Отговори
# 630
Здравейте доста отдавна не съм писала,но все не намирах време Peace чета ви когато имам възможност!
С Вани бяхме в болница....по ирония на съдбата се разболяхме точно,когато нашата педиатърка отсъства от страната Tired Вдигна ми температура,отказа да яде, супер крив...помислих си,че може да е зъби,но за да ми е мирна главата го заведох на преглед при друга педиатърка.Резултата беше леко зачервено гърло...изписа ни витамини,понеже на този етап не бил за антибиотик.Но вечерта не спали от ревове и писъци,отказа всякаква храна.На своя глава му пуснах пълни изследвания, появи се белтък в урината,завишено РУЕ...потърсих 2 мнение от дръг педиатър и така се озовахме в частана клиника на Лисичкови. След поредица изследвания се установиха бактерии в урината...днес и утре са последните вливания антибиотук и в сряда сме на контролен преглед Praynig Ще си взема и епикризата и ще разбера точната диагноза,че всеки доктор май имаше различно мнение...Дано не ни се раболяват дечицата,че няма по гадна гледка от тази Hug
Глезанчото се събуди ще трябва да ставам..по късно ако мога ще се включа пак  bouquet

# 631
  • Торонто/София
добро утро на всички
и аз отдавна не съм писала ама нещо покрай ученето хич не ми остава време ... поне малко остана
ние сме добре - като гледам май наш Вики държи титлата по ядене - редовно си хапва поне по 400г пюре и след 2-3 часа си пие АМ.... аз по принцип редувам - като стане около 240мл АМ ...след 3 часа 3-4 бурканчета пюре - и зеленчуково и плодово или същото количество каша+плодово; след 3 часа пак АМ....след 3 часа пак пюрета и така ...
ама гони вече 10те кила младежа сигурно че доста взе да ми натежава, пък и см не са му малко - някъде около 77.
зъби още няма никакви, пълнзене също  Mr. Green
мише - добре сте се завърнали
пуфпаф - радвам се че сте се оправили вече
кате - честито лазещо бебе и от мен

да ви почерпя и аз че днес ставам на цели 31!!!

# 632
ЧРД, Бубус Мама! Бъди здрава и много щастлива! Simple Smile

Ама Вики наистина ли яде по 400гр. пюре? Simple Smile Малеее, ти си имаш наистина голяяяям мъж у дома! Simple Smile

БЦЖ-то на Никол се вижда доста добре. Представлява червено кръгче на рамото. Доколкото разбрах от нашата педиатърка така трябва да изглежда.

# 633
 Hug

Здравейте , чета  Heart Eyes Тия дни се сещах често за вас , но пусто време не остава да си измия зъбите , а за форума да не говорим.Само да си кажа , че за сега всичко е ок при нас.Алекс тежи 9,250 кг и е 75 см.Голям калпазанин е.Не иска да пълзи , предвижва се от единия край на леглото до другия със завъртане от една страна на друга .Ама то и няма как милото да се учи да пълзи.Т.е няма къде.Излизаме сутрин в 9 и се прибираме в 8 вечерта.Постоянно е или на ръце или в количката.Голям бяс е , не застава мирно и една секунда, но пък върши всички дяволии с такава широка усмивка, че да не можеш да му се скараш Simple Smile Устата му е толкова активна колкото и краката . До сега бяхме само на мама и баба , но от няколко дни рзнообразява репертоара с абъгх , акхг , бамам и от сорта. Все още се будим нощем да ядем , по скоро ме ползва като биберон , но тъй като заспива почти на секундата за сега предпочитам да не се мъчим взаимно , че и без това ми е малко времето за сапне.На есен ще му мисля как да се справя с проблема.Вода пием от скоро , но по съвсем мъничко , колкото да не е без хич , но пък за сметка на това ядем почти всичко.Остана май само киселото мляко и рибата newsm78 Плодове обичаме всякакви , по възможност сурови - банани , круши , череши ..... направо трепери за диня и пъпеш  Mr. Green обаче зеленчуци нъц ooooh! Нищо от готовите пюрета не му се понрави , та сега си варим зеленчуковото пюре у дома и пасираме та да хапнем поне малко.За мръвките претенции няма.Яде всичко шо е на на хип , милупа и алете....Май имах още нещо записане , ама после ако успея да се добра до компа....Сега ще гледам да ви метна няколко снимки във фейса  Hug Hug Hug

# 634
  • Пловдив
Като чета колко много хапват вашите дечица Simple Smile
При Никол дневните хранения сега са горе-долу така:
-сутрин преди да станем суче,някъде от към 6,7 до към 8.30-9 все си посуква и се доприспива,след това ставаме
-някъде около 2 часа след ставане вече й давам АМ(спрях да я кърмя в този час),като АМ изпива най-много 120мл,но обикновено изпива 90мл.
-към 13 часа пюре-редувам месно с зеленчуково с жълтък,не съм въвела много зеленчуци все още,а и не бързам,за някой чакам да станат домашните.И така най-много да изяде от пюрето 150мл,но това е рядкост,обикновено едно бурканче 125мл.
-към 16 каша с плодово пюре-около 50мл каша с 50/70мл плодово пюре
-към 18.30 АМ,количеството пак зависи -от 60 до 120мл
-след къпане 21ч-кърма и АМ
-през нощта се случва 1,2 да суче

на хранене приема малки количества,може би така е свикнала от бебе,защото винаги съм си мислела че изсуква малко,правила съм замервания на кантара и е изсуквала най-много 150мл,но обикновено по-малки количества.Напоследък спрях да я кърмя преди обед,а вече и следобед,защото се усещам че нямам кърма,а и на нея й харесва АМ вече,давам й да суче между обеда и следобедната закуска за приспиване,като си хапва малко кърма и заспива.Но трябва да отбележа ,че тя не е толкова голям фен на гърдите ми вече,както някой други бебчета на тази възраст,които си търсят да сучат,тя не е така.

И въпреки че ми се искаше да я кърмя по-дълго,може би скоро ще се отбие съвсем,но и не съжалявам.Преди 2 месеца когато ми казаха че заради Л-тироксина трябва да спра да я кърмя,се чувствах гадно,защото не бях готова да спра,но сега вече го приемам много по-спокойно,и не спирам да я кърмя заради хапчетата,а тя сама се отбива постепенно и това ме прави по-спокойна.

иначе мерките от последната консултация са 8300,и 73 см.

и да се похваля- и Никол взе да говори-от събота следобед се отприщи и не спира да дърдори-дядя,тата,айдя,мам,бам,толкова е сладка,като я слушам все едно не е мойто дете.Допреди това нищо не говореше,изведнъж разбра че може да издава звуци и много се кефи Simple Smile

# 635
Ех, добрах се и аз до комп-а  Flutter

Уж гледам да чета редовно, но сега като тръгнах да чета, паднах като видях, че не съм чела от сряда  Rolling Eyes

Ние сме добре, на Вики както всичко му беше: НЕ лази, не сяда сам, няма зъби, изведнъж сякаш през нощ се промени всичко. Вече прави признаци за лазене и от време на време прави онези мръснишки движения като е по корем, сяда сам доста повече, а от днес ме боцкат и нещо като зъбки, очаквам две от долу тези дни  Flutter  Продължава да си заспива на цица и в също време го клатушкам и разнасям на ръце из стаята, та кръста и ръцете все повече си ме наболяват, ама засега не виждам миг на просветление, че ще почне да си заспива самичък  Crazy

За яденето, яде когато е в настроение. Но, повече от 150 гр пюре на обяд и около 200 гр каша (един път само досега) вечер, не е изял. Не мога да кажа какво повече обича зеленчукови или плодови пюрета, че един ден яде повече зеленчукови или месни, друг ден плодови  Rolling Eyes Зеленчуци почти всички съм въвела, като чета от вас, праз не съм въвела все още, но не съм намерила такова пюре. Меса съм въвела пуйка и заек, като зайо-байо засега повече му харесва  Simple Smile

Изабел, не се притеснявай със заспиването на цица, аз пък знам, че не от млякото могат да им се развалят зъбките, а от пиене мляко или вода със захар от шише и поточно ако заспиват с биберона в устата  Wink  Така че, цицата в устата и това е  Mr. Green

Пуф паф, добре, че сте по-добре и дано никога пак не се разболява Ванко  Hug

мише и Капризче, добре сте се завърнали с пишенето тук  Grinning

Честити месечинки и рождени дни!  Hug

# 636
Добро утро !
Аз съм станала рано тая сутрин да направя закуска на мъжо ,да го изпратя на работа и ся приготвям чантата за разходка (дано няма вятър )
Бебославче праз съм взела на Сънвал смесени зеленчуци и има праз в него та така ще го вкарвам !
Лек ден на всички !

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 08:14 от viviq

# 637
Сладурки, благодаря на всички, които отговориха на моите теразания!   bouquet

Хайде сега пак да питам:
Скоро някоя от вас беше споменала за кашата на Бейбилав с просо, ще ме извинявате, ама не помня коя беше  Embarassed, и на мен ми донесоха такава, ама гледам, че е безмлечна и се забърква със 100 мл мляко и 100 мл вода /примерно/, та да питам какво мляко слагате и изобщо слагате ли  newsm78? Дали не мога да я направя само с вода, като и без това после й предлагам гърда?

Какви плодови каши давате?

Като мине един месец, изхвърляте ли БиоГайа-та?

Хайде запитах ви, хубав ден!

# 638
Изхвърлих биогайя след като ми свърши.количеството беше толкова колкото  изписаха да пие бебето ми-15 дена X 5 капки.

А относно миенето на зъбки доста се чудех дали да ги мия и трябваше още при първото зъбче да започна.Все пак бебето ми е голямо и приема храна почти такава каквато и възрастните единствената разлика е че е пасирана,а храната при не миене разваля.вече ги мия,но като че ли имаме малки черни резки от вътрешната страна на долните зъбчета.

# 639
Здравейте...реших да споделя мъката си ...тази сутрин като вчера станах по-рано с желанието да се разходим преди обяд с мъника...но това времето отново ме прецака.  Така духа вятър, че...Все се надявам да утихне, ама нещо няма изгледи.Вие като духа  вятър извеждате ли бебчетата?
 А като сте подхванили темичката за миенето на зъбките...как точно става това миене, използва ли се паста или нещо друго? Как се плакнат след това? Иначе ,да, има логика да се почистват някак след като бебето вече хапва различна от млякото храна в по-големи количества. За нас е още рано де...изгледи за зъби няма никакви Simple Smile
  Днес момчето ми отказа зеленчуковото пюре на обяд. Вчера за първи път му дадох броколи, не прояви ентусиазъм , но пък си хапна. Вярно , че преобладаваше картоф и морков. Днес обаче сложих повечко броколи/ от готовите на Хип/  и едвам успях да "набутам" 2-3 лъжички. Накрая стисна джучки и това беше Sad.  Нищо по натам ще пробваме пак, а з аутре ще мисля какво да дам като нов зеленчук

# 640
Здравейте мами! От 10 дни се опитвам да запиша детето си при друг доктор, но така и не можах да събера необходимите документи.  Десет дни чаках за здравния картон, който вчера буквално пред мен  взе да попълва за първи път,попълва е силно казано защото ми принтира нещо готово от компютъра, което като данни не отговаря изобщо на вярното. Направих си труда да прочета първата страница, когато детето ми беше на 1 месец, пише че тя  е 49 см., а  се роди 50 см. излиза че тя вместо да порасне се е смалила. За килограмите пише 3, 100кг. а тя беше 4,200 кг. Това го преглътнах, но днес отивам да запиша детето при друг педиатър и той ми иска някаква синя книжка. Съответно звъня аз да питам за нея, а докторката ми каза че нямала и щяла да се опита да измисли нещо, което не ме устройва защото мисля, че ще изпусна срока за записването! Молбата ми е ако някой има представа какво представлява тази синя книжка нека ми отговори.

# 641
Молбата ми е ако някой има представа какво представлява тази синя книжка нека ми отговори.

Обикновена здравноосигурителна книжка е.  Май тази лекарка се чуди как да те забави..

# 642
# 643
Здравейте мами!
Да се отчета от консултацията - 6800 (+550гр) и 68(+6см) Shocked тези 6 см просто ме втрештиха. Вярно, че ми се вижда по-висока, но чак пък толкова и то само за 1 месец. Поне при нас не е било. Другото, което ме втрещи е че са ни набъбнали кучешките зъби( долните). Педи каза, че имала няколко такива случая да избият първо тези зъби и ме успокои, че ще си имаме вампирче   Twisted Evil
А и да притесненията ми за БЦЖ-то са били неоснователни. Макар и блед си го има белега, така че всичко си е ок.

# 644
Malvinka аз давам просо на бейбилав, бъркам я само с вода и добавям плодово пюре, после и давам да суче.

Ясмин аз също сменях педиатъра сега и не съм имала никакви проблеми, просто си попълних заявлението за смяна на личен лекар и с него отидох при новата лекарка (е след уговорка де). Казах, че детето ми няма синя книжка и тя каза, че не е проблем, по натам ще и направят. другото което искаше е картона с ваксините и мерките, и той всъщност си стой в мен (то е едно картонче на ХИП и вътре пише какви ваксини са бити и мерките по месеци).

Общи условия

Активация на акаунт