Отговори
# 135
  • София
Запис  balloon

И да се оплача - Марти вчера падна от спалнята. Тези, които вече го преживяха знаят какъв ужас изпитах като го видях на земята  ooooh! Едва не припаднах, а той така плака, че чак и аз ревнах. Но вече мина и замина, забравихме го...а хем се бях зарекла, че моето дете няма да падне преди да проходи  Simple Smile

Хе-хе, ние значи сме ветерани - Ивчето има три падания от дивана(но на мек китеник на земята и единия път даже не сме го разбрали кога е паднал) и туку-що се прасна по бузката на един ръб с проходилката и има даже раничка. Трябва да измисля някакви протектори за ръбовете newsm78 чувала съм, че има, но ще се разровя...

А, вече не го пускам и под масата с проходилката, защото като пружинира и си чука главата:crazy:
Сега ще трябва и да махна цветята които са по земята - вчера помъкнал палмата из дневната, оня ден пък обрулил едно друго цвете... направо ми иде да сложа една ограда на част от стаята и там да не може да ходи...

Исках да питам вашите дребчовци хопат ли се?
Батко му постоянно искаше да го хопам, а Ивчето като го изправя и стои изпънат като дъска, изобщо не иска да си свива краката.

# 136
  • В две мънички очи...
MMM вкусно кафенце Simple Smile а добър ден!

Ами за роднините аз гледам да ги избягвам по дефолт че са много клюкарки и досадни но при мен е лесно все пак живея много далече от тях. Сега като сме на гости ще видим дали ще ми се мъкнат.
Рая яко все пак си намериш свестен педиатър сменяй я тази по-добре да ти обърне внимание и да те успокои когато си разтревожена отколкото да те претупа. И моята ме е претупвала но най-често като сме само за ваксина и просто там няма какво друго да ми каже (ние в месеца ходим 2 пъти - консултация и отделно ваксина)
Кате, дано мила да не се случва вече така, аз изпитвам луд страх да не падне - вече няколко пъти на косъм се разминаваме когато е на дивана в кухнята а отдолу е плочки и сега го слагам в кухнята само в столчето да си седи.
Люси, не ти завиждам а и мен това ме чака - всичко ми е на ниско не знам къде е го слагам.
Моето дете снощи като заспа и като писна в съня си не можем да го успокоим. Явно много му дойдоха преживяванията, но днес е свежарка  Mr. Green

# 137
Здравейте момичета,
да ви сложа една почерпка за порасналото ни момиче - днес става на половин годинка  Simple Smile

Бяхме и на консултация: 7540 /+640 грама/ и 65 см /+2 см/. Биха й хепатитната ваксина и сега ще си отдъхнем, че скоро няма други ваксини. Остава да се преборя и със събирането на урина, и да се надяваме всичко да е наред. Педито много я хареса колко е пухкава и с какви големи бузи е, чак се чудеше, че това само на кърма сме го постигнали.
Пробвах я с пюре от тиквички, картоф и ориз, но не беше очарована. Тиквата с картоф обаче много й хареса, нали е по-сладичка.
Това е засега от нас, връщам се да ви чета, докато спи.

# 138
Люси, Максим скача от близо месец вече, неуморим е. Сам, само го придържам под мишничките. А големият ми син не се помръдна до годинката. До дете си е.
Кате, и аз се бях зарекла, че моето дете няма да падне, дърто магаре съм, не ми е за пръв път. Да, ама, не. Тупна на плочките от столчето за кола, което беше на дивана. Няма му нищо, но плака много, още не мога да си простя, че го изпуснах.
Днес се къпахме в басейна за сефте, голям кеф, голяма работа Grinning

# 139
Записвам се и се връщам да чета старата тема,че много съм изпуснала Simple Smile

# 140
  • в гората
 Аз се чудя защо никой не пише, а аз не съм се била записала в новата тема  ooooh! и си следя старата...
 Прочетох ви малко по диагонал  Embarassed.
 Честито на всички празнуващи!
 Инсоленс, страхотно решение сте взели и браво на вас, че след появата на Вики не сте се отказали!Ще ти бъде много трудно, но съм убедена, че ще се справиш!Да са ти живи и здрави!

И аз да се отчета от последната консултация - 9,740кг. (+560г.) и 71см.(+4см.), със захранването сме до никъде  Sad, на два пъти се опитах да му дам каша, но той категорично отказва да я преглътне.Все още има силно изразен рефлекс да избутва с език всичко, което му попадне в устата.Като си спомня с баткото колко беше лесно и как лакомо търсеше още, направо не мога да повярвам...Утре мисля да му купя зеленчуково пюре може пък да му хареса повече, решила съм да започна с пащърнак, защото ме е страх и да не вземе да се запече, че и без това ака веднъж на 4-5 дена  Confused.

# 141
ха добър ден и от мен Simple Smile

След вчерашните кръвни изследвания и посещения при доктори се оказа, че Сашко е с бактериална инфекция и АБ е неизбежен. Пие Зинат на 12ч, мин 5 дни. Много неприятно, но няма как.... Както се бях похвалила, захранването започна с нечуван упсех - трепереше първите дни, когато му давах морков. Гадната болест обаче уби всичко  #Cussing out Сега едва изяжда 150мл вода + 5л АМ, а като види пюре започва да плаче със сълзи, толкова не го иска... Решила съм няколко дена да не му показвам бурканче и лъжичка, след ккоето да го почерпя с тиква или пъщарнак, пък да видим...Купих му и една безмлчна оризова каша, може и нея да я предложа

m@m@, грамадан си имате у вас, не беборан  Laughing

iva_a, вие имате басейн в къщата ли?

# 142
  • В две мънички очи...
M@M@ да си призная поне за моето дете пащърнака не подейства разслабително но за сметка на това тиквата направо свърши чудеса след моркова.
Ох Мише лоша работа е да е болен но по-добре АБ сега отколкото по-лошо.

# 143
мише сигурно си знаете, но аз все пак да кажа, да не забравите паралелно с антибиотика да пиете някой пробиотик-Биогая, Лакто4, Линекс или някой друг. Въпросът е да има някакъв докато пие антибиотик и известно време след това, за да се избегнат неприятни последици след това.
Malvinka  честита ви половин годинка! Да сте живички, здравички и много игривички.
 За падането, ние още не сме имали този "късмет", но определено много се притеснявам.
 Ние от няколко деня яко пружинираме вече като го държа под мишничките или като е легнал ако има упора на крачетата Simple Smile

# 144
Добър вечер!
Ние от толкова празници (рожденици )този месец не може да смогнем да се отчетем. Simple Smile
При нас всичко си е по старо му от рода на хапването нощем разбира се,наваксваме с кърменето за сметка на деня.Вече заместихме обедното и следобедното хапване,храним се на 3часа и половина.
Относно подскачането-Дея скача много чак ми е странно.И в проходилката много подскача,дори се придвижва понякога на подскоци.Но нали Неси не ми е правила такива работи и сега ми е интересно.Вече открихме къде са лъскавите дръжки на шкафовете и се чудим как ли да ги дръпнем.По повод дърпането обичаме да дърпаме покривката,особено когато някой се храни.Най-много обича да стои в стаята на кака си,там са всички играчки и там всичко достига.
мише -бързо да оздравявате.

# 145
  • Пловдив
да ви питам-сега като пече по-силно слънцето и бебетата са вече по-разголени навън мажете ли със слънцезащитни продукти откритите части на тялото им?защото е толкова бяла кожата им
аз Никол досега не я бях изкарвала по къс ръкав -днес й беше за пръв път.
И какво като продукт  е подходящо за тяхната кожа?

# 146
Алоха от дъждовен Сиатъл, ние най-накрая се установихме и поподредихме, та ми остана малко време и за тук Simple Smile Бобин си расте, вече е доста подвижен, и той подскача като гламав.
Започнах да го захранвам по БЛУ... нещо не се кефи много много на картофите, предложих му сладък картоф и обикновен-маза се и с двата, после в акото забелязах малки парченца от сладкия, но засега спрях, че и столче нямам, на което да си седне човека.
За слънчезащитните кремове, хубаво е да се мажат...май. Аз обаче вече проблема "слънце" го нямам, тъй че няма какво да му мисля Simple Smile
Мише-дано бързо се оправи Сашун.

# 147
  • Козлодуй
Терминатор: дано да ви хареса Сиатъл и по-бързо да свикнете.
Нико: аз започнах да мажа Алекс с млякото на Чико - дават го за 0 +. Фактор 30. Малко ми се стори, но за сега върши работа. Нанася се добре. Харесва ми. Мустела знам, че имат също хубави слънцезащитни продукти.
Диди: Дея е страхотна! Голяма сладурана е! Бузанка!
Мише: щом се налага ще си пиете АБ, няма начин. Важното е бебо да е здрав. Пък захранването малко ще го отложите, няма начин.
m@m@: браво на вас, добре папате. Каката на годинка ми беше 9, 200 кг.  Постепенно ще свикне да се храни и с лъжица, въоръжи се с търпение!
Мойта Алекс категорично отказва Милумил 2. Пием си още 1-цата. До кога така - не знам. Задният ринит уж го оправихме, но понякога като киха и излиза по някое сополче. Спрях капките. Пък да видим какво ще излезе.

# 148
Здравейте мами,
минавам само да почерпя, че моя сладур Валери днес става на  6 месеца  Simple Smile
Днес мислех да го захраня, че до сега е само на кърма, но реших  това да стане във вторник. Имам две пюренца - морков и тиква. Не знам , но тиквата ми изглежда много течна нещо. Ако някой е взимал тиква на Хип, да сподели моля дали е такава. А ако го захраня с варен картоф, няколко дена подред ли да варя картофи  newsm78. Да попитам и друго ,сега като стана топло как спят бебчетата ви. В нас например вече е 25-26 градуса. Рано ли е за късо ръкавче? Ние днес като бяхме на разходка бяхме с късо ръкавче и къси гащи.

Последна редакция: нд, 22 май 2011, 20:55 от Франческа

# 149
благодаря на всички за пожеланията към Сашун - да знаете, действат Simple Smile Определено вече е по-добре, в сряда сутрин ще го водя на пореден преглед, за да се види реално как е. timide, за срамотията, забравих изобщо за Биогаята и от днес милият е разстроен - ужасна овца съм  #Cussing out Утре ще му купя и ще я давам поне 10 дни. А хем док ми каза, че АБ може да предизвика разстройство, ама на, овчи мозък...

Тези дни сме се отдали на гости - в петък вечер ние ходихме, а днес открихме сезона на барбекюто у нас  Mr. Green Наши приятели дойдоха около 11ч с идеята към 14ч кой-от-къде-е, за да спят децата. Ама те така беснееха по двора, че думи нямам  Laughing Та, от приказка на приказка гостите си тръгнаха след 18ч  Joy За утре пак сме планирали дворно парти, но този път не в нашия двор, а при приятели, пък да видим дали ще стане

За мазането със слънцезащитни средства - мисля, че е абсолютно задължително бебета и малките деца да бъдат мазани преди излгане на слънце, пък било у то в парка

Общи условия

Активация на акаунт