Отговори
# 645
  • В две мънички очи...
Доколкото помня на първия разговор с педито за синята книжка ми беше казала че се попълва след първата година и затова е достатъчен само картон и който има имунизационен паспорт ако сте купували но той  не е задължителен. Отиди в някоя аптека и купи синята книжка и я занеси на новото педи може да се пише директно. Като сменях моя личен навремето не съм се обаждала изобщо на стария, попълних документите тя си се попълни в книжката и толкова. Ама се правят на луди  #2gunfire

# 646
Добър вечер и от нас, отдавна не съм писала,все не ми остава време.

Синя книжка на Дари и направиха още преди 3 месеца, а картон и купих още преди първата консултация и всеки път го попълват.

Днес бяхме на консултация и за мое изумление момата вместо да наддаде,отслабнала с 200 грама,от 7500 на 7300,иначе е порастнала с 2 см и вече е 69, а яде според мен доста големи количества и е като прахосмукачка,нищо не отказва.Накараха ми се да започвам с попарата, та да ви питам какви сухари използвате и с мляко ли да е с вода ли,с чай ли?И друго се чудя-от 4 дена въвеждам глутен с 1лъжица овесена каша, добавена към оризовата каша и ако сега изведнъж започна с тази попара,няма ли много да и дойде глутена?

Скоро ще имаме зъби,май два на веднъж-на долния венец има две бели точици и като пипам с пръст се усещат,но не и се отразяват на настроението изобщо,весела си е както винаги.Вече пълзи почти идеално,сяда сама,търкаля се, даже днес успя да си хапне и пръст от една саксия.

# 647
  • Торонто/София
минавам да ви почерпя че Вики днес стана на 8 месеца

# 648
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
ralitsa_e, защо не започнеш да увеличаваш глутена? И, когато го направиш, започни с попарата. Аз така ще направя, пък да видим  Simple Smile

За направата на попарата - с чай или вода.

За зъбите - вчера в на малкия муцуната напипах връхче, днес го няма  Laughing Тамън се зарадвах, че скоро ще си имаме зъб и тая сутрин ми се изпари надеждата  Crazy

booboo's mama, честита месечинка на Вики  Heart Eyes

# 649
  • В две мънички очи...
Честита месечинка на Вики !

Хайде и на нас сложиха хепатитната ваксина Simple Smile Само изплака леко ама смелчага гледа като му я слагат.

# 650
  • София
      Привет, момичета!

Да се разпиша след дълго отсъствие  Laughing. Извинителната ми бележка е, че бяхме на море. Ходихме до Турция, по специално Дидим. Отпочинахме си качествено и сме много доволни от хотела и обслужването. Децата добре се представиха. Валко поспиваше честичко, къде на плажа, къде на басейна. Алекс доста се забавлява и почти не излизаше от водата и водните пързалки.  
Имахме и неприятна случка с колата, която се развали преди хотела. По тази причина мъжът ми ходиотиде отново и вчера си я прибра.

Валко вече е на 8-месеца и е 8160гр. и 75 см, т.е. (+260гр) и (+3 см). Започнахме и попарката. Приготвям я с водичка, сиренце-Елена и масло-Маджаров и готови сухари. Педиатърката ни каза, през ден да я давам.

booboo's mama, Честита месечинка на Вики! Да е здрав, игрив и засмян  newsm67!

Днес, мъжът ми е именник и се почерпете за негово здраве,

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 10:33 от Dori

# 651
Добро утро и честито на празнуващите.
И аз не съм писала не помня от кога, ама само гости, и ние бяхме на гости и така.
Моят Ралф напоследък е почнал само да иска от масата каквото ядем. Вчера примерно яде една чушка, едновременно с това праскова и репичка. Моят мъж е решил, че трябва от рано да свиква с различни вкусове и само му предлага. И той Ралфончо не отказва.  Joy
Ние тук чак на годинка ще се мерим и теглим пак официално и аз не съм май заритала да го меря и тегля. Добре си е детенцето, с едни хубави дебелички краченца  newsm62. Радвам им се още докато не е почнал да ходи и да няма толкова за мачкане вече.
Хайде лек и успешен ден

# 652
  • София
   Честит Имен Ден на всички именници!

Да са здрави, щастливи в семейно и професионално направление!

# 653
Здравейте , искам да попитам вие като ходите на консултация плащате ли таксата от 2.40 лв.  на педиатъра?Аз знам ,че не трябва да се плаща ,ама наща си ни взима всеки път по 2.40 лв. newsm78 И ако съм права ,че не се взима до 18 г. ли е без такса?Много не съм наясно с тези такси и за това питам, да съм сигурна преди да и "набия канчето" на нашата докторица... #Cussing out

# 654
  • В две мънички очи...
Честит имен ден на Малката мравка и Пуф - Паф!

Бъдете винаги усмихнати момичета!

Честит имен ден и на половинката на Дори! Да я прави все така щастлива Simple Smile

# 655
  • Козлодуй
Честит имен ден и от мен на всички празнуващи днес!
Дори: все забравям да ти кажа, че снимките ви от почивката са невероятни. Личи си, че сте си изкарали много добре. Браво на вас. Честит празник и на мъжа ти!
Ясмин: миналата година смених педито на каката - изобщо не са ми искали здравно - осигурителна книжка. А и като се замисля - Алекс също няма. Мисля си, че се правят по-късно. Задействай се, за да не изпуснеш срока, не позволявай на онази да те мотае.
Алекс вече доста неща похапва. Смисъл от нашата маса - коричка хляб, краставица, сиренце, готвена манджа с ориз......печени дробчета. Simple Smile Иначе сутрин сме на мляко, преди обяд пл.пюре или пасиран банан с 2 об. бисквити изкиснати в малко водичка. На обяд зел. или месно пюре + мляко, към 16:30 пл.пюре и мляко, или каша, или кус-кус правих веднъж. После задължително към 20:00 като седнем ние да вечеряме и тя си похапва с нас от нашата манджа нещо ако става. Ако ли не - давам малко домашно зел. пюре. И после като легне шишето с мляко й е сигурно Simple Smile
Попари не ядем. Киселите също вече не ги харесва. Сега наблягаме на пресните плодове и зеленчуци.

# 656
TedyKr Никакви такси не се плащат за децата. До 18 години не се заплаща таксата. Ах, тези доктори ...  #2gunfire

# 657
  • Козлодуй
Освободени от потребителска такса са:

- Деца до 18-годишна възраст;
- Бременни и родилки до 45 дни след раждането;
- Неработещи членове на семейството, регистрирани в бюрото по труда, независимо дали получават обезщетение;
- Пострадали при отбраната на страната;
- Ветерани от войните, военноинвалиди;
- Задържани под стража или лишени от свобода;

# 658
TedyKr Никакви такси не се плащат за децата. До 18 години не се заплаща таксата. Ах, тези доктори ...  #2gunfire

Знаех си аз, ама аз съм си виновна ,че все си мълча.Ще и кажа аз другия път  #2gunfire.Голяма е кожудерка нашата...

# 659
Здравейте!

Да почерпя и аз за именния ми ден!

Честито на всички празнуващи днес!!!

Общи условия

Активация на акаунт