Отговори
# 615

Момичета, защо слагате масло и зехтин в готовите пюрета? В тях нали си има рапично олио?

И аз това се зачудих
Раши как стана така че пропи вода с какво я даваш водата ?
Ох кога ли ще видя мойта да цока водица ....

# 616
  • В две мънички очи...
Кате, честито лазене на Марти!

Аз незнам колко засищат ама моя като се сети за цицката и сам пристига  Joy все още с лазене и търкаляне  hahaha. Днес вечерта се опита да се изправи но бързо успях да реагирам че мястото не беш изобщо подходящо за това и щеше да си направи още някоя рана  hahaha
Аз не слагам допълнително мазнини на пюретата даже в нашето меню от много време са изключени или намалени до минимум.

# 617
Вивка, водата давам в чаша с биберон отгоре - от онези бебешките. Предлагам и вода от много време насам. Просто вчера в жегата я пропи.

Йосабел, и Никол си иска да цока и това е. Не желае да пие от биберон и това си е.

# 618
  • В две мънички очи...
Вчера и моя пи вода без да плюе направо се учудих. Мекия накрайник на чашата го ползва да си чеши зъбите а не да пие и му давам директно с чашка и така пие.

# 619
Раши не е ли с накрайник чашата как тъй с биберон нещо не съм разглеждала достатъчно май
А мойта и давам съжичка иначе не желае и да чуе за биберон диването ми

# 620
Добро утро
Ysabell-аз въведох 1во глутена с каша от  овесени ядки и след около 2сед.месото.
От месните ядем-заек,пуйка и пиле,като заека не ни е от любимите.
От зеленчука-почти всички и алабаш и такива щуротии.
Да чукам на дърво моето дете прояде най-сетне пюренца,като си докарва необходимото количество.
Относно кърменето след ядене,аз и предлагам понякога защото след това много често връща,което е явно че преяжда.А тя е от децата които обожават да сучат и колкото и да предложа тя пак ще си го изцока.
tweety-според мен е нужно да си израсне зъбчето за да се изчетка,а преди това може да се дава малко водичка за изплакване на устичката след ядене.

# 621
Добро утро !
Днес е прохладно при нас но няма дъжд за сега !
Има обаче много вятър ,но ние пак ще излезем да се разходим като се събуди малката
Приятен ден на всички !

# 622
Добро утро и от мен!
Вече въведох месо ( пилешко, пуешко, телешко и свинско) и глутен към менюто на малката. Глутена го въведох с бисквитена каша на Слънчо, а след това си продължих със сухари. Няма следи да не ѝ понася.

Леле мале и аз се чудя защо мойта дунда е дебела аз и давам пюрета по 190 гр за обяд

А моята има дни, в които си похапва по 220гр домашно приготвена храна( използвам бурканчета на bebivita )  Crazy Но пък не ѝ личи, че яде по толкова. Онзи ден я мерихме и теглихме вкъщи и е 6800гр и 63 см, наддала е 550гр и 1см за 20-ина дни. Във вторник сме на ДК и ще видим с колко точно е пораснала.

А да питам белезите от БЦЖ-то на бебоците ви как изглеждат, че на Цвети едва се забелязва, а на съседското бебе ( 4 дни им е разликата) си се вижда добре и си е доста червено.
Ама съм блейка детенцето ми днес станало на 7 месеца  Blush Blush Blush Да ми е живо и здраво

# 623
bobito0785 свинското месо е тежичко, препоръва се да се дава след годинката. А относно глутена трябва да се дава 1 месец всеки ден и ако има непоносимост чак тогава почва да се проявава.

А на мойто дете белега от БЦЖ е червен, добре забележим, но гледам че избледнява с времето. До скоро беше дори релефен, но вече не е.

# 624
Като гледам вашите деца колко различни неща вече са хапвали, аз май много се мотая Thinking Вики яде по 190 гр. Рядко обаче издържа 3 часа до следващото хранене след като е ял пюре. Дали не му е малко се чудя. Понякога продължава да зяпа за още, но ме е страх да не му претоваря стомахчето. Иначе тежи около 8 кг. и е 73 см., но е много енергичен и изразходва всичко явно. Вие по колко дни въвеждате нова храна?

Белега от БЦЖ аз не го виждам, но сестрата на ДК гледа и каза, че го има - май с напипване го усети.

