смея,Цветели беше в кьщи тя да каже Joy Joy Joy

# 37
Аз бих искала да ви кажа пак-БЛАГОДАРЯ
наистина ,много съм радостна,че ми отговаряте и ако знаете как ми е приятно и ми стана някак си по-спокойно вече Hug Добре съм с френския , е чак като роден език не е,пиша грешно Crazy
Много искам да дойда на срещата за която се уговаряте и на пикник искам много да отида Притеснявам се само,че  не знам  дали ще съм свободна.Всеки ден се уговаряме ,а и събота и неделя може също да ме викат.Снощи доста ми стана  криво,защото ми бяха казали един час,а се прибраха малко преди полунощ.Сарра беше заспала и обикновенно като се събуди много мрънка и е кисела,но този път  се държа на положение.  bouquet Много и харесва тук,впечатлява се от всичко ,а днес съвсем случайно открихме нещо като бит пазар на тротоара.Но не от търговци,а от семейства и си продават лични вещи.Пазарувахме,пазарувахме на воля ,такива цени никъде не съм чувала.Сигурно беше някаква инициатива към организация обаче съм много доволна ,че почти подготвих детето за септември и с прекрасни музикални книжки и с много хубави дрешки

# 38
Мария,Юлия,Роца благодаря ви за подкрепата  Hug   bouquet
За срещата и аз съм за някой парк в града,този пикник ми идва далеч,а и с ограничен транспорт не ми се ходи.
Юлия,ние името си го пишем и четем,както и имената на всички приятели и цялата фамилия,даже и на френските деца почти е научила имената.Проблема е че когато искаме ги пишем и четем а не когато някой каже.Миналата седмица даже,рисува картичка за баба си,и казвам напиши си името на кирилица и на латиница баба да се радва,а тя казва не мога и пише само първите букви,съответно аз яхнах метлата,защото зная че може да ги пише и сложих наказание за компютъра и дадох една тетрадка в която да напише името си на кирилица и на латиница по 60 пъти   Twisted Evil и започна да пише,но от мързел да брои ги написа по 80   hahaha
За заглавието на темата Дони направо падна от леглото  Joy Браво Чумби много оригинално   bouquet

# 39
Ха-ха, май не съм единствената строга мама  Whistling
Ако не се лъжа, мойта знаеше да си пише само името... А сега вече чете, смята на ум и пише по малко (ужасен е този език!) И това без особена помощ от моя страна, нали си имам и аз домашни  Embarassed
Иначе, да не се учудиш, още от първата седмица, ВСЕКИ ден имат домашна !!!
Лека седмица на всички !   bouquet

Можете да ми постискате палци в сряда следобед. Имам нещо като българският държавен изпит - по економика (която никога не съм учила) частично на английски (който не говоря свободно)  ooooh!  ooooh!  ooooh!
Няма начин да го взема, ама дано излагацията не е голяма...

# 40
  • Пловдив
Привет,мами!
Търся и много моля за съдействие...ако има живущи в Нант българи!Моя колежка ще пътува да там с дъщеря се по повод на лечение и изследвания в раковата клиника там.

Ще съм благодарна,ако някой може да помогне с инфо или каквото и да е! Hug Peace

# 41
Привет, привет и от мен! Ходих, ядох баници, пих боза, настудувах се две седмици в бг и ей ме на, пак тук. Но толкова работа имах като се прибрах, че ни ръце ми останаха, ни мозък...Преди да тръгна правихме малки матури, но нямах време да взема моя пакет за проверяване, та се наложи сега да свърша за два дни, това за което другите са имали цяла ваканция (това като соц-лозунг направо прозвуча Laughing!). Изтрещях от сложни съставни изречения и пряка реч! #Crazy
С три страници закъснение, но наслука на новата темичка, но защо нещо ми звучи иде prémonitoire hahaha, телевизорът ми боботи инфо и вътрешно буйствам стещу Строс Кан, то бива да не можеш да си траеш у гащите, но неговото направо е диагноза!
Цвети, защо се притесняваш за щерката ти? Съвсем на подходяща възраст си е, не я мисли, както я описваш, ще се справи и още как! По мое мнение пък в бг тръгват много късно и като почнат и да ги тресат хормоните още в трети клас с тая акселерация, става още по-трудно.
И да вметна, съвсем не е по темата, но с ужас установявам, че в бг (поне в моя град) децата от година на година стават все по-пълни, чак плашещо ми изглежда, всички вървят и ръбат нещо постоянно, и бабите като почнат с едни обяснения, че били "с едър кокал" ooooh!, точно политиката на щрауса се прилага по въпроса!
Другото, което ужасно ме огорчи, е че не можах да се видя с повечето приятелки, тези които са с бебчета, а така си мечтаех да им се порадвам. Все не било достатъчно топло (а имаше хубави дни към 18-20°), не можели да излязат.

Гледам, за срещи и пикници пак се готвите, за мен разбираемо е невъзможно, но ще чакам разкази в картинки със затаен дъх.

tandonova79, успех и кураж на приятелката ти за лечението на дъщеря и, но какво инфо точно ви е нужно, за града или за самата клиника? Лични наблюдения нямам, но ако уточниш, по-лесно бихме те упътили за подходящи сайтове. Френски знаете ли?

И да не си забравя въпроса към нашата main verte  bouquet  Дони, какви зеленчуци и плодове виреят на сянка? Част от градинката ми се пада леко под едно борче.

# 42
saro, този пазар на Пирине ли беше? Че и ние минахме от там  Simple Smile И аз си купих някой неща за без пари и без да се надявам и съм много доволна. Тук често организират такива, въпреки, че за година и половина от както живеем тук, не съм виждала толкова мащабен.  Такива пазари ги обявявят като Brocante или vide-greniers предварително с плакати и с какви ли не транспаранти (не знам така ли се казват) над улиците. Ако човек има време и нерви може да си намери ценни неща  Simple Smile

За срещите май се очертават 2  Simple Smile, кога няма- няма, но пък когато има ...  Grinning

# 43
  • Пловдив
Ами точно във френския им е проблема...Ако успеят да намерят някой/някаква връзка/човек имам предвид/,за да ги заведе или поне да им преведе нещичко като пристигнат Rolling Eyes

Благодаря ви!

# 44
Е, в такъв случай, дано се намери някоя добра душа! За съжаление, не мога по никакъв начин да съм ви полезна, далеч съм от Нант, но успех!

Общи условия

Активация на акаунт