Отговори
# 600
Не мисля, че като не го носим постоянно, ще е чак такъв проблем за ставите както той го описа.

това не го разбрах,какво ви е казал,че трябва повече да се носи в тази поза,а не да си лежи детето ли?

Имам предвид, че носенето продължително време може би има отражение, но за кратко едва ли. Той препоръча ако не е в ръцете, да се слага по коремче за да са отворени крачетата.

# 601
  • Пловдив
Аха разбрах.Аз по принцип Никол не я нося много.
Аз иначе му казах че сега тя доста време от деня прекарва седнала,за седналото положение той каза че не влияе върху крачетата,т.е. не е проблем че седи седнала.

# 602
  • София

Аз пък съм чела и чувала, че носенето в слинг с разтворени крачета е много полезно. В смисъл като жабче. Не случайно в Африканските страни където майките си носят така бебетата почти постоянно, почти не се среща луксацията на тазобедрената става.
Като се замислиш, тези ортопедични гащи точно така държат крачетата на бебетата. Най-често ги ползват когато бебето е стояло седалищно през цялата бременност, крачетата са стояли в тясната част на матката и са били присвити напред, а не отстрани на тялото на бебето. Движенията им са били силно ограничени.

И, значи правилно съм разбрала какво препоръчва тоя доктор и определено точно като Изабелчето ми се струва, че са му дошли в повече факсовете...
Логиката му донякъде я хващам - ако стои все в една поза с часове, всеки ден, ясно! Ама това за по няколко минути на ден да си държиш детето на ръце и като се има предвид, че ги хващаме ту в едната ръка, ту в другата (то нали от двете страни различен крак присвива за да пази равновесие)... се съмнявам това да доведе до някакви промени.

Ивчето е сополив, конюктивитов, 37температуров и мрънкащ. И прозират 4 зъба отдолу - двата резеца и май кучешките Crazy И се каним да ходим на море в неделя, но се счупи някаква помпа на колата  Crazy Дават го да вали цяла седмица точно от неделя нататък  Crazy Поръчаните кърмачески дрехи няма да са готови дотогава  Crazy

Бръм, бръм...

Май и аз ще започна да получавам факсове hahaha hahaha hahaha

# 603
  • В две мънички очи...
Оле Люси не ви завиждам, дано Ивче-Пифче по бързо да се оправя милия - то май от зъбките са и сополките. Дано бързо да пробият и не го мъчат повече  Hug
А за морето може все пак да е готино времето.

# 604
Добро утро да веднъж и аз да съм първа за деня. По случая да сервирам  закуска Simple Smile

За слинга и аз така знам, че е даже полезно. Иначе и на нас като бяхме на втори  контролен преглед при ортопед ни каза, че има малко изменение, ама в допустимите норми. За да се избегне задълбочаване изрично забрани проходиката и държане изправен на крачета без сериозно придържане под мишничките до момента, в който детенце на започне да се изправя само. Ама реално не виждам как точно може да се постигне ефекта, да се върти майката а не детето. Няма как да стане просто. Нашето момченце като го хвана на ръчички и започва едно въртене на всички посоки, едва ли мога да предположа на къде ще погледне в следващия момент, че да се обърна натам Grinning.
  Днес какво време е при нас. Тъкмо се зарадвах, че съм станала рано и ще излезем да се разходим за няколко часа преди адските жеги, а то...един вятър, никъде не може да излезем. Ама то го и даваха, че ще се влоши времето. Дано поне следобед да утихне.

# 605
Здравейте момичета,

Изчетох ви набързо и влизам да ви помоля за малко помощ. Аз от няколко дни нещо яко съм се спекла на тема захранване, мисля си, че нещо не правя, както трябва. В началото си мислех, че се справям, но май към средата съвсем му изпуснах края. Притеснявам се, че не въвеждам правилно или не давам вярното количество. Знам ли вече и аз.  newsm78
Моля ви да споделите как е при вашите бебчовци - колко пъти на ден и в какви часове давата храна, различна от кърма или АМ и каква, в какво количество. Замествате ли цяло хранене или давате кърма/АМ + твърда храна? Например колко зеленчуково пюре е нормално да изяжда едно бебе на 7 месеца на ден?
Всякакви съвети ще са ми полезни, поне да сравня аз ли нещо не правя, както трябва.

# 606
  • В две мънички очи...
Добър ден!

Малвинке спокойно и аз така се шашкам от време на време.
Аз май карам по системата - каквото ми дойде на ум и каквото имам взето  Joy
Давам на обяд пюре - зеленчук с 1/4 жълтък или месо към момента съм давала само заек а като време на хранене между 13 и 14ч. Яде различно според зависи дали му е харесало от 80 до 190гр. и след това винаги предлагам гърда и винаги суче.
След обяд някаде 17-18ч. предлагам каша с плодово пюре - като кашата 100-120гр. и 70 пюре. Яде пак според зависи от настроението от пълен отказ до 190гр. и пак му предлагам гърда ама напоследък се усещам че ако сме навън и е ял не му предлагам да суче, той след час си иска цицата.
Грамажите ми са на око, нямам къде да тегля и карам малко джаста-праста.
Въвела съм голяма част от зеленчуците, малко плодове, жълтък и заешко месо.

# 607
Malvinka не се шашкай бе мила. И аз по едно време се бях спекла, но реших да го давам спокойно и нещата се наредиха, детето взе да си яде и сега и двете сме доволни.
Аз на обяд съм заместила храненето - яде зеленччуково или месно пюре. От месата съм въввела заек и пуйка, от зеленчуците повечето. На обяд не предлагам вече гърда. А грамажа карам по формулата месеца х 10 +100, т.е. на 7 месеца - 7*10+100=170 гр. Почти винаги ги изяжда, понякога и малко повече давам. А за плодовото пюре карам по формулата месеца х 10, т.е. за 7 месеца - 7*10=70 гр. - това е дневната доза, може на веднъж да се даде, може и на 2 пъти. Аз я слагам в кашата, която давам към 15-16-17 часа (според зависи кога е яла обяда). Кашата я забърквам със около 60 мл вода и каша до получаване на гъста смес и слагам пюрето. Давам безмлечни каши и после и давам да суче. Има и една млечна каша, нея като я давам, ако хапне повече не и давам да суче после, но това е рядко. След 1-2 седмици мисля да почна да вкарвам глутена - с каша с овесени ядки и това ще е на сутрешното ядене към 10 часа.
Та това е мойта схема.

# 608
Ysabell, beru6ka, благодаря ви за отговорите.

Аз наистина яко съм се спекла от 2-3 дни, защото се зачетох тук-там и като гледам неща като грах, спанак и други подобни, които аз съм давала с пюрета, ги въвеждат след около 10 месечна възраст, та се попритесних. Даже и броколи и бях дала веднъж, но миришеха ужасно и реших, че повече няма да давам скоро. После, докато дишаше и всичко миришеше на броколи. А на нея много й харесаха, не мога да я спра, и вместо да дам само няколко лъжички, като за пръв път, излапа почти цяло бурканче - взема ли го и започваше адски рев. Давала съм и пюре от градински зеленчуци примерно, където има няколко вида зеленчуци, последното беше с два нови зеленчука за нея - пащърнак и праз и пак искаше да изяде 190 грама.
Засега уж всичко е наред, но реших да я карам вече по-полека, че да не му направя нещо на детето. Засега от месата е яла заек 3 дни, домашен и замразих остатъка, сега мисля да взема готови пюрета със зеленчуци.
До колко време след замразяването на зеленчук или месо е добре да се ползва?

Последна редакция: сб, 25 юни 2011, 16:18 от Malvinka

# 609
Броколито е любимото нещо на Ивета. Обожава го и често го похапва. Това беше четвъртия зеленчук, който въведох на около 6 месеца. Грах също съм въвела, а днес и спанак. И праз съм давала. Тези зеленчуци изобщо не са за след 10тия месец. Аз с доматите поизчаквам малко, но няма да чакам докато стане на годинка както пише на повечето места (то май за сурови домати важи).

# 610
Аз от зеленчуците съм въвела картоф, морков, пащърнак, тиква, тиквичка, карфиол, грах, спанак, броколи, копър / горе-долу в този ред/ Не съм въвела праз, домати и другите...
От месата : въвела съм заек и пуешко, утре ще давам телешко /пилешкото ще е след телешкото/ . Жълтък все още не давам.
От плодовите съм давала само : ябълка, круша, банан, сливи и шипка.

Кашата я приготвям по същия начин като Берушка и Изабел, с тази разлика, че вкарах глутена с овесена каша. И сега смесвам два вида каша, едната с овес , другата ориз и банан / докато свърши кашата ориз и банан/. Mr. Green

# 611
  • В две мънички очи...
Аз също съм въвела броколи, карфиол - тези гнусно миришещите ама моя не беше очарован от броколите ама карфиола го яде без проблем. Днес му дадох магданоз, оня ден лук педито каза да свиква със всичко. Млечни каши давам. Утре мисля и домат със заека да му дам. Не мисля че е рано да се дават тези зеленчуци все пак ако се загледаме в асорти пюретата ги има а аз все повече започнах да вземам такива.

# 612
Леле мале и аз се чудя защо мойта дунда е дебела аз и давам пюрета по 190 гр за обяд зеленчукови само и уж трябва да издържи поне 3 ч а тя след 1 ч до 1,30 мин си иска цицата пак ,но това е отскоро иначе не давах кърма след зеленчуковото пюре
Предполагам че е от жегите (нали не успявам да я науча да пие вода )
Плодовите не ги хареса яде малкичко до 10 лъжички само следобяд и давам от тях
Каши не съм давала още ,по препоръка на педи ,че сме били дебели
Жълтък не съм давала ,глутен не съм давала
Иначе зеленчуците всичко без домат съм вкарала долу горе
Остана тия дни грах да дам , а съм взела и едно дето има и праз вътре .
А днес и аз дадох магданоз
С две думи съм заместила само 1 хранене - обедното ,всичко друго е кърма

# 613
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Аз от всички зеленчуци дадох вече, както и месните. От кашите съм му давала ориз и круша и смятам от вторник да започваме с глутена. Жълтък давам. Имаме 2 заместени папанета - обедното и следобедното. Като захраня с глутенова каша, ще започвам с попара и ще заместя сутрешното ядене с нея.

Леле мале и аз се чудя защо мойта дунда е дебела аз и давам пюрета по 190 гр за обяд зеленчукови само и уж трябва да издържи поне 3 ч а тя след 1 ч до 1,30 мин си иска цицата пак ,но това е отскоро иначе не давах кърма след зеленчуковото пюре

Марти яде по 190гр. пюре, ама май го засища или поне не се оплаква  Heart Eyes

И да се похвалим - дребния вчера започна да лази. Още се клати като дамаджана, ама ще се научи  Simple Smile И без това вече си мислех, че няма да иска да лази. Иначе още сме си беззъби  Mr. Green

# 614
Здравейте момичета.  Laughing
Кате, честито лазещо бебе!  Grinning
Аз я карам по-бавно със захранването. Захраних Никол на 6 м, но още не съм въвела глутен и месо, както и жълтък. Мисля да ги въведа в 9тия месец. Иначе яде оризова каша или каша от елда сутрин в 8, на обяд в 12 давам зеленчуково пюре, и следобяд плодово. Кърмя я след всяко ядене. Мисля да давам допълнително кърма докато стане на година.

Като съм въвела броколите, трябва ли отделно да въвеждам карфиол? А какъв беше редът за въвеждане на глутеновите каши? 

Когато и растат зъби (има 4 зъба) ми отказва да яде Sad Тези дни отново не иска да папка. Мисля, че е от жегата. Вчера пропи вода, като дори не искаше и да цока. Днес си яде кърма, но пак отказа пюретата.

Момичета, защо слагате масло и зехтин в готовите пюрета? В тях нали си има рапично олио?

Общи условия

Активация на акаунт