# 625
bobito0785 честит ви седми месец, да  ти е жива и здрава малката Цвети!
 Нашият белег е доста забележим -червен и изпъкнал. Още преди месец и нещо се образува нещо като гнойна пъпка на мястото. Джипито каза,четака ставало. Постепенно си завехна, но за сега не напълно.
 Аз също искам да се посъветвам за захранвенето Simple Smile. Ние започнахме съвсем от скоро. За сега е ял само картоф, тиква и морков, къде домашно, къде готово. Карам по 5 дни от всяко ново. Започвам от лъжичка-две достигам до 50-60 гр., дохранвам с АМ. Ама чета тук , че давате по 190, 200гр. пюре, та се чудя дали не съм в грешка. Кога се дава такова количество за едно ядене, постепенно при всяко ново пюре се достига до това количество или чак когато говорим за заместване на хранене изцяло или практически изцяло? newsm78
  И другият въпрос, който ме вълнува- започнала съм със зеленчук преди около 2 седмици искам да включа и плодови пюрета, но не съм много наясно кога. На следобедно хранене или между обедното и следобедното, или между сутришното и обедното? Вие кога давате плодово пюре?

# 626
  • В две мънички очи...
Боби, честит 7-ми месец на малката Цвети!

Тоя белег от БДЖ едва се вижда при нас ама тази седмица ще видим педито какво ще каже.

Тимиде аз като започнах с първата храна по малко после постепенно увеличавах грамажа дори и като въвеждах следваща нова храна. Аз въвеждах новата храна със вече въведена.
Плодово започнах да давам месец след зеленчука, но може и 3 седмици след като си давала зеленчук да започнеш. Формулата е месеца * 10 т.е. това е грамажа който може да даваш. Може да го разделиш на 2 преди обяд 1 пък примерно към 10ч. и следобед към 17ч.

# 627
Раши не е ли с накрайник чашата как тъй с биберон нещо не съм разглеждала достатъчно май
А мойта и давам съжичка иначе не желае и да чуе за биберон диването ми

Вивка, за накрайник говоря, извини ме  Embarassed

# 628
ехооо, мацки, как сте Simple SmileSimple SmileSimple Smile

ние се прибрахме снощи и днес цял ден се опитвам да подредя, ама да си призная, без особен успех. изкарахме страхотно, времето беше перфектно, хотелът тоже, абе, изобщо, супер  Mr. Green  Децата се държаха пове4е от добре, като изключим една инфекция на ръката на Боби, причинена от нахапване от комари, бяха здрави. Сашко сякаш порасна супер много - седи тотално самостоятелно, 'говори', 'пее', иска постоянно да стои прав, лази назад, сърди се като голям човек, когато нещо не му изнася. Морето му хареса толкова много, че като излизаше от водата се разреваваше от ужас  Mr. Green

Отивам да ви чета, за да ви коментирам

Пуф-паф, как е Ванко? И защо е бил в болница миличкият?

# 629
Еха, Мише, тъкмо се 4удех, къде забегна, липсваше ми ве4е!  Heart Eyes Супер зву4иш, добре сте си изкарали!
Ние сме малко на гости в Пловдив, 4е бабите да могат да се порадват на внука. Нямам скайп на този комп, 4е съм си забравила паролата. Колко съм смотана зна4и... Mr. Green
Моят синковец тотално ми отказва зелен4уковите и месните последната седмица. Премислях да не е от жегата или щото му расте зъб, но само като му се опре лъжицата в устата, стиска джуки и реве.  ooooh! Пробвах и с домашни, с купешки, на разл.марки, по разл.време-отказва диването.
Плодовите и кашите оба4е ги яде. Дадох му да пробва биволско кисело мляко със сурово банан4е. Хареса му.  Thinking Днес пробва по БЛУ пе4ено пиле на грил. Сму4ка малко бяло месо, естествено не успя да го изяде.  Joy Утре ще му направя попара.
Сега про4етох, какво съм написала, ще каже 4овек, 4е само яде това дете  Joy, а де да беше така!  Flutter
Напредва много с гърнето. От няколко дена по4вам да му раз4итам сигналите. Като му се ака, по4ва да мрънка, слагам го и си върши работата. Много се кефя! bowuu
Пуф паф, как е Ванко, какво му е било на детето, 4е е бил в болницата, милото то!

Общи условия

Активация на акаунт