Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 86-та тема

  • 161 303
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 73
Салатки и мезенце  за ведро настроение в слънчевия май .







Пиле с микс малки тайни .

Последна редакция: пт, 20 май 2011, 12:39 от viara.an

# 196
  • Сливен
  • Мнения: 141
nudel33 интересна запеканка
пепчо от кога ми се е преяла тънка наденичка,направо грабвам чинииката
лулу тортичката изглежда супер,моето мъжле не харесва със захарно покритие  Sad
Lina dm отрупана трапеза
Apr взимам веднага от питките и магданозените кюфтенца,не съм опитвала до сега
viara.an платото с мезетата е супер,а дробчетата веднага си кусвам за мезе на биричката
гуинет този патладжан кебап изглежда интересно
FRESA честит рожден ден на патерица,много здраве и късмет   bouquet
всичко което си показала е страхотно
zornitsa както съм писала,не съм любителка на супите,но другите две чиниики си ги придърпвам
аелис кекса изглежда невероятно
лабрекс мъфинките са супер
delicate и при теб е вкусно
Umbra много интересни спагети
венета както винаги страхотни питки ,браво
ето докато изброя всички и компа пак спря  #Cussing out сега продължавам  Whistling
Aprчесново ти хлебче ми намига
viara.an мзетата са супер
мерси много за пожеланията,днес сме на баничка ,но докато реша да снимам и си я хапнаха  ooooh!
лек и усмихнат ден ви желая и приятен уикенд  Hug

# 197
  • Русе
  • Мнения: 12 218
  Апр, как да си направя таква чесново хлебче  Praynig

# 198
  • Мнения: 847
A m b e r, ами като по пицариите - от тесто за пица, само че го изпичаш без нищо набързо и след това слагаш масълце, малко кашкавалче и ситно накълцън чесън. След това може да го затвориш за още 1 минута в топлата фурна да се разтопят добре. За това хлебче си направих тестото от 2 ч.ч. или колкото поеме брашно, 1/2 ч.ч. топла вода, малко жива мая (около 1/6) от кубчето, щипка захар, 1-2 с.л. зехтин (може и олио) и щипка-две сол. Може да е по-дебело или по-тънко според вкуса ти.   bouquet

# 199
  • Мнения: 68
Момичета,

Искам само Simple Smile да поясня за протокола , че баничките, авокадото и сладкишът са на Еликсир, която бе така добра ди ми гостува виртуално!!

Прекрасен следобед на всички   bouquet

# 200
  • Мнения: X
Мина,добре,че ти ми отчете менюто,че аз от ангажименти по преместването ни нямаше да се наканя още сума време.Благодаря ти,мила! Hug
Гуинет,такива шишчета и аз отдавна се каня да пробвам,а твоите отново подстрекават любопитството ми! Peace
Фреза,честит рожден ден!Страхотна почерпка си подготвила!  bouquet
Деликате,много апетитни рулца от патладжан! Crazy
Вени,пак си много продуктивна-да се чуди човек омаен кекс ли да си поиска,питка ли...все чудесни!  bouquet

Всички се стараете страхотно,моите поздравления,момичета!Надявам се в скоро време да съм вече по-редовна в темата!

Хубави почивни и празнични дни от мен! Hug

# 201
  • Мнения: 1 798
Пилешки късчета с ориз и зеленчуци


Момичета,благодаря ви за милите думи! Hug
Меганс,чудесни банички!   bouquet
Вени,всички питки са разкошни!  Heart Eyes
пеп-чо,скоро ще пробвам рецептата за картофките с шунка. Hug
Madla,апетитен пай!   bouquet
Apr,чесновото хлебче е ...  Crazy
Miriams28, да ти е живо и здраво детенцето!   Hug
 
 

# 202
  • Мнения: 899
Нахално си вземам от всичко, тази вечер и без това няма да готвя, само един сладкиш. Дълбоко и трайно съм пристрастена към ревена  Mr. Green .

Сладкиш с ревен и хрупкав топинг



Рецептата

Последна редакция: пт, 20 май 2011, 22:32 от Umbra

# 203
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Madla, Apr, Мед и канела, Пеп-4о, Miriams28, Еликсир, Delicata, много ви благодаря мили Дами   bouquet .

Мед и канела, Пеп-4о, рецептата за питките е малко проблем, защото и аз не я знам точно. Беше абсолютна импровизация. Направих я много набързо и отначало исках да направя само хляб, но имах някои продукти, които трябваше да ги употребя, колкото е възможно по-скоро. Продуктите сложих на око и не мога да дам точни пропорции. Следващата седмица обаче ще правя отново такива питки и тогава ще гледам да имам повече време, за да си запиша всичко и ще я публикувам рецептата.
Пеп-4о, а за активирането на сухата мая - по принцип тя няма  нужда да се активира. Аз винаги съм я слагала направо в брашното и са се получавали, без да мисля, че е нахално или че е лъжа да кажа отлични козунаци, питки, хлябове. Сега реших да я активирам, за да видя разликата между активирана и неактивирана суха мая. Наистина тестото втаса много бързо. А дали се наду толкова защото активирах маята, не знам. В момента ползвам два вида брашно, което до сега не бях ползвала. Получи се случайно, слагам винаги приблизително 50/50 от едното и от другото. Миналите питки бяха пак със суха мая, но брашното като количество беше 500 гр. за питка. Това е за първите питки, които ви показах в началото на седмицата и бяха за подарък. Мисля, че разликата в повдигането (втасването ) на тестото няма. Разлика има във времето на втасване. Всъщност аз мисля, че ако маята се активира може и да не се оставя тестото да втаса, но пък въз основа на моя опит, мога да кажа, че питките, хлябовете, козунаците, които съм правила с две втасвания, стават по-добри от тези с едно. Без втасване не съм правила още и не мога да изкажа лично мнение.
В австрийските страници четох, че е правилно и добре тестото да втасва бавно, защо обаче, не съм обърнала внимание, а и не си спомням дали изобщо го бяха споменали. Така че това е моето мнение за активирането на сухата мая.
Аз нали съм за лесните и мързеливи рецепти, ще продължавам въпреки вчерашния опит, да я прибавям направо към брашното. Но кой както желае и е свикнал, получава се и по двата начина.
Miriams28, ти ме беше питала за сладкиша, който показах на страница 4, но другата седмица ще напиша рецептата, обещавам.
Прощавайте момичета, но в последно време имам много работа, също има и много клюки във форума Wink, а утре имаме две именници вкъщи и не ми остана време за писане на рецепти Simple Smile.

# 204
  • Австрия
  • Мнения: 28
Привет момичета,

нямам много време, само показвам и бягам.


Питки със черен сусам и розмарин по рецепта на Tony.



Млечни питки.



Ягодово тирамизу по рецепта на Марабу, утре ще го опитаме.

# 205
  • Мнения: 901
nudel33 ако нещо не се хареса пращай смело у нас  Simple Smile никога не остава в нас  Simple Smile


в петък мързеливо

Запечени рибни пръстчета

# 206
  • Австрия
  • Мнения: 28
marabu ,

аз също съм много любопитна. По принцип правя класическото тирамису, но сега нали е сезон на ягодите реших да пробвам с ягоди, а и в къщи много ги обичаме.

Всъшност рецептата я взех от Пепеляшка и тя е направила някои промени както и аз  Wink та дано да се получи нещо. Ако не втория път ще има корекции.   newsm78  Ликьорите въобще не ги сложих ( нямам   Embarassed ), а те допринасят сигурно за аромата. Трябва да си набавя.
Колко са заквасената сметана и маскарпонето като количество? При мен опаковките сигурно са с друг грамаж.

# 207
  • Варна
  • Мнения: 202
Нудел чудни питки и тирамису
Марабу,Ала Бала,Мадла,Вяра,Умбра вкусно
Апр вземам си от чесновото хлебче и салатка
Деликате много го обичам този ориз на късчета
Мириам прекрасна тортички и пастички за твоето момченце и много да те радва
Вени отново супер питки с различни вкусове и кекс
От мен салатка,супичка и свинско със зеле и ориз и едни тиквички с млечно чеснов сос.






 

# 208
  • Мнения: 901
marabu ,

аз също съм много любопитна. По принцип правя класическото тирамису, но сега нали е сезон на ягодите реших да пробвам с ягоди, а и в къщи много ги обичаме.

Всъшност рецептата я взех от Пепеляшка и тя е направила някои промени както и аз  Wink та дано да се получи нещо. Ако не втория път ще има корекции.   newsm78  Ликьорите въобще не ги сложих ( нямам   Embarassed ), а те допринасят сигурно за аромата. Трябва да си набавя.
Колко са заквасената сметана и маскарпонето като количество? При мен опаковките сигурно са с друг грамаж.

ето я рецептата

http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/DESSERTS/Tiramisu/recipe_283.php

Иначе за заквасената и готварска сметана лично на мен повече ми харесва с течната .  А колкото до грамовете
330 г Маскарпоне,  360 мл готварска сметана (35 %)

# 209
  • Австрия
  • Мнения: 28
marabu,

благодаря за рецептата   bouquet . Аз сложих 500гр маскарпоне ( 20% мазнина ) и 250 гр. заквасена сметана ( 15% ), за подсладител мед, бишкотите са пълнозърнести. Иначе и аз използвам течната сметана, но взимам растителна с 19% мазнина.

megansg, благодаря за комплимента   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